|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF / ICSI - december / januar
16.1.2008 19:57:50   
lara light
Oh, še kako te razumem, to čakanje nam da vetra, ti povem, da je verjetno od vsega najhuje prav ta intenzivnost tega postopka, skoz je neki...pa tuhtaš to in ono...glej, kolikor te poznam, bo to zate mala malica, saj te berem..čutim, da si močna. Vse bo dobro.
Boš videla, ko bo dobu mene na mizo za punkcijo, to bo njegovo enkratno doživetje v karieriuser posted image   Al se bom polulala, al pokakala, al oboje, al pa ušla...se bom sproti odločila. Vsak dan imam nočne more o tem. Od vedno imam neko fobijo na zdravnike. Že vonj po ordinaciji mi naredi slabo. Ne vem, zdaj ni poti nazaj. Torej najbolje, da spijem še malo pive..user posted image  
Ti pa kar po C vitamin!

Strah sega do tja, kjer se začne neizbežno; od tam naprej izgubi ves smisel.
Coelho

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4026
16.1.2008 20:02:31   
mlinčka
Ha, se mi je nekaj kolcalo pa se mi je kar zdelo, da me tukaj opravljate. Pol pa človek že mora kej od sebe dat user posted image .
Hja, če bi kako fotostimulacijo gor vrgle, bi se že pred urami tle gor slinila. Tko no, za dodatno spodbudo, drugače mi itak ve čist zadostujete user posted image .

No, zdaj sem pa tud jaz končno do ene ta zaresne punkcije prigurala user posted image . Jutri greva v akcijo pa bo, kar bo. Zdi se mi sicer, da bi en dan še lahko počakali, saj je bil včeraj največji folikel 19mm, ene dva 18mm, ostali pa manjši. Še Karmen se je začudila, zakaj že forsirajo. Pa recimo, da vejo, kaj delajo user posted image .
Saj veste, človek nikoli ni zadovoljen, vedno ga kaj grize. Kaj čmo, takle mamo.

In drugač, ste danes kaj navihane? Dejzi po moje mal panika hvata, a? Opala, kaj to moje okice vidijo? Si mi v tem času, ko klofam enga Miliča v mladih letih pripopala! user posted image  Eh, to so bili časi... Takrat sem ga še zalezovala in avtograme zbirala. In takooo trpela user posted image .

In vendarle so bile štorklje...

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4027
16.1.2008 20:04:39   
Abra
Daisy kje se tebi fantazije nehajo, pri blastocistah? Je treba tudi že naprej mislit ...

jadrnica ne vem, kaj ti svetovat. Lekadol je ena redkih stvari, ki jih v nosečnosti lahko vzameš. Kaj to pomeni zdaj, pa nimam pojma. Jaz bruhala nisem, sem pa cele dneve prespala.

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4028
16.1.2008 20:13:50   
DaisyE
Zdaj, ko si bila pa tako pridna, si pa še enga zaslužis. Sicer ne najdem tako lepih kot dajamaja, ampak tule pa noga do izraza pride.

user posted image

Panika me hvata, sevede me hvata user posted image user posted image user posted image .
Na tvojem mestu bi me pa še bolj, ti pa hladna ko špricer. user posted image
Moj je bil tud 19 največji, pa je blo pol glede celic ok. Pa Karmen tud ni komentirala. Kako pa je kaj naša Karmen?

Bom nehala zdaj utrujat, itak da bo.

Ja Abra, o blastocistah sanjam, nisem svojih še nikol videla, pa včasih, kadar si res drznem leteti, še o kakem zmrznjenčku. Naprej pa še nisem. user posted image user posted image user posted image  Ne upam.

