|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
21.3.2008 13:53:04   
Magi*
no, da se še jaz javim. predvsem, da potolažim tiste, ki se obremenjujejo s trebuhom in kilogrami.

jaz jih imam še kar 9 preveč. se je ustavilo in ne gre, pa da crknem. sam nisem nič žalostna zaradi tega. sploh ne zgledam tako slabo.user posted image se je vsaj trebuh malenkost popravil. torej, še vedno imam zvečer 90cm ali celo več obsega, zjutraj pa že pridem na 84. to pa je izreden napredek. hodim na telovadbo v porodnišnico, doma telovadim, pazim kako dvigujem stvari in se trudim, da Tarasa čim manj nosim. aja, koža na mojem trebuhu je grda, sam bo že boljš. čist za v playboya pa najbrž nikoli več ne bom, sicer pa slike itak retuširajo zato ne delam panike. user posted image

spanje: Taras pridno spi (zdajle user posted image ). zvečer gre spat med 7.30 in 8.00, spi nekje do 4 ali 5ih. poje in spi dalje do 7-8ih in potem še en krajši dopoldanski dremež, en malo daljši popoldanski in pred večerom običajno mrkne za kakih 15 minut.

kopanje: vsak večer, namilimo samo rito, rokice in podplatke. 1x tedensko še glavo. nič ga ne mažem s kremami, niti za ven. ima krasno kožo.

sedenje: niti pod razno ga ne posedam, niti v naročju - naslonim ga s celo hrbtenico na moj trebuh, tako da gleda okoli. sedaj imajo hrbtenico še čisto mehko, mišic pa še ne dovolj. saj se dviguje od podlage, ampak se tudi nazaj nasloni. no, naš je star komaj 3 mesece in se je šele sedaj začel dvigovati s trebušnimi mišicami, glavico ima že kar stabilno, vendar še zdaleč ne dovolj.

zabava: glavna zabava mu je, če se pogovarjava. če jaz kuham, mu naložim okoli kake igračke in se z njimi meni. user posted image  pa v TV bi buljil. user posted image  ko Zarja gleda risanke, on obrača glavo kot sova, samo da bi videl na TV. no, za zdaj mu te razvade še ne dovolim.

sicer ga imam tudi jaz v jajčki, na ležalniku ali na tleh na blazini - to mu je najmanj všeč, pa najbolj zdravo jeuser posted image . obrača se še ne, se pa zelo trudi, ko ga dam v posteljo na bok, da bi se prevalil na trebuh. na hrbet seveda ni problem, na trebuh mu pa nikakor ne rata, verjetno zato, ker je mali bucko. user posted image

če potegnem črto, bi rekla, da je popolnoma drugačen od Zarje. Zarja je bila zelo zahtevna dojenčica, ki je redko dalj časa skupaj spala, skoz je hotla bit na rokah in še to si jo moral gospodično nosit. tako da ... vse, ki imate take dojenčke, čakajte kaj šele pride. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1476
21.3.2008 14:20:27   
t*e*j*k*a
OLA!

A vaši otroci res že sedijouser posted image . Jan niti glavice še ne drži sigurno, mu kr neki opleta.user posted image Sicer je res da smo najmlajši med decembrčki. PA obrača se tud še ne. če ga dam na hrbet je na hrbtu, če ga dam na bok pa se prevali na hrbet. če je pa na trebuhu si pa roko v usta tlači in je čist zadovoljen, še kravic noče past tok si hiti pest glodatuser posted image .
IZVIRNO SPOROČILO: andreja2000

,vendar me mora ves čas imeti na očeh .Dopoldan še kar gre in še nekako kaj postorim,pač tako,da se ves čas pogovarjam z njo,se ji smejim,med tem pa delam svoja oipravila.Ko kuham jo imam v jajčki na mizi in spet se pogovarjava.... ja ni mi dolg čas...Poipoldan je pa že tako utrujena,da jo res imamo ves čas na rokah.

