|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
21.12.2007 16:55:03   
sonček33
gold fish - superca, evo pa je minilo, pa kar 18 celic. Kako in kdaj pa izveš, kako je z njimi? A šele na ETju? Ma sej bo itak vse super.

Jaz sem bila 2. na vrsti, torej sem šla takoj na začetku v kabino 2. Pri meni ni kaj novega, sicer nekoliko več folikolov, eden vel 18, ostali od 11-15. Jutri imam spet UZ, je sploh možno, da bo pokazalo kaj bolje? Jaz sem kar malo žalostna.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu gold fish)
Neposredna povezava do sporočila: 2051
21.12.2007 16:59:10   
Goldy
Linda25 - kako to misliš, če vemo zakaj se ni prijelo? Mislim, da tega ne vedo niti zdravniki. Tako sem vsaj razumela na predavanju. Jaz sem imela ICSI pa se ni bil uspešen oz. se je prijelo, ampak je šlo tudi naprej, zaradi česa pa nihče ne ve. Lahko se ugiba - naj večja verjetnost je, da z zarodkom ni bilo kaj v redu in je pač sam takoj odmrl.

Če pa druga dekleta kaj več vedo, pa ne vem. Če vedo, bi potem tudi jaz rada vedela, ker bi lahko potem to odpravila, če se da.

A ti si imela neuspešen ICSI? In veš kaj je šlo narobe?

LP

Neposredna povezava do sporočila: 2052
21.12.2007 17:08:05   
Pija76
Arneja danes je šraufanje in neko pretakanje kot pred M, pa bel izcedek...upam, da tudi to kaj pomeni...mogoče bi mi Abra kaj pomagala.
Ti pa kar veselo s cukrom, si baje bolj kumrne sorte...user posted image user posted image
Jaz znam še po rusko: adin, dva, tri user posted image user posted image user posted image

Gold fish pa ti bi Jato lahko zamenjala user posted image user posted image user posted image , bravo bravo kaj bo to otrok, a si predstavljaš user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image .....

Sonček33 ti kar veselo po kuhanemu...kaj če pa škodit user posted image user posted image , prvošči si punca še ta teden, drug teden je konec.
Jaz sem šla dons k stranki, pa še 3 sodelavkle in valda so šampanj in vino ponujali, jaz sem pa za sok rekla, da bi ve poglede videleuser posted image

Mačka jutri še enkrat test nartedi, Lotty ti pa takoj!!!!!!!!!!!!
Linda 25 ti boš pa študijo naredila...ne se tolk obremenjevat, 1.IVF ne uspe vsaklomur...samo pozitivno naprej...zdaj čez vikend ti pretipkam obljubljeno, še ena se je javila pa sem pozabila katera...naj še enkrat pove

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2053
21.12.2007 17:56:46   
gold fish
Punce, a ve ste tud malo krvavele po punkciji - samo, ko se obrišem....  Jaz prejšnjič nisem imela niti kapljice krvi....

Je pa bila danes ful gužva na UZ-jih, pa pol še  2 ET in 5 punkcij.... So se zdravniki kar menjavali na naši strani.... najprej Tomaževil naredil en ET, potem mislim, da Pintarjeva 2 punkciji, pred mano sta se zamenjali z dr. Bokalovo in je bila pol ona do konca. 

Jaz zdaj močno upam, da bodo semenčice šle v akcijo in napadle celice... (petek - dan za metek .... upam, da drži). No ja, v bistvu je ICSI... da bodo potem, ko bodo v notranjosti divje ko sam user posted image .
Bom danes pa res pisala božičku.....

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 2054
21.12.2007 17:59:39   
Amelia
Goldfish 18 celic user posted image user posted image user posted image  ne morem verjeti, da je tudi to mogoče, jaz sem jih imela 11, pa se mi je zdelo že ful veliko, super!!!

Lotty, tudi jaz sem že diplomirala iz izcedkov, rjave lise, roza lise,...to je res mučno spremljat, ker se nam tako začne menstruacija in ne veš pri čem si. Držimo pesti.

Sem prišla domov in takoj šla prečekirat CB in je še kar plusek, ha , ha se mi kar smeje, čist hecno...

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 2055
21.12.2007 18:01:27   
gold fish
Soncek33 - izvem 26.12, ko imam ET. Na UZ v torek sem imela 10 foliklov, zdaj pa toliko.... upam, da bo čimveč zrelih.....

