|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
17.9.2009 21:57:56   
cuker2
Yenny čestitam!!!!user posted image  ja mene tudi mal zanima kaj je bilo ko so ti sprožli, ker se mogoče tudi meni to obeta user posted image  jaz sem pa mislila da cuker po porodu takoj mineuser posted image

Danes sem imela kontrolo pri G in moj otrok je precej huge!!! mislim, ne debel ampak velik in posledično tudi težek. v 3 tednih je pridobil 1 kg!! in ma zdej ocenjeno težo 2800 pa sem noseča 33 4/7. trebušček ima pa na srednji meji, torej čist ok, je pa res, da se je pomaknil iz spodnje na srednjo mejo. In tudi glavo nima majhno skratka....mi je rekla G, da me bo v 36 tednu poslala na pregled k mislim da dr. Sterle (ne vem al je ona v porodnišnici al kje), če bi mi slučajno predčasno sprožili porod oz. me dali an carski rez!! Skratka ne vem  točno kaj naj si mislim, k na to sploh nisem računala. mislim na carski pa res ne bi šla user posted image  še nikoli nisem bla v narkozi, pa dlje si notri pa...

a katera ve, kaj pregleduje ta dr. Sterle?? moji cukri so se zadnja dva dni malo umirili, s tem da imam po zajtrku zdej skos previsok, okoli 7, kosilo in večerja nekako gre. v torek imam diabetologa in ne vem kaj naj naredim. ziher me bo hotla dat na inzulin, samo meni cukler tako skače da nimam nikoli skos previsokega. počutim se tudi kar ok...pa če bom še prej rodila, je vsega skupaj še par tednov, glih da mi ga uvedejo. joj ful sem v dilemi...kaj bi ve naredile?? Stuhica, kako je blo??? nič se nisi javila, me prav zanima kaj je tebi rekla. samo, da mi otrok pridobiva po 1,1 kg na 3 tedne je pa tud mal divje....no sej raste tudi. madonca pa sej nismo košarkaši doma, matruser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 776
18.9.2009 22:18:22   
stuhica
user posted image user posted image user posted image YEnnny supere čestitke za cuker pa upam da se ti uštma... ma kolikor s ejaz spominm po 6 tednih ti še nekrat dajo tista jajca za pit ... al pa samo povprečje ma veš da res nisme 100% sem pozabila vem pa da je kontrola čez 6 tednov sigurn...

Fajn s e cartajte... super sem prav vesela da sta obe ok... oglasi se še kaj...

Cuker 2 ja sem bila na kontroli... tolk mal časa imama za RR da je to noro... no na kontroli sem se naekako izmuznila merjenu povprečja... sem imela sam dnevnik... z tistimi minimalnimi vrednostmi, sploh če sem si dvakrat zmerila takoj, tako da sem napisala manjšo vrednost... za dva tri dni kos emimela povečan sme ji tud omenila da sem bila na izpitih v porotožu da sem rabila 4 ure vožnje pa še tam sedet itd... vglavnem jamrala sto na uro.. tkao d ami je nekako s težki srcem spregledala ampak zdej čez 2 tedna pa spet kontola krvi tako da srčno upam da zdržim še ta pregled in morda še enga pol pa upam da bo tega težačenja in nerganja in vsega tega ustrhovanja s tme inzulinom resnično konec...

