|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decemberčki 007
25.2.2008 10:44:45   
Vrtnica79
Oj, jaz tudi ne vem kako bi oblekla našo pupouser posted image  Včeraj sem ji še dala kombinezonček gor, danes pa ga sigurno ne bom več dala. Smo bili prej z avtom zunaj in sem jo naštimala samo v bolj debele hlače in jaknico pa še preko brezrokavnik in kapico.
Tudi za v voziček jo bom tak zrihtala, pa še kociko bom imela zraven.

Želva, ti se nič ne sekiraj kje boš dojila. Lahko jo v avtu ali pa kar na kaki klopci. Pri nas v parku doji dosti mamic, saj to ni nič takega. Ti kar pogumno, če pa koga moti pa je to njegov problem- glavno da otrok ni lačen!

Magiuser posted image user posted image user posted image  za Tarasa!

Mat3ja22 tudi za vas user posted image user posted image user posted image  da bo tvoj čimprej ozdravel! Je pa res hudo, ko si v sobi z takimi težkimi bolniki. Drži se!!!!!!!!!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1076
25.2.2008 11:59:24   
želva
Vrtnica79, sej zunaj bi, sa je mrzlo, no zdaj ne.Pa Manca ima rada mir, ko je in še to se najraje leže doji.Enkrat se bo treba odpravit nekam, pa bo.

sem se pršla sam pohvalit, da je Manca začela(ravnokar) je prvič zagrabila igračke na loku od ležalnika in zdaj ful steguje rokice in opazuje svojo kravicouser posted image
Sem šla ven še enkrat preverit stanje. Sicer je toplo, sam piha pa za znort, tako da pri nas bo še kar kombinezonček

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1077
25.2.2008 13:09:47   
andreja2000
Magi* sem ti včeraj pozabila odgovorit na vprašanje glede moje mami,ja trenutno je malo boljeuser posted image ,jutri pa jo grem obiskat v LJ.
Za tvojega Tarasauser posted image

Mate3ja22 upam,da bo tvojemu Mateju to zdravilo pomagalo,je pa res hudo,ker leži v sobi z tako težkimi bolniki.Bodita močna,držim pesti za najboljše user posted image user posted image user posted image

Mi smo sedaj,ko je tako lepo vreme kar naprej vzunaj,tako,da imam zelo malo časa za karkoli drugegauser posted image
Pa tudi jaz več ne vem,kako naj sedaj oblečem Evo,saj je vzunaj res toplo.

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1078
25.2.2008 13:11:53   
ElaM
Punce, živjo.
Magi*, najprej objem za Tarasa, naj se hitro pozdravi.user posted image
Mateja, upam, da je tvoj že bolje.user posted image

Manca je tudi prehlajena, jo dobesedno zalivam z fiziološko. Zjutraj je imela 37.1 vročine. A mogoče katera ve, koliko je normalna temperatura dojenčkov? Res upam, da je tale virus lociran na nos in, da ne pride do pljuč. Spremljam zgodbo Nalin in vedno jokam zraven. In me je hudo strah.

Nimam kaj dosti za napisat, ker zadnji dnevi, niso ravno moji. Bo kmalu pomlad in bo bolje.

Mamice lepo bodite, malim sončkom in sončicam pa Manca pošilja poljubčke.user posted image

:)

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1079
25.2.2008 13:14:37   
ursa1981
Lana38, saj ne da naša Anja ne je samo je večkrat pa bolj po malo npr. samo eno dojko, včasih je pojedla dve - mogoče pa se z ene nasiti.

Sem se posvetovala pri pediatrinji.

Kakala pa je Anja danes ponoči dvakrat.

LP

URŠA

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1080
25.2.2008 13:33:13   
lana38
Jaz sem prej Timu oblačila še pleteno garniturco pod pajaca, ko je bilo bolj hladno. Če je bilo manj kot 5°, sem ga še v koco zavila v vozičku. Zdaj pa imam koco pod njim, pod pajaca pa mu nič ne oblečem razen bombažnega pajacka in body, pa samo eno kapico iz pliša ima zdaj na glavi. Prej pa sem mu dajala eno bombažno in eno pleteno. Naši user posted image  v vozičku ležijo na miru in njim ni tako toplo, kot nam, ki hodimo in še voziček potiskamo. Najbolje je user posted image  prijeti zadaj za glavico in vrat, če je tam moker potem mu je vroče, drugače pa ne. Zdaj sva prišla noter in mu ni bilo nič vroče tako oblečenemu. Pa saj tudi mi ne hodimo še čisto letno oblečeni.
LP

lana38

(odgovor članu ursa1981)
Neposredna povezava do sporočila: 1081
25.2.2008 14:18:56   
andreja2000
želva ko sem jaz našo Laro polno dojila,smo veliko hodili na izlete kar za cel dan(bilo je poletje)in sem jo podojila v avtu,na klopci če je bila na kakem takem mestu kjer ni bilo dosti ljudi in mi je bil tak način res super,sedaj pri Evi pa je žal drugače, bo pač treba nositi zraven termovko in hrano pa flaško.

oj,sedaj pa me Eva kliče.....