Veš kaj, nič se ne obremenjuj.... počasi se daleč pride.....

Zdaj grem -vodoravno - se beremo kasneje....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2056
21.12.2007 18:02:38   
gold fish
Amelia - user posted image user posted image user posted image user posted image         Želim ti lepo nosečnost in zdravega pikeca

(odgovor članu Amelia)
Neposredna povezava do sporočila: 2057
21.12.2007 18:50:40   
Amelia
Aja punce, tiste, ki vas zanima, Reš začne delat 27.12.

Neposredna povezava do sporočila: 2058
21.12.2007 18:59:06   
Abra
Jaz sem pravkar odspala eno urco, pa sem še kar fuč. Bi morala danes na en žur, pa bom najbrž kar spustila. user posted image

dakec super, da je vse ok. Najbrž imaš od postopka vse razboljeno, to pa se ne vidi. Do naslednjega bo že ok. user posted image

Sayuri bodo pasale te počitnice, kajne? Upam, da ti bo Filip dovolil jutranje poležavanje. user posted image

Linda25 OBMP zaenkrat še ni natančna znanost, da bi vedeli, zakaj se prime ali ne. Še vedno (na srečo) je vse rokah narave. Tudi pri naravnem spočetju se ne kar zgodi ob vsakem poskusu, to je pač sreča. Poleg tega mora biti še zarodek brez genskih napak, da ne propade. Vse skupaj je res ena velika sreča. Če pogledaš, da pri paru, ki nima težav naj bi v enem leu prišlo do zanositve, po kar veliko user posted image user posted image user posted image redkim rata v prvo, čeprav si vsi želimo, da bi bili med njimi, nismo. Pridemo pa slej ko prej na vrsto. user posted image

Meeryana, super za user posted image . Upam, da ga bom jaz tudi v četrtek vidla. To mora bit res poseben občutek

Maja24 ne vem, če je dobro, da kar nehaš. V 12. tednu naj bi posteljica prevzela vlogo in naj ne bi bil več potreben, berem pa, da punce jemljejo tudi še kak teden več. Če bi blo kaj narobe, bi si pa očitala, da se mi ni dalo it kupit. So pa ravno prazniki, da ti ne bojo še lekarn zaprli. Saj ti ni treba na Fernetične, imajo ziher tudi v kaki lekarni v Trbižu, ki ti je bližje. Ali pa v Avstriji utrogestan (ali neki podobnega) malo pogooglaj za naslovi in pokliči. (farmacia Tarvisio)

Arneja, nisem včeraj popoldne nič spala, je blo treba nadomestit user posted image user posted image user posted image
jaz znam še uno, due, tre user posted image pa ein, zwei, drei user posted image user posted image če bomo tko štele, bo februar že mimo in ti user posted image

gold fish user posted image user posted image user posted image za 18 celic. A nisi tudi ti jamrala, da ni nič foliklov user posted image user posted image poglej Sonček33 kaj se zgodi
Sem pa jaz tudi malenkost krvavela po punkciji. Mi je Reš povedal, da me je nekam špiknil. Se je pa krvavitev kmalu umirila.

Pija user posted image user posted image kar navadi se, da dolgo piva ne boš pila user posted image

Amelia si se ti tudi že k Rešu naročila? Jaz bom v četrtek (27) najbrž kar njegova prva pacientka user posted image Že komaj čakam, po drugi strani pa me je začelo spet črvičit. Ta teden sem bla ko vesela tega plusa, prav sprostila sem se po tisti živčni vojni pred testom. Zdaj se pa začenjajo spet nove skrbi. Tko si želim vsaj eno piko, še boljš, če bosta dve user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2059
21.12.2007 19:24:53   
sonček75
sonček33

na punkciji vprašaj biologinjo za kodo in lahko pokličeš že čez 2 dni koliko se jih je oplodilo.

gold fish

midve sva zjutraj verjetno govorile preden si se šla preoblečt,jaz pa sem čakala na odpustnico.Čestitam za tako lepo št.celic user posted image user posted image user posted image .Držim pesti da se jih čimveč oplodi.
Jaz upam da bo v ponedeljek šel moj primer na konzilij.Poklicati moram po 11 uri.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2060
21.12.2007 19:34:42   
Linda25
Hvala punce za okvirne odgovore. Moj prvi IVF je bil neuspešen. Imela sem 9 celic, 7 zrelih in 2 nezreli. Samo nobena se ni oplodila, ker naj bi bili ovoji celic predebeli.
To je tudi razlog,po moje, da so se odločili za ICSI.

