|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke - take II
4.12.2007 14:01:27   
ElaM
O, Danvari, a ti še tud nisi šla rodit?user posted image  Čimprej se pozdravite, meni se je kar oddahnilo, da je tamala že ok, jaz nekaj kašljam, ampak ni sile. A ti mogoče A. daješ kakšne dodatke k prehrani. Pri nas ima zdaj en multivitaminski sirup, ki 100% brez konzervansov, naša ga ima res rada, pa upam, da bo tudi kaj učinka.

Midve sva bili pa zdaj na sončku in sem malo lavfala za malo, zdaj mi trebuh otrdeva. Samo, kaj ko to nič ne pomeni.user posted image

Še kar se telefona kliče, jaz sem ga včerej hotla poklicat, da mi je odtekla voda, pa raje nisem, da ne bi reveža kap zadela.user posted image

:)

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 701
4.12.2007 14:48:19   
hokejistka
Mene pa danes user posted image malo zeza. Je spet tako miren. Sem šla za eno urco ležat na levi bok, pa se ni premaknil. No, mogoče se je, ampak sem jaz zaspala. Saj če položim roko gor in čakam in čakam, se nežno premakne, drugače pa danes miruje. je zgleda res bolj vremenske sorte.

barby Meni železo na vsakem pregledu kontriolira sestra. Me zbode v prst in potem razmaže na en listek in ga porine v neko napravo, ki odčita vrednost. Ga imam vedno bolj na meji, se mi je pa občutno izboljšalo odkar pijem Endovital sirup. Je kar pomembno, da imaš dobro kri, že zaradi preskrbe otročka in pa sebe, da nisi čisto povežena.

Mene tudi v vsaki trgovini sprašuejo kdaj bom rodila in KAJ bo. Pa obvezno mi vsi rečejo, da se sploh nisem zredila, da imam samo trebuh ipd. Zdaj pa ne vem, ali moja tehtnica laže ali kaj, ker jaz sem se občutno zredila user posted image

(odgovor članu baby27)
Neposredna povezava do sporočila: 702
4.12.2007 14:50:30   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: baby27

Ne ni za Bezigradom, a mas ti tud podobne tezave s svojim?

aha.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu baby27)
Neposredna povezava do sporočila: 703
4.12.2007 16:11:39   
želva
jest sm mela tud slab izvid, kar se železa tiče in sicer v 34t, pol mi je dala nek sirup, ampak krvi mi pa ni več pregledala, ko sem bila v 37t na pregleduuser posted image Aja, pa pri nas moraš v laboratorij na odvzem ktvi, tega ne dela sestra z neko napravo. Pa sem jo vprašala, če lahko zdej do konca nosečnosti pijem kar šumečke- železo, je rekla da lahko in da pol mi pa sploh ne bo več sirupa predpisalauser posted image .

Kar se pa telefonov tiče, sem glih včeraj mojga klicala, da me neki špika na pol ureuser posted image , če bo kmal doma in tko ene pol minute pavze, pol pa: a res, ja čaki.... a me ****(je blo slišat, da ga je kar stisnil )user posted image  Ma sem ga mogla mal pohecat. Je pa zdej že 2krat v enem tednu telefon doma pozabu, k ga prej ni nikol,v 2 letihuser posted image  pol mu pa ga pa kar na šiht dostavim, no, si ni glih najbolj idealn cajt izbral za pozabljanje telefona.

Sem pa danes vse popucala stanovanje, tako da zvečer dam še cunje prat pol grem pa res lahko rodit. Mi je dragi usposobil en star jogger za po tleh brisat, zdej pa vsak dan z joggerjem strašim po hiši, ker je tko fino-se primejo vse smeti gor in še pomije hkratiuser posted image . Aja, pa še kruh moram jutr spečt za v skrinjo, pa govejo juhco skuhat, pol pa res lahko gremo, pa še avto spucat, mah nimam časa it rodituser posted image .
Moj user posted image  dela samo še do petka, pol je pa ceeel december doma user posted image . tako, da moram hitr rodit, preden gre nazaj v službo, da bomo velik skupaj kot družinica. 

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 704
4.12.2007 16:25:36   
hokejistka
želva glede na to, kaj moraš še naredit, bi morala bit jaz še cel teden doma user posted image . Ti pa privoščim, da greš čimprej v Rim.
Jaz bi šla pa čez 14 dni rodit. Sem že pisala Miklavžu, pa še Božičku bom, če se bo dalo uredit user posted image

Mojuser posted image je od 21.12 naprej doma- še cel januar bo doma, potem bo pa še tistih 15 dni pokoristil. Tako, da bomo na začetku res veliko skupaj.

Tele telefonske šale so mi prav zabavne. Moram poskusit, samo bom še kakšen teden počakala, ker je zdaj še prezgodaj.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 705
4.12.2007 16:54:38   
NatašaC
tejka - tudi jaz bom tu do konca decembra, če ne še drugo leto. Ker če se oziram na mojega prvega sončka, ki je 12 dni zamujal, potem mi novo leto ne uide.