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4029
16.1.2008 20:22:54   
KOSTANJ
jaz se spet javljam na raport.
Zdaj sem že pri Radlerju - pivo ne gre več. pa počutm se kot napihnjena žoga - taka kot tiste dve kure, ki jih je dejzica gor prilepla nekaj strani nazaj.
Daisy - dej jutri se drž. Ful mislim nate - pa takoj raportiraj. Najboljš da laptop s sabo vzameš, pa medtem ko čakaš da ti kalamare postrežejo nam raportiraš. Aha - pa jaz bi dodala, da je dobr v celem postopku piti čaj iz malinovih listov, pa B komplex, da se celice hitreje delijo, pa baje tud cvetni prah (informacije od Karmen).
Ja za user posted image ste me pa prepričale. Ga bom hitr še ponucala, pol pa mir do testa, če bom u stanju sploh kaj od sebe dat, k sem tolk na zorenju piva -  ups jajca mislm, delala. Po punkciji se bom pa na fotostimulacijah mal dalj časa zadržala user posted image .
za narkozo me pa na boste nasrale. Že tko se ata Reš nad mano znaša, pa lih dobr mnenje je dobu o men, ker si sama injekcije dajem. Jaz bom raje eno svečko Ketonala vzela, pa kakšen Persen, pol mi bo pa po mojem tko čist do Niša vseen, kaj dela z mano, glede na to, da tovrstnih zdravil ne prakticiram. Ampak po tem pa kalamarov ne bom jedla. A je grozdje kakšna alternativa? meni namreč že vonj po ribah obrne želodec.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4030
16.1.2008 20:22:56   
dajamaja
Sem se prebila čez poste, zdej bi lahk šla pa kej pojest, da si opomorem ...

Pija, te čist zastopim, kako ti je. Evo, zdej si mal v zavetju do jutri user posted image .
Jadrnica, pa kaj so to za ene slabosti? Zdrži!
Sayuri, ti pa maš živahne otroke, da te tkole zdelujejo. Pa zdaj bo ja konec kozlanja.
Mlinčka, jutri pa akcija user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
Daisy, lepo prevzemi deco user posted image user posted image   

Pa za na seznam, če ni posebej napisano, velja za do punkcije:
KORISTNO
LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
laneno olje
Meso, jajca
vitamini- C,E,Q-encim, Mg, Zn, Ca, Se
baby aspirin od punkcije naprej
zelenjavni sokovi (kumar, rdeče pese, korenček, ingver, zelena)
čaj krvomočnice
ingver in cimet (čaj)
soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
Avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, paradižnik, šparglji, špinača, melone, lubenice

ŠKODLJIVO
alpsko mleko in mlečni izdelki
belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli
sladko sadje, saj je sadje OH
nič kave, nič kofeina, cocacole, pravega čaja v času postopka do punkcije
po punkciji nič ananasa
paradižnik

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4031
16.1.2008 20:35:26   
blanč
Marjetka drži se jutri.
lahko noč

(odgovor članu dajamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4032
16.1.2008 20:40:14   
arneja
Konina, vaši kužki so res takšni cortki user posted image .

A Dejzi vas je pa cel dan šuntala, da bi seksati nehale user posted image ? Narkozo bi pa Reško verjetno edino takšno s kladivom res dal user posted image . Sokec sem si prejle naredila, ampak sem dala en korenček več pa še pomarančo, pa sem ga lahko popila, ne da bi se za nos držala user posted image .

Kostanj, zakaj pa misliš, da ti je dal že v prvem postopku tri Menopurje? Je kaj rekel? ker navadno z najmanjšo dozo začne, se pravi, z dvema enotama.

Bambi, upam, da se tudi nam nasmehne takšna sreča kot se je tebi user posted image .

Abra,  a ti pa zdaj pir na tešče predlagaš, meni pa nisi šluka jegra dovolila user posted image ?

Pija, saj bo jutri bolje v službi. Je bilo pa bolj luštno doma biti, ne user posted image ?

Veš, kaj? Enkrat bo uspelo!!!

(odgovor članu konina)
Neposredna povezava do sporočila: 4033
16.1.2008 20:45:12   
gloria
Marjetka za juteruser posted image user posted image .
Ribica bolniško ti avtomatski podaljša na podlagi tistega lista ko si dobila po krvnem testu.Men jo je takrat komisija za 3 mesece več pa žau nisem rabla ker se je vse nehalo.Ni panike ti si čist brez skrbi.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4034
16.1.2008 20:54:20   
arneja
Jadrnica, braaaavo za dve pikici user posted image user posted image . Zdaj si pa že skoraj cel dan nosečka user posted image . Jao, kaj Reško eskimčke potem v mikrovalovko vrže, da se odtajajo user posted image ? Ta je pa huda, da še niso odmrznjeni user posted image . Upam, da te je glava nehala boleti. A med punkcijo in ET-jem si si ti kdaj upala Reškota poklicati??

