|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
1.9.2009 20:41:21   
cuker2
OJLA,

Rolika, če imaš povišan cuker (nad 8) pri 50g testu, te vedno pošljejo še na 100g test. vse drži, kar je stuhica napisala, itak pa ti bo diaebotolog vse skupaj vodil in se ne sekiraj v naprej. če boš imela tudi na 100g testu več kot 1 vrednost previsoko boš najprej na dieti in bodo potem videli kako s tem vse skupaj uravnavaš. če bo z dieto vse OK ne bo z otročkom nič narobe pa tudi to ti bo vodila G, ki pri sladkornih boleznih ponavadi dela ful več ultrazvokov. brez skrbi torej in vedi, da nas je "ta pocukranih" ogromno in sem prepričana da je z otročki vse ok. MArsikatera te sladkorne sploh ne jemlje resno.

Pattaya, ti imaš cuker itak samo na tešče, a ne če se prav spomnim?? kok si pa imela brez inzulina? me prav zanima. meni G tudi ni še nič rekla, da se je otroček obrnil. sej res jo moram prav vprašati, k zgleda sva približno glih noseči. jaz sem v 32 tednu.

Stuhica, kaj je zdej s tvojo diabetologinjo? a da mir z inzulinom? a nisi imela zdej enkrat kontrole?

jaz sem pa malo odklopila te dni in so bili cukri odlični. no po pirčku in arašidih, malo manj a sem si zavestno privoščilauser posted image  neverjetno kaj dela počitek in čas brez stresa. ampak odkar mi je G rekla, da je otroček ok in ima trebušček na spodnji meji se pol manj sekiram, pa tudi če gre cuker do 7,3 (samo da ne  gre vsakič). na tešče ga imam pa itak skos do 5,8. mogoče mamo pa to v familji, k ma moj ati tud samo na tešče probleme. zdej mam še homeopatske granule, da vidim, če kaj pomagajo.

še eno vpr. malo izven konteksta...a ve tudi toliko na wc hodite ponoči? madonca jest sm ful žejna (ok to je verjetno zarad sladkorne) na wc grem pa najmanj 2x. kr zoprno, kaj bo šele v 9. mesecuuser posted image

en lep dan vam želim jutri!

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 751
1.9.2009 21:18:48   
pattaya
cuker2 ja jaz imam bolj kot ne cuker samo na tešče, kdaj pa kdaj gre tudi čez dan malo preko meje, ampak ni sile. Mela sem ga na tešče brez inzulina 5,4, kar ga imam tudi velikokrat z inzulinom, vendar je bil potem naslednje jutro še tudi brez inzulina čez 7, tak da sem si pol kr dala inzulin in zdaj je spet vse po starem. Ja sma približno na istem, jaz sem pa v 33 tednu, pa stuhica je še isti čas kot medve.

Stuhica poročaj kako je bilo danes na kontroli.

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 752
2.9.2009 16:15:33   
stuhica
Včeraj sem imela pregled pri diabetologinji ja mesečn povprečje je bil tik na meji 6,7, pa še eno kilo sem od prejšnjega pregleda kao shujšala( najprej je mislila da sem shujšala 8 kg in pol mi nič ni bilo jasn zakaj mi zarad ene kile teži to itak nisi skoz isto oblečen da bi isto tehtal... pol pa začen z inzulinom težit... se mi je skor zmešal ob poslušanju da sem tolk shujšala... pa se rekla da mi je mal čudn da je taka panika zarad enga _ kilograma pa res ne bom šla na inzuiln in pol me zmešanuser posted image user posted image user posted image gleda pa ugotoviva da se je sestra zmotilauser posted image in narobe napisala zadevo... Tako da sem si kr z težavo izborila še 14 dni do naslednje kontrole, pa upam da potem uspem še 14 dni brez inzulina.... tako da se prebijem brez do konca....

Je rekla a ni vseen 14 dni prej al pa poluser posted image user posted image  ja men pa res ni vseen sploh zdej ko imam še 8 tednov do konca mi dva tedna veliko pomenita a se vm ne zdi? Dva pa še dva, pa po dva pol pa že lahjk rodim pa dva tedna rabjo za uvajanje ....