Pod tole se lahko kr podpišem, edino jaz ga nimam v jajčki ampak v ležalniku na mizi. Aja pa popoldan ni tko kruto, ker če ej res zaspan mi na rokah zaspi in potem spi kake pol ure. Tko da ga na rokah nimamo dost, če nič druga ne pomaga mu dam plenico dol da je nagec in takrat je mir.user posted image

Jz sem tud dans jajčke barvala, zdej mam pa zato čele roke in nohte rdeče. PA se bo že splajhalo čez par dni, glavno da so jajčke uspele.

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1477
21.3.2008 14:43:37   
ElaM
še jest se malo javim. bo vse pisano z malo, mam manco v naročju.
definicija sedenja je taka, da otrok samostojno sedi, ko se sam usede. brez posedanja. to je nekje 6-7 mesec.tinkare nismo nikoli posedali ali jo podlagali s povštri, pa je pri 6 mesecih sedela. ni pametno forsiranje, ker s tem naredimo večjo škodo, kot korist. glavico  naša po besedah P, zelo dobro drži, pa še nima čisto stabilne., tko da tejka jan je čisto ok.user posted image  kravice rada pase in sem pediatrinjo vprašala, koliko je priporočljivo. in je rekla, da čimveč, če je rada v taki pozi.  še obračanje, iz boka se obrne na hrbet, včasih ji uspe na trebuh, vendar redko. da se pa otrok obrne iz hrbta na trebuh je pa star povprečno tam nekje 4,5 mesecev.
pestujem jo pa jaz tako, kot je napisala magi*.
spanje je pa pri nas kar problem, saj ponoči lepo spi, samo zbudi se nekam zgodaj in noče nazaj zaspat. tam okrog pol 6-ih.user posted image  bom posledično postala jutranji človek.user posted image  čez dan pa kakor kdaj, dva dni zelo malo spi. krivim luno.
glede postave, sem pa hudo žalostna. trebuh je že šel dokaj nazaj, imam še plus 3 kile. do tu vse fajn, ampak meni se je tako raztegnila medenica, da mi kosti kar štrlita ven in ni šans, da zapnem hlače, še vedno lahko zapnem samo ene prednosečniške.
upam, da boste lahko prebrale, kljub pomankljivi slovnici.user posted image

< Sporočilo je popravil ElaM -- 21.3.2008 14:47:44 >

:)

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1478
21.3.2008 15:14:04   
želva
Magi, sej mi je ne posedamo, se sama odrine od mene ko je v naročju in se pokonc postavi.Zdej je pogruntala kako se guncat v naročju, se sama ziba naprej in nazaj.
Aja, pa tipka raada po tipkovnici, tako kot mami.Mogoče bo pa ona tud tuki gor čez 20let gluposti pisalauser posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1479
21.3.2008 15:22:54   
andreja2000
No,da še napišem okoli posedanja.....
Naša v naročju noče bit drugače kot sede,vendar vedno z oporo ob moje telo,danes sem čisto slučajno jo odmaknila od mene in je še naprej sedela,glavico pa itak ima že zelo dolgo čisto stabilno in velikokrat,ko jo hočem dat v jajčko, nogice čisto stegne in se upre na njih,tako,da jo včasih kar težko dobim v jajčkouser posted image .Sta pa tudi starejša otroka bila zelo hitra okoli vsega tega.Sin je shodil pri 9 mesecih,hčera pri 11,s tem,da se je hčerka plazila-kar bi naj bilo pravilno,sin pa ne.To,da se otrok mora plaziti,pa so mi rekli v razvojni in da je moja krivda,da se sin ni,ja kaj,ko pa je hotel kar na noge,no pa danes ni z njim nič narobe,to je pa glavno...