C glavnem tolk za zdej upam da s ekaj kmalu slišimo se mi mudi se tamlal neki sliš...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 777
19.9.2009 9:39:38   
cuker2
danes imam pa ful slab dan. sem kr malo obupana. zjutraj sem imela fuuul ketonov po tisti lestvici dvojka, mislim, še nikoli tok. pa sem ful pozno jedla, pa zgodaj merila. ma ne vem, se mi zdi da mi gre vse nekam v maloro. pa verjetno ni glih nakličje, da mi je otrok glih v zadnjih 3 tednih, ko sem mela res problem s cukrom tok zrastel...sam ne vem, a ni tko da se otrok od sladkorne bolj debeli, ne da je tudi velik po konstituciji. k moj ma stegnenico tud dolgo. k je moji prijateljici otrok v tako kratkem času tok pridobil, maternica ni zdržala in je dobila popadke. potem je obležala in uspela nekako donosit do 38 tedna, ko so ji naredili carski. jest to tok ne bi...user posted image user posted image user posted image  upam, da bo v torek tomažičeva, ker h kakšnemu drugemu ne grem. no meni ne uide merjenje povprečja, ki bo ziher okol 6,5. in posledično bo spet inzulin na tapeti.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 778
   [Brisano sporočilo]
19.9.2009 23:23:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 779
20.9.2009 23:00:13   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: metulj333
tko da predvsem vzemi bolj na izi in sprejmi insulin, ce bo treba - ceprav se dobro zavedam, kaka groza je to. zame je blo, kt da mi je podpisala smrtno obsodbo.

tudi jaz sem imela podobne občutke... potem pa sem se s časoma kar navadila.
mi je bilo bolj zoprno špikanje v prst kot injeciranje insulina.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 780
21.9.2009 7:52:01   
cuker2
Punce, sej vem kaj mi hočete povedat, hvala za tolažbo, samo dejstvo je , da sem v 35.tednu, torej noseča 34. tednov. jutri imam kontrolo pri diabetologu, G mi je pa itak rekla da bom šla na pregled k dr. Sketljevi v porodnišnico k ma diabetes čez, če bi mi prej sprožli porod. in če mi ga sprožijo v 38 tednu, je to od 10-17 oktobra enkrat, torej čez slabe 3t. a se splača matrat z inzulinom za takle čas???? poleg tega so moji cukri za kosilo in večerjo spet Ok zajtrk in na tešče je pa res skos previsok, pa še to do max 7,3 po zajtrku. da ne govoirm o tem da če si prej v bolnici itak nimaš dietne prehraneuser posted image  pa otroka imam doma 15 mesecev starega in si ne morem privoščit, da bi me šibali v bolnico in domov ipd. kot so npr. Yenny...

skratka to so moje dileme, ampak se bom pač jutri pogovorila s tomažičevo. v sredo grem pa k pušenjaku, da mi da drugo mnenje glede velikosti otroka. k moja g ni nič zganjala panike, zato ker trebušček ni prevelik ampak čisto povprečen. lahko da bi bil otrok v vsakem primeru velik k so drugi otroci že itak večji, pa tudi moj ta prvi ni bil majhen. tako da....pa Metulj je napisala, da je imel njen otrok kljub inzulinu 4500??? torej tudi inzulin ne dela čudežev. nekaj časa nazaj smo se pa ravno tukaj na forumu pogovarjale, koliko otročkov ima težave z rastjo k so na dietah mamice in inzulinu. bomo vidli. moj občutek mi pravi, da naj pustim zadeve kot so, ker sem že toliko noseča. otrok je zdrav, sicer velik a lahko bi se že rodil brez problemov, tako da bi najraje pustila vse skupaj in v miru počakala na porod. ker tale sekirancija mi ful škodi, to pa vem.

blagor vam k ste že ven iz tega user posted image  

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 781
21.9.2009 11:28:45   
neela
Pozdravljene 'sladke' user posted image ...še ena taka bi se pofočkala tlele. user posted image
V začetku meseca so mi potrdili 'moteno toleranco na glukozo' user posted image ; rezultati: 50mg test: 7,9, 100 mg: 5,7/9,0/8,0/7,1. In tako pristala na dieti. Vem, vrednosti niso katastrofalne, ampak tle si al pa nisi (vmes ali delno pač ne gre).
Ob prebiranju vaših postov me zanima - ali je kakšna, ki je imela v začetku take vrednosti, pa potem na koncu pristala na inzulinu? A je normalno, da se vrednosti z napredovanjem nosečnosti tudi zvišujejo? A ste šle s potrditvijo diagnoze na bolniško al ste še uspele delati in vzdrževati red? In še...kako jemljete tbl železa (na tešče, po obroku)?

