Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 11:39:26
|
|
|
|
limma
|
martinca, vse ti bom napisala popoldan oz. zvečer. pozdravček, zdaj grem pa malo likat, dokler še nisem preutrujena.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 12:04:34
|
|
|
|
Alfabeta
|
Sem našla, če katero morda zanima: <http://babymed.com/> Za izračun vseh mer otročka... reste pa pod Tools, če se ne motim
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 12:13:42
|
|
|
|
benika
|
limma, po moje boš jogi teh meer zelo težko dobila v prosti prodaji. Kaj pa, če bi poklicala proizvajalce in se pozanimala, če ti ga naredijo po naročilu? Mi smo imeli isti problem (pa še ovalne oblike mora biti), pa smo jogi dali delat kar tapetniku in je izpadlo super. No, jaz sem končno spravila skupaj in speglala Jakobove cotike, voziček je tudi pripravljen, včeraj sem pri kolegici dobila še vrtiljak za nad posteljo in nekaj malenkosti. Sedaj pa imam res vse in mali lahko drug teden pokuka na svet, če želi
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 12:19:23
|
|
|
|
mala pikica
|
martinca jaz tudi drugače vsako jutro jem čokolino ali grisolino ali rižolino... njami Danes pa pač to sadje lusa upam, da se viroza čimprej umiri lepo počivaj in ne jej nobenih zdravil, kakšen čaj, limona, čimbolj naravne stvari. Pa nikakor ne razmišljaj o nelepih stvareh. Tisto je bilo, zdaj pa bo drugače, daša se že sigurno veseli, da jo bo mami kmalu objela Spasmex pa je drugače proti krčem, ne vem, zakaj bi ga pri prehladu jemala vlažilce zraka pa imajo tudi v BC, so prav luškani. So trenutno znižani za približno 13-15 €.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 13:04:45
|
|
|
|
ursulina
|
lusa, sva na istem... vseeno je četrti mesec drugače kot pa tukaj proti koncu, saj so bebike že močne... meni pa je zdravnica dala hiconcil antibiotik zaradi kašlja, ki se ne neha... naj bi me zdaj skrbelo? pa še delam tukaj v pisarni... bi bilo morda bolje da zginem domov počivat...
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 13:17:55
|
|
|
|
klaja
|
Dan! Jaz sem že danes tudi imela na vsezgodaj obveznosti, še dobro, da je moja mama doma in je Julijo pazila. Hodla sem namreč na Zavod za zaposlovanje na "zadnje javljanje", tolko pač da me je svetovalec videl in to je to. Mi zjutraj ni uspelo Julije do konca porihtat, pa jo je mama prevzela in sem ji jo kar pustila na kahlici. In potem je seveda Julija nekaj skakala z rito po kahli, mama pa jo je mirila. In potem mi je izjavila, da če bi si slučajno bodija namočla v kahli, da bi ji ga pač vstran odrezala. Sem se morala kar pošteno razkurit, če je ne bi znala preoblečt (pa ne bi rekla da je že tak v letih, da je nebi obvladala - jih ima 47). Zdaj me je pa pošteno strah kako bo, če bo morala v času moje odsotnosti Julijo pazit. Ojoj! Lusa in Ursulina upam da se čim prej pozdravita in odženita bacile vstran! Z vlažilcem zraka pa je tako, da se mora redno menjavat voda, saj drugače so hitro prisotne kake bakterije in spet ni vredu.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 13:18:16
|
|
|
|
puri
|
oj! Jaz vas sploh ne dohajam več,...sem skos zaposlena, pa vidi se, da ste že skoraj vse doma in imate več časa za čvekanje, ker se strani kar nabirajo. Me je pa zelo prizadelo, ko sem prebrala glede sovice ,......kar nisem mogla verjeti in vem, da sedaj ni besed, ki bi te potolažile sovica, samo bodi močna
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 3.12.2007 14:09:57
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 14:19:46
|
|
|
|
nana35
|
Lusa,drži se in se pozdravi,pa ne skrbi,zdaj si že pred koncem,ni tako kot v 4.mesecu.Misli pozitivno,bo že.Nisi edina ki ima težave z zdravjem,zato ne bodi obremenjena,saj se boš pozdravila.Nimam pa pametnega nasveta,jaz jem veliko vitaminov v sadju.Upam,da ne bo nič resnega in držim pesti zate. limma,dobra si,kam si le dala teh 7 buhtljev? No,verjetno niso bili tisti taveliki,kajne?Bom poskusila s kisom,zanima pa me če si potem kaj lažje likala in če so bile stvari kaj mehkejše?? Mene zanima,kako je kaj s tistimi poporodnimi sp.hlačkami??Jih je katera že kdaj preizkusila med vami,ki že imate otročke?Mene zanima,če jih boste uporabljale.Videla sem jih v reklami od Pikapolonice in verjetno jih bom kupila. Jaz pa ne maram teh mlečnih stvari kot so gris,pa čokolino,pa mlečni riž,fuj! Nikoli nisem marala,niti ko sem bila otrok.Vse je presladko in groznega okusa.Ne vem kdo bo to jedel za mojim , verjetno kar moj , on itak vse poje tudi za svojim večjim sinom,vse mu je dobro kar je mlečno,pa ne bomo stran metali. ursulina,tudi ti se pozdravi in ne skrbi,zdravnica bo že vedela. Lepo bodite !!