Abra, joj, ko bi bila res zaspana zaradi kakšnega takšnega lepega razloga user posted image . Sem pa vesela, da spet z nami čvekaš, kar pomeni, da ti je vsaj malo bolje user posted image . Vidim pa, da je Pija enaka optimistka kot ti user posted image . Bo prej Camilla s Charlesom zanosila kot jaz s svojim po naravni poti user posted image .

Dejzi, kakšno luštno računico ti je Pija pripravila user posted image . Jutri bo res tvoj dan. Hitro jutri sporoči, da greješ dve pikici user posted image .

(odgovor članu jadrnica)
Neposredna povezava do sporočila: 4035
16.1.2008 21:03:26   
Abra
IZVIRNO SPOROČILO: arneja
Bo prej Camilla s Charlesom zanosila kot jaz s svojim po naravni poti user posted image .

user posted image user posted image user posted image uf, to si me pa res nasmejala. Če bi pa kaj tazga ratalo, pa res ni pravice na tem svetu.

Kostanj, čaj malininih listov po ET ne smeš več! Kalamari pa tko niso ribe, tut vonjajo čist drgač. Poskusi kak drug recept.

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4036
16.1.2008 21:05:58   
arneja
Pikovit, ravno malo pred dnevnikom sem vstala user posted image . Zdaj naj bi bilo počasi tudi vreme lepše, pa bom imela tudi jaz malo več energije.

Punce, kam pa res greste na kalamare po ET-ju? Imajo kje posebno dobre?

Dejzi, nič takšnega o čemer nočeš razmšljati, se ti ne bo jutri zgodilo user posted image . Skakala boš do stropa od sreče, boš videla user posted image .

Lara, veš, kako sem se jaz bala, da me bo pred in na punkciji driska zvijala, pa da mi bo tam kaj ušlo user posted image ? Pa se na srečo nič takšnega ni zgodilo user posted image .

Mlinčka, ti tudi že jutri punkcijo user posted image ? Bomo držale pestke user posted image .

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4037
16.1.2008 21:09:48   
arneja
Abra, čakaj, da jutri kakšen rumeni časopis izide, bo sigurno pisala, da tudi Camilla in Charles pričakujeta. Porkadijo, saj vsi pričakujejo, razen nas tu gor user posted image . Nimate takšnega občutka?

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4038
16.1.2008 21:13:04   
Abra
Na srečo ta rumenih stvari ne berem, pol tut vem ne. Pišuka, kaj pa če že? user posted image user posted image

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4039
16.1.2008 21:23:14   
lara light
DaisyE, enuser posted image  za jutri! Kdaj imaš, ob 8h v Po?  Dobro opravi in pozdravi nam ga!

Arneja, hvala, paše tolažba, saj vem, da bo...Kar ne poznam, me od nekdaj straši. Ja, nisem prav pogumna, priznam.
Mlinčka, tudi tebi enga veselga user posted image  za vspodbudo!
Dajmo punci, hitro nazaj domov zatem in poročat!

Coelho

(odgovor članu arneja)
Neposredna povezava do sporočila: 4040
16.1.2008 21:25:11   
gloria
Sonček 33 pogrešam te...kje si se pa ti izgubilauser posted image .A si se mal odklopla od rr,po eni strani maš prav...bodi močna,kmal bo prišel tvoj čas boš vidla...tko kot je rekla Netka maj je vaš mesecuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 4041
16.1.2008 21:31:05   
DaisyE
No kolk ste ble pridne. Zdaj bo pa res treba seznam zrihtat. Se bom potrudila.

Lara ob pol devetih naroča za ETje. Pa navadno si hiter. Čeprav bomo videli, kaj bo, če ima tako gužvo.

A charles in camilla user posted image user posted image user posted image ? Jejhata. Pa Janez in Urška? Pol mi pa samo še povejte, da si je še Drnovšek kero našu...

Aja samo to še, preden grem nad seznam... kam zdaj grah sortiram?

God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and the wisdom to know the difference.