Uf, sem nasula vprašanj...user posted image user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 782
   [Brisano sporočilo]
21.9.2009 14:31:31   
Brisani uporabnik

(odgovor članu neela)
  Neposredna povezava do sporočila: 783
21.9.2009 14:35:08   
veronikab
IZVIRNO SPOROČILO: neela

ali je kakšna, ki je imela v začetku take vrednosti, pa potem na koncu pristala na inzulinu? A je normalno, da se vrednosti z napredovanjem nosečnosti tudi zvišujejo?

Sama sem do konca zdržala z dieto, samo sem se je res striktno držala. In baje je res tako, da se z napredovanjem nosečnosti vrednosti zvišujejo.

Najina sreča Jakob Bela se je rodil 27. 4. 2009.

Neposredna povezava do sporočila: 784
   [Brisano sporočilo]
21.9.2009 14:41:45   
Brisani uporabnik

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 785
21.9.2009 21:22:48   
cuker2
neela jaz sem imela v 1. nosečnosti tako "u izi" sladkorno. sem vse urejala z dieto in je blo skos ok. je pa res, da se Hcab1 indeks (mesečno povprečje) ni dvigoval, kar kaže na urejenost sladkorne. se nisem niti špikala in merila sladkorja. jaz sem imela 2 kontroli in to je blo to. se pa velikokrat w. proti koncu nosečnosti baje višajo.
tablete železa jemljem po kosilu.
na bolniški sem/sem bila, samo imam tudi astmo. zelo težko tole prehrano furaš, če si v službi. pa še gibanje po obroku ful pomaga. jaz si ne predstavljam bit v službi s tako prehrano, da o stresu ne govorim. no, odvisno kakšno službo imaš.

metulj333 vem, da sprožitev poroda ni fajn in da zna bolet k user posted image  so mi dali že 1. umetne popadke. kakšne vrednosti pa si imela, da te je dala na inzulin? ma jaz bom videla jutri kaj bo. danes si nisem nič merila, ker mi je zmanjkalo listkov, pa sem bla tok sproščena. sigurno jutri ne grem na inzulin, dokler mi še pušenjak ne pove svoje. pol bom pa vidla. mah jaz bom itak prej rodila sem 100%. me sploh ne bo treba dat na umetne. ful me tišči dol, pa boli trebuh, ma čist drgač kt 1.

Neposredna povezava do sporočila: 786
21.9.2009 21:26:21   
stuhica
ja metulj sej res en mesec sed apreživeti sej smo tud sedaj preživele tole vojno z dieto in  če lahko rečem delno trpeljenje, samo dejansko se tud jaz nagibam k istem razmišljanju kot Cuker ker sem dejansko na istem...

konec meseca imam kontolo... če bo povprečje velik grem na inzulin kao en mesec pered porodom.. pa sej se nekaj časa sploh uvajaš, tud telo se mora navadit na sprmembo oz dodatek, pa še uskladit moreš doze... me prav zanim akako jih bo pri mei ker če bo gledala rezultate kdaj so večji ga ni obroka kjer bi se konstatno ponavljale vrednosti-- enkrat je zjutri spet drugič je pa č po večerji spet trejil je po kosilu... ma ne vem no in pol še tiste 4 tedne do poroda, dva tedna rpej rodiš a se splača matrat res s tem inzulinom??

Sama nisem takeg a mnenja... ne vem no tud moj prvi otork se je ( diabets odkrit v 8 mescu nosečnosti) rodil, bil je pač manjši ampak ni bil zahiranček tako da.. ne vem no... Ma se mi zdi da vse preveč siljo ta inzulin kot da smo poskusni zajčki... ne vem no....