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 14:38:01
|
|
|
|
minka28
|
mml-naročena sem ob 10 ampak prej sem bila tud pa sem končala okoli 1 pop.Noro,tud jaz ne vem zakaj dajo uro,potem pa čakaš.Upam da bom dočakala petek ker me danes vse boli,tišči,srbi,se ne počutim dobro. mala pikica-bodi pridna in uživaj ob sadju in verjamam da bo bolje. Sem šla še mal sama pogledat razpredelnico za rast pa ni mi všeč.Sploh se mere ne ujemajo in samo še bolj sem zaskrbljena.To je kr neki.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 14:44:09
|
|
|
|
Alfabeta
|
A lahko nekaj vprašam so ? Koliko imate cm od vrha maternice do vrha sramne kosti? Jaz imam tako majhen trebuh, da je danes dr. 2x merila če je res samo toliko. Samo 28 cm. Je pa tudi na videz bolj majhen trebuh, dete pa po uz povsem normalne velikosti. Še kakšna?
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 15:18:17
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Jaz imam točno 28 cm, obseg trebuha pa 90, ampak se res nič ne sekiram, ker bo mogoče moje dete malo manjše kot je dandanes povprečje. Bom čisto zadovoljna, če bi imel recimo 2,5 - 3 kg, ker se meni to zdi čisto normalno. Se pa grem zdajle že 14 dni zelo zanimivo igrico, me zanima, če jo katera tudi prakticira, in sicer kako zmažeš 100 g čokolade v 10-ih minutah . O bog, pa prej čokolade videti nisem smela.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 15:21:04
|
|
|
|
SuzanaKK
|
Pozabila! Lusa in Ursulina, počivat, čajčke pit in se čimprej pozdravit. To so moje želje za vaju, evo nekaj za dobro počutje.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 15:33:31
|
|
|
|
mala pikica
|
Suzana meni sploh ni noben problem zmazat 100 g čokolade v 10 minutah. Zdaj bi jo takoj pojedla Tako, kar nekaj dneva je že mimo. Izgleda, da mi bo celo uspelo to sadje pojest Čez eno uro grem na telovadbo, potem pa je že tako večer. Samo takrat je najhuje, ko se mi tik pred spanjem tako zalušta kruha z marmelado ali pa pašteto...
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 15:57:35
|
|
|
|
nana35
|
Jaz se ne morem it zraven alfabeta,moj trebuh je ogromen,nazadnje v 31.tednu sem imela mere 33 cm.Zdaj pa ne vem,bom videla naslednji torek koliko mi bo sestra izmerila.Takrat bom 35 tednov in 2 dni,maternica pa sigurno 37cm. Suzana,jaz se ne smem it te igrice s čokolado,sem se v že preveč zredila. Pa ne samo v trebuh. mala pikica,da ne boš grešila!!
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 16:04:51
|
|
|
|
ursulina
|
hvala vsem za lepe misli, pa saj sem vedela, da sem premal napisala - ker sem s.p. s firmo v domači hiši, potem pač prilezem iz najinega mansardnega stanovanja do naše pisarne v kleti v kakršnemkoli stanju že, ker sem odvisnik in mislim, da brez mene ne bo nič ... in potem ostanem... saj vendar sam sedim in mal pošetkam od delavnice do pisarne.... beri z enega konca kleti do drugega... tako da jaz bom mela bolj mal od porodniške, ker bom maksimalno delovna, čeprav upam, da se bo dalo kaj narest tudi brez mene, ker mam pa zdaj počasi tegale tempa dovolj, pa še ta prehlad al kaj je že. sva sicer z mami v kompanjonu, se bo mal bolj pomatrala tele mesece, pa bo že nekako... tako da zdej pa res grem ležat... obljubim kako ste se načvekale, čvekice ljubljanske? kaj pametnega pogruntale, kar bi lahko delile z ostalimi?