Upam, da bom odreagirala dobro. Imela bom dolgi postopek - Superfact in Gonal.

Saj ne, da želim diplomirati. Me samo zanima, kaj in kako. Morda pa katera ve, kaj je razlog.

Bomo videli. Ali morda katera ve, kakšno vlogo ima Superfact, morda enako kot Cetrotid?

Držim pesti.

Kaj se dajo te svečke ketonal dobiti tudi brez recepta? Kaj je dobro toliko protibolečinskih zadev konzumirati?

Lp

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 2061
21.12.2007 19:35:44   
pf
Gold fish čestitam za tako lepo število celic. Super. A je bilo za vzdržat?

(odgovor članu sonček75)
Neposredna povezava do sporočila: 2062
21.12.2007 19:43:50   
pf
Linda 25, mislim da v bistvu nobena punca čisto točno ne ve zakaj se zarodki v maternici ne vgnezdijo. Mislim, da je veliko odvisno od kvalitete zarodka, nekaj pa tudi od pogojev v maternici, ki pa jih tako ali tako vzdržujemo z zdravili še dodatno. Je pa res, da je tudi meni dr. Reš, ki vodi moj postopek rekel po ET, da upa, da bom nosečka, ker drugače pa bomo morali najti razloge za nevgnezditev. Mi je bilo kar malo čudno, ko mi je to rekel, ampak sem bila tako vzhičena, ker mi je vstavil dva zarodka, da nisem nič vprašala in nič komentirala.

(odgovor članu pf)
Neposredna povezava do sporočila: 2063
21.12.2007 20:13:56   
Pija76
Dakec dobro, da je vse OK, zdaj naj pa bolečine odidejo daleč stran, da se boš lahko veselila v tem decemberskem času.

Abra pivu se bom z veseljem odpovedala, samo da bom lepo grela moji pikici user posted image user posted image

Mlinčka se nič ne javi, pa jaz res že pogrešam Črnitulipan, mogoče katera ve kje je punca?

Punce kje boste kaj za novo leto?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2064
21.12.2007 20:42:06   
Amelia
Abra nisem se še naročila, sem klicala sestro, pa mi je rekla, da naj kar Reša 27. pokličem, da se zmeniva za datum.

Jaz si pa nisem mogla pomagat in sem šla pravkar v Drogerie Market še po baby check, ker tolk uživam v user posted image , joj kako je luštno to delat.... Po dveh letih in pol razočaranj si moram mal duška dati user posted image . Danes so me prvič začele boleti joškice, take napete postajajo, juhuhu, imam namreč bolj majhne in se mi to ful fino zdi user posted image

Sayuri hvala za slikco, očitno mi je prej enkaj računalnih zafrkaval.

Meeryana čestitke za user posted image , to pa je občutek, kaj? A so ti vstavili en ali 2 zarodka?

Maja24 hvala za balončke, super krasni so.

Arneja moja, tudi tebi hvala, nate sem tud tolk navezana, ker sva bile skoraj skupaj v postopku, februar bo pa tvoj mesec, a ne?

Dakec, hvala za slikco CB včeraj, očitno zadeva res deluje user posted image

Drugač pa sem se odločila, da na nosečniški forum sploh ne bom šla, ker nočem vse vedeti kaj se mi lahko zgodi, bom samo obremenjena...

Za vse ostale pa navijam naprejuser posted image punce, vidite da zadeva deluje!!!

< Sporočilo je popravil Amelia -- 21.12.2007 20:44:30 >

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 2065
21.12.2007 20:46:30   
Sulfinija
Gold fish,user posted image user posted image user posted image user posted image  punca za 18.celic,joj kok bo tole otrok.Pa še na 26.12 imam ET ko ima moj možek god to bo ziher srečno.

LPuser posted image user posted image user posted image

Meeryane čestitke tudi tebi za user posted image .

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

Neposredna povezava do sporočila: 2066
21.12.2007 20:58:42   
arneja
Gold fish, bravo za 18 celic user posted image . Če bi jaz pisala prošnjo za Jato, me sigurno ne bi zaposlili s tistimi ubogimi petimi jajčki user posted image . Pa spermijčki so celice sigurno že okupirala user posted image .

