|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
7.8.2009 11:14:59   
kalypso
no takle mamo...
dobila sem insulin, sicer sem začela z 6E samo za zajtrk in kosilo, če ne bo prjel pa gremo na več enot. V bistvu ni tako hudo in to pravim jaz, ki res ne maram iglc in me je groza it že kri dat tist 1x na 2 meseca. Včeraj sem se za kosilo, lahko rečem da prvič po 1,5 mesecu najedla tako kot se reče in da nisem bla lačna. Po kosilu sem pojedla še breskev in spila kavo z mlekom, pa je sladkor bil 5,1 user posted image jeeeeeeeeej user posted image (bom vidla kaj bo danes po zajtrku)...

dobila sem ga pa zato, ker sem od prejšnjega pregleda pri G pa do tega zdaj k sem ga mela v sredo, shujšala user posted image in je rekla, da naj neham stradat, da to ne gre. Tud otroček je glih za glih velik za to obdobje in je bla kr malo jezna na diabetologa, češ, kako lahko nosečnici reče da naj manj je (to tud meni ni blo jasno)...

No zdaj pa bomo vidli, bom že, večinoma mi ga bo dajal partner, včasih mama, če bo pa treba si ga bom pa tud sama, sicer bo malo problem od začetka, pa mislim da tisto 6mm iglco bom pa že spravla pod kožo user posted image

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 651
7.8.2009 12:03:04   
HeGa
kalypso me veseli, da si končno najedla. Bit skoz lačen tud ni nič. Mora bit pa kar zoprno si insulin dajat, če ne maraš igel.

Kar se mojih kg tiče sem se preden sem šla na dieto zredila 12kg, pol sem šla pa mal dol, pa mal gor, zdej sem vglavnem še vedno na +11kg. Bo šlo že pol z dojenjem dol.

yenny ne se sekirat kaj boš jedla po porodu. Jst sem lahko jedla skoraj vse. Solato sem jedla čisto normalno, samo malo manj okisano, pa na začetku sem spustila česen, da ne bi mleko smrdelo. Pa svinjini sem se itak izogibala, to se ji tud sedaj. Kar se sadja tiče nisem smela samo banan in jagod (po bananah jo je napenjalo, po jagodah je bla pa pikasta). Pa sej po tej naši dieti je itak tko mal sadja, da ni panike. Jabolka načeloma sploh niso problematična. Drugače pa si skuhaš kompot, tudi tukaj ni problema. Kar se pa mleka pa mlečnih proizvodov tiče pa res upam, da maši malčki ne bodo preobčutljivi, in da bomo lahko normalno jedle. Drugače pa kakšno riževo mleko - bljk. Drugače je pa tale naša predpisana hrana ˝zdrava hrana˝ in načeloma naj ne bi smele imeti problemov zaradi nje. Če pa res vidiš, da ima dete zaradi hrane probleme, pa za nekaj časa tisto opustiš, in čez nekaj časa spet probaš. Res ne smemo komplicirat, lepo sprobat stvari in če je vse ok, zakaj bi jih opustile.

stuhica ne se sekirat. Insulin res ni nič takega, četudi ti ga predpiše. Po mojem mnenju je sicer prav da ti ga, če cukr ni v mejah. Pa tudi če je samo za par tednov, saj se otročku v tebi ni treba borit s tvojim sladkorjem. Kar se uvajanja tiče, ti vse razloži v 15 minutah, potem je treba pa samo še ta pravo dozo ujet.

Ah punce saj bo. Prej ko slej bomo vse rešene teh težav.

(odgovor članu kalypso)
Neposredna povezava do sporočila: 652
7.8.2009 15:42:31   
cuker2
HeGa jaz še nisem našla kruha, ki bi ga lahko pojedla 3E. se mi zdi, da mi še najbolje naredi moj, doma pečen, čist brez bele moke. bom poskusila za zajtrk po kontroli v torek. zdej si ne upamuser posted image  ja tok kuhanja je zame res muka ker sploh ne maram kuhat, pa še idej nimam. no apam, nisem zahteven jedec in mi je vseeno če za kosilo in večerjo isto jem. pa tko delam.