Drgač pa ja NEELa v katerem tednu sp pa tebi odkrili diabetes? Tvoje vrednosti niso velike... da se daleč priti tudi z dieto. Sama sem na dieti že od 5 tedna nosečnositi se pravi 30 tednov se že držim diete ( nno zadnji mesec se mi že meša od te hraneker sem že sita vsega in priznam ja se sempa tja kdaj pregrešim in ja vrednost je višja amnpak ne grem pa v skrajnost tako da) mislim da se z velik uloženga trud ain vztrajnosti da veliko anrdit je pa tako da vsi smo si različni, to smo tud dekleta tukaj ugotovila, ugotivt boš mogla najprej kaj sploh lahko ješ da ti bo cuker uredu na  normali in kaj ne... tu smo vidle da nam različne stvari po merjenju pokažejo različne rezultate tako da... boš mogla kar sama največ uredit na tem področju...
Seveda  če se bo le dalao ti bomo dekleta z veseljem napisale kak nasvet  ampak glavnina ostaja itak na tebi ... vsi smo si različni tako pač je....

Neposredna povezava do sporočila: 787
22.9.2009 9:34:36   
neela
Punce, hvala vsem za vaše besede. user posted image user posted image
Saj sama vem, da je v bistvu čisto vse na meni in odločila sem se, da se res držim tega in zdržim. No, pa saj niti ni spet tako hudo hudo....edino urnik (da moram res na 2 do 3 ure jest) je zame izziv user posted image , ampak sedaj, ko sem na bolniški bo tud to že nekak. Aha, kje pa 'jemljete' recepte? Men se zdi, da se že kar hudo ponavljam in ne vem od kje jemati še navdih za kosila. Any idea??

cuker2, ja, tud sama sem videla, da v službi s takim tempom ne gre. Imam zahtevno, vodstveno delo, kjer ni fiksnega urnika, da o stresu niti ne zgubljam besed. Poleg tega sem tud jaz astmatik, tko da sva si kar podobni, kajne? A ti si sedaj že drugič user posted image ...če sem prav razumela?

stuhica, potrjeno diagnozo sem dobila konec 25. tedna. A je to tud ful pomembno? Ja, tud jaz se kdaj pregrešim s čokolešnikom, pa mi vrednost čisto nič ne naraste...user posted image Ti si že bolj proti koncu, ne? Tko, da boš kmalu odrešena tega, pa se boš lahko po mili volji najedla čokolade, sladoleda itn. user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 788
22.9.2009 12:31:34   
cuker2
Drage moje evo mene od dr. Tomažičeve. Pazite rezultat, jest sm skor dol padla od presenečenja. Cuker 5,4 in to zjutraj!!! je pa res da sem pol ure zamudila (totalen prometni kaos) in so mi ga merili 2h po obroku, pa vseeno. ketoni 0, mecečno povprečje mi JE ŠLO PA DOL NA 5,6!!! OD ZADNJIČ 11.8. 5,8%. Nisem mogla verjet. no seveda je pogledala knjižico vidla moje zajtrke od 7-7,4 in rekla da je to za inzulin. da pa je dr. mravlje označil, da sem ga zavrnila in kaj zdaj menim, sem rekla da ga ne bi jemala in sem mogla podpisat izjavo, da je ona krita. ful sem vesela, mislim, res sem si oddahnila, jest sem mislila da bo mesečno povprečje najmanj 6,5. tako da je očitno ves hokus pokus, kis em ga zganjala od fižolovih luščin, do homeopatskih zdravil vseeno nekaj pomagal, samo očitno med merjenji. in pa seveda kar precej strogo držanje diete.

u glavnem. nimam kontrole, če se mi bo poslabšalo, oz. če se bom odločila za inzulin pa se lahko oglasim. a veste da že samo uvajanje traja ne vem kolk časa.... to lohk bolj Metulj pove k je bla na tem. pa pri teh vrednostih se pa res ne bom matrala. se bom pa seveda še naprej držala diete in grešila tako kot do sedaj (res minimalno sem in tja kakšen sladoled in črna čokolada). za otroka je pa rekla da je glavni indikator trebušček in obseg presnega koša kjer se nabira maščoba. od sladkorne otrok nima velike glave in dolge stegnenice (tako kot moj). je pač moj fantek pri tavelkih in nima veze sladkorna, sicer bo pa še pušenjak jutri povedal svoje. bi blo pa fajn, da kej prej rodim, že zaradi samega poroda, k takega korenjaka ven spravit bo kr zalogajuser posted image

