|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: nosečniška sladkorna
8.3.2009 19:19:37   
ledenka
punce, imam eno vprašanje user posted image  sem "srečna" dobitnica napotnice za 50g test, pa me zanima za ljubljansko polikliniko, kdaj je treba bit tam - od kdaj do kdaj delajo te teste? da ne bom slučajno prepozna, ker mi je malce od rok pa ne bi rada šla zaman. sestra pri moji G je rekla samo, da začnejo ob 7.30 (to mi je pa rahlo zgodaj, priznam). vem, da je treba prej zajtrkovat - kaj bi priporočile?

našli pa so mi ketone v urinu, napisane imam zraven 3 pluske user posted image  karkoli to pomeni. upam, da bo dieta zadostovala, do konca imam še samo 9 tednov.

hvala za odgovore!

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

(odgovor članu LERO)
Neposredna povezava do sporočila: 351
8.3.2009 23:02:43   
Monni
Najbolje da pokličeš v laboratorij in vprašaš do katere ure moraš biti tam. V UKC MB enako začnejo ob 7.30 in če imaš srečo te ob osmi uri še vzamejo, kasneje pa več ne, tako da najbolje da si ob 7.30 tam. Na zajtrk pa lahko kar pozabiš, ker moraš biti na tešče.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 352
9.3.2009 11:25:39   
Andromeda
Živjo!

Za ljubljansko polikliniko je tako, da lahko prideš v diabetološko ambulanto na ta test ob 7. zjutraj, pa ni se potrebno predhodno naročit.
Žrlim ti čim bolj ugoden rezultat, meni je uspelo zbit sladkor na mejo normale v 2 tednih z dieto! srečno!

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 353
9.3.2009 11:27:20   
Andromeda
Hmm, ja žal moraš bit res tam do 7.30, ker je ponavadi več nosečnic, testiranje traja 3 ure in potem sledi še predavanje o dietni prehrani, zato ne moreš pridet ob recimo devetih zjutraj, ker ti bodo itak rekli, da pridi naslednji dan.

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 354
9.3.2009 11:29:10   
Andromeda
Ups, ledenka - sem pregledala, da imaš "samo" 50 g test, ki traja samo 1 uro...Hm, mislim, da vseeno radi vdidijo, da se naslikaš tam do 7.30. Glede zajtrka je pa tako, da moraš bit pred tem testom 12 ur (!!!) tešča.

Neposredna povezava do sporočila: 355
9.3.2009 11:37:19   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: naia

IZVIRNO SPOROČILO: svetlo

no, da se ponovno lotim te teme (ki sedaj pesti tudi mene). Imela sem test za cukr (pri nas ga naredijo vsaki - baje preventivno), tisti  50g in imela rezultate po 1 uri 8,5, sedaj moram na drugi test, tisti 100g in so mi rekli, da v kolikor ne bo v redu, bom takoj sprejeta v bolnico za 3 dni (baje je taka praksa), kjer mi bodo ob strogi dieti vsako uro kontrolirali sladkor, po treh dneh meritev pa se odločili ali sem za dieto ali za insulin. A je tako samo pri nas (Šempeter) ali še kje, ker iz vaših odgovorov nisem zasledila, da bi katera ležala v bolnici preden bi ji določili "zdravljenje". Ali katera ve, zakaj je tako? Hvala za odgovore!

jz sem prvič imela 8,7 in so me dali še enkrat, tokrat na 100g, ampak nč nisem ostala v bolnici, prideš na tešč, daš kri, popiješ in si v čakalnici 3 ure, vsako uro daš kri, to je to...no, sama sem zbruhala po 15-ih minutah user posted image  drgač greš pa pol na neko predavanje o zdravi prehrani...
tko je v ljubljani na polikliniki...

Tudi jaz sem imela user posted image  sladkorno. Mislim, da sem imela 9,2 na 50g in potem sem šla na 100g in sem imela
  • 9,3
  • 8,2
  • 7,7
  • 4,8

Bila sem na dieti od 6. tedna user posted image  ker sem imela isto pri 1. nosečnost in sem imela SS pri 19.t zato so mi tako zgodaj testirali.

Nič nisem bila v bolnici. Samo dieto sem se morala držat. Po eni strani sem bila pod takem stresom, ko sem začela merit sladkor pred in po jedi, da sem se dieto tako ali še bilo strogo držala, da sem na koncu izgubila 25kg v 7,5 mes. Moja pužika se je pa rodila v 34.t s CR ampak to ni bilo vzok sladkorne.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu naia)
Neposredna povezava do sporočila: 356
9.3.2009 11:42:31   
Neža7
Če imaš samo za 50g greš tam in si v 1 uro gotovo.

