Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 11:39:11
|
|
|
|
lara light
|
Pikovit, če se prav spomnim, bom pogledala še potem doma: ZELENJAVNI IN SADNI SOKOVI, Norman Walker, jo mam že več let, je super priročnik! Toplo priporočam!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 11:40:31
|
|
|
|
Pija76
|
Sulfinija a sonce tud sije? Ker če napišeš ja, pol grem v avto , sma ne vem do kam pridem k si tko daleč . Itak da bo postopek uspešen! Zdaj pa ne more več drgač a ne? Še vedno ne vem kje bo vajin dopust padu? Ej punce une k se ni srečno končala nosečnost: Jaz imam pa full s kožo na obrazu probleme po IMN, a je to normalno? Sem tolk žalostna sem kot pubertetnica
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 11:45:18
|
|
|
|
Sulfinija
|
Pija76,ne sonce ni,je pa prav prijetno sprehajanje ko je tkole toplo. Prve počitnice bojo na Malem lošinju,za druge še ne vema točno,... LP
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 11:49:22
|
|
|
|
lejla007
|
Konina - Sm tko jezna na tole rdečko!!! Bom zdej navijala, da greš že februarja po pingvine! Pija - Jokcam zaradi otročkov. Vse naokrog so noseče in vedno pomislim nase, zakaj pa mene ta sreča še ni doletela Verjetno me res zraven dajejo še hormoni od teh špikic. Sej ti si na GK LJ, a ne? Si imela prav tako Menopur? Kakšno dozo pa? Pa tale aspirin, k se pogovarjate - se ga jemlje od punkcije naprej, al šele od transferja? Pikovit - si imela pa res naporen vikend Pija in Pikovit - obema BRAVO, ker bosta postali gospe! Jaz sm se pred pol leta poročila in je to moj najlepši dan! Kostanj - sama sicer nisem pri Rešu, ampak kolikor berem tukaj, je gospod zmožen izpljunit kateroloki besedo, ki mu takrat pade na pamet... Tud jaz imam 3 Menopurje, ampak šele v petek izvem, kako valim jajčka - bom držala pesti zate v sredo!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 11:59:36
|
|
|
|
Pija76
|
Lejla sej ti bo uspelo. POznam pa dobr te občudke, mislim da že vse v sanjah vidim . Tvoj prvi IVF a ne? Sem na GK ja, sem imela 3 menopurje z dvema vodama. Jaz sem začela 2 dni pred ET Aspirin jest pa do testa.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:00:39
|
|
|
|
pikovit
|
O Lejla čestitke.Glede na to da si še sveža nama boš lahko kaj pomagala?Ja vikend je bil res naporen.Ampak je bilo s u p e r! Pija tole z kožo nič ne skrbi.So hormončki krivi.Sej se bo vse umirilo. Lara fuuuuuul hvala.Ko prideš domov pa nam sporoči ali je ok naslov. Kostanj a ti je ratalo?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:01:37
|
|
|
|
pikovit
|
Pija zakaj pa si imela 3 menopure?A ni to mal velika doza zate?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:02:13
|
|
|
|
lejla007
|
Pija - HVALA. Prvi ja... Sej se vidi, da sem vsa zblojena Tudi jaz imam 3 Menopurje z 2 vodama. Praviš dva dni pred transferjem? A je dobr prav aspirin 100 jemat?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:10:56
|
|
|
|
ANIME
|
Mene pa zanima kako radi dajejo rizično nosečnost v primeru, da imaš ICSI? Jaz imam namreč tako delo, da "ne morem" manjkat oz. direkorica v službi ne ve, da bom v postopku. Zato me zanima, da sodelovko pravočasno uvedem, da ne bom kar čez noč zginila in pustila bombo za seboj. Hvala za odgovore.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:34:27
|
|
|
|
Pija76
|