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1480
21.3.2008 16:22:02   
nian
uf, tole pa je veliko za prebrat danes. alja že od 12 spi. zdele jo že komaj čakam, ker mi iz jošk že ven teče.

pirhi so tudi meni uspeli. je čebula toliko barve spustila, da so kar temno rjavi in niti eden mi ni počil user posted image

kar se pa sedenja tiče, je še daleč od tega, da bi sedela sama. se pa v naročju odriva in to tako, da naprej glavico meče in je kot en pukelj! sem to P povedala in jo je ona v naročje vzela in je alja tam demonstrirala kako to zgleda in je P rekla, da je to normalno, del razvoja.

kar pa se TV tiče. alja ga tudi išče in hoče na vsak način gledat. pa ji tudi jaz ne pustim,  potem ji pa zvečer blaž razlaga: "veš, mamica ne pusti!" user posted image  ona se pa obrača ko sova.

uživejte

7. 12. 07 smo dobili Aljo
4.8. 10 smo dobili Meto

Neposredna povezava do sporočila: 1481
21.3.2008 16:24:37   
nian
user posted image mater, zdele računam. danes je bila alja pokonci do sedaj 3 ure. zjutraj eno uro in nato od 11.30-12.30. to pa tudi ni normalno

< Sporočilo je popravil nian -- 21.3.2008 16:25:30 >

4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1482
21.3.2008 16:44:14   
lana38
Jaz še nisem barvala pirhov. To vedno delva z Blžem v soboto dopoldan.
Tim mi je zdaj zadremal v naročju, ko sem vas brala. Pa ga imam namen skopati zdaj popoldan, ko sem sama. Blaža je moj odpeljal k sošolcu na RD. Ga najraje kopam, ko sem sama. Mi nihče ne hodi sem in tja in ne odpira vrat. Sem mu glavico namazala, ker se mu je nekaj temenc pojavilo. Zdaj pa tip spi.user posted image  Potem bo pa že lačen. S polnim želodčkom pa se naj ne bi kopal.
Jaz imam še 4 kg več kot sem jih imela pred user posted image .
Tim je nocoj spal od 23h do 4h. Po dojenju potem še do 7h, se spet dojil in dalje spal do 8h. Sva šla malo ven, ker ni še nič pihalo in je zunaj tudi spal. Ko sem sesala je zaspal in spal več kot eno uro. Vedno zaspi, ko sesam. Zdaj pa mu je verjetno gledanje v ekran postalo dolgočasno in ga je uspavalo.user posted image  Večkrat čez dan zaspi in spi od pol ure do 2 ur skupaj, čisto različno vsak dan. Nima nekega urnika. Nekateri user posted image  spijo vsak dan od 14h do 15h in so točni kot ura. tega pri nas ni.
LP

lana38

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1483
21.3.2008 19:36:42   
andreja2000
No,pa smo našo malo radovednico spravili spančkat...Sedaj je zame napočil čas,ko si nahitro malo pospravim,potem pa se rada še pred TV vsedem skupaj z mojim in včasih se pridruži še Lara,če se naveliča čepet za računalnikomuser posted image

Sem danes računala koliko je spala čez dan,spala je natanko 40 minut,je bila ob 18 že tako tečna,a ko je prišlo na vrsto kopanje se pa je že smejala in uživala v vodi,saj se zelo rada kopa.Se mi zdi,da že točno ve,ko ji oblečem pižamico in jo dam v spalno vrečo kaj slediuser posted image ,saj me začne tako resno gledatuser posted image .No in ko jo potem položim v zibelko običajno ne protestira.Prižgem ji tisto zvezdico,ko se potem slikice na stropu vrtijo in kdaj točno zaspi ne vem,ker grem iz sobe,mislim pa,da hitro.

Pirhe pa bova z Laro barvali jutri,ker tudi mi to običajno počnemo v soboto.V nedeljo pa gremo na zajterk k njegovim.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1484
21.3.2008 20:38:40   
ursa1981
Čer,

najprej eno vprašanje, ker omenjate, da dajete vaše male v jajčko, a je to mišljena lupinica ali je to kakšna druga zadevauser posted image

Naša Anja ma tud rada televizijo, a ji tudi ne pustimo. Imamo pa doma 300 litrski akvarij poln ribic in jih ful opazuje, zdaj pa še posebej k je tko firbčna.