Neela, ja drugič sem noseča. je zdej res slabša sladkorna kot prvič. ti se lepo drži diete in bo čist ok, boš vidla. jaz sem prvič redno jedla črno čokolado po obroku, popoldne čokolešnik (sicer un z manj cukra, ki ga žal ne delajo večuser posted image ) sej pravim, se nisme niti špikala, niti nisem imela merjene diete. no sedaj 2. je druga zgodba pa sej pri tebi ni tako hudo. dokler si še malo noseča in če si na bolniški pojdi na sprehod po obroku, res pomaga (čeprav ne vedno). najbolj strogo se drži količine OH pa bo. glede jedilnikov, jest že tko nisme baš kuhar, mam svoj železni repertoar, ki ga niti nisme spreminjala. samo zmanjšala sem količino oh in povečala količino zelenjave. pa seveda vse polnozrnato. jem pa tudi polento in kuskus, ker mi ne vpliva na cuker, tudi svinjina mi ne, tudi hrenovke in čevapčiči so ok. kosilo res ni problem edino zajtrki, k jih mam na minimumu. pa ribe seveda, tuna iz konzerve, goveje juhe lahko poješ kuker češ...drugače so pa tukaj http://www.diabetes-zveza.si/04_prehrana_index.php  neki ful jedilniki za diabetike, sam jest jih nisem gledala.

držite se punce in predvsem zaupajte svojemu občutku!!!! tako kot je stuhica napisala, vsak je zgodba zase in vsaka zase najbolje ve, kaj je dobro zanjo.user posted image

(odgovor članu neela)
Neposredna povezava do sporočila: 789
22.9.2009 13:26:20   
pattaya
Cuker2 bravo za tvoje rezultate.

Jaz pa sem imela danes pregled pri gin in mi je ful težila ker sem se v zadnjih 4 tednih zredila za 2,5 kg. Je rekla, da moram ful pazit, pa sem ji rekla da vse kar pojem gre zadnje čase name in da ne vem več kaj naj.

Je naredila tudi uz in trebušček je bil malo večji, je rekla da je na zgornji meji normale in da bom potemtakem rodila malo večjega user posted image , je rekal da ima blizu 3 kg. Meni se pa zdi to čisto normalno, ker še imam do konca dobre 4 tedne in se mi zdi da nevem koliko pa tudi ne bo več pridobival na teži, ker zame je idelana teža med 3 in 3,5 kg, kar je nad 4kg pa bi bilo res malo veliko.

Jutri iamm laboratorij in v četrtek diabetologa. Vem da bo tokrat mesečno povprečje malo večje, ker mi zadnje čase cuker kar čudo skače, pa bom že prestala.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 790
22.9.2009 20:12:15   
cuker2
ojla pattaya! ja jaz se res nisem čisto nič zredila (torej v bistvu hujšam). ne vem v kolikšnem času in koliko je tvoj pridobil, samo moj je v 3 tednih od 1-1,1 kg, kar je fuuul. ampak saj pravim, da je pri mojem trebušček ok, vse drugo pa XL. torej glava in stegnenica.  na koncu otroček pridobiva največ, cca 200g ali več na teden zato ti je ginekologinja težila, ker bi po tem res znal biti okoli 4kg. samo sem jaz glih danes razmišljala, da dokler se mu dobro godi, torej da je dovolj plodovnice in dokler sem jaz ok, res ne vem, če bi šla na predčasni porod. ma bomo že spravle te naše korenjake ven, aneuser posted image user posted image  no bom vidla kaj bo dr. sketljeva rekla, čeprav se mi tudi tja ne da več it. poln kufer mam teh dohtarjev, pa pulmologinja, pa ginekolog pa diabetolog, pa hoemopat pa...user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 791
22.9.2009 22:46:42   
stuhica
ja cuker 2 kdaj pa imaš potem rok poroda? Al pol ti je dala izajavo za podpisat i n to je to? in kolk časa pa traja to vuvajanje za inzulin???

meni je ginek reku zadnič da z mojim otročkom ni nič narobe vse se razvija v mejah normale nobenih težav... zdej drug teden imam spet kontrolo, tako da zdaj se morm res mal bolj čuvat ta msec kako pa kaj jesti?