Anime na GK v LJ ti priporočajo non potest celo nosečnost. Se pa lahk tud sama odločiš a ne, da delaš. Kar uvedi jo, kaj pa če te avto zbije , bog ne daj ampak če še kdo zna nič ne škodi a ne, sej ni treba povedat zakaj gre. PIkovit ja zgleda da so hotl vola ubit , pa ni blo nič , drugo rundo sem imela gonal 275 enot al česa že, zdaj bom imela enako. Lejla ti nama kar mal pomagaj pri organizaciji pa kakšna ideja naj pade prosim. Se boš vsaj mal zamotila . Drgač pa ja Aspirin 100, enga na dan, sam glede na to da greš prvič mogoče ne bi blo potrebno kaj misliš?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 12:39:23
|
|
|
|
lara light
|
Punce, k smo že pr zdravilih, mislim, da me bo ju3 zelo bolela in ker imam ful pomemben sestanek moram bit tip top z glavo. In rada bi zvedla, če lahko kej vzamem, nalgesin smem? Thx za odgovor!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 13:37:09
|
|
|
|
KOSTANJ
|
Hi Pikovit - vidiš da mi je ratal prilepit enga lepotca, ampak sem se tolk matrala, da sta dva ratala Pa nč hudega, če enga zgrešim, pa druzga najdem . Sam tolk da se4 ne boste sam na Bruceu pasle, ker se mi zdi, da je tista slika s pištolo ža mal znucana. Jest sem pa dva prilepla, da če enga znucate, en še vedno zame ostane.. No vidim, da maste druge tudi po 3 menopurje, pa ste mlajše. No mogoče pa še zmeri nisem za u smeti?
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 13:38:06
|
|
|
|
arneja
|
Evo, moj prvi zelenjavni sokec padel na tešče. Sem bila pridna in 10 minut prej vstala . Ampak je bil pa nagraužen, fuj, fej, bljek . Sem skoraj bruhala zraven. Kakšni so potem šele tisti Fructalovi, če gre že tole komaj dol po grlu . Mislim, da se bom jutri tudi jaz za nos prijela in to svinjarijo popila . Pikovit, do pol 6-h ste ga žurali?? Jaz bi umrla. Jaz že okoli 11-h postanem na smrt zaspana . Pija, a ti si pa kar listek napišeš, kaj vse moraš narediti doma?? Jaz takšne listke samo v službi uporabljam . Za doma pa malo naokoli pogledam, da mi je hitro jasno, kaj moram narediti . Nisem olupila pese in kumar, je bilo pa res ogabno. Pomaranče pa itak moraš olupiti, sem v navodilih prebrala . Cati, držim pesti, da ti tokrat dajo pikici . Samo da ju ne boš hotela ravno na Prešerna dan . Lara, hvala bogu za Reškovo dobro voljo . Veš, kaj je meni spustil: da samo zanosit ne znam . Kje so že ti časi. Dobila si enako dozo kot jaz. Imate vi sončka?? Kar naenkrat bosta punkcija in ET tu, boš videla . Lejla, sokec padel navsezgodaj . Upam, da so te grde misli že zapustile, pa da je prišlo vate veliko lepih misli . Dejzi, da ne boš kakšne hiperstimulacije staknila . Kajsica, aspirin 100 brez problema kupiš. Naj ti marca uspe .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 13:48:53
|
|
|
|
arneja
|
Konina, veš, da jaz tudi kar malo upam, da nam je po naravni poti uspelo? Pa naj imam veselje še kakšen dan ali dva. Včasih paše tudi malo upati, da ni preveč enolično . Še ena moja februarska soborka boš torej . Kostanj, tudi tebi je Reš takšno spustil?? Meni je že to too much, da te za trebušne blazinice prime . Koliko enot Menopurja si imela pa v prejšnjem postopku? Lahko ti da tudi 4 Menopurje, je ena prej napisala. Gloria, jutri pa da preberem, kako srečna si bila, ko si za izvedela Zdaj grem pa jaz spet pridno delat. Se slišimo jutri. Moram svojega malo danes uporabiti, ko ga zdaj toliko časa ni bilo .
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:12:01
|
|
|
|
mandarinca
|
Dober dan, punce! Se vam malo tko na hitro oglasim - sem bila sicer septemberka/oktoberka, ampak se me mogoče katera še spomni ! Sem imela te dni take čudne izpade, totalno depresivna, non stop objokana, čisto out ... Ampak je na srečo minilo! Prebiram vas vsak dan, vsaki posebej stiskam pesti in navijam ... Jaz še razmišljam, kako bo naprej, še vedno me prevevajo črni scenariji in še ne upam, ... OK, bo treba it na sončka ... Uživajte, in kar tako pridno naprej ! LP zaenkrat!