Naša Anja po kopanju nima nič suhe kožice jo je pa imela na začetku ko smo bolj pogosto uporabljali baby olje. To pa ji jo je izsušilo, tako da je to res zdaj na redke čase, ko jo namažemo.

Jajčka bomo pri nas barvali tudi jutri, no nekaj jih je tašča že pobarvala v čebuli, druge pa bova jutri pobarvala z možem midva. Mož je danes, ko sem bila na predavanjih spekel potico, je bil priden.

Sem pri eni izmed vas prebrala, da se dete tudi dere, ko pride v naročje k očetu ali komu drugemu. Pri nas se nekako z očijem ne razume prevečuser posted image  Mogoče par minut pol pa v jok, on pa kot sem že pisala, jo da v košarico in mala zaspi. Ne vem mogoče je mene res preveč navajena, a kako naj bo drugače če je skoraj 24 ur na dan več ali manj z mano. No, pa saj bo bolje.

ZDaj pa letim, se slišimo.

URŠA

Neposredna povezava do sporočila: 1485
21.3.2008 22:50:37   
Raho
Eko, še jaz se malo oglasim.

Z našo manjšo definitivno ni dolgcajt. Ponoči sicer lepo spi od 20.30 do 6.00, mogoče 6.30. Podnevi pa skoraj nič. In dama želi biti cel dan v naročju, obrnjena proti zunanjemu svetu. Poleg nje eden od naju ne dela nič, razen da pestuje juniorko. Mogoče nam uspe, da se za 10-15 minut zaigra s kakšno igračo - ropotuljico, igračami na loku nad počivalnikom... Ampka to je, če ima dober dan. Podnevi spi več  kot 20 minut v kosu samo, če spi pod joško.user posted image Če ne - je po 20 minutah čila in spočita. Pa ponovno akcijauser posted image Še sreča, da sedaj kuha tašča, ker bi drugače lahko jedli same enolončnice.

Kopamo se vsak dan - to je atijevo opravilo - brez vseh mil in ostalega. Le ritko operemo vsak drugi dan s trdim milom.

Glavico drži že dokaj stabilno. Kljub temu jo še vedno podpiramo. Pa jo še nekja časa bomo.

Čajev ne dobiva, le če je zelo žejna in je moje mleko ne odžeja, ga dobi. To pa je mogoče 1x tedensko.
Pa tudi takrat naredi požirek ali dva in je spet OK.

Voziček - imamo 4-kolesnika. Sama sems e odločala med Buzzom in Bugaboojem, čeprav mi je v oči padel tudi stokke. Pri Črtoju smo imeli trikolesnika, ki je zasedel pol prtljažnika (karavan), ko smo ga zložili  - uporabljali smo ga točno 14 dni. Potem pa sva kupila marelo. Sedaj, ko sva vse drugo imela, pa sva gledala, da bova izbrala najbolj funkcionalen voziček. Med vsemi, ki sva jih poskusila, je bugaboo še najbolj zadovoljil najine potrebe - majhen, lahek, okreten, možnost za vožnjo po vsakem terenu. Pri buzzu me je motilo to, da je naprej lahko samo tisto majhno kolo in se ne da večjih obrniti naprej. Potem pa prideš na kak super teren pa imaš celega user posted image . Živa je še vedno v košari in še enkaj časa bo. Ima še prosoa,d a je joj.

TV našo deklico nenormalno privlači - to še nisem videla. Pripravljena se je popolnoma usločiti, samo da bo videla na ekranuser posted image .

Glede postave - imam enako kg kot pred nosečnostjo (že takrat pa sem še od Črtoja imela 10 kg viška), a kaj ko je trebuh tako ubogi. Pod 87 ga ne morem spraviti. Hlače pa oblečem že skoraj vse.

Grem sedaj...

Vesele praznike vam želim

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1486
22.3.2008 7:46:21   
loncica
Jutro!