Glede knigice mi je rekla d aje le ta namenjena nosečkam z diabetesom tip 1 kao v glavnem je bluzla ... no ja sej drgač pa je rekla da jutranji cukri so res ok... mlsim sej sploh ne vem po kermu obroku bi si jaz mogla dajat inzulin če bi ga dobila saj imam zelo mešano visok cuker, na ešč zelo poredko, pol pa enkrat po zajtrku enkrat po kosilu... ma ne vem no... jaz sem prepričana da bom zgurala brez pa če se cel svet podre....

Pa sej dokler tud moj Ginek ne reče d aje kaj narobe misli m da res nimam, kej z tem inzulinom počet...
lepo se imejte pol kasneje vas mal peberem pa počvekam še za nazaj...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 753
2.9.2009 21:48:37   
cuker2
ojla Stuhica,

meni so rekli, da je lahko mesečno povprečje do 6 user posted image  no kakorkoli, ja tale tvoja je res mal hecna. pa tole nakladanje o tem kdo dobi knjigico in kdo ne...sej pravim, ne morem verjet. lej odločitev je itak tvoja al ja inzulin al ne. sej jaz sem  v podobni situaciji, sam da mam to srečo, da imam kontrolo šele 22.9. mesečno povprečje bom imela ziher čez 6. imam pa prej tudi še pregled pri G in če bo z otrokom vse ok, ne bom šla na inzulin 1 mesec pred porodom. ker kakor tukaj berem sploh Jenny se je tudi z inzulinom tok matrala in ji je šlo tokrat čez, da hvala lepa, mi gre enako tudi brez. je pa res, da sem poskusila zdej homeopatske granule in sem imela že včeraj večerjo 5,2 na tešče 5,0!!! kot še nikoli, no potem pa se je mojemu cukru utrgalo. po čisto običajnem zajtrku 8,4 in po kosilu 7,3. zdej po večerji pa spet 5,2,. tko da zdej ne smem jemat, pa da vidim kaj bo jutri je rekla homeopatinja. sam zgleda da reakcija je  in upam, da mi bo s tem uspelo. mi pa vse te ekstra vrednosti dvigujejo povprečje. tud če ne napišem vrednosti je ne morem skrituser posted image

sej bomo pregurale do konca in vse bo ok!user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 754
3.9.2009 18:58:56   
pattaya
Hojla sotrpinke.

Danes sem imela pregled pri diabetologu. Povečal mi je večerni odmerek dolgodelujočega inzulina, pa še pred zajtrkom si moram dat dve enoti kratkodelujočega inzulina in pa še po potrebi čez dan tudi kratkodelujoči inzulin. Imela sem pa samo nekaj rezultatov malo čez mejo, pa že kar povečuje in še daje zraven ta inzulin.

Pa ful mi teži, da si beležim premalo rezultatov. Merim si v povprečju 3 do 4 krat dnevno, pa mu še kar ni dosti, bi rad da si merim vsaj 6 krat, pa ta je nor. Kot ste nekatere pisale pri vas ful stežka dajo te listeke za merit, meni pa bi jih predpisal koliko bi rekla.

Cuker2 in Stuhica kar zdržita in se ne pustita tem diabetologom, ter vztrajajta pri svojem, ker menim, da če so rezultati malo čez mejo nima bit kaj narobe z našimi user posted image .

Vse bomo vzdrale za naše user posted image .

