barni
|
Da se se jaz malo javim med vami decembrkami. Med nosecnostjo sem se ene dvakrat oglasila, ker pa sem rodila mesec dni prezgodaj, sem uradno novembrka, samo vseeno se imam za decembrko. Nasa Neja je stara 4 mesece in je zelo pridna deklica. Ker se je rodila mesec dni prezgodaj in je imela zlatenico, hodiva v RA in tam sva izvedeli res veliko pametnih in uporabnih stvari, ki veljajo za vse otrocke. Zdaj je za nekatere ze prepozno in hvala bogu je napocil cas, ko jo koncno lahko dajemo v lezalnik, saj smo jo morali do tretjega meseca imeti v narocju, ker prej ne priporocajo lezalnika zaradi kasnejsega gibalnega razvoja otrockov. Nas otrok je samo dojen, ponoci se zbuja najvec trikrat, spta gre po kopanju (ki je vedno samo namakanje v vodi) okoli osme. Vstajamo okoli osme zjutraj,s tem da jo pustim na zakonski postelji in se se sama zabava z igrackami, tako da se lahko v miru stusiram in pojem zjatrk, vcasih se kaj postoprim, odvisno od njenega razpolozenja. Zdaj smo koncno uspeli, da gre dopoldan okoli desete spat za kako urco, upam,da bo to zdaj trajalo. Se mi zdi, da je vsak teden kaj drugace. Glavo ze lepo drzi pokonci, tusi posedati se hoce v sedec polozaj, ceprav ji tega se ne dovolim cisto, razne ce se sama dvigne. V RA pravijo, da je fino kravice pasti, zaradi treniranja misic. Prav tako je fino, da otroka polegamo na hrbet na ravno podlago na tla, da dosega igracke, ki naj imajo zvok. Nasa je prava nadebudnica pri tem, se zelo zabava. Je pa res, da je treba bit kar vztrajen. Drugace pa Neja lepo napreduje, vse je ze nadoknadila. Rodila se je s tezo 2,6 kg in dolzino 48 cm. Pri treh mesecih in pol je tehtala 5,9 kg in bila velika 61 cm. Res je prava babnica. Je pa ZELO radovedna, vse jo zanima, med dojenjem ves cas gleda ce sem se tam, ce kdo govori, se ves cas obraca, da sploh nima casa jest. DOjim jo kadar ona sama zeli, tudi veckrat na uro, ce ji tako pase, pri tem ne gledam na uro in koliko casa je ze minilo. Velikokrat se zeli samo pocrkljat pri meni. Vsak dan sva najmanj tri ure na sprehodu, tudi ce dezuje. Takrat se lepo naspi. TEzava je edin, da popoldan potem noce spat, preden imamo na vrsti vecerno spanje in je vcasih preutrujena, in potem VELIKO tezje zaspi. Nekaj tezavic imamo tudi s kakcem, ker ima v njem dostikrat sluz, pa vse mogoce barve je in vcasih so vmes tudi krvave nitke - znak za alergijo na kravje mleko, zato sem zdaj na dieti. Moje kile so sle strmo dol, imam ze veliko manj kil, kot preden sem zanosila, saj sem jih imela prej malo prevec. No da ne bom predolga. Ena je pisala, da se je vrnila v sluzbo; tudi jaz ze od doma delam za sluzbo, me ne pustijo pri miru. Je bilo tezko zacet, pa potem hitro notri pades. Seveda le pod pogojem, da mi otrok to dopusca. Vsem sem dala vedet, da mi je otrok na prvem mestu. No skratka, verjetno se spet nekaj casa ne bom oglasila, pa sem morala napisati vse za nazaj. Prva dva meseca sta bila prej pekel kot raj, ko je bilo vse na glavo obrnjeno, spanja zelo malo, toliko vprasanj...zdaj smo se pa ze navadli drug na drugega in tudi ko se otrok zacne nazaj odzivat, postane vse lazje. S pospravljanjem se sploh ne obremnjujem, ce se mi da kaj naredim, sicer pac ne. Zdaj se res posvecam otroku in njenim potrebam. Vcasih pti rem celo nase pozabim :) Pozdravcek vsem!
|