Sonček, če je en folikl velik že 18 mm, je pa to ja ok user posted image , zakaj si žalostna?

Pija, kakšne sorte je pa to: kumrne user posted image ? Bravo za tvoje pretaknje in znanje ruščine user posted image .

Amelia, verjamem, da se ti smeje, ko tisti plusek gledaš user posted image . Jaz ga bi verjetno tudi ves čas hodila gledat user posted image . Pa jaz bi tudi imela bolj poln modrček user posted image . Februar bo pa moj mesec, ja user posted image .

Abra, ti boš pa že v četrtek srček videla user posted image ? Uf, kako res čas leti. Se mi zdi, da komaj spročila, da si user posted image  ugledala. Uno, due, tre, znam pa jaz tudi user posted image .

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

Neposredna povezava do sporočila: 2067
21.12.2007 21:09:13   
*ajetam*
živjo punce. ve boste to najbolje vedele, zato vas prosim za odgovor...
danes sem izvedela da bom januaja pričela z inekcijami menopur...
ali spadam med vas ?
ko sem iskala po netu sem vedno našla da po teh inekcijah sledi punkcija...
meni pa niso nič rekli da bom imela punkcijo. kako je s tem ?
naj bi po naravni poti zanosila z jemanjem teh inekcij ali kako ?
user posted image

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2068
21.12.2007 21:22:58   
sonček33
arneja - ja to je samo eden - a ni to slabo?

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 2069
21.12.2007 21:24:18   
sonček33
ajetam mislim da sodiš sem. tudi jaz sem bolj nova - vsekakor boš tukaj dobrodošla in boš izvedela marskikaj koristnega. Tudi meni so punce zelo pomagale in mi razjasnile veliko dilem.

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2070
21.12.2007 21:32:29   
gold fish
Abra - nisem jamrala za malo celic, sem vedela da jih imam vsaj 10 - 5 izmed njih je bilo v torek velikih 21, ostali so zrasli kasneje...

Soncek75- si imela svetlo jakno, kavbojke in kratke lase?  Če ja, sva sigurno govorile... sva bila prva z možem tam...

Pf - je bilo za zdržat...., sem zjutraj vzela ketonal svečko - ob 5.30, potem na pot proti LJ (iz MB), tam pa sem okrog 7.30 dobila še injekcijo v ta zadnjo...  Ko je dr. Bokalova končala sem vprašala samo: Kaj to je zdaj to?  Zdaj pa lahko jaz tudi rečem, da punkcija ne boli tako hudo..... 
Če bi še enkrat šla, svečka bi šla sigurno z mano.

Sulfinija - hvala za napotke za svečko,  samo sem izpustila tisto večernouser posted image

Mogoče pa bo res 26.12 srečen dan - moram biti v LJ že ob 7.30 - zgleda, da nimajo UZ.....

Macka - naredi še enkrat test

Lotty - že kaj novic?

Pozdrav.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2071
21.12.2007 21:49:07   
*ajetam*

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

ajetam mislim da sodiš sem. tudi jaz sem bolj nova - vsekakor boš tukaj dobrodošla in boš izvedela marskikaj koristnega. Tudi meni so punce zelo pomagale in mi razjasnile veliko dilem.

hvala.sicer se že dve leti matrava ampak kar se pa tiče inekcij sem pa še čisto zelena ....

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2072
21.12.2007 21:56:41   
sonček33
tudi jaz sem bila 10 dni nazaj prestrašena, evo pa sem jih že deset dobila...ni nič hudega

(odgovor članu *ajetam*)
Neposredna povezava do sporočila: 2073
21.12.2007 22:18:21   
*ajetam*
brrr
ja verjetno se kar navadiš...
jaz bm imela menopur. kaj pa imate ve ??

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 2074
22.12.2007 1:37:24   
pikovit
Kitty ti kar pokliči sestre in ti bodo dale utrogestan.Beli izcedek,je pa čist ok in mora biti.Ja načeloma naj bi se videlo,ni pa nujno,tako da ne boš zapaničarla,če se ne bo nič videlo.Pa javi nam kako si opravla.

(odgovor članu kitty)
Neposredna povezava do sporočila: 2075
Stran:   <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  81 82 [83] 84 85   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......