Stuhica pa kje imaš ti diabetologa!!! Kot prvo bi te morali dati na kontrolirano dieto z jedilniki! Poli salame in suhe salame sploh ne smeš jest. Pa če imaš zjutraj previsok cuker po zajtrku, spusti sadje in ga pojej raje 1x pred kosilom. pa vse je količinsko točno odmerjeno. mislim, res mi ni jasno, kako te lahko dajo na inzulin BREZ predhodne kontrolirane diete. ker kot pišeš tukaj se mi zdi da kr velikokrat "grešiš" kar je razumljivo, če sploh ne veš kaj in koliko jest. škoda, ker je teh listov+ kjnigica kar precej za pošiljat po mailu pa še skenirat. jaz ti res svetujem da pokličeš na polikliniko v lJ. diabetološki oddelek, so ful prijazne sestre in jih prosiš, če ti lahko dajo knjigico in jedilnik. verjetno brez predhodne kontrole pri njih ne bo šlo, samo bolje kot inzulin. dr. tomažičeva moji kolegici 10 dni pred porodom ni predpisala inzulina, ravno zaradi tega, akr si omenjala. se mi pa zdi da je z inzulinom isti š...k preden ujameš dozo, te cukri hecajo, pol se vse skupaj spremeni, pa si spet na istem. pa tud ne vem, koliko več lahko ješ, ker ta kjniga k jo imamo je v bistvu za diabetike na inzulinu. mah kaj jest vem...pa da ti diabetolog reče, da se ne smeš zredit!! ta je res mal pahnjena. men so kalorije pri dieti ravno zato povečali, KER SE NE REDIM!

Yenny, ja mene tud solata rešuje in meni tud že ven gleda user posted image  tudi jaz s prehrano med dojenjem nisem imela nikakršnih težav, jedla sem skoraj vse, tudi čokolado. v bistvu sem tok jedla, da sem se veselo zredilauser posted image  tko da punce, dojenje nič ne pomaga shujšat, če zraven veselo papcamo user posted image  je pa res, tale dieta v bistvu zdravo prehranjevanje, tako da, če bi se vsaj malo tega držale bi šle kile ziher hitro dol. jaz sem se do sedaj zredila 12 kg v 1-5 mesecih, zdej pa sem do začetka 7.m zarad diete shujšala 2,5 kg. mislim, da še ni panike, je pa res, da ketonov nimam več. basanje z jogurtom zvečer pomaga user posted image  prvo nosečnost sem isto shujšala in pridelala le +10 kg. AMPAK mi je šlo s porodom dol le 5kguser posted image  tko da sem jih imela vseeno še +5. ni nujno, da boš imela po porodu manj kg. vase je odvisno od tega, kaj so te kile (voda, povečana količina krvi ali maščobe,....) ful bedno, da se moraš še ponoči zbujati in si meriti. sej maš res sam še malo do koncauser posted image

Včeraj pa sem imela pregled pri G in mi je zmerila otročka. je ful velik, ampak suh revež. mislim, sej je v okviru ampak trebušček je čist na spodnji meji. tko da ti cukri če mene vprašate, ne vplivajo takooo grozno, k pol bi moral biti ta moj otroček vseeno malo bolj krepek. no, G pravi da je normalno velik in težak, samo v primerjavi s ta prvim je pravi suhecuser posted image  no upam, da bo vseeno še kaj konkretnega pridobil na teh 1100 g.

Vsem en  lp

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 653
7.8.2009 16:53:34   
yenny
Tista knjižica iz poliklinike je meni kar dosti pomagala,tako,da jo priporočam!
Odstopanja seveda,da so to mora pa potem vsaka sama naštudirati!
3E-kruha-odpade,pa vseeno pri katerem obroku,za moj KS absolutno preveč,za želodec bi bilo pa krasno!user posted image
Zdaj se najbolj ubadam s tem,da na novo naštudiram kaj in kako,ker zgleda,da se mi sistem ruši.Popoldan je potem v redu,dopoldan pa bomo videli.
Diplomirale bomo iz tega,vam povem,da bomo!
Mene tudi zanima kako se kaj razvija malo bitje,ves čas smo na spodnji meji pri vseh meritvah.Od prejšnjega Uz bo 1 mesec,tako da sem še bolj neučakana.
Po porodu se najbolj bojim za solato,ker jo res pojem ogromno,če hočem,da je moj želodček poln in mi ne ropota.Sadje pa,kot vemo ga je pa itak že zdaj samo za vzorček.
Ko smo pri sadju-a ste probale melono ali pa lubenico-kaj je s cukrom?
Jaz grem raje kar mimo,da ne bom razočarana!
Če ste probale,količinsko koliko ste si privoščile?user posted image