(odgovor članu gloria)
Neposredna povezava do sporočila: 4042
16.1.2008 21:44:01   
DaisyE
PRED PUNKCIJO:

Priporočeno:

- pivo
- ananas
- vitamini C,E, Q – encim, Mg, Ca, Fe, Se, Zn, matični mleček
- zelenjavni sok (zelena, pesa, korenček, kumara in ingver)
- proteini (meso, jajca,...) - za rast celic
- oreški (razen arašidov),
- laneno seme, laneno olje, sončnična semena
- refleksna masaža stopal
- LCA jogurt ali navadni jogurt (ne sadni), riževo mleko, sveže mleko
- polnozrnato, črno, najraje z ajdovo moko, testenin imaš ogromno, ki
niso bele, polnozrnate, špinačne, riževe, brez glutena
- jabolk, kivi, kak dan pomarančo, grenivke
- čaj krvomočnice
- ingver in cimet (čaj)
- soja, korenje, buče, melone, marelice, mango, breskev...
- avokado, mango, šipek, bučke, ohrovt, olive, šparglji, špinača,
melone,lubenice
- B kompleks
- čaj iz malinovih listov
- optimizem in fotostimulacija (user posted image user posted image user posted image )

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- kava (kofein)
- prazni OH (belo moko, bele testenine, bel kruh, bel riž, krompir, musli)
- sladkor
- sladke gazirane pijače
- alpsko mleko in mlečni izdelki
- sladko sadje, saj je sadje OH
- paradižnik

PO ET:

Priporočeno:

- grozdje, maline, marelice, melone, lubenice, banane, ribez,
- šipek,
- bučke, korenje,
- orehova jedrca,
- lignji,
- optimizem
- baby aspirin od punkcije naprej

Odsvetovano:

- alkohol
- cigareti
- ananas
- zelena

- tuširanje z vročo vodo in kopanje v vroči vodi (dviga TT)
- kopanje in plavanje naslednjih 48 ur po ET
- izpiranje nožnice
- tamponi
- spolni odnosi ali orgazem do testa,
- jogging, aerobika, tenis, smučanje, hoja v gore, ipd. (You get the idea)
- Ne začenjajte z novo fizično aktivnostjo
- Zdravila samov primeru, da se prej posvetujete z IVF zdravnikom
- dvigovanje težkih stvari
- ribe, ki lahko vsebujejo metilni Mercury (mečarica,morski pes,zrezki tune) - jedi z surovimi jajci (salmonela)
- nepasterizirani mlečni izdelki (nepasterizirano mleko, mehki sir)
- surovo meso oz. neobdelano meso (vključuje salame, suši, pateje, hot dog
, školjke, premalo kuhan/pečen piščanec oz. meso),
- ingver, bazilika, rožmarin, majaron, žafranika,... (za te piše, da niso nevarne, če se uporabljajo v normalnih količinah
)

If you are unsure whether or not to do something, take the "path of least regret". Ask yourself - if I don't get pregnant, will I blame myself for doing this ? And if the answer is yes, don't do it !

Pa še Mišek bom na tem mestu citirala (upam, da ne bi imela nič proti):
Kar je najpomembnejše: Zavedati se morate, da ni nujno, da ti pomaga, ker smo ljudje različni, ker ne veš kaj je dejansko tvoj oz vajin vzrok. Je pa fajn, da se nečesa takega lotiš, ker potem veš, da si v tem postopku nekaj zase naredil, da ti tole da neko dodatno voljo in moč, ter seveda poveča upanje, da pa mogoče bo zdaj res pomagalo. Že ta občutek je en velik pozitivizem. Zato pa povdarjam, da naj bo dieta z veseljem narejena in ne z nekim strogim odrekanjem in trpljenjem, ker si s tem samo škodimo. ( to sem ravnokar napisala eni v ZS in velja za vse, ki hočejo sprobat kaj novega). Pravtako, bi vse novinke oz tiste ki gredo 1,2,3 v postopek opozorila naj pozabijo na dieto, naj raje uživajo in si sproščujoče metode priskrbijo. Lepo je skrbet za zdravje in zdravo hrano jest, lahko se držijo nekih smernic, vendar strogih diet in odrekanj, pa pustite, za kasneje, ko boste že vse aribute porabile.
Bistvo vsega je psihološka in fizična pripravljenost, sproščujoš in pozitiven pristop v mesecu, ko se nam dogaja sto na uro. Same sebe dobro poznate in veste kaj je za vas tisto ta pravo

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4043
16.1.2008 21:47:02   
DaisyE
Vidite, kaj nam s skupnimi močmi uspe!