Jaz sem že pokonci, Timotej pa je zaspal nazaj. Pol ure nazaj je šel mož v službo in se je mali zbudil in na ves glas smejal, zdaj pa spi na najini postelji.

Glede sedenja, ga ne posedam, niti sam nič ne počne v tej smeri. V naročju noče bit več, hoče bit v položaju kot podiram kupčke in najraje gleda skozi okno.

Aja, da vam povem kaj se je zadnjič zgodilo. Sva bila s Timotejem prvič pri moji stari mami in ga je ful naglas ogovarjala in se je mali začel tolk dret (s solzami), da ga nisem mogla umirit. To se mi je nardilo prvič. Nič ni pomagalo, ne duda, sladke kapljice, dojenje nič. Sem ga vzela in smo šli domov, kjer sem ga komaj potoloažila. Pol se je pa stara mama tolk sekirala, da mi je jokala po telefonu. Groza.

Kg: še 4 plusa. Glede na to, da sem se zredila za skoraj 20kg, sem kar zadovoljna.

Voziček: jaz sem s svojim Jane-om ful zadovoljna. Ne vem katera je že napisala, da so trokolesniki manj okretni. Tista, ga verjetno še ni probala vozit. jaz sem zadnjič vozila štirikolesnika Hartana, pa mi je bil veliko bolj neroden. Meni je največja prednost mojega njegova lahkost. Ogordje ima samo 8kg in ker ga vsak dan nesem 15 stopnic, mi to veliko pomeni. Pa to, da ga s košaro vret lahko dam v karavana in mi zasede le pol prtljažnika mi je tudi zakon. Ko bo športni del gor bo pa še lažje.

Kopanje: skoraj vsak dan. V bistvu petkrat na teden, ker dvakrat moža ni zvečer, sama ga pa ne maram kopat, ker me je kar strah, da mi ne bi kam poletel ko toliko opleta.

Lepe praznike vsem

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 1487
22.3.2008 8:00:28   
nian
pozdravljene!

meni se je tudi že zgodilo, da je alja zagnala histeričen jok, če ji kaj ni pasalo. in to ne enkrat. pri obeh prababicah je tulila ko zmaj, sta jo preveč cincali, mene pa nista poslušani, da je treba bolj uizi, pa jima je tamala povedala user posted image  to zgleda nimajo več filinga, kaj pomeni 3 mesece. sedaj je nobena ne upa pipnt, meni pa je tudi čisto prav user posted image

pa zadnjič se je tako razjokala pri moji mami, ampak  takrat je bola že na sploh tečna. sem tudi že napisala, da je kar svečko fasala user posted image

no, zdej pa grem mal vodoravno na kavč, ko je tako črvivo vreme

4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 1488
22.3.2008 9:47:55   
Foxina
IZVIRNO SPOROČILO: nian

glede kengurujčka. mala gleda v svet, jaz jo spravljam v slabo voljo. ko smo jo prvič dali not, je gledala mene in drla ko jeshar. ko smo jo obrnili, pa  user posted image .

a te mogoče boli kaj hrbet in vrat? mene namreč neznosno, tko da zgleda, da ne bom mogla kengurujčka uporabljat ...pa tko sm se veselila user posted image

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1489
22.3.2008 10:52:36   
barni
Da se se jaz malo javim med vami decembrkami. Med nosecnostjo sem se ene dvakrat oglasila, ker pa sem rodila mesec dni prezgodaj, sem uradno novembrka, samo vseeno se imam za decembrko.

Nasa Neja je stara 4 mesece in je zelo pridna deklica. Ker se je rodila mesec dni prezgodaj in je imela zlatenico, hodiva v RA in tam sva izvedeli res veliko pametnih in uporabnih stvari, ki veljajo za vse otrocke. Zdaj je za nekatere ze prepozno in hvala bogu je napocil cas, ko jo koncno lahko dajemo v lezalnik, saj smo jo morali do tretjega meseca imeti v narocju, ker prej ne priporocajo lezalnika zaradi kasnejsega gibalnega razvoja otrockov.