Za 100g pa moraš 3 dni pred testiranje jest čim več sladkih stvari, krompir, testenine oz. vse tisto kar se moraš pazit na dieti in potem tu v Velenju greš ob 7. da si gotovo ob 11.
PRIPOROČAM, DA SI PRINESITE KAKŠEN SENDVIČ NA TA TESTIRANJE, DA LAHKO NEKAJ POJEŠ, DA TI NE BO SLABO.

11.07.2008 ob 10:32 se je nama pridružila najina Neža. Težka 2260g in velika 45cm

09.12.2009 ob 10:58 se je nama pridružil najini Aljaž. Težek 3400g in velik 52cm

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 357
9.3.2009 12:01:17   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Ups, ledenka - sem pregledala, da imaš "samo" 50 g test, ki traja samo 1 uro...Hm, mislim, da vseeno radi vdidijo, da se naslikaš tam do 7.30. Glede zajtrka je pa tako, da moraš bit pred tem testom 12 ur (!!!) tešča.

zdaj mi pa ni več nič jasno - pri G so mi rekli izrecno, da mi ni treba bit tešča user posted image  eh...

Никогда и ничего не просите! Никогда и ничего, и в особенности у тех, кто сильнее вас. Сами предложат и сами все дадут!

Neposredna povezava do sporočila: 358
9.3.2009 12:25:29   
ledenka
sem uspela priklicat ambulanto user posted image  ni treba, da sem tešča (jupi!), pa narisat se moram tja nekje do 10h.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 359
9.3.2009 12:26:35   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: ledenka

zdaj mi pa ni več nič jasno - pri G so mi rekli izrecno, da mi ni treba bit tešča user posted image  eh...

Jaz sem morala biti tešč....... Če boš prej kaj pojedala boš imela več sladkorja v telesu kot bi imela na tešč potem test ne bo ok.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 360
9.3.2009 12:36:20   
ledenka
IZVIRNO SPOROČILO: Neža7

Jaz sem morala biti tešč....... Če boš prej kaj pojedala boš imela več sladkorja v telesu kot bi imela na tešč potem test ne bo ok.

očitno ima vsaka ambulanta svoja način dela... v LJ zgleda ni treba bit tešč, kak jogurt s kosmiči bom pojedla user posted image  to je menda priporočljivo tudi po teh dietnih zajtrkih, kolikor sem brala za nazaj.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 361
9.3.2009 13:07:07   
Neža7

No kakor želijo user posted image  Čeprav mi je čudno, ker potem ne vejo koliko se ti sladkor poviša s 50 g glukozo...

No ja! Veliko sreče user posted image

očitno ima vsaka ambulanta svoja način dela... v LJ zgleda ni treba bit tešč, kak jogurt s kosmiči bom pojedla user posted image  to je menda priporočljivo tudi po teh dietnih zajtrkih, kolikor sem brala za nazaj.

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 362
9.3.2009 13:09:53   
ledenka
Neža, morda pa vzamejo kri prej in potem user posted image  bom natančneje poročala jutri

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 363
9.3.2009 13:15:53   
Neža7
Jaz sem imela za zajtrk kos crnega kruha z diabetično marmelado ali med in kozarec tekočega jogurta.

Na dieti moraš v samo manjši količinah jest....
  • testenine
  • kruh (najbolj je črni)
  • sadje ima ogromno količine sladkorja, da so najboljši jagode, borovnici, maline pozabi na ananas. Lahko imaš malo jabolko ali polovico veliko. To je isto z hruške, banane itd....
  • krompir
  • riž

Meso in zelenjave (razen krompir)lahko poješ koliko hočeš user posted image  Jaz sem celo nosečnost jedla samo meso na žaru (celo zimo smo pekli na balkonu) z zelenjavo in salato user posted image user posted image  Kako je bil možek priden, da je jedel isto kot jaz celo user posted image
Vendar privošči si diabetično torto 1x na teden user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 364
9.3.2009 13:19:46   
Neža7

Neža, morda pa vzamejo kri prej in potem user posted image  bom natančneje poročala jutri

Pri 50g se ne spominjam, da bi mi pred vzeli samo 1 uro po 50g glukozo, zto sem morala biti tešča. Nimam nobenega izvida tu,da bi lahko pogledala user posted image
Pri 100g so na tešč in potem še 3x po 100g glukozo.

user posted image

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 365
10.3.2009 8:35:58   
maja1488
Jaz sem delala prejšnji teden 100g test in izvidi kažejo 4,4 na tešče, po eni uri 8,1, po dveh urah 7,8 in po treh urah 6,4. Kot mi je rekla sestra, je povišan samo tale po prvi uri. Dohtarja pa nisem dobila, ker ga ni blo.