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:29:40
|
|
|
|
DaisyE
|
Hiperstimulacija Boženedaj. Kaj pa če je to od pira? Ma kriza je. Bolš, pa slabš,... Kako pa veš, če maš hiperstimulacijo? Arnejči, pridna pupa, bravo za soka. Ponosna sem nate. Kostanj, ti si pa muca postala... Nič se ne sekiraj zarad foliklov, pač malo bolj počasi rastejo, zato pa na ziher. Dobre stvari se počasi dela. Jaz pa ne vidim unih tvojih dveh dedcev. Pa tako si želim. Od aspirina pa jaz toliko vem. Načeloma je aspirin škodljiv za zarodek in se ga v nosečnosti ne sme jesti. V postopkih pa včasih priporočajo, aspirin 100 (otroška porcija), ker deluje proti strjevanju krvi in kao pomaga pri vgnezditvi. Jaz ga na svojo pest nisem mela namena jemat, sem pa rekla, da ga bom vprašala. No pol je pa kar sam reku. Samo meni se še nikoli ni nič vgnezdilo samo od sebe. Jemat ga ačneš po punkciji, pred ET in nehaš, ko je test pozitiven oz. ko pride . Če se ga kaj kiksnila, me pa prosim popravite.
< Sporočilo je popravil DaisyE -- 14.1.2008 14:33:05 >
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:45:10
|
|
|
|
banga
|
Pozdravljene, prebiram vas že nekaj časa, sedaj pa sem se končno tudi sama odločila, da začnem sodelovati na forumu. Razlog - sprejeta v postopek IVF in sicer bi morala začeti s kratkim postopkom včeraj, vendar pa so mi ga zaradi prehlada odsvetovali in me poslali domov Tako začnem s postopkom, če bo vse po sreči, v začetku februarja, dobivala naj bi menopur oziroma gonal. Ker sem čista začetnica, sem bila zelooo optimistična in mislila, da bom po parih pikanjih itak poskrbela za zadostno število jajčec in potem akcija. Sedaj, ko prebiram vaše izkušnje, sem pa kar malo skeptična, da bo zadeva res tako lepo stekla. Punce kakšne so vaše izkušnje? Hvaležna vam bom tudi za vsako priporočilo oziroma nasvet na kaj naj pazim v teh dnevih pred začetkom postopka in med samim postopkom. lp vsem
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:52:13
|
|
|
|
lara light
|
Pikovit: no sem doma in berem: Norman W. Walker, Sveži zelenjavni in sadni sokovi, cena je še gor 3.780.- sit ! Vzemi si jo, ne bo ti žal, je zelo uporabna in ti da drugačen pogled na te sokove, k iso veliko več kot le sok. Je pa umetnost to pit z veseljem, ko imaš močan motiv gre, drugače je pa zoprno, še posebej ob postu, ko nimaš drugega..veliko uspeha ob uživanju te odlične hrane! Arneja, ne, žal, midva sva še sama. Vidim pa, da šiba cajt in prav imaš, en,dva, tri bo mesec okrog in upam na najboljše! Glede teh aspirinov, zanimivo. Bom tudi jaz Reša povprašala, če bi mi priporočal jemanje. Verjetno je vreme krivo za vso to slabo voljo...no, name res ne vpliva, prekipevam, kličem, rihtam, skačem okol 100/h...tko, da se držim in upam, da ne popustim še rime mi grejo od rok, ma strašno sem dobra, da mi gre kar na jok !
