ninocka
|
Bor, vse najboljse za 1. rojstni dan!!!! Eno dobro torto in velik kup fajnih daril ti zelimo!!!! Pa cestitke tudi mamici!!! Teta beta, samo, da se je vse srecno koncalo Mene bi tud infarkt Pety, ti jo kr pust, da dela trebusnjake...pac ze v rani mladosti skrbi za postavco Evan bi pa vceraj mogu met cepljenje in sem pozabila. Sicer itak se ni cist zdrav (mal ma se driske), sam moram pa spet klicat pa se opravicevat, pa...joj, kolk si zivljenje kompliciram za BZ Moram pa P rect, da mu preveri kri, ker je ful bled, pa ful ma podocnjake in cist miren je. Ne vem, al se mu kja kuha al pa je slabokrven al ap samo utrujen oz. zaspan? sva ga vceraj hotla dat prej spat, pa je pol sel se na WC in sedel na skoljki se nadlajne 1/2 ure. In se je spet zavleklo. Pa ful se zbuja ponoci in zacne jokat, potem ga pa Samo k nama prinese. In na koncu spimo vsi 4 v eni postelji, tamaldva itak nalimana name...me pa Evan ful boza - v soboto zjutraj me tko ne ful po glavi in laseh boza in sem mislila, da je Samo, me je pa Evan bozal, da me je zbudil Pa rekla bova P, da ga naj testirajo se na pike (cebelje), ker ima na pike komarjev ful hude reakcije - prejsnji teden je mel cist otecen in trd licek, ker ga je komar picil, pa usesek ful debel, pa bulo na roki... A vasi kaksne besede izgovarjajo ful smesno oz. nepravilno? Mi imamo kacji papaper (kacji pastir), spikijon (skorpijon), briska (driska)...sej jih je se ful enih, ampak zdej se pa nobene ne spomnem Kako pa kaj govorjenje oz. pripovedovanje pri vasih? Evana moras ful poslusat in v bistvu bit seznanjem z vsem, kar se okrog njega dogaja in se je zgodilo. Ker se kar naenkrat neki spomne in zacne o tem razlagat in ce nisi pozoren, nimas pojma, o cem in kaj govori. Recimo danes ponoci: Mami, a je kombija zaneslo? (mislil je na tist kombi, ki se je zaletel v njih) al pa ne smemo pustit vozickov zunaj (ker sva vidla en vozicek iz trgovine tam pri vrtcu)... Sta pa moja pikca zdej ful lustna, ko se skupi igrata - sta v nedeljo dirkala z enimi skatlami (evanova razlaga je bila, da kosita travo), midva sva jih 20 min samo gledala in se vsa blazena smehljala. Tamaldva sta se pa rezla k dve peceni piski, sploh Rubnu je blo ful zabavno in smesno vse, kar je Evan naredil. Se ga je tok trudil dohajat, pa ni slo in pol, ko je Evan mim pribrzel je bil cist blazen. Se ena Evanova anekdota: v soboto zjutraj sem kupila pri nasi potujoci pekarni flancate in krof za Evana. je pojedel mal flancata, pol je pa rekel, da bo krof in ga je smao polizla in pustil. Popoldne pa ruben vidi krof in zacne prosit zanjga in mu ga mal dam. Pa rece Evan *v dnevni smo sestavljali kocke): Mami, jst bi tud krof. A ma cukercek gor? Jst: Ja ma, a ti ga prinesem? Evan: Zakaj ma pa cukercek? A je kombi ga pripeljal s cukrckom? Pol se je pa bel kombi zaletel v ocija, ker ga je zaneslo (to je spet tisto preskakovanje tem). J: ja, se je zaletel v ocija. A bos krof? E: a ma flancat tud cukercek J: Ne E: Pol bi pa flancat J: Jih ni vec, smo zjutraj vse pojedli. A ti prinesem krof? Evan, a bos krof? E: ja, bom/ Oci, a bos ti tdu krof? S: ne, ne bom, hvala. E: Ampaaak, ocii. Je dober, ves. Ti ga kr pojej. Je dober. Ti bom dal pol koscka. S: OK, pol ga pa bom. Vmes prinesme Evanu krof in potem otrga za samota pol koscka, ki je bil velik manj kot za 1/2 rozine Men so solze tekle, tolk sem se smejala, res ene 15 min sploh k seb nisme prisla Se pol, ko je sel spat in sva se pogovarjala, sva se vsakih 10 min zacela krohotat, ko sva se spomnila na pol koscska krofa OK, zdej pa grem, ker ze morim... Aja se to - mi tud se nismo meli sistematskega, in glede na to, da so jih v nasem ZD imeli zdaj sele majcki, racunam konc leta enkrat. Baje majo ful guzvo. Za psihologa mi je pa rekla kolegica, da ni dobila, ampak da tud ni nujno, ker baje eno leto poberejo vse iz most, eno leto iz polja... (govorim za nas ZD).