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 755
3.9.2009 20:02:52   
cuker2
Ojej Pattaya, pa kaj je s temi diabetologi??? pa sej ti maš cuker samo na tešče...kaj bi šele meni težil user posted image  pa 6x na dan se špikat. mislm...če ne bi bla na tem forumu sploh ne bi vedla, da tud drugje takšne zganjajo. ma jest res ne vem v čem je fora. morda pa so tolk neizkušeni z nosečnicami, da raje preventivno šopajo inzulin, čeprav tud to sigurno ni čist nedolžno. jaz imam skos povišan cuker na tešče, pa je moj otrok ok. tko da...nej grejo nekam.user posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 756
4.9.2009 15:45:03   
yenny
Dan ta pocukrane!
Sem spuščena na prostost do nedelje zvečer!user posted image
Skratka vam povem tole prehranjevanje v Lj. porodnišnici je adijo pamet!
Če bi se jaz čez nosečnost prehranjevala tako vprašanje kako bi bilo s cukri!
Prvi dan za kosilo razkuhan bel riž in dunajski zrezek!Belega riža nisem pogledala že pol leta ker mi zviša cuker!
Za zajtrk štručka,pogledam sestavo-na prvem mestu pšenična bela moka!!!!!!
Za večerjo tri žlice razkuhane prosene kaše s suhimi slivami!!!!
Lačna kot hudič!
Vsako noč od torka do danes obvezna hipa,prvo noč cuker 1,1,drugo noč 3,3,,to noč 2,3!
OH neskončno,o zelenjavi lahko sanjate,edina ki je je pet pereščkov solate pri kosilu!user posted image
Vase to prihaja iz Kliničnega centra,jedilnikwe pripravljajo izobraženi diabetologi!
So potem klicali in obvestili dr.Tomažičevo,ki sicer ve za te probleme,ampak pravi,da je nemočna!
Halo!user posted image
Kdo je potem nor!Jaz,ker sem celo nosečnost pazila kaj dam v usta ali ti dietetiki!
V nedeljo zvečer se vračam,če mi do torka ne pospešijo poroda sem se odločila,da grem domov in v miru počakam na popadke!
Imejte se!

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 757
4.9.2009 16:46:05   
pattaya
Cuker2 saj tudi meni se zdi butasto, da zaradi mogoče 5 rezultatov v enem mesecu, ki so bili po zajtrku čez mejo, mi da takoj inzulin še pred zajtrkom. Pa bom že zdržala. Saj tudi moj user posted image je ok, zato si pa tega preveč ne jemljem k srcu in se ne držim diete 100%, ker se mi zdi nesmiselno.

Yenny lepo da si se javla. Saj to je to, da v bolnici sploh ne dobiš dietne hrane, ampak ješ boljše kot ostale nosečnice. Saj bo, malo še potrpi, pa bo tvoj user posted image privekal na svet in pol sploh ne boš rabla tako zelo pazit na hrano.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 758
4.9.2009 21:35:20   
cuker2
o boh se usmili Yenny. ampak to je pa res adijo pamet, matr že skoraj za v časopiseuser posted image  1,1 cukra v krvi!!!!! bog si ga vedi, kaj delajo šele hipe z otrokom, če se ti ob tem tako slabo počutiš!!! ja res čim dlje bodi doma, k vsaj približno lahko uravnavaš zadevo. čeprav tako hude sladkorne kot jo imaš ti, pa mislim, da res nima nihče drug niti nisem še slišala zanj.ja a inzulin so ti dali?? zakaj si pa sploh visela pol tm cel teden??? ja ni za verjet no. ampak sej bo res kmalu konec.

no jest sem hotla pojamarat, da imam danes že cel dan cukre čez 7, ampak se zdi to v primerjavi z yenny malenkostuser posted image  sem pila čaj iz fižolovih luščin, ki naj bi bil res učinkovit...no pri meni je učinek ravno nasproten, enako pri homeopatskih granulah. mogoče bi pa mogla nehat eksperimentirat in se pač držat diete in je to to. no sej zdej gre tamal v vrtec, mi bo, upam malo lažje in se bom lahko bolj sebi posvetila, čeprav mi ga je ful težko tam pustit.

pattaya no sej meni je hotu pa dat inzulin zaradi par vrednosti čez mejo, sam sej pravim, nisem hotla. samo če bom mela skos vrednsoti pri vsakem obroku čez 7, pa res ne vem...no upam, da je bil danes res kriv čaj. drugače pa sem ful naveličana te enolične hrane. najrajš kr ne bi več jedla, sej mam dost zalogeuser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 759
5.9.2009 21:49:08   
stuhica
ja sej pol se pa pejd s tem diatam se doma matramo k nore babe, da ti je že nerodn k kam greš k kod misl da se že finga delaš da ne bi onega in onega da to pa lahko mislim za popent --- pol pa v bolnici kker ti dejansko oni sami določjo kako naj bis e prehranjeval pa dobiš totalno kontro  na kar pa določeni ne morejo vplivat....