Nas otrok je samo dojen, ponoci se zbuja najvec trikrat, spta gre po kopanju (ki je vedno samo namakanje v vodi) okoli osme. Vstajamo okoli osme zjutraj,s tem da jo pustim na zakonski postelji in se se sama zabava z igrackami, tako da se lahko v miru stusiram in pojem zjatrk, vcasih se kaj postoprim, odvisno od njenega razpolozenja.

Zdaj smo koncno uspeli, da gre dopoldan okoli desete spat za kako urco, upam,da bo to zdaj trajalo. Se mi zdi, da je vsak teden kaj drugace. Glavo ze lepo drzi pokonci, tusi posedati se hoce v sedec polozaj, ceprav ji tega se ne dovolim cisto, razne ce se sama dvigne. V RA pravijo, da je fino kravice pasti, zaradi treniranja misic. Prav tako je fino, da otroka polegamo na hrbet na ravno podlago na tla, da dosega igracke, ki naj imajo zvok. Nasa je prava nadebudnica pri tem, se zelo zabava. Je pa res, da je treba bit kar vztrajen.

Drugace pa Neja lepo napreduje, vse je ze nadoknadila. Rodila se je s tezo 2,6 kg in dolzino 48 cm. Pri treh mesecih in pol je tehtala 5,9 kg in bila velika 61 cm. Res je prava babnica. Je pa ZELO radovedna, vse jo zanima, med dojenjem ves cas gleda ce sem se tam, ce kdo govori, se ves cas obraca, da sploh nima casa jest. DOjim jo kadar ona sama zeli, tudi veckrat na uro, ce ji tako pase, pri tem ne gledam na uro in koliko casa je ze minilo. Velikokrat se zeli samo pocrkljat pri meni.

Vsak dan sva najmanj tri ure na sprehodu, tudi ce dezuje. Takrat se lepo naspi. TEzava je edin, da popoldan potem noce spat, preden imamo na vrsti vecerno spanje in je vcasih preutrujena, in potem VELIKO tezje zaspi.

Nekaj tezavic imamo tudi s kakcem, ker ima v njem dostikrat sluz, pa vse mogoce barve je in vcasih so vmes tudi krvave nitke - znak za alergijo na kravje mleko, zato sem zdaj na dieti. Moje kile so sle strmo dol, imam ze veliko manj kil, kot preden sem zanosila, saj sem jih imela prej malo prevec.

No da ne bom predolga. Ena je pisala, da se je vrnila v sluzbo; tudi jaz ze od doma delam za sluzbo, me ne pustijo pri miru. Je bilo tezko zacet, pa potem hitro notri pades. Seveda le pod pogojem, da mi otrok to dopusca. Vsem sem dala vedet, da mi je otrok na prvem mestu.

No skratka, verjetno se spet nekaj casa ne bom oglasila, pa sem morala napisati vse za nazaj. Prva dva meseca sta bila prej pekel kot raj, ko je bilo vse na glavo obrnjeno, spanja zelo malo, toliko vprasanj...zdaj smo se pa ze navadli drug na drugega in tudi ko se otrok zacne nazaj odzivat, postane vse lazje. S pospravljanjem se sploh ne obremnjujem, ce se mi da kaj naredim, sicer pac ne. Zdaj se res posvecam otroku in njenim potrebam. Vcasih pti rem celo nase pozabim :)

Pozdravcek vsem!

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 1490
22.3.2008 11:22:13   
andreja2000
barni lepo,da si se nam malo oglasila in povedala kako napredujeta z vašo malčico.Tudi mi smo hodili v RA  zaradi poškodbe desne rokice pri porodu,sedaj je vredu in ne rabimo več obiskov v RA.
ursa1981 ja,jaz sem z jajčko mislila lupinico.
raho potem pa imata Živa in Eva kar podobne spalne navade zlasti čez danuser posted image ,ja,eni pač očitno potrebujejo manj spanja,je pa za starše to kar naporno,jaz izvajam prave akrobacije,da skuham kosilo in kaj pospravim user posted image ,roke pa itak že imam nategnjene do taluser posted image .Drugače je pa tak sonček,ta naša punca in z vsakim njenim nasmehom mi da novih moči....