Glede oblekic - tudi naš dojenček bo odšel domov podobno oblečen kot od vas, le da jaz me bom imela kombinezona, ker enega lepega nimam (ga tudi ne mislim kupovat), pa zato, ker je od vrat porodnišnice do toplega avta le 2m, doma bomo pa v toplo garažo zapeljali in mislim, da kombinezona sploh ne potrebujem - bomo uporabili dekico.
Kolk se pozna, da je moj sonček dopoldan v vrtcu - mam vsak dan čistilno akcijo. Seveda sem potem precej zmozgana, sam vseeno. Soba je pospravljena - sam še posteljo za Ninota moramo kupiti in potem oprat posteljnino za dojenčka, ki bo nasledil posteljico.
Jst si pa tokrat želim deklico. Sam ne vem, kako bo dojenčku ime, neglede na spol. Tega še nismo ugotovili. Kot še marsičesa ne.
Jaz pa še vedno spim cele noči, razen če grem mogoče 1× na stranišče. Pa še to bolj poredko. Ponoči nikoli ne čutim dojenčka, jst sam spim. Tako je bilo tudi prvič.

želva - ti maš pa tut tolk načrtov še, kaj vse moraš naredit, skoraj toliko kot jaz. S tem da imam jaz še cel december pred sabo. In če bom tako nadaljevala, mi bo mogoče celo uspelo vse zastavljeno narediti. No, bomo videli.

Lep večer vsem!

(odgovor članu baby27)
Neposredna povezava do sporočila: 706
4.12.2007 18:21:12   
loncica
Čav punce!

Nisem še v P. Sem bila prav malce razočarana. Še vedno sem odprta (samo) 1,5 cm. Že tri tedne!
Tako, da sem spet na čakanju. CTG ok, črta za popadke ravnauser posted image . Mi je pa G obljubila, da čez rok me ne bo pustila. Če ne bo prej, imam v ponedeljek 17.12. rezervirano postlejo v Lj.

Raho, škoda za CR. Saj bo hitro minilo do ponedeljka.

Še nekaj me zanima. Kako ste bile ve podučene, otroka dati spat na bok ali na hrbet. Ker sem danes pri pediatru, brala knjigo (ameriška doktrina) iz katere se učijo za specializacijo in pravi, da je po mnogih raziskavah ugotovljeno, da je spanje na hrbtu boljše od spanja na boku in, da posebej odsvetujejo tiste blazine, ki držijo otroka v fiksnem položaju na boku. Zdaj pa naj vem kako in kajuser posted image .

Lp

(odgovor članu NatašaC)
Neposredna povezava do sporočila: 707
4.12.2007 18:44:02   
pikica*
loncica, pa daj ti men povej zakaj se ti tako mudi it rodit?user posted image   Mislim, glede na to, da je v bistvu edini znak samo to, da si odprta 1,5cm (kar je res še malo). Po moje se boš tako samo bolj namučila. Brez skrbi bo telo že samo poskrbelo, da bo dete prišlo venuser posted image . Jaz raje rodim dva tedna kasneje pa da gre po naravni poti, kot pa da me na silo pošopajo v porodno. Sploh, če ni kakšnih večjih težav in je z otrokom vse ok. Ti lepo še uživaj te zadnje tedne oz. dniuser posted image .

Mene pa danes zgaga matra. Celo nosečnost praktično nisem imela teh težav, danes je pa groza. Pol pa ves čas nekaj meljem, ampak je potem še slabše.

Danes je pa nekam zatišje tukaj gor. Ali se mi to samo dozdeva?

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 708
4.12.2007 18:46:16   
lana38
Moj Blaž je spal na boku, ker so takrat pred 10 leti tako rekli, da če mu kaj mleko gor požene, mu steče iz ust, če leži na boku. Drugače pa mu lahko steče to v sapnik in se lahko zaduši. Bi kar dala veljati, da to res drži in bo tudi ta user posted image  spal na boku, čeprav so zdaj Američani odkrili "toplo vodo". Pri nas v bolnici na pediatričnem oddelku še vedno user posted image  podlgajo, da jih obdržijo na boku, potem to tako slabo tudi verjetno ni.
Naj se vam malo potožim o "prijaznosti" do user posted image . Bila sem v šoli na govorilni uri. Ko sem prišla tja, sta bili 2 mami že tam in sem ju lepo prosila, če me lahko spustita naprej, ker težko sedim. Sem šla bolj zgodaj in sem mislila, da bom prva. Vedno hitro opravim, sem največ 5-10 minut notri pri učitejici. pa me je ena grdo pogledala in osorno zabrusila, da niti slučajno, ker mora ona biti že ob 16.30 doma, ker je otroka samega doma pustila-10 let starega.user posted image  Mimogrede ob 16.30 se govorilna šele začne. Ta druga je pa samo zavila z očmi. Dobro pa sem mislila bom že počakala, če se jima tako mudi, potem že ne bosta dolgo notri. Obe sta bili notri dlje kot 20 minut vsaka. Toliko o prijaznosti do user posted image . Jaz sem potem vseeno opravila v 5 minutah. Aja, še to, ena mama je medicinska sestra, druga pa vzgojiteljica.
LP

lana38

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 709
4.12.2007 19:24:40   
želva
Tud men se zdi, da zadnje čase manj tipkate. So vse klepetulje že šle rodituser posted image . Vesno manj nas bo tukaj, vedno manj bo pisalo. Jest skoz čekiram, če je kera že kaj napisala, pa nič. Zgleda, da mam preveč časa.