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 654
7.8.2009 17:19:48   
Anonimen
stuhica, jaz sem se v tej nosečnosti zredila za 4 kg. pri prvi nosečnosti, ko sem imela samo dieto pa 12 kg (s tem, da preden so mi ugotovili NS, sem se v mesecu decembru za 5 kg!)

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 655
7.8.2009 17:39:03   
cuker2
K.tja, jaz sem se tudi v tej nosečnosti v enem mesecu zredila 5kg. pol me je takoj poslala na test za sladkornouser posted image

Yenny pri mojem dojenju ni bila solata nikakršen problem, je pa vse odvisno od otroka. in ja, obožujem lubenico in prav trpim, ker se je sedaj izogibam. sem si jo pa privoščila za popoldansko malico. 1x dovoljenih 300g (kar meni ni nič) drugič pa malo več...no, kr neki večuser posted image  pa grozdje jem popoldan. ob popoldanskih malicah si malo upam grešit, samo je pa res, da si cukra po 90 min. ne merim. mah sej veste kako je, kar ne veš ne boliuser posted image  na večerjo pa nima vpliva. verjetno se pokaže pri mesečnih povprečjih. edino 1x sem pojedla za malico dobro vrstico črne čokolade in kavo z mlekom (nalašč, sem se testirala). po 90 min. cuker 5,4.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 656
7.8.2009 18:09:14   
Anonimen
Evo novičke še od mene...

No jaz sem spet na E oddelku, kjer so mi dolgoročni inzulin zamenjali s kratkoročnim (menda je to praksa pred porodom). Zdravnica pa je rekla: "Inzulin vam bomo zamenjali danes, pa malo cukerčke pogledali, jutri pa vam damo svečko.... Aja... Jutri je sobota  . No potem pa v ponedeljek!"   No dobila sem Actrapid (do zdaj sem imela Insulatard in Novorapid) in nove, MANJŠE, doze inzulina. Ko se začne porod moram TAKOJ prenehat z inzulinom in po porodu ga ne uporabljam user posted image user posted image

Vikend sem torej še tukaj 2v1, v ponedeljek pa naj bi bla akcija... Upam da bo res   

(odgovor članu cuker2)
  Neposredna povezava do sporočila: 657
7.8.2009 18:56:39   
yenny
Živa25-jaz te čakam pa pri novicah o rojstvu!user posted image
Sem ravno s sprehoda pa sem rekla grem pogledat,če že piše,da si rodila!Ti pa kar nič!
Ja,pa kaj potem,če je jutri sobota!user posted image A ob sobotah zaprejo porodni blok?user posted image
Njim se nikamor ne mudi,nam pa!user posted image
Cuker2-imaš isto filozofijo,kar ne veš ne boli!user posted image Jaz občasno tudi kakšno manjšo ušpičim,ravno tako pri popoldanski malici!Saj ne veliko in pogosto!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 658
7.8.2009 20:03:08   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: yenny

Živa25-jaz te čakam pa pri novicah o rojstvu!user posted image
Sem ravno s sprehoda pa sem rekla grem pogledat,če že piše,da si rodila!Ti pa kar nič!
Ja,pa kaj potem,če je jutri sobota!user posted image A ob sobotah zaprejo porodni blok?user posted image
Njim se nikamor ne mudi,nam pa!user posted image
Cuker2-imaš isto filozofijo,kar ne veš ne boli!user posted image Jaz občasno tudi kakšno manjšo ušpičim,ravno tako pri popoldanski malici!Saj ne veliko in pogosto!user posted image