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1082
25.2.2008 14:27:59   
t*e*j*k*a
oLA!

dA NE POZABIM user posted image user posted image user posted image user posted image za Tarasa, Matejo in Andrejo!!!

Glede dojenja- jaz sem malega dojila kr v avtu, se zapeljaš nekam kjer ni folka in zizo vnuser posted image . Na klopci pa verjetno nebi, kr vedno lahko kdo mimo pride.

JAn tudi je velikokrat in samo iz ene zize. Pa sej kr gre, amo vedno ko gremo kam ga je treba dojit, kr na zdrži 2 uri, razen včasih.

Jaz mu že dolgo ne dajem kombinezončka gor v vozeku. Je pa res da imam košaro kamon nič ne pride zraven. Oblečenega iamm tako kot notri in ga z dekico pokrijem, potem pa košaro zaprem in je zadekan da nič ne pride zraven. Ko prideva nazaj je vedno topel in ga nikoli ne zebe. Danes ko sem ga imela na sončku mu niti dekice nisem dajala čez, kr je res ful vroče.

Se še oglasim čao

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 1083
25.2.2008 14:48:33   
15.7.
pozdravljene, da se spet malo oglasim, jutri imamo uz kolkov. upam da bo vse kul.
tudi mi se pripravljamo na krst. samo zanima me nekaj, kaj tudi tukaj kot pri poroki, se pece piskotke ali ne.
lana, vse najboljse.

pa drugce kako ste, uzunaj je lep soncek tako da bezim ven.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1084
25.2.2008 16:24:05   
želva
Elam, mislim da 37.1 še ni vročina, da zbijat je pa trba nad 38.5.če mi je prav ostalo v spominu, ko sem nekje to prebrala.
zdej sem pa mal firbčna, kaj je z NalinRR?Nisem nič zasledila.A je z malim kaj narobe?

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 1085
25.2.2008 17:41:37   
andreja2000
želva ja,z malim ja.najdeš pa pod temo hvala vsem...

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1086
25.2.2008 21:28:38   
Vrtnica79
Želva TUKAJ imaš to temo o Nalin!

Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 1087
25.2.2008 22:06:52   
Magi*
no, pa mi je končno uspelo. sem dopoldne že skoraj spisala post, pa mi je ven vrglo. pol pa nisem imela več časa.

andreja, me veseli, da je mami malo bolje. user posted image  

mateja, držim pesti, da bo zdravljenje uspešno in tvojega dragega dobiš domov.

ElaM, dojenčki lahko hudo zbolijo tudi brez vročine. če pa imajo povišano T, pa jo zbijamo, ko gre nad 38,5. najboljše so svečke paracetamola, ker primerjo takoj - samo moraš paziti kako dozo dat otroku - se preračuna glede na težo. Calpol prime šele čez pol ure.

polni noski so pa itak nadloga, da ji ni para. user posted image  pri Zarji sploh nisem vedela kaj pomeni pol nos. zdaj pa ... kaj vse ne potegnemo ven "iz globočine". user posted image  sem nabavila baby vac, neko čudo, ki se priklopi na sesalec. vlijem v nosek veliko fiziološke, počakam malo, da steče nekaj sama ven, potem ga dam ležat na trebuh čez moja kolena in ga nekaj časa tapkam po hrbtu. še malo fiziološke in potem gremo izsesavat sluz. no, tisti nastavek sem sedaj zvečer, ko je Zarja že spala, enostavno dala v usta in z mojo sapo izsesala enako veliko materiala iz noska. sedaj pa je revček zaspal in lepo diha. user posted image  aja, pa vsakič, ko mu noska spucam, se mi potem tako lepo nasmeji. user posted image