Mah nej se tud osni smai mal za svoj zdravje in pamet vprašajo učijo nas eno ko je pa treba kaj posredovat pa rep med noge pa tišina mislim za popent pa za v cajtnge definitivno....

Pismo me se pa tle matramo in matramo in poslušamo tisto njihovo napihovanje pa tega ne pa onega ne, pa da ni dobr pa stalno žuganje z inzulinom.... za popent...

Oh pomoje mi je tole branje tud kr cukr gor dvignilo... podn...

Punce ne smemo obupat, sej obmo zdržale že zarad naših  malih bodočih članov ampak jaz morem rečt da sem zdaj še bolj odločena da zavrenm ta inzulin ma ni variante ker zdej je pa res tole že višek akr človek bere in vidi kaj se dogaja... pa vsak ima neki po svoje pa vsak samo z prstom kaže a veste da ta doktor ima pa to pač tko mis smo se pa odločl za tak pristop .... nč če mi moj ginek v sredo  reče da je res kaj narobe ga bom poslušala ampak drgač pa ni variante....

Pa stalne hipe pa da človk znori....

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 760
6.9.2009 17:57:05   
cuker2
ma ja ful je bedno vse tole, pa toliko enih kontroverznosti in vprašanj,...pa vsak diabetolog drugače reče...jaz imam zadnje 3 dni kr stalno cukre mal čez 7 ob vseh obrokih. ful ne vem, kaj naj naredim. inzulina me je kar groza. no itak imam še G pred 22.9. pa bom vidla, kaj bo ona rekla. pa tok sem lačna in naveličana te hraneuser posted image  res me kr ma, da bi šla na eno ornk torto.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 761
6.9.2009 18:25:15   
cuker2
Ej punce, preberite si tole. Predvsem tiste vrednosti, ki naj bi jih imele nosečnice.????? dobr kdo zdej določa te vrednsoti....jest vam povem, vsak po svoje ker nimajo pojma in se še sami lovijo!!!user posted image user posted image user posted image

http://www.diabetiki-mb.si/index.php?Itemid=29&id=25&option=com_content&task=view

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 762
6.9.2009 21:21:52   
stuhica
ma hja tale člank z podanimi vredmnostmi je pa daleč od tega kar nam bluzijo... sej ne rečem se se je res treba pazt pa gibat, ampak da pretiravajo in smao napsihirnao težijo z tem inzulinomj epa čist mem, je pa tud to meme da si niso in si očitno tud teli diabetiki ne bodo enotni, vsak si to razlaga in tolmači po svoje pol je pa pomoje samo od nas pacietov odvisno na kakega diabetologa bomo naleteli ... za znoret.. ni kej sej pravm da men s eže kar kisa in meša od tega vsega in komi čakam da bo že za mano upam le da mi uspe še mal zdržat, k za dva tedna pa res ne mislm it na inzulin mam pa v sredo svojga dohtarja pa  Ginekologa pa ga bom vprašala kako se mu zdi razvoj našga bodočega člana družine je vse v redu al so kaka velika odstopanje???

V glavnem BEmti to sos sma jajca.... user posted image  za zjokat user posted image user posted image user posted image user posted image  k ne veš a se že norca delajo z nas al kaj...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 763
9.9.2009 21:17:56   
cuker2
Stuhica, a nisi imela danes ful neke kontrole? Kako je šlo?

Jaz imam pa zdej kr konstantno cukre okoli 7. user posted image  v slabem mesecu so se mi dvignile vrednosti za cca. 1. če bo šlo tako naprej bom imela cca. 1 mesec pred porodom okoli 8, kar je pa res prevečuser posted image  pol pa ne vem...

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 764
10.9.2009 17:45:08   
stuhica
ne drug teden v torek mam spet s pa tud men kr konstantno zvišuje sicer mešano na 7 ampak upam  da bomo probal še kak teden sfurat bemti sem kr jezna...

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 765
10.9.2009 19:37:42   
pattaya
Hojla punce.

Tudi jaz imam ta teden odkar mi je povečal inzulin cuker konstantno pred jedi okoli 6, po jedi pa okoli 7, neglede na to kaj pojem in v kakšni količini. Pa že dva dni sem nonstop lačna (se komaj najem pa bi že čez pol ure spet jedla) in ful slabotna.