Je rekla, da potem v nedeljo ni osebja in da so tukaj samo dežurni in da tako raje ne sprožajo tistim, ki bi morda lahko kakšno pomoč potrebovale user posted image user posted image No ampak sej tudi v ponedeljek ne bo slabo, samo da bo user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem se že sprijaznila s tem, da bom pač tukaj do ponedeljka, ampak če mi pa še v ponedeljek kaj zakomplicirajo pa nevem kaj bom... user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 659
7.8.2009 22:22:32   
stuhica
živa sam grem skor stavt da boš zihr v sobotro la pa v nedelo rodila da ne bo porodna samevala user posted image user posted image user posted image user posted image

Cuker  si se pa kr razhudla user posted image  sej nima smisla ja jaz žal nimam nobenga jedilnika mi ga tud ponudili niso čeprav sem dietetičarko že enkrat prosiala da naj mi napiše.kaj hudiča naj jem.. je tud dnevnik gledala in za poli piščančjo salalmo ni nič rekla tako da ne vem več... za suho salamo pa vem da jo ne bi smela sam sem jo - boljš to kot pa slaščice,sej je bil cuker v normali do sedaj... user posted image

Je pa tako punce v prvi nosečnosti sem jaz dobesedno živela celih 6 mesecev nosečnosti samo od goveje juhice in od jagod... ker drugega ni ostalo  v meni.. sem vse zbruhala  potem sem en mesec lahk jedla vse pol so mi pa ugotovil cuker .... pa dva mesca dieto, hujšala  rodila s kilam kot pred zanostivijo... ja pol sem pa vska mesec dojenjs apirdelala kg in ne zgubila tako da jaz sem se le še redila ker sem spet prišla na stare variante prehranjevanja in neomejenih slaščic...

Sem pa imela sedaj itak preveč kg na svojo velikost, bi itak mogla ene 20 shujšat da bi bilo idealno pa sem jih 8,5 zgubila zarad bruhanja spet... tako da dobila sem zaenkrat smao kjg... ampak se sploh ne mislim prav nič obremenjevat ker je brez veze....

Yenny ali cuker 2 ima ktera mrbit številko telefona od poliklinike da pokličem in vprašam za knjigico?? Bi jo res prav rada vidla ... čeprav punce morm rečt da tud men že ta zelenjava prav preseda.... že tako se mi je bilo težko navaditi na njo ker nisem nben zelenavar...user posted image user posted image user posted image  zdaje sem pa šže 6 mesec na dieti pa mi enostavn že preseda...

Pa glede teh meritev in vsega sej ne rečem neki more bit na tem pa sej je prav da nas opozarjajo samo se mi zdi takole k berem vse sorte stvari na forumih da pol tega sploh ne drži... Veliko nas je k jim otroci pri porodu sploh niso bili preveliki ampak manjši in ne zahirančki. HB vse ok,

da bi se otrok rodil z diabetesom to ne bi bilo zaradi nas ampak se to lahko zgodi čisto neodvisno od tega da imamo me sladkorno tako je meni rekla diabetologinja ... ma ne vem s e mi sploh ne da preveč ubadat s tem ker sem pol samo slabe volje...pa tako kot ste že napisale bomo še doktorirale iz te hrane...
do konca bom jedla sm še tiso za kar vem da mi zihr ne dviguje cukra... se probala čist disciplinairat in to je to jaz verjamem da mi bo uspelo..( matr sem optimist) . sam to me heca ker ko je vroče mi ni do pitja in si orem prav prisilit da popijem dost tekočine...

Glede lubenice nisem jedla probala sme manjšo melonico pojedla sem eno četrino ( ne vem kolk je to če bi jo stehtala) cuker sem si zmerila je bil 5,4 tako da meni ne vpliva... je pa tako da na vsakega drugače vplivajo različne stvari..... jaz opažam da mleak zjutri ne morem pit zraven zajtrka  ker kadarkoli sem ga pila sme imela povečan cuker. zvečer je pa ok.