No jaz mam še dobr mesec dni in upam da zdržim... sej če se uvajaš ene dva tedna inzulin dajat je pa tud kriza d apol pa rodiš?

Ma bomo vidl upam dabo moij povprečje drug teden ok

lepo se imejte se še tipkamo...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 792
23.9.2009 12:20:47   
cuker2
Stuhica, isto kot ti 31. oktobra imam rok. ja izjavo sem mogla podpisat, da je ona krita. uvajanje za inzulin pa ne vem kolk časa traja nekaj dni po nekaj ur se mi zdi. sam res ne vem, naj kšna pove, ki je bila na inzulinu. ja bi bilo verjetno res fajn, če se poskusiš čim bolj strogo držat...sej smo ti že kr veliko napisale o tem...predvsem pazi pri količini OH.važno, da je tvoj otroček ok, da nima prevelik trebušček. glede inzulina pa se seveda lahko odločiš sama, na svojo odgovornost. jaz sem se in sem mirna se pa res še naprej kr strogo držim diete.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 793
23.9.2009 13:20:54   
pattaya
Glede uvajanja inzulina je odvisno katerega diabetologa imaš. Na polikliniki to uvajanje je, jaz naprimer pa v mariboru nisem mela nobenega uvajanja. Meni je samo sestra pokazala kako se daje inzulin in to je blo to.

Cuker2 glede teže mojega otročička je pa tako, da je v zadnjih 8 tednih pridobil tam okoli 800g, in ne tako kot pri tebi. Zdaj bom malo pazila na količino hrane, ki jo pojem in bom videla kakšen bo obseg trebuščka čez 14 dni.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 794
23.9.2009 23:52:44   
L1ana
No, sicer sem že 3 mesece nazaj rodila ... user posted image in se že 2. dan po porodu tudi znebila povišanega KS user posted image user posted image user posted image ... pa lahko povem, da v LJ na Polikliniki uvajanje (vsaj pri meni je bilo tako) ni nek dolgotrajen proces, pač pa mi je sestra enkrat (v enem polurnem srečanju) na žogici pokazala, kako se daje inzulin in že isti dan sem si ga začela vbrizgavati tudi sama.

Pri meni je sladkor  najbolj podivjal na koncu nosečnosti (zadnji mesec). HB sem bila zadnje dva meseca na dopustu in porodniški, da sem si lahko vzela čas za obroke (začela sem nekje okoli 26. tedna z inzulinom pred zajtrkom, končala na inzulinu pred vsemi tremi glavnimi obroki user posted image ). Dokler sem bila v službi sem bila na inzulinu samo pred zajtrkom. Bilo je res zoprno - še posebej, če čas obroka ali merjenja sladkorja pride ravno med kakim sestankom user posted image . Ampak se nisem dala motiti - sem si vzela čas zase in za moje male zdrave obroke. Obroke sem nosila v posodicah (in ker je bilo to že v pomladanskem vročem času) v hladilni torbici. Ker nikoli nisem vedela, kje bom, ko bo čas za naslednji obrok, sem imela vedno na zalogi kake polnozrnate krekerje, sadje ... skratka, malo več organizacije in tovorjenja. user posted image

Punčka se je rodila z idealnimi merami, malo čez rok - so mi sprožili. V P so mi rekli, da je inzulin dobro vplival nanjo in nikoli nisem niti pomislila, da ga ne bi jemala. user posted image Je pa seveda na vsaki posameznici, da presodi in se odloči ... načeloma so v LJ Polikikliniki (sploh dr. Tomažičeva) precej strogi kar se tiče mejnih vrednosti za sladkor ... vendar najbrž že ve(jo) zakaj je temu tako.

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 795
24.9.2009 10:45:52   
cuker2
Pattaya to pa res ni  veliko.
L1ana absolutno je na vsaki posameznici, da se odloči kako in kaj z inzulinom. kot sem že rekla, vsaka je odgovorna za svojega otroka in nikakor NE MISLIM TUKAJ NIKOGAR SPODBUJATI NAJ NE JEMLJE INZULINA!!!! DA NE BO POMOTE!!!. jaz samo delim svoje izkušnje z vami, če morda kateri kaj pomaga.