Bravo mi! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4044
16.1.2008 21:53:50   
lara light
S tem seznamom grem ju3 v trgovino in bom moji trgovki brala naglas:..še malinov čaj in 2kg optimizma, pa jasno cel kombi boljše fotostimulacijeuser posted image user posted image user posted image
Upam,da bojo imeli vse!
Pridna si bila! Samo zate:user posted image  en košček prepovedanih sladkorjev in praznih OHuser posted image !

Coelho

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4045
16.1.2008 22:09:33   
DaisyE
Hvala lara. Bo prav pasalo čez Milkom, ki sem si jo privoščila. user posted image  Pa kaj, jajce so zunaj!

Hvala vsem, da me tolk cartlate. Prav fajn se počutim.

Mlinčketina, fajn zrihtaj jutri, pa javi kaj ste sproducirali, da bom lahko ploskala. Jutri pa bo enih Miličev na netu!!!! Pa telefon mej blizu kavča, če me bodo detajli zanimali.

Zdaj pa kar grem. Zadnja noč brez otrok se mi obeta. user posted image user posted image user posted image  Evo optimizma!

Lahko noč.

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4046
16.1.2008 22:13:28   
lara light
Miličeve priležniceuser posted image user posted image , lahko noč in naj poteka prijazno in hitro in seveda uspešno!!user posted image user posted image

Coelho

(odgovor članu DaisyE)
Neposredna povezava do sporočila: 4047
16.1.2008 22:58:14   
Pija76
Čer punce,
kaj že vse spite? Jaz pa z novo ikebano na glavi user posted image . Torej men številke niso problem, tako da me vse te tud v službi fajn zapolnjujejo, Arnejči moja jutri ne bo nič boljše, je hudič se po tokem času na šiht navlečt user posted image .
Dejzi res dobr jutri napedeni, pol pa javi, da začnemo gužvo spodbujat, pa Reškotu reč da bi bla asistentka, sej pol pa šefica čez 14 dni user posted image , sam da ti greš od bajte da nau nič narobe, pa pol ko Čarna pa Arneja prideta bi imela pa dopust, ko pride Abra bom pa že na bolniški user posted image user posted image user posted image ,
Mlinčka kaj je to jutri punkcija al kaj? Ej dobr znesi, pa da te pol hedhanterji za jato iščejo, nad Dejzi so obupali, preveč hoče user posted image .
Dajamaja ti si nam pa spet velik koristnih info natresla, thx god zate. Ej jutri še , pol pa že nach Laibach user posted image user posted image .
Lara ti pa kole pivičko, no jaz sem ga tud danes user posted image , prav poživilno po 6 dneh user posted image , kje imaš pa kompanjonko Lejlo, nekam je ušla user posted image .
Sončka res ni nikjer, prav odklop, novi nosečki sta pa pridni user posted image , kako so kaj otročki, Ribica ti kar o enojajčnih user posted image user posted image  sanjaš?
Punce grem še mal delat, še ene 2 urci pol pa spat 5.30 h bo kmal user posted image

(odgovor članu lara light)
Neposredna povezava do sporočila: 4048
16.1.2008 23:19:03   
pikovit
Mlinčka držim pesti,da ne bo bolelo in da bo vse skupaj zelo solidno.
Dejzi think pink.Vem da bo ok.Mislim na vaju.

(odgovor članu Pija76)
Neposredna povezava do sporočila: 4049
16.1.2008 23:52:26   
pikovit
Ok punce našla sem nekaj o čem je zadnjič govorila Lara.Mislim da je za vse nasa elo dobra popotnica tudi za v naprej.Bom prilimala nekaj linkov

http://www.aura.si/slike/22.pdf

http://www.aura.si/knjige.asp?offset=10

Tako punce jst si jo bom kupila pa še kakšno zraven.Sem videla da je napisal nekaj tudi o solati.

Lahko noč

(odgovor članu pikovit)
Neposredna povezava do sporočila: 4050
Stran:   <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  160 161 [162] 163 164   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Oblika penisa je pomembnejša od velikosti
Ste vedeli, da lahko s posebnimi tehnikami pomagate penisu, da dobi optimalno obliko. V resnici je oblika pomembnejša od...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......