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 660
7.8.2009 23:46:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: živa25
Ko se začne porod moram TAKOJ prenehat z inzulinom in po porodu ga ne uporabljam user posted image user posted image

user posted image user posted image  čakamo na ponedeljek!

stuhica, na predavanje o prehrani so te poslali? jaz sem imela prvič še individualno predavanje o jedilniku (sem ji morala povedati, kako bi sestavljala jedilnik,... pa ko sem imela kontrole za sladkor, sem za prvi teden prinesla s seboj jedilnike in sva jih skupaj pregledali in izločili stvari, ki naj ne bi bile ok)

banane - ko jih jeste, zmanjšajte enoto OH!
knjigico na diabetološki ambulanti (na polikliniki) dobiš! jaz sem prejšnjo založila in so mi takoj dali novo. kar pokliči jih!

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 661
7.8.2009 23:48:28   
Anonimen
če knjigice slučajno ne bi dobila, ti lahko jaz dam svojo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 662
8.8.2009 11:25:49   
yenny
Stuhica-direktne številke nimam,sem pregledala vse papirje pa ne ni nikjer,pokliči 01-522-50-50 pa naj te vežejo v diabetološko ambulanto na Polikliniki.Tam so res prijazni,če slučajno knjižice ne dobiš pa sporoči,bomo pa kopirali,ni problema!Samo,da ne boš prej še ti v porodnišnici!user posted image
Živa25-nič potem bomo pa čakale na ponedeljek,ni druge!Imaš pa zdaj dva dni počitka pa sama kaj pogruntaj!user posted image
A mislite,da je možno,da se mi sladkor poviša od domačega paradižnika?
Se mi zdi,da zdaj ko ga je več na jedilniku,da bi znal delati zmedo,pa tudi v tisto knjižico sem šla preverit in piše pri obroku samo dva manjša paradižnika,pri kumarah pa neomejeno!
user posted image sem pa mislila,da bom prešaltala na paradižnik namesto solate!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 663
8.8.2009 18:29:05   
cuker2
Stuhica jaz sem imela popolnoma enak postopek kot k.tja. meni so dali to številko, če imam kakšna vprašanja glede prehrane: 01 522 53 20 med 12-14 uro. Poskusi poklicat za knjigico ali oz. jedilnik.

Jenny po moje ti domači paradižnik ne povišuje cukra. ker to je zelenjava in le ta nima kej pri cukru. jaz si vse kar tehtam, ker to neki "od oka " se ugotovila ne drži vedno. recimo grozdje 12 jagod ni nikoli 90 g. ampak cca 120-140.

mene jutranji cuker heca, danes sem pojedla eno kislo, zanič hruško, ker sem bila tako lačna pa je bil cuker takoj 7,4. bomo vidli, kaj bodo rekli v torek. škoda, k ni tomažičeve.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 664
8.8.2009 20:04:56   
Anonimen
št. diabetološke bi bila 015225320, kliči jih pa med 7.15 in 8.00 ter po 12h

ja, sem šele zdaj videla, da je že Cuker napisala številko!

< Sporočilo je popravil k.tja -- 8.8.2009 20:06:56 >

(odgovor članu yenny)
  Neposredna povezava do sporočila: 665
8.8.2009 22:15:56   
stuhica
ojla  tapocukrane....

hvala za telefonsko številko bom v ponedeljek takoj zjutri klicala, upam da uspem če ne pa v torek, ker morm še cel kup papirjev zrihtat za tamalga za vrtec pa zase itd...

Ja glede predavanja je bilo pa tako - tkaoj po testih so me poslali k diabetologijnji in potem še k dieteteičarki. No in ta smotana dietetičarka mi je rekla da si morm v dnevnik vse pisat in si pišem, tako da naslednič k sem šla sva po rezultatih regledale kaj ni dobr in kaj ne smem jest... v glavnem me je zaj... zarad i sestave jedilnikov( brez kakršnih koli njihovih knijigic ali česatr koli- razen ene zgibanke nisem dobila nič) in je pregledala tist jedilnik in mi je bluzila da premalo in preslabo kombiniram hrano... user posted image user posted image user posted image da more bit vsega po mal - da naj vedno jem krompir, riž, kruh ali testenine pri kosilu npr. eno od teh stvari...user posted image testenine kuhane aldente, brez sladkarij, brez kakih hudih OH-