No in v skladu s tem, vam tudi povem, da sem bila ravnokar še pri dr. Pušenjaku in sva imela kar ornk debato na to temo. dejstvo je, da moj otrok je velik, ima tudi trebušček na zgornji meji (kar prej ni imel ali pa je moja g. drugače merila) ocenjeno težo pa 3kg. glede na vse to bi imel donošen okoli 4 kg. pušenjak je rekel, da sladkorno imam (gledal je tudi w. na OTTT testu, druga in 3 sta bistveni), da otrok ima okoli trebuščka maščobo, je pa zelo težko oceniti koliko je vse skupaj vpliv sladkorne. nekaj sigurno, nekaj pa je tudi genetika. verjetno bi bil ta otrok v vsakem primeru večji, morda pa res malo manj, če bi jemala inzulin. rekel je, da stanje ni nič alarmantno, da na podlagi ocen bi zelo težko rekel, da je to otrok sladkorne bolnice, plodovnice ni preveč. je pa tudi rekel, da se v svetovnem merilu ne morejo zediniti okoli mejhnih vrednosti za nosečnice in da je dr. tomažičeva strokovnjakinja in da imajo v lj. nižje mejne vrednosti ravno zaradi preventive. je pa tudi res vprašanje, kaj bi lahko rešila z inzulinom sedaj, ko sem tako na koncu. tako da mogoče sem naredila narobe, ker nisem šla na inzulin 11.8. samo takrat je bilo stanje precej drugačno. otrok je bil popolnoma v skladu s tedni starosti, cuker mi je šel čez pa le sem in tja po zajtrku. potem pa se je zadeva res razplamtela ampak, povdarjam, se mi je sedaj tudi umirila, kar se ponavadi ne.

tako da stuhica, sama se odloči samo jaz ti res svetujem, da se vsaj bolj držiš diete. jaz se jo bom še bolj, izločila bom kruh iz jedilnika, ker sem včeraj naredila test, jedla za povečerek riž in stanje odlično. brez ketonov in cuker 5,4. če si bom sama tako znižala sladkor bo isti učunek kot inzulin. jaz se bom raje odrekla škodljivi hrani kot pa šla na inzulin. še vedno pa pravim, da puščam možnosti odprte. tudi z dr. tomažičevo sva tako zmenjeni. če se bo stanje drastično poslabšalo bom absolutno tudi jaz šla na inzulin. trenutno pa mi očitno res pomagajo homeopatska zdravila,manj sem tudi pod stresom in ful se držim diete. moj otrok pa je v zadnjem tednu pridobil cca. 100-200g kar je za tako visoko nosečnost čisto normalno.

(odgovor članu L1ana)
Neposredna povezava do sporočila: 796
24.9.2009 12:53:29   
yenny
Dan!user posted image
Večkrat se spomnim na vas,samo časovno mi pa ne znese!
Boste kmalu na istem!>Vzemite to kot tolažbo!user posted image
Kontrolo za cuker imam konec novembra!Tiste,ki ste že čez to kontrolo me zanima kaj se dogaja!
Ene pravijo,da je spet ta dolgi test,ene pa da se samo kri vzame!
Upam,da ne traja celo dopoldne!user posted image
Do takrat imam samo navodila naj se zdravo prehranjujem in to je to!
Ne vem prej so me strašili da bo tudi po porodu precej strogo,zdaj pa vidim da je drugače!
Zdaj niti apetita nimam,prej sem pa fantazirala kaj bi jedla!
Sem prejšnji teden končno jedla pizzo-polnozrnato,pa mi ni šla!user posted image
No vsaj glede kg je pa to kar v redu!user posted image
Cuker2-zdrži še malo!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 797
24.9.2009 15:08:44   
cuker2
ojla yenny, lepo te je videtuser posted image

ja to, da nimaš apetita je res fajn, samo vseeno jej, že zaradi dojenja.