Glede na to, da imamo vse tri približno isti cuker ta teden, je zgleda nekaj takega v zraku ali kaj.

Me je že kar strah kaj bo drugi teden pokazal rezultat v laboratoriju in kakšno bo povprečje. Pa hvala bogu je diabetolog zadnjič rekel da samo še dve kontroli pred porodom, seveda če ne bo kaj prehitevalo.

Kako se držiš yenny, si že rodila?

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 766
10.9.2009 22:06:10   
cuker2
Pattaya, pa kako maš lahko ob inzulinu povečan cuker??? meni to ni jasno, zato se mi zdi pa brez veze sploh it na inzulin. a misliš, da brez bi mela pa kok,...8, 9?

punce jest vam povem, če bi jest mela tok kontrol kot ve, bi mi že zdavnaj hotli dat na inzulin...tko pa ne vejouser posted image  ampak 22.9. bo pa žur. mesečno povprečje bom mela po moje najmanj 6,5, moje vreednosti so pa itak bleščeče...kaj sm spustila kriterije. zdej če pokaže 6,8 sem že ful vesela!user posted image  no in ker mam itak skos cuker pol še mal pogrešim.itak mi nič ne pomaga in je pol čist vseeno tistih 0,5 gor al pa dol. danes sem malo bureka (sicer res dva griza po večerji) in cukrček 7,6. pol sem pa še en jaffa keks. ker sm jest tud skos lačna. ful bi neki žmohtnega. pa če zvečer jem vse z min. maščobe mam zjutraj ketone. super je blo ko sem pojedla 2 koščka ogrske user posted image  zdej sm kupla sirčke za mazanje k so bolj mastni. da ne govorim da sem šla spet 0,5 kg dol. kaj bom jest šlank po poroduuser posted image

no u glavnem če bodo cukri okoli 7 ne grem na inzulin, ker je to po tistih kriterijih k sem zadnjič dala link celo pod mejo. pa seveda, če se otroček ne redi preveč. to bom vidla drug teden. mi pa zmanjkuje listkov in si zdej striktno merim samo 3x na dan. že tko mi jih bo en dan pred kontrolo zmanjkalo.

Držite se in se slišimo. moram spat, ker mi je tamali že prehlajen. mislim...3 dan v vrtcu in je že zbolel. ful mi je to mimo, bi ga mela kr doma, sam k me skos tok križ boliuser posted image

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 767
10.9.2009 23:09:55   
stuhica
oh pattaya pa yenny lahko sta veseli glede konttrol jaz jih bom do poroda imela pomoje še 10 kokr se zadeva nadaljuje...

Sme pa včeri k sme bila pri Ginkeu mal spraševala če je z otročkom vse ok, je reku da, super se razvija vse v normali,  pa obseg tebuščka pa teža v bistvui vse je čist ok,... je reku kaj se tolk obremenjujem ins em rekla d ame skrbi zarad cukra in diete, ker nej bi kao šla na inzulin... pa mi je reku ah kašn inzulin,zarad otroka kao da ne???? user posted image user posted image user posted image  ja zdej pa res srčno upam da bo tako in da v torek ne bo težila gina teta spet... bemti k mi že vse preseda... hormoni mi tud
že norijo bi tako jedla kaj saldkega... ma kaj saladkega že samo bel kruh pogrešam pa kaj je še vse ostalo pred sladkarijami za popnet res.... user posted image user posted image user posted image

Yennny kako kaj tebi kaže, si že v dveh kosih al si še cela, če lahko se nam mal javi kako si....

Pattaya ma ja upam da se nam bo tole posrečlo prpelat do konca, pa da spet normalno zaživimo...
Ja menkilogrami tud konstantno stojijo že par mesecev kilo do  pol kile gor al pa dol, tako da ssem konstanto skoz na istem... Moji ketoni so bili zadnič ok... kar se tiče iglic tud men jih bo počas zmankal ampak me najbolj razjezi kos i zmerim cuker in potem še enkrat rezultat pa čist drugi.... ma ji pišem v dnevnihk tamale vrednosti em prav briga... kako je lahko manj kot v minuti razlike ful.. primer danes
večerja  zmerim 8,4 in potem še enkrat na drugem prstku 6,7 user posted image user posted image user posted image user posted image  ,mislim če to ni
toooooo Muuuuuuuuuuuuchhhhhhhhhhhh zdje bod pa pametn a ma vsak prst kri zase, pa cuker zase al kuga????