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 16:11:59
|
|
|
|
katee
|
Pozdravček! je uspela. Se nas je kar 9 nabralo. Ampak nobena ni pojedla kosa . Smo bile vse ful obzirne do Sani . Smo se pa ful načvekale, tako da pričakujte jutri nalive dežja. Ursulina: upam, da se kmalu pozdraviš.
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 16:50:23
|
|
|
|
lutiropan
|
Pozdravček! Kaj pa gorenjske januarčice 08 , a ste se že kaj srečale?
|
|
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 17:39:20
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: katee je uspela. Se nas je kar 9 nabralo. Ampak nobena ni pojedla kosa . Smo bile vse ful obzirne do Sani . Za vse Januarčice, ki jim primanjkuje sladkorja limam naslednjo slikico. Sta še dva kosa v omari, tako da dokazni material še nismo v celoti pojedli, ga je bilo preveč (samo 4,5 kg).
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 17:43:29
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: vaney sunny, novembra sem bila samo na prvem oz. ko nam je pokazala porodno sobo, potem sem imela pa neke zdr. težave, možu ni s službo zneslo in nisem potem več šla. Mi je pa ena kolegica rekla, da je bilo skoz, razen zadnjič, super in da se mi splača it, da so šli čez cel porod, rezanje, šivanje, nego otroka in bivanje v P. Tako da ne vem. Če si bila samo prvič potem kar pojdi, vsaj še na drugo predavanje. Meni sta se zdela prva dva srečanja res zelo zanimiva, ker je bilo vse o porodu in kako to poteka. Potem se mi pa ni zdelo tako hudo pomembno, kaj se dogaja na oddelku. O sami negi otroka pri nas ni govorila nič.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 18:09:15
|
|
|
|
koala
|
Čer januarčice! mala pikica si pa pridan da si vzdržala ves dan. Bravo!!!! . Pa hvala za link. nana a misliš tiste mrežaste hlačke? Jaz sem jih nosila po histeroskopiji in jih bom tudi po porodu, ker je prav fino ker so mehke in nič ne tiščijo in žulijo. še posebaj ker drugače nosim tangice, pa si ne znam predstavljat met vložek med nogami z tangicami. Suzana jaz ss pa začuda brez problemov odpovem velikim količinam čokolade, kak košček pa je ok, se sploh ne spomnim kdaj sem nazadnje 100g skupaj pojedla. Čeprav sem bila pred nosečnostjo volk na čokolado. Kar se pa mlečnih stvari tiče, pa se meni dan ne more začeti brez raznih linotov, no razen frutolina ne maram. sunny morning kje ste pa tako velik toblerone dobili? Sem zgledala nekako tako, šmet nimamo smajlija z zeloo izbuljenimi očmi. urulina takoj v horizontalo pa čajčke pit, enako velja za Luso, on koliko pač uspeš počivat ob tvoji princeski Maternica, na zadnjem pregledu je štimalo z tedni, zdaj pa bomo v petek videli. Se pa že veselim jutrišnjega dne, ko bom spet videla našega sončka. Upam, da se je že obrnil.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 18:36:20
|
|
|
|
Sunny Morning
|
IZVIRNO SPOROČILO: koala sunny morning kje ste pa tako velik toblerone dobili? Sem zgledala nekako tako, šmet nimamo smajlija z zeloo izbuljenimi očmi. To se pa dobi, ko gre v Švico. Sem si ga zelo dolgo želela in mi ga je lansko leto prinesel. Je pa rekel, da je bila to enkratna izkušnja, ker ga ne bo nikoli več tovoril (zadeva je imela skoraj 1 m). Saj se je potem na njega ven velikokrat vlekel, pa tudi prav mu je prišel, ko je bilo treba družbo nasmejat. Je bil pa definitvino velika atrakcija, ker so se vsi hoteli slikat z njim. Se je pa po okusu poznalo, da jih ne prodajo zelo veliko. Mogoče ga zato nismo celega pojedli. Se ga pa dobi samo v Švici in še to samo na letališču.
|
|
RE: Januarčice 08-2.del 3.12.2007 18:51:52
|
|
|
|
martinca
|
NANA35, mi je Uroš reko da sat ase danes spet s tvojim videla. a za juter se še čujema če se bova doble al ne? povej kake plane maš? ursulina, kaj pa mate za en privat? takojaz sem zdaj zaklučla z pečenjem keksov, zdaj jih moram sam še namazat z marmelado. ampak to bo že počakal, zdaj grem najprej v bano, ker me že tak trebuh in križ bolita. pa pa
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kateri so prvi znaki začetka poroda?Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?