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu Vrtnica79)
Neposredna povezava do sporočila: 1088
25.2.2008 22:28:34   
ElaM
Magi*, jaz tudi razmišljam, da bi kupila to čudo, ki se priklopi na sesalec. Torej pri vas se obnese?
No, naša pikica skoraj ne kašlja več.user posted image  Nosek ji izpiram z enormnimi količinami fiziološke, se mi revica kar smili, ko vidim kako ji je zanič, ko ji priteče v usta. No, samo da pomaga.
Tinkaraje  hecna, ona pa fiziološko dobesedno pije, njej lahko našpricam nos samo, če za vsak špric v nos, dobi še špric v usta.user posted image  Tako, da imamo teh šprick malo morje.
Pri dojenčku je bolj kot temperatura pokazatelj, da je kaj narobe, dihanje. Tako, da sem analizirala vsak vdih posebej.
Ma, sem zmedena, kot da bi bil to moj prvi otrok, ampak pri T. do devetega meseca sploh nismo vedeli, kaj je vročina in kaj zamašen nosek.
Andreja, lepo, da je mami bolje.
Lana, malo z zamudo, vse najboljše.
Še dvakrat pridem na forum, pa bom prebrala vse poste za nazaj.user posted image
Lahko noč.

:)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 1089
26.2.2008 8:23:54   
lana38
Pri user posted image  in otrocih je zelo pomembno tudi, kje se meri T. V ritki je vedno skoraj za stopinjo višja in tam do 37,5 sploh ni povišana T. Pod pazduho in v ušesu, pa je povišana T nad 37,0.user posted image  Samo kot že povedano do 6 meseca nam pri user posted image  T nič ne pove.
LP

lana38

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 1090
26.2.2008 9:46:33   
t*e*j*k*a
OJ!

LAna38 sem včeri pozablauser posted image -VSE NAJBOLJŠE ZA ROJSTNI DANuser posted image

Temperatura, baje da pod pazduho štejemo za povišano temparaturo vse kar je nad 37,2; v ritki vse kar je nad 38 in v ušesu vse kar je nad 37,5 stopinj.

NAš anglček pa trenutno spi, čeprav je že 1,5 ure od hranjenja in ponavadi se tak čas že dere.
Sva ga včeri kr doma zmerla in zvagala, pa je frajer velik že 60cm (zrastu 10cm) in težek 5150g (zredil za 2150g od teže pri odpustu).
Ampak Tarasa ne more dohitetuser posted image .

Gledeuser posted image , sva probala 14 dni nazaj, pa sem sam na zečetku čutla tist šivček, pol pa še to ne več. Tko da je blo fajn. Pa sploh ni blo nič suho.

Zdej mam pa user posted image in tok vliva ven da sem včeri ziher ene 7 vložkov zamenjala. No sej dans se je že umirlo, ampak včeri pa user posted image . Še sreča da je Jan bil priden, da sem lahk hlačke prala kr mi je trikrat vse čez pršlouser posted image .

Dans je spet ful lepi sonček, bi Jana kr vn v vozeku postavla ampak ko se kr dere če ga ne vozim-so vaši lumpi tudi taki? Pa kapico je največji problem gor dat. Tko da vedno ko greva ven se po hiši sliši jok.

PAPA

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1091
26.2.2008 11:29:16   
želva
Joj, boga Nalin in Jonas!Sploh nisem vedlauser posted image

Midva sva tud včeri prvič user posted image  uspešnouser posted image .mal še en šivček čutim, suho pa ni bilo.Tako kot včasih in dones sem user posted image .Moj pa tud, je končno pršu na vrsto.user posted image
Danes pa spet božansko vreme, čakam kosilo potem pa šibamo.
tejka, jaz jo lahko kar ven postavim, edino en krog morva it po dvorišču da zaspi, pol je pa mir.
ElaM, upam da bo dru teden bolj tvoj!
Lep sončen dan

(odgovor članu t*e*j*k*a)
Neposredna povezava do sporočila: 1092
26.2.2008 11:36:15   
Skaana
user posted image

Oj, se že v naprej opravičujem, ker vas ne bom pokomentirala, bežiiiim namreč naprej (vas pa vsak dan preberem vsaj dvakrat user posted image )

Tako da vsem zamašenim noskom vesolje user posted image . Ampak to ni kaj hudega. Glede vročine. Jaz sem pri P dobila eno izmed kupov zloženk tudi o vročini. Zelo dobro napisano. Meni je meja 38°C  pod pazduho (Atena je imela enkrat vročinske krče, zato sem glede tega panična), potem pa svečko v ritko. Za naše sončke polovica Paracetamola. Ko bodo pa zrasli, pa večinoma prime le Voltaren in to kar hitro - ampak le pri visoki vročini.