TV pa tudi naša nenormalno obožujeuser posted image ,če prav ravno nisem navdušena da bi jo že gledala,ji to včasih uspeuser posted image

ja nič,greva sedaj z Laro jajčke barvat......user posted image

(odgovor članu barni)
Neposredna povezava do sporočila: 1491
22.3.2008 16:19:21   
lana38
Končno malo časa danes. Dopoldan sva z Blažem barvala jajčka. Potem kuhanje kosila na brzino, ker sva ob 13h že šla k blagoslovu jedil v cerkev. Vmes je seveda tudi Tim zahteval svoje.user posted image
Tim se je včeraj pri kopanju drl, da je groza. Komaj sem ga umirila. Meni se zmeša, če bi ga vsak dan kopala. Ga raje samo tako umijem s krpico in vodo. Po kopanju se je najedel in spal od 18h do 21.30. Pa še takrat sem ga sama zbudila, da sem ga uredila za spanje in se je še enkrat najedel. Takoj je zaspal nazaj in spal do 5h in po dojenju še do 7.15. Moram priznati, da imam res pridnega user posted image . Ko ne spi, pa se mu treba maksimalno posvetiti. sam ni rad. Tudi kadar je v ležalniku, hoče da se nekdo po 10-15 minutah že z njim pogovarja. Igračka na luku so zanimive samo teh nekaj minut, ker so prevač tiho.
Lepo praznujte.
LP

lana38

Neposredna povezava do sporočila: 1492
22.3.2008 17:30:25   
Vrtnica79

Drage moje decemberke, želim vam lepo Veliko noč in dosti jajčk za pisanko

user posted image user posted image

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1493
22.3.2008 19:58:54   
15.7.
pozdravljene, naj vam še jaz povem

sedenje: naš mali je najraje v napol sedečem položaju, včasih celo tako joka, ko leži da če ga potem damo v sedeč položaj se potem ne joka več in se smeje.

spanje: zaspi ob ene 9 ali pol 10 in spi do 8 zjutraj

pa kaj sedenje res škoduje, glede na to, da je tako rad v sedečem položaju in tudi že zelo stabilen je. Glede na to da že glavco sam drži.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1494
23.3.2008 9:48:23   
želva
Se nisem včeraj nič prfočkala, ker smo imeli pestro.Pa ravno hvalila sem se.Nam Manca ni včeraj čez dan nič spala, če je vsega skupaj spala eno uro čez dan vse ostalo sem jo moogla pa po rokah nosit.In zvečer sem imela roke do tal, sem komaj čakala, da je bila uro 19.30 da je šla spat.Sem jo imela polno glavo.Je snežilo in nismo šli nič ven, pa ni in ni hotla spat.Danes ne sneži in greva sigurno ven,pa tud če so ceste malo zasnežene.Mora mal spat, ker drugače bo pa taka tečka kot včeraj.
Jaz sem pirhe barvala, kar v petek zvečer, sem nekak slutila, da v soboto dopoldne ne bo časa.Ko je šla Manca spat, jaz pa pirhe barvat v čebuli.So tako lepi, temni.Danes pa gremo k stari mami(Mančini prababici) na kosilo, pa pirhe moram nest v izmenjavo.Ali imate vi tudi tako navado, da si pirhe izmenjate?
Kaj bomo pa popoldne počeli pa ne vem.Upam, da mojega danes ne bo spet glava bolela, da se bo lahko z Manco ukvarjal.Je bil včeraj tako bogi, da je cel dan prespal.
Lepe praznike

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 1495
23.3.2008 9:51:22   
Skaana
user posted image