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 768
13.9.2009 22:48:06   
stuhica
Punce moje drage, jaz imam v torek pregled diabetologa in morm rečt da me je že pošteno strah k mi žuga s tme inzulinom,

Res pa je priznam, pa četudi me bo kdo obsojal zaradi tega, ampak men se že dobesedno TRGA in MEŠa od tega cukra user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image in sem začela Grešit , sem dons pojedla par gunih Bacci  čokoladic,user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image enostavno ne zdržim več , samo če pomislim  se mi že meša,

in ko pojem karkoli sladkega, je moj trebuh kot en žoga z stotimi odbijajočimi žogicami noter, ker se samo čutijo brcike raznorazne...

POčutm s ekot tanajhuj odvisneš od mamil.. v mojem priemeru pa so to zdaj čokolade in raznorazne sladkarije.... ne zdržim več, najrae bi se zjokala... sploh ko si zmerim cuker po hrani ki naj bi bila diabetična in potem rezultat tak kot če bi se nažrla sladkarij.... za popent........

Meša se mi, dobesedno res, ne vem več kaj naj nardim, enostavno se ne morem in nekako ne morem brzdat.... Sej rezultati k sem si jih zdej merila so bili kolkr tolk uredu, ampak kaj ko ve,m d asem grešiola po merjenju, počutim se izdano same sebe, ampak mi je hudo ne vem več kaj naj nardim, kako naj neham..... zmešal se mi bo!!!user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 769
14.9.2009 12:04:13   
cuker2
Stuhica NE SE TOK ŽRET LEPO TE PROSIM!!!! stres še bolj škodi otroku sploh zadnje 3 mesece. ti si res že tok časa na dieti, da ni čudno, da se ti že meša od vsega. pa sej kdo bi si mislil dieta pač, sam k vem kaj ubija,...ta tempo non stop, pa k si skos na ure, kdaj jest kdaj merit, kaj jest in ob tem še furat družino itd...
pomisli na ginekologa k ti je reku, da je z OTROKOM VSE V REDU !!!!! in to je bistveno pri vsej stvari, ampak k ti diabetologi tako zganjajo na to pol čist pozabimo!!

Jest sm tud začela grešit iz istega razloga kot ti. Cuker mi skače po svoje, včeri po večerji 5,7, danes dietni zajtrk 7,7. PA KAJ!!! Niso to tok visoke vrednosti in dokler bo moj otrok ok, jih sploh ne mislim šmirglat. Lej Stuhica, ti si odgovorna zase in za otroka in diabetolog TE NE MORE V NIČ PRISILIT!!! oni bi radi imeli vse po reglcih, pa cukre take in take, ampak sej si vidla k že LJ in mB diabetološki center nimata enakih vrednosti. TOREJ!!!! pri nenosečih so vrednosti od 8-10 šele povišan cuker, treba pazit in si na meji in šele po 10!!! se šteje za sladkorno bolezen. poleg tega je kri edino hranilo za otroka in cuker je v krvi že apriori pri nosečnicah povečan ravno zato. in mi zato ni jasno, zakaj pa diabetologi vrednsoti za nosečnice znižajo ne zvišajo.

Tako da lej, misli na otroka, bistveno je, da je on zdrav. in to ugotavlja ginekolog in če on pravi, da je ok, pol je ok!!!! sicer ne vem kok visoke vrednosti imaš, apak jaz sem se zase odločila, da dokler mi ne grejo konstantno čez 7,5 ne bom jemala inzulina. Jaz iamm tudi drug teden kontrolo in sam čakam tisto nabijanje in mi tudi ni fajn se borit s temi dohtarji, pa kaj čmo. tako je. meni bo dala sigurno kontrolo čez kšen teden spet, ker bom mela mesečno povprečje po moje ful povišano in previsoko. in pol lohk tm visim vsak teden pa zavračam inzulin kar se mi res ne da. bom vidla ampak se nagibam k temu, da bi jim rekla da bom sama poklicala, če bo kriza.