Glede cepljenja proti ROTAVIRUSU? Vem, da smo se o tem že pogovarjale. Kaj boste nardile. Jaz ful cvikam, ampak je Atena v vrtcu in me je res strah za malega pikca. Želva ti prav dobro veš, kako hudo je, če tako majhni zbolijo user posted image . No, do ponedeljka se moram odločit.

Zdle grem pa z Aleksejem spet na hišo čistit - on obvezno drnjoha na sončku, tako da imam jaz res čas. V soboto imamo namreč kar na novogradnji rojstnodnevno žurko za Atenin 3. rostni dan - balon party. In je potrebno še vse sčistit. Tiste, ki ste kdaj prenavljale, gradile, veste kaj me čaka...

Ok, zdaj ste verjetno že vse na sončku, midva tud šibama...

Mami, kdaj bo spet včasih?

Neposredna povezava do sporočila: 1093
26.2.2008 11:55:20   
Mat3ja22
Punce hvala vsem za spodbudne besede. Verejtno je to tudi pomagalouser posted image user posted image . Matej se počuti boljše in je včeraj celo naredil par korakov iz vozička do WC. Telefon že lahko drživ roki, čeprav se mu zelo trese. jesti še ne more sam, ker vso hrano strese, zato mu pomagajo sestre. danes bo dobil zadnjo dozo 10 stekleničk zdravila. in jutri naj bi se pokazala prava slika. upamo na najboljše. ker če mu to zdravilo ne bo pomagalo, obstaja še eno zdravljenje z neko plazmo ampak im več stranski učinkov in posledic. če bo jutri vse OK, pride k njemu tudi fizioterapevt in začneta z vajami in telovadbo.

Andreja - super da je mami boljše.

Magi - tudi jaz sem naročila Baby Wac in sem ful zadovoljna z njim.

Neposredna povezava do sporočila: 1094
26.2.2008 11:56:35   
Mat3ja22
Skaana - jaz sem Nicka dala cepit proti rotavirusu.

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1095
26.2.2008 17:12:53   
hokejistka
Kaj pa je bilo včeraj v zraku, midva sva tudi user posted image . Se je Julija odločila,da bo namesto ob 22-ih zaspala že kakšno urco prej in sva izkoristila priliko. Bilo je prav nad pričakovanji user posted image .

Verjetno sem edina, ki še ni imela pregleda pri G. Mi je rekla, da ima ona navado naročati prvi poporodni pregled malo kasneje user posted image . Ampak midva žal 2 meseca res ne moreva čakat. Pregled imam šele naslednji mesec.

Včeraj je bila Julija stara 2 meseca, imeli pa smo zudi pregled in UZ kolkov. Kot sem predvidevala, se Julija bolj švoh redi, čeprav je bila kar velika pupa, ko se je rodila. Sedaj ima 5400 g. Se redi bolj na spodnji meji. Je prava suhica. Tudi poliva ogromno. Perem nonstop user posted image . ponavadi najprej preoblečem njo, potem pa še sebe user posted image . Pa jogi in rjuhe mi tudi čisto vedno pobruha.

S temle hranjenjem je en tak user posted image .... Julija namreč zelo redko pokaže, kdaj je lačna user posted image ali pa jaz tega ne znam ugotovit. Tudi ponoči se nikoli ne joče, ampak samo nekaj godrnja v posteljici. Če se zbudim, vidim, da gleda in jo nahranim. Če pa jo pustim,  je pa tudi prav. Se pa sama s sabo zabavauser posted image . Hranim jo na 3 ure, ponoči pa potegne tudi 5,6 ur. Dodajam ne. Pa taka velika zaspanka je tudi. Ko vidi kombinezonček ali budinco, že spi user posted image .

sezamov napitek sem ga naredila in mi je skoraj joške razgnalo user posted image . Ta stvarca deluje bolje kot vsak čaj za dojenje. Kar se pa okusa tiče.... No, saj piten je, samo kaj več od tega, pa žal ne user posted image .

dopust mi gremo pri starosti 3 mesece v Moravce v en penzion za par dni. Potem pa takoj na slovensko obalo. Za prvega maja gremo pa na 400 km dolgo pot v Italijo obiskat njenega drugega dedka. Imamo kar pestro user posted image .

rotavirus nam je pediatrinja rekla, da ga priporoča. Še posebej pa tistim user posted image , ki imajo mlajše sorojence v vrtcu ali pa tistim, ki bodo šli zgodaj v vrtec (beri: pri 1. letu). Mi imamo cepljenje čez 1 mesec, prinesti pa moramo 75 EUR za prvo dozo user posted image .