no, zadnjič, ko sem bila na polikliniki sta bili dve z vozičkom in dojenčkom glih okoli 1m starim. tko da po moje je to ta pregled in ti vzamejo samo kri, potem počakaš na zdravnico in je to to. mislim, sej si ne morejo privoščit, da boš tam visela 4 ure, če dojiš otroka!!! že tko je zoprno k moraš s tem majcenim bitjem v nabito polno čakalnico. bljak. meni je hb rekla, da imam kontrolo pri osebnem zdravniku 6t po porodu.

hvala za spodbudo, sej bom zdržala, sploh ko mi pokaže cuker po kosilu 4,6user posted image  zdej bom še za zajtrk nehala kruh jest, bom jedla riž, pa bo.

fajn bodi!

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 798
24.9.2009 15:30:35   
stuhica
no moje stanje cukra je tko tko- včeraj zvečer je bil res po večerji povečan 9,2 razlog pa je bil da sem jedla bel kruh- ja žal drugače ni šlo ker mi j e diabetičnga zmanjkal, lačna sem bila  kot vol in to je posledica... boljš tud to kot pa da se nabašem z sladkarijami... no ja četud tega ne bi smela ... v glavnem čez dan je bilo ok, danes je tudi ok, sicer zdaj čakam da si zmeirm po kosilu, jedla sem pa juhico pa mešano solato z tuno in kos kruha... tako da bi mogl bit v redu.. vmesni obroki so sadni, sestavljeni ponavadi iz nektarin, jabolk...

Glede mojga otročka teža ni prevelika ( vsaj 2 tedna nazaj ko sem spraševala ginek je reku da je vse v mejah normale, tudi trbuušček ni pnič povečan.. ko sem mu tud omenla da me skrbi zarad cukra pa da bi mogla it na inzulin... pa je reku da verjetn ne bo potrebe.. ker je vse ok.. tako da res ne vem , bo pa vse odvisno sedaj v torek na kontroli, ko bomo spet merili povprečje mesečno pa bomo vidl kaj mi bo teta diabetka povedala... drugače pa res ne bi rada šla tkao kot cuker bi rajš sma poskrbela za to da jem take stvari ki mi ne dvigujejo cukra... no bomo vidl kolk mi ob to uspel....

Če bodo res drastične spremembe bomo pristal drgač pa nisem ravno interesent... žal sem pač take sorte boječka in nisem še prpravlena na to.. tako da žal... vsi smo si drugačni.... Pustimo s e presenetiti.. naslednji dan pa imam tkao ginekologa in bomo vidl kaj bo še on rekle glede na nastalo situacijo ki se bo odvila...

lep dan vam želim s eše tipkamo...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 799
25.9.2009 11:15:35   
cuker2
Stuhica, kruh je strup (no vsaj zame). jaz sem ga ukinila za povečerek, jem riž (2E) s sirom in 2 dcl jogurta. ni ketonov, cuker na tešče pa 5,1!!! za zajtrk sem jedla riževe vaflje namesto kruha, cuker 6,5 po 1 uri 20, verjetno bi bil po 90 min. še malo nižji. včeraj kosilo 4,6, večerja 5,6, seveda vse brez kruha. 3 dni nazaj pa sem jedla za večerjo jajca in polnozrnat kruh in cuker 7,4.

super, da tvoj otroček ni prevelik in da je trebušček ok. čeprav pri meni je bil prejšnji teden pri merjenju moje ginekologinje trebušček še na srednji meji, nič prevelik, včeraj pri pušenjaku pa že na zgornji mejiuser posted image user posted image  v enem tednu, ne vem no...ker teže pa ni tok pridobil. pa stegnenico mi je moja zmerila na zgornji mejo, pušenjak pa čisto v skladu z gestacijsko starostjo. ma kaj pa jaz vem. če bo cuker še naprej tako, bo otrok čisto normalno velik. se pa zavedam, da se lahko mojemu cukru v trenutku sfuzla.sam pol bom šla pa kr rodituser posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  30 31 [32] 33 34   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?