Poskusi mogoče edino da če ješ sladko, da je to sladoled ali 85% črna čokolada. sicer pravijo, da po jedi manj škodi, jaz sem sicer malo skeptična glede tega ampak jaz načeloma grešim tm okoli popoldanske malice k mi gre že na bruhanje od kombinacije sadje kruh. včeri sem pojedla 2 veliki kepici sladoleda in sem bla pol ful dobre volje. poskusi se ne prenažirati, k pretiravanje res ni fajn, ampak si dej prou eno tako urico v dnevu in si reci: evo ob 4h k bom imela čas si bom pa skuhala kavo in pojedla mal črne čokolade (tko npr. jest delam) in mi ful pomaga. Al pa,...konec meseca greva z možem na večerjo in takrat bom jedla kar bom hotlauser posted image  a veš, da si daš mal motivacije.
Drži se, pa povej kako bo šlo jutri. In vztrajaj pri svojem, če ti občutek pravi, da imaš prav!user posted image

Grozljivka kaj zganjajao diabetologi s tem cukrom. res.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 770
   [Brisano sporočilo]
14.9.2009 13:45:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 771
14.9.2009 16:40:30   
pattaya
Stuhica ne se sekirat in pojej kaj ti paše.

Jaz se že kar dolgo ne držim več stroge diete, ker sem uvidela da nima smisla. Večinoma časa sem že tak ali tak na inzulinu in lahko ti povem, da zadnji teden so vrednosti res konstantno visoke kljub povečanju doz, tak da ta inzulin sploh ne pomaga tako zelo.

Sploh pa če ti je gin reko, da je vse ok in da v tako visoki nosečnosti otročičku tako ali tako cuker ne škodi več oz. ne more povzročit škode. Meni je tudi gin na zadnjem pregledu rekla, da sploh ni nobenih posledic sladkorne na otročičku. Zato se sploh ne obremenjujem več z hrano, pazim še samo na svojo kilažo, ki pa v zadnjem mesecu tudi kar narašča.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 772
14.9.2009 21:42:42   
stuhica
oh punce ne ves te kako z veseljems em vas prebrala.... ker semi že res meša... jutr k pridem vam spročim kako pa kaj...

vrednosti so pa bile do 8,3 max in to le 2x po večerji drugače pa do 7,0 samo mi je že tol  bluzila ... da sem jo že sita... ampak čist zares.... sem si kupila manerjevo dietno čokoladico... pojedla po večerji inj ebil cukr 7,3 tako  mi že rahlo res vse pekipeva... za popent...
Se vam javm jutr kaj bo user posted image  rekla in kako se bo zadeva iztekla...

(odgovor članu pattaya)
Neposredna povezava do sporočila: 773
17.9.2009 16:16:16   
yenny
Dan!
Evo mene ta pocukrano!
user posted image
Samo v vednost 9.9.09 smo jo dočakali,našo Pio,težko 2960g in dolgo 48 cm!
Našo najlepšo in kar je najpomembnejše zdravo punčko!
O porodu ne bom pisala,povem samo,da nikoli,ampak res nikoli več se ne grem sprožitve poroda predčasno,če zadeve tam spodaj še niso zrele za to!user posted image Ko je čas za gto že,prej pa ne!
Moj sladkor-kaj naj rečem v mejah normale,še vedno ga redno kontroliram,s tem,da če jem res tisto pravo hrano,se pravi diabetično,potem je sladkor v redu.
Če dam v usta kakšen posladek,kakšno stvar,ki ni v skladu s predpisi gre sladkor gor!
Bomo videli kaj in kako bo iz tega!
Na kontrolo se moram še naročiti na Polikliniko!
A katera ve kaj se dogaja na tej kontroli čez 6 tednov!
A samo pogledajo te vrednosti sladkorjev,ali je spet kakšen test!
Punce zdržite še malo,vse pridete na vrsto!
Vem,da je slaba tolažba!user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 774
17.9.2009 16:19:09   
Anonimen
Yenny... mene pa vseeno zanima kako je blo... Lahko pišeš na ZS? user posted image

ČESTITKE ZA MALO PIO!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?