Raho, ti si pa reeeees polna presenečenj. Si nam tako zelo polepšala praznike user posted image user posted image user posted image user posted image

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1496
23.3.2008 10:19:55   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Skaana

user posted image

Raho, ti si pa reeeees polna presenečenj. Si nam tako zelo polepšala praznike user posted image user posted image user posted image user posted image

pod tole se tudi jaz podpišem. user posted image

Rahojca user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 1497
23.3.2008 17:14:16   
andreja2000
15.7 Glede sedečega položaja je pri nas isto,ja pravijo,da ni najbolje otroka tako hitro imet v sedečem položaju,vendar sem jaz še vedno mnenja,da so si otroci zelo različni in če ima otrok vzadaj vedno oporo mu pomoje ne more škodit.Našo imam v naročju vedno v takem sedečem položaju,da ima oporo ob moje telo,seveda pa se strinjam,da karkoli na silo in zato,ker si bi pač mi želeli da je tako,pa pomojew res ni prav.Naša tudi že dolgo drži čvrsto glavico pokonci in sedeč položaj zelo obožuje.Tudi moj sin je bil tak pri tej starosti,pa nikoli ni imel težav z hrbtenico in je danes visok in vzravnan fant...jaz pač delam po svojem občutku in tudi zdravnica mi je rekla če ima podporo je vse vredu.
želva no,potem si pa malo videla kako to pri nas vsaki dan izgledauser posted image ,smo se pa že navadili in danes je bila prav pridna,nič tečna,vsa nasmejana,je v enem kosu potegnila pol ure in nato še dvakrat po 15 minut,tako da je skupno spet ena ura,to pa je itak običajen spanec zanjo čez dan in mislim,da kaj dosti več ona ne bo spala.

Smo bili pri njegovih na zajtrku,domov smo se vrnili popoldne in bilo je naravnost čudovito.....ja,jajčke pa si tudi mi izmenjamo....

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1498
23.3.2008 19:38:57   
nian
IZVIRNO SPOROČILO: Foxina

IZVIRNO SPOROČILO: nian

glede kengurujčka. mala gleda v svet, jaz jo spravljam v slabo voljo. ko smo jo prvič dali not, je gledala mene in drla ko jeshar. ko smo jo obrnili, pa  user posted image .

a te mogoče boli kaj hrbet in vrat? mene namreč neznosno, tko da zgleda, da ne bom mogla kengurujčka uporabljat ...pa tko sm se veselila user posted image

nisem bila še zelo dolgo zunaj, največ pol ure in v tem času me še ni  bolelo. imam tak pas pri kengurujčku, zadaj za na hrbet in me zelo dobro oprime in nudi oporo.

mi smo bili danes pri mojih doma, jutri gremo pa k njegovim. jajčk si ne izmenjamo, prinese pa vsak svojega jajčka, potem se pa pirhamo. zmagala je moja teta, v finalu porazila mene user posted image

uživejte

ps. tamala je danes praznično dobre volje user posted image

4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu Foxina)
Neposredna povezava do sporočila: 1499
23.3.2008 19:48:23   
nian
še to. včeraj smo bili na obisku pri aljini mali sestričnici. sedaj je stara  6 dni in nisem mogla verjet, kako majhni so dojenčki. smo jih skupaj dali in kar ne moraš verjeti, kaj nastane v 3 mesecih. sva bili obe mamici čist paf, ona kako je moja velika, jaz pa kako je njena majhna. user posted image

4.8. 10 smo dobili Meto

(odgovor članu nian)
Neposredna povezava do sporočila: 1500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  58 59 [60] 61 62   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Z dojenčkom na sprehod v zimskih dneh
Mnoge mamice se sprašujejo, ali lahko odidejo na sveži mrzli zrak z dojenčkom, za koliko časa in kako ga primerno zavaro...
Očetov "objem" novorojenčka, ki ga...
Toliko žalosti je na tej fotografiji, na kateri očetove rokavice objemajo novorojeno hčerkico, ki pa je on ne bo nikoli ...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?