cuker2
|
HeGa jaz še nisem našla kruha, ki bi ga lahko pojedla 3E. se mi zdi, da mi še najbolje naredi moj, doma pečen, čist brez bele moke. bom poskusila za zajtrk po kontroli v torek. zdej si ne upam ja tok kuhanja je zame res muka ker sploh ne maram kuhat, pa še idej nimam. no apam, nisem zahteven jedec in mi je vseeno če za kosilo in večerjo isto jem. pa tko delam. Stuhica pa kje imaš ti diabetologa!!! Kot prvo bi te morali dati na kontrolirano dieto z jedilniki! Poli salame in suhe salame sploh ne smeš jest. Pa če imaš zjutraj previsok cuker po zajtrku, spusti sadje in ga pojej raje 1x pred kosilom. pa vse je količinsko točno odmerjeno. mislim, res mi ni jasno, kako te lahko dajo na inzulin BREZ predhodne kontrolirane diete. ker kot pišeš tukaj se mi zdi da kr velikokrat "grešiš" kar je razumljivo, če sploh ne veš kaj in koliko jest. škoda, ker je teh listov+ kjnigica kar precej za pošiljat po mailu pa še skenirat. jaz ti res svetujem da pokličeš na polikliniko v lJ. diabetološki oddelek, so ful prijazne sestre in jih prosiš, če ti lahko dajo knjigico in jedilnik. verjetno brez predhodne kontrole pri njih ne bo šlo, samo bolje kot inzulin. dr. tomažičeva moji kolegici 10 dni pred porodom ni predpisala inzulina, ravno zaradi tega, akr si omenjala. se mi pa zdi da je z inzulinom isti š...k preden ujameš dozo, te cukri hecajo, pol se vse skupaj spremeni, pa si spet na istem. pa tud ne vem, koliko več lahko ješ, ker ta kjniga k jo imamo je v bistvu za diabetike na inzulinu. mah kaj jest vem...pa da ti diabetolog reče, da se ne smeš zredit!! ta je res mal pahnjena. men so kalorije pri dieti ravno zato povečali, KER SE NE REDIM! Yenny, ja mene tud solata rešuje in meni tud že ven gleda tudi jaz s prehrano med dojenjem nisem imela nikakršnih težav, jedla sem skoraj vse, tudi čokolado. v bistvu sem tok jedla, da sem se veselo zredila tko da punce, dojenje nič ne pomaga shujšat, če zraven veselo papcamo je pa res, tale dieta v bistvu zdravo prehranjevanje, tako da, če bi se vsaj malo tega držale bi šle kile ziher hitro dol. jaz sem se do sedaj zredila 12 kg v 1-5 mesecih, zdej pa sem do začetka 7.m zarad diete shujšala 2,5 kg. mislim, da še ni panike, je pa res, da ketonov nimam več. basanje z jogurtom zvečer pomaga prvo nosečnost sem isto shujšala in pridelala le +10 kg. AMPAK mi je šlo s porodom dol le 5kg tko da sem jih imela vseeno še +5. ni nujno, da boš imela po porodu manj kg. vase je odvisno od tega, kaj so te kile (voda, povečana količina krvi ali maščobe,....) ful bedno, da se moraš še ponoči zbujati in si meriti. sej maš res sam še malo do konca Včeraj pa sem imela pregled pri G in mi je zmerila otročka. je ful velik, ampak suh revež. mislim, sej je v okviru ampak trebušček je čist na spodnji meji. tko da ti cukri če mene vprašate, ne vplivajo takooo grozno, k pol bi moral biti ta moj otroček vseeno malo bolj krepek. no, G pravi da je normalno velik in težak, samo v primerjavi s ta prvim je pravi suhec no upam, da bo vseeno še kaj konkretnega pridobil na teh 1100 g. Vsem en lp
|