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:52:17
|
|
|
|
gold fish
|
DaisyE- sprašuješ za hiperstimulacijo..... Jaz sem jo fasala v tem postopku. Zgledalo pa je tako, da sem po punkciji, kaki dan kasneje se začela ful slabo počutit, pa vedno večji trebuh sem imela, pa še kao zaprlo me je ful. Nisem mogla spati, bolelo pa me je vse gor do trikotnika,....še hrana mi ni pasala... Pa nisem vedela za kaj gre, sem mislila, da sem pač zaprta, pol pa pridem 5 dan na ET pa mi reče dr. ja kaki trebuh pa imate, pogleda spodaj in mi je potem komaj 1 pikico vstavila, dve je rekla niti pod razno..... Sem pa ful pila, ker sem vedela, da moram, pa na wc pol ni glih toliko šlo ven, pa najprej nisem bila niti pozorna, pol ko me je dr. vprašala,če mi je vodo zaprlo, sem skapirala, da to tudi ni čisto poštimano Edina sreča pri vsem skupaj je, ker je kao večja možnost zanositve in pri meni je držalo.... Se pa stanje pol po ET počasi umiri, ko pa se vgnezdi oz. ko se začne delati hormon, pa se spet pojavi nabrekel trebuh.... Pij dosti tekočine in kontroliraj temperaturo (ne več kot 38), pa malo si težo kontroliraj, pa izločanje 1 in 2.... Drži se...
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 14:54:35
|
|
|
|
lara light
|
Ups, arneja, sem kiksnla??? Si mislila na vreme verjetno? Nimamo, žal, tud tega ne.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 15:09:12
|
|
|
|
Pija76
|
Bagna dobrodošla! Fajn se boš med nami počutila, želim pa ti srečno v postopku. Pred punkcijo ananas, po ET pa kalamari in grozdje. Lara kako lepo da ima nekdo toliko energije. Gloria kje pa ti živiš, da nas tolk časa puščaš v nevednosti? Kaj je povod za mojo problematiko na koži mi je jasno, pred pol ure zoprna bolečina v trebuhu, zdaj je pa prišla, ampak oblika prihoda je pa drugačna.
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 15:25:58
|
|
|
|
sonček33
|
Pija, tudi jaz čakam glorio, da sproči al bosta dva al en, ampak punca se je šla še malo potepat po Ljubljani in iskat ploščice za kopalnico ... Ma kako zelo srečna mora biti danes. Netka - delfinček je tudi noseča. Le midva sva ostali praznih rok Danes mi gre pa kar cel dan malo na jok...tudi jaz bi morala danes veselo naznaniti novico ... Vidim, da še ni konec težkih trenutkov.
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 15:30:26
|
|
|
|
gold fish
|
Tudi jaz čakam Glorio.....
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 15:45:39
|
|
|
|
lara light
|
Sonček33 koliko je reči, ki nas doletijo in ranijo hudo ali še bolj hudo in mi hočemo odgovore in razlage..teh pa od nikjer. Ja, ni lahka igra to življenje, priznam, tudi sama sem si jo predstavljala veliko lažjo. Pride moment, ko ti pade vse dol, ko ne zmoreš več in to je normalno človeško. In edino prav je, da si takrat to priznaš, da izpustiš čustva na plano, da se izlijejo in ne več dušijo, da si rečeš, da okolici poveš, sem slabo, puste me pri miru..da si vzameš čas, da se ponovno zložiš..vem, brazgotine ostajajo, bolečina mine, nismo več iste kot prej. A kdo pa je? Življenje nas kuje, oblikuje, gneti...postajamo drugačni, hočeš, nočeš. Postajamo boljši. V to verjamem. Tudi ti boš kmalu zadihala lahkotno... saj se že zdej držiš super, marsikatera na tvojem mestu se mesce ne niti dotakne teme...tako da samo pohvale za veliko moč in pogum! Good girl
|
|
|
|
RE: IVF / ICSI - december / januar 14.1.2008 15:51:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Čao mandarinca. Jst se te spomnim. Bolje, da ne razmišljaš o črnih scenarijah, s tem ne bomo nikamor prišle. Kar pogumno v nove boje, čimprej. Saj veš leta ne čakajo. Anime, sej se bodo znašli brez tebe. Ti lepo nase misli in na bebice, nihče drug ne bo. Čao banga. Dobrodošla med nami. Nasvet: Kar pogumno v postopke. Nič razmišljat ali bo dovolj foliklov ali bodo celice ali se bo oplodilo ..... vse bo, samo ti se ne sekirat in o tem veliko razmišljat. Je težko ampak probaj.
|
|
|
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......