Ko sem ji rekla če mi sestavi kak jedilnik ali če ima kaj takega je rekla da nima nič, da bom mogla kr sama pogruntat user posted image kaj mi paše user posted image in kaj mi zvišuje user posted image cuker... od sadja mi je naštela kaj lahko in kolk približn  npr. (grozdje ne več kot moja ena pest) max dve nektarine, cca 3 marelice, jagode, lubenico en kos, več ne... ampak vse to je bilo tko od oka, nič pa na merjenej ali neke enote... aja no kruh je rekla ne več kot eno rezino veliko za mojo pest in ne debelejšo kot en cm... tako da to je bilo vse, ko sem bila nazadnje pri njej je pogledala sestavo mojega prehranjevanja in je rekla da je ok... da mam vsega po mal in da bo to uredu smao d apa ni rečeno da mi bodo moji hormoni tolk dobr delal da bi do konca zdržala, tkao da ni baje vse od nas odvicno, je tudi telo tisto ki se odziva in reagira.... tako da... uh sem se razpisala

Bom pa vsekakor klicala ker me prav zanima za to knjižico kaj vse je notr...

aja za arboretrum sem falila datum manca ja maš prav ma bom vidla ker naš bo zihr delal tako da vprašanje kako bo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 666
8.8.2009 22:45:37   
Anonimen
stuhica, če ti pomaga, takšen je bil moj običajen jedilnik čez dan za 7,5 MJ + D:

zajtrk = mleko 1,6% (200 g), surovi ovseni kosmiči (40g) in jabolko (150g)
malica = jogurt 3,2% (180 g), prepečenec graham (40g) in jabolko (150g)
kosilo = riž (kuhano 150g), riba skuša v olju, ki sem ga odlila (70g), kuhana cvetača (100g), grah (40g) in solata (naj bi bilo 200g, a mislim, da mi je nikoli ni uspelo toliko pojesti) od začimb sem dodala samo kurkumo (zadnja dva tedna sem si še popralauser posted image )

malica = jabolko (150g) in kruh (cca 50-60 g, odvisno kateri)
večerja = testenine (180g), jajce (kuhano), cvetača (100g), korenje (100g) in solata + 15 g oljčnega olja.
povečerek = mleko (200g) in ovseni kosmiči (20g)

tako nekako sem več ali manj jedla. mi je dr. t rekla, da če ugotovim, kaj mi znižuje krvni sladkor, da naj to pač jem pa čeprav je enolično! recimo pri meni je bil riž tisti, ki je ugodno vplival na moje sladkorčke. (v prvi nosečnosti pa graham testenine)

so mi pa potem razložili, da je prepečenec 2x termično obdelan in zato gre hitreje v kri... je bolj priporočljiva črn ali polnozrnat ali graham kruh...

sadje sem seveda kdaj pa kdaj zamenjala, a so mi jabolka še najbolj ustrezala... proti koncu nosečnosti sem najprej pojedla jabolko in šele potem ostalo.

pa včasih sem menjala jajce za kosilo, ribo za večerjo, kdaj pa namesto tega puranovo meso (skuhano z rižem)

se mi zdi, da sem kar enolično jedla,... več ali manj mi tudi čas ni dopuščal, da bi se kaj posebej spuščala v kakšne hude jedilnike. mi je mami vsake toliko časa (2x tedensko, recimo) popestrila (s kakšno govejo juhico in ostalimi zelenjavnimi juhicami pa kakšnimi jetrcami, zeljem in repo...) - sem takrat hitro pogledala v knjižico in si odmerila približek! je bilo takrat z meritvami vse ok (se spomnim, da sem za pusta po maminem kosilu - ješprenjček + sirovi štruklji - še naredila greško s krofom... cuker pa odličen!)

(odgovor članu stuhica)
  Neposredna povezava do sporočila: 667
9.8.2009 11:43:27   
stuhica
k.tja ja mleko očitno meni dvigne cuker zjutraj, ovseni kosmiči tud sem testirala 3x na začetku in je bilo vedno čez 7 žal...

Riž je ok ne sme bit pa prekuhan,zelenjava, tisto ki imam rad skoraj vse samo korenček mi zna ponagajat... pa zdele se tud jaz sprašujem za paradižnik, ki je sicer že ornk zrel (mi g aje tašča pošiljala z morja, z vrta )  če mi on morda ne poveča cukrčka... no ja ma v glavnem se jaz probam čimbolj  namešat vso hrano da nimma enovrstne ker pol mi vse preseda že... smao te zelenjavce sem že počasi sita....