A ste dobile diabetologa tudi, če je bila samo ena meritev čez mejo normalnega. Meni je enkrat G rekel, da pošlje, če je več kot ena meritev višja  kot normalna.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 366
10.3.2009 12:01:04   
Monni
Očitno se res razlikuje od bolnišnice do bolnišnice. Moji rezultati na testu po 100g glukoze so bili 4,3  10,3  6,9  in 2,9, pa mi je diabetologinja rekla da je nekoliko povečana le druga vrednost (uro po zaužitju) in sicer normalno je do vrednosti 10,00.

Očitno ima vsak zdravnik svojo lestvico za določanje rizične mere.

(odgovor članu maja1488)
Neposredna povezava do sporočila: 367
10.3.2009 13:09:20   
ledenka
sem nazaj s pregleda, po 50g testu je bil rezultat 7,0, tako da NS nimam user posted image se bom pa probala držat napotkov za prehrano, ko bom doma, ker se mi zdijo zelo v redu.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 368
10.3.2009 14:05:24   
Neža7

sem nazaj s pregleda, po 50g testu je bil rezultat 7,0, tako da NS nimam user posted image se bom pa probala držat napotkov za prehrano, ko bom doma, ker se mi zdijo zelo v redu.

Super rezultat user posted image  ali si šla na tešč?

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 369
10.3.2009 14:07:48   
Neža7

[/quote]

Tudi jaz sem imela user posted image  sladkorno. Mislim, da sem imela 9,2 na 50g in potem sem šla na 100g in sem imela
  • 9,3
  • 8,2
  • 7,7
  • 4,8

[/quote]

Opa! rezultat je bi
  • 5,2
  • 9,3
  • 7,8
  • 4,8

user posted image

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 370
10.3.2009 14:09:58   
Neža7
IZVIRNO SPOROČILO: Monni

Očitno ima vsak zdravnik svojo lestvico za določanje rizične mere.

Na našem koncu je meja 7,7..... Če si user posted image  nočejo, da bi nosečnica imela več kot 6,5, kar je bilo kar hudo. Poznam eno, ker je lahko imela do 7,2.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 371
10.3.2009 14:18:12   
ledenka

ne, sem povedala, da nisem, pa so mi rekli, da za ta test to ni važno. tudi pred glukozo mi niso vzeli krvi, samo eno uro po tem.

(odgovor članu Neža7)
Neposredna povezava do sporočila: 372
10.3.2009 14:19:43   
Neža7

ne, sem povedala, da nisem, pa so mi rekli, da za ta test to ni važno. tudi pred glukozo mi niso vzeli krvi, samo eno uro po tem.

Potem pa res ODLIČEN rezultat user posted image user posted image user posted image  Bravo!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 373
10.3.2009 21:26:11   
Tanja_
ker delam na Diab. oddelku, vam lahko iz prve roke povem. Za test s 50 g glukoze ni potrebno bit tešč. Za tistega s 100 gr, pa moraš biti. In ne smeš si s sabo nosit sendviča, tko k je ena napisala, ker ga ne smeš pojest. Lahko samo vodo piješ tiste 3 ure. 

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 374
11.3.2009 10:39:25   
svetlo
hojla! lestvice oz. meje so kar povsod enake in sicer ob pozitivnem 100g OGTT obstaja ta dve stopnji, motena toleranca za glukozo, če je povišana ena vrednost in nobena ni višja od 11 mmol/L (sicer je že tod dovolj za diabetes) in pravi gestacijski diabetes, ki ima zvišani 2 ali več vrednsoti nad normo. Norma je na tešče 5,3, nato pa po 1. uri po zaužitju glukoze 10,0 mmol/L, po drugi uri 8,7 mmol/L in po tretji uri 7,8 mmol/L. Sicer pa so mi povedali, da nekateri zdravniki to malo tolerirajo,drugi pa "pretiravajo" v to smer,da če si blizu meje ti že postavijo diagnozo. Saj pravim, meni je sestra v diab. rekla, da bi nas včasih lepo pri miru pustili, sedaj je pač to bolj strogo. Pri gct (50g) pa je mejna vrednost 7,8.
Aja, pa še to, da odgovorim še vprašanje če sem kaj "čutila" sladkorno, preden so mi jo odkrili. Počutila sem se popolnoma normalno, nič kaj več se nisem redila (do 26. tedna 4kg), nobenih znakov. Ker pa moja zdrvnica naredi test (50g) vsem,je tam pokazalo.
Srečno vsem!

(odgovor članu ledenka)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?