(odgovor članu Mat3ja22)
Neposredna povezava do sporočila: 1096
26.2.2008 17:39:40   
lana38
Mat3ja22!user posted image user posted image user posted image  za Mateja. Samo, da je bolje.

Meni se pa danes ni zdelo tako lepo vreme kot včeraj. Danes nek veter piha, ki je na trenutke prav neprijeten, kljub temu, da je toplo.
Mi2 sva pa že 3 x user posted image .user posted image  Zdaj ne vem točno datuma, ampak prvič po porodu sva enkrat v začetku februarja. Meni se pa zdi, da sem malo bolj skupaj zašita, kot sem bila prej.user posted image  Po prvem porodu sem tudi imela tak občutek, pa je to s časom minilo. Upam, da bo zdaj tudi.
Meni je tudi danes že uspelo spiti en sezamov zvarek. Sezam sem pa med čokolinom pojedla.user posted image  Ne zdi se mi pa ravno, da bi bil ne vem kako velik naval mleka. Pa pijem zraven še UNI pivo in čaj za dojenje. Tim pa zdaj poje že 90 ml dodatka po dojenju. Edino zjutraj ob 5h, ko Tim vmes spusti en obrok je količina mleka velika. Pa potem še ob 8h ima dovolj samo dojenje. Vse ostale obroke moram dodajat.
Danes sem bila v DM in je Aptamil 1 tam cenejši za 2,60 E, kot v Pikapolonici. Od cene v lekarni pa kar za 4 E.
LP

lana38

(odgovor članu hokejistka)
Neposredna povezava do sporočila: 1097
26.2.2008 21:13:31   
15.7.
meni je pa moj rekel, da morava za user posted image počakat do prvega G pregleda, da G pove, če je vse OK. No, in ker ni bilo posebnosti, sva veselo "navalila" user posted image . Res da je bilo prvič in drugič zelo čudno, oz drugacno, sva se navadila in sedaj vsak dan. user posted image

rekel pa je G da glede zaščite, če bo menstruacija redna se pogovarjava o kontracepsiji, če dojim tabletke izkljuciva, drugace pa priporoca kondome, po enem letu pa da bova vrjetno na drugem user posted image zacela delat, da je kao idealen cas.

...18.12.2007 sva postala presrečna starša najinemu čupavemu Klemnu..

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 1098
27.2.2008 10:30:09   
t*e*j*k*a
DObro jutro zaspanci!!!!user posted image

Mi smo pokonci že od 4.30. Mali po drugem hranjenju ni mogel več zaspati. Sicer sem jaz še mal dremala do 8.00, pa on tudi ampak se je vsake deset minut zbujal. Na koncu se mi je pa tok pokakal da plenička ni zdržala.

Danes spet kaže da bo sonce. Kosila mi tud ni treba kuhat, kr bo ati pico prnesuuser posted image .

Ok zdej morm pa spet mal pojamrat. NAšega atija nikol ni domauser posted image . Kr neki dela tuki pa tam, zraven naju ga pa nikol ni. Razn zvečer ko sam še v postlo pade. Se odloči da bo mel otroka potem ga pa nič ni zraven njega. Mali ga skor ne pozna, še oma in soseda sta več zraven njega kot ati.user posted image

No sam tok da sem se skašlala pa je kr bolšuser posted image .

Uživajte čao

(odgovor članu 15.7.)
Neposredna povezava do sporočila: 1099
27.2.2008 10:48:03   
želva
Oh, tejka saj pri nas je dost podobno, sam mora bit tko, če čmo začet mal zidat, da bodo dinarčki.je pa res, da če ima le čas in če Manca ni sitna(to je pogoj) pol se takoj z njo ukvarja.Bomo že preživeli.
Pri nas pa oblačno in mrzlo, sam mal bova šlepa vseen ven pokukat.
15.7. vidva sta pa dobra user posted image , midva niti nimava tok časa, pa še da se nama ne tok, ker prideva oba zvečer fuč

Neposredna povezava do sporočila: 1100
Stran:   <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  42 43 [44] 45 46   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Po porodu vsaj leto dni počitka
Najnovejša študija kaže, da novopečena mamica potrebuje celo leto počitka in regeneracije, da si njeno telo po porodu op...
Ko malček zboli, mu zapojte
Britanski strokovnjaki trdijo, da bi morali starši svojim dojenčkom in malčkom, kadar ti zbolijo, peti pesmice, saj to z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......