Z mesom na žaru nimam nič težav, samo tud nočem pretiravat... ampak če drugače nav šlo bomo pa to pa solatke jedla kaj nej rečem, aja pa testenine ponavadi z tunino omakico.... spet al dente varianta...

Mam občutek da imam včasih večji cuker ker pojem kak kos več, sej približn poznam svojo mejo, ( brez tehtanja) ampak če je dobr me kr hitr zanese da kr pojem kaj večl in semi zdi da se mi res takoj pozna...

Tolk za zdej pa se slišimo letim kuhat danes bo juhica, telečji kotletki z rižem in pa zelena solatka.... upam da ne bom spet velik pojedla ker mi to ful paše....

V glavnem tolk za zdej bejbe se še tipkamo...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 668
10.8.2009 8:48:43   
yenny
Danes je ponedeljek,se pravi,da čakamo,če bo Živa25 kaj uredila!user posted image
Drži se!user posted image
Stuhica-pokliči danes na Polikliniko,po moje ne bi smel biti problem!
Jaz sem včeraj za kosilo tisto,kar sem do sedaj kar pogosto.pečen piščanec,čisto malo krompirja,en paradižnik in stročji fižol v solati-KS 7,1!user posted image
Zdaj ne vem,ali je kriv tisti paradižnik ali pa stročji fižol,drugega ne more biti nič,ker sem to jedla že najmanj stokrat!
Sem pa zvečer morala zmanjšati dozo insulina pred povečerkom,ker je bil cuker prejšnjo noč 3,7 pa se mi zdi kar prenizek!user posted image
Prepečenca ne jem,ravno tako sem ukinila banane,so preveč delikatne!

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 669
10.8.2009 10:34:53   
HeGa
Ja, danes je Živin dan D! Živa držimo pesti, da čimprej in čimmanj boleče mine.

Jst paradižnik komot jem. Kupljen, domač, nima veze. Ga lahko za vse tri enote zelenjave pojem, pa mi nič ne vpliva. Tko, da zadnje čase ga res na tone pojem. Dans bo pa končno spet zelena solata, za spremembo na vrsti. Kuham za kosilo rožoto s piščancem, šampinjoni, zelenjavo + zelena solata. Sem dala že zvečer riž namočit, da bo dans prej huhan. Njami. Že komi čakam.
Riž sem si pa v Sanolaborju kupla un nebrušen, se mi zdi full cenejši kot drugje (1 kg je cca 2 EUR), pa je tud OK po njem.
Navadnega pa niti pod razno ne smem niti pogledat. Isto testenine, al graham al pa nič (pa itak al dente).

Drugač pa komi čakam, k mam jutri pregled, pa da vidmo kako kaj kaže.

(odgovor članu yenny)
Neposredna povezava do sporočila: 670
10.8.2009 10:43:48   
stuhica
ja sej punce včeraj je tud men po neštetokrat že prežvečeni hrani za kosilo bil cuker 7,1 tako da no comment... če se človk še tako trudi gre včasih ta hudič pač čez...Bemti... user posted image

Živa drž se smo v mislih s tabo.... user posted image user posted image

Hega jaz bom pa dans imela zelenjavno čorbico ( prej jo tud povodha tnisem hotla) user posted image user posted image  zdej pa gledam da imam čimveč raznovrstne zelenjavce notruser posted image   naša mami me kr čudn gleda, ker ve da sem se zmeri neki zmrdovala d ami ni kak vsebina not všeč user posted image tako da ja kaj čmo " People Change"user posted image user posted image - sploh me tapocukrane user posted image user posted image

Yenny jaz banan sploh ne upam probat pa bi jih tako rada, ker jih imam ful rada... tako da bomo s tem sadjem počakal na zimo...

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 671
10.8.2009 12:34:51   
cuker2
HeGa jaz imam tudi jutri kontrolo na Polikliniki. (al imaš ti ginekologa?)ob 8ih. Jaz sem pa včeraj za večerjo jedla polento, po doooolgem času. in je šla skos 6,3. sem pa imela danes zjutraj spet kar precej ketone (matr pa glih pred kontrolouser posted image  ) pa mi ni jasno zakaj, ker za povečerek že cel teden isto jem in je bilo ful ok. zgleda moram še pojačat jogurt na 4 dcl. bruhuser posted image  pa zjutraj cuker itak 6,8 ob vedno enakem zajtrku. brez sadja in le 2E kruha. skratka, ni preveč za ugotavljat, kaj dela posamezna hrana, ker so ziher dejavniki tudi drugi. v sob. sem šla pa po zajtrku v trgovino in cukra 5,8. pa v soboto sem grešila. jaaa s sladoledom.

Sem pa razmišljala, da nam res delajo ful stres s tem cukrom. meni gre precej na živce vse skupaj, pa k sem tok vezana na te ure in malice. pa še lačna za povrh. ob tem je pa najbolj žalostno ker se nič ne pogovarjamo o naših otročičkih, zaradi katerih v bistvu to delamo. ampak smo vse čist obsedene s temi 6,8, 5,4. pa kaj jest pa kaj ne. a ni to kr  mal žalostno? sem se odločila, da si bom en dan v tem tednu neki privoščila za kosilo, pa če mi gre cuker na 10. sam še razmišlam kaj user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 672
10.8.2009 13:01:22   
HeGa
cuker2 ne jst mam sam v porodnišnici CTG + kontrolo ob 8:45. Pa lahk bi se že začel kaj dogajat počas, jutri je moj ˝dan D˝ pa še nič ne kaže. Pustmo se presenetit. Drugače pa so mene tile jutranji sladkorji vedno hecali. Pa isto brez sadja in predpisani 2E kruha. Res je full dejavnikov, k jih ne moreš pretentat. Polente pa jst tud nisem jedla že celo večnost. Bom počakala, da rodim, saj bo vsak čas.

stuhica Mmmmm, zelenjavna čorbica, to bi tud jst. Mogoče pa jutri, mam polno zelenjave doma. Me mami zalaga s svežo z njenega vrta. Hja, kaj nam pa ostane drugega, po začetni enolični hrani, ko se itak ne upamo skor nč jest, nam pol kr paše še mal probavat kšne druge stvari. Pa začuda res prav pašejo tudi tiste, k jih prej tud povohale nismo.

Ja cuker2 se čist strinjam, samo cukri in nič o tročkih. Grozne smo. No jst že komaj čakam, da vidim tole naše presenečenje.  Ve punce veste kaj boste imele?

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 673
10.8.2009 13:47:38   
cuker2
Ojej HeGa sem čist pozabla, da si tik pred zdajci. Ja držim pesti, da bi se kej sprožlouser posted image  jest bom mela še enga fantauser posted image

(odgovor članu HeGa)
Neposredna povezava do sporočila: 674
10.8.2009 16:31:45   
pattaya
Hojla punce.

Že dolgo se nisem javla, je mel moj dopust pa sma veliko delala doma, tak da ni blo časa.

Jaz pa moram priznat, da se sploh ne držim ful neke stroge diete (sem se na začetku pa sem videla da ni bistvenega učinka) in skoraj vsak dan pojem nekaj malega sladkega. Pa je hecno to, da enkrat gre cuker čez mejo drugič ne. Pa še jaz sploh nimam rednih obrokov, jem ponavadi prvič tam okoli 12, pa pol ob kakih 16 mogoče kaj malega, drugač pa zvečer 18-20 ko pride moj domov.
Meni je glavno, da je z otrokom vse ok, kar pa vidim na uz, ker včasih sploh niso preverjali za ns, veliko jih še zdaj ne, pa so vsi otroci zdravi. Tak da zaj se ful preveč komplicira za ns in premalo posveča drugim stvarem.

LP

(odgovor članu cuker2)
Neposredna povezava do sporočila: 675
Stran:   <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  25 26 [27] 28 29   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Zgodbe malih junakov: Potrjen je bil sum p...
photo
Spomnim se, da osebju v porodni sobi nisem želela povedati, kako bo fantku ime, saj sem želela, da je najprej postopek m...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?