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 710
4.12.2007 19:27:14   
karamela6
Punce, ne se jezit, ker bom tole napisala tukaj, ampak resnično ne vem, kako bi drugače kontaktirala Raho:

Torej, Raho, ena nosečka, ki bo tako kot jaz, rodila julija 2008, mi je povedala, da prodajaš anglesound. Pa me zanima, če je še na voljo, ker sem resen interesent. Najlepša hvala in lep pozdrav vsem ter srečno pri porodu.

(odgovor članu želva)
Neposredna povezava do sporočila: 711
4.12.2007 19:57:53   
ElaM
Ojla, kaj je bil danes mrk, kar se porodov tiče.user posted image  Pa tudi pisanja.
Loncica, še malo pa se bo uresničila moja napoved.user posted image  Ma, sem jasnovidna.user posted image
Še glede spanja, T. sem dajala spat na bok, pazit je treba, da je enkrat na levem, drugič na desnem, zaradi oblike glave, da ne pride do nesimetrije. Potem, pa prav kmalu pikci sami pogruntajo kaj jim najbolj paše. Naša je spala na hrbtu, zdaj pa po večini na trebuhu.
Se pa strinjam z Lano, meni je tudi bolj logično, da je otrok na boku, zaradi bruhanja, kot na hrbtu. Tudi v MŠ in v P, so nam svetovali, da naj novorojenček spi na boku.
No, tudi zdaj bomo prakticirali enako.

Tolk od mene, grem pod tuš, potem pa gledat TV. res avanturistično življenje.user posted image

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 712
4.12.2007 20:01:00   
Magi*
joj lana38, ženske s(m)o glede obirnosti do nosečk najhujše. sem imela eno študentko, ki je šla mojega šefa prosit, da bi jo jaz pol ure prej ven spustila ... pol sem jo vprašala zakaj ni direktno meni rekla, saj ne grizem. pa je rekla, da ima zelo slabe izkušnje z ženskami, sploh asistentkami. babe hudičeve.user posted image

loncica, relax, vem zakaj si tako želiš čim prej roditi. sem na istem. tiste psihoze naredijo svoje. ampak prehitet se ne da, kvečjemu na silo, to pa res ni zelo fino. narava že ve. OK, če ti voda odteče ali je kaj narobe, je pa druga pesem. saj jaz si tudi želim it na dva dela, ker že zelo težko prenašam svoj trebuh. sem se pa zadnja dva dneva sprijaznila s tem, da zgleda ne bo tako zgodaj, kot je bilo pri Zaki.

mene je danes enkrat fino zagrabilo, sem se vlegla, zadremala ... me je še en parkrat zbudilo iz spanca ... potem pa povsem minilo. glede na to, da bomo zgleda šle zelo disciplinirano po vrsti, katera je naslednja? dajmo, dajmo, da ne bomo potem spet 3 ali 4 na enkrat dihale. user posted image

punce moje, lep večer vam želim. grem mal cepetat pred TV, pa se potem spet kaj oglasim.

Two things are infinite: the universe and human stupidity; and I'm not sure about the universe. Albert Einstein

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 713
4.12.2007 20:02:40   
Magi*
ja, ja, spanje na boku, definitivno. Zaki je sploh veliko polivala (odvečno mamino mleko je kar teklo iz nje user posted image ).

sicer pa, kaj pa amerikanci vejo? user posted image

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 714
4.12.2007 20:06:50   
Raho
karamela6 - poslala sem ti ZS.

LAna38 - te popolnoma razumem. Danes sem bila na pregledu in na CTGju in sem zato, ker so nenosečke sedele, čakala 1 uro na pregled STOJE - v 39. tednuuser posted image . Potem pa še ta novica o virozi.user posted image . Me pa sedaj vse tako boli. Pa trebuh imam že cel dan trd. user posted image  pa zaradi tega komaj kaj čutim. Ampak eni pač nimajo ne takta ne posluha za user posted image . Pač so tako zaverovani sami vase, ne?

A danes pa ni šla nobena v Rim?

Meni vsi napovedujejo, da ponedeljka ne bom dočakala. Vam moram povedati, da imam trebuh že tako nizko, da na stolu sedive obe.

Update podatkov:
Raho - 38t, +14,5 kg, 135 cm

Sedaj sem se že malo pomirila. Sem mislila, da bom do vikenda rešena. Sedaj pa to. Potem pa me je danes še G. razveselila - bom moral biti zaradi pritiska 24 ur v šok sobiuser posted image . Pa še rekla mi je: Ne delaj se sedaj tako pogumno. user posted image  

Danes sva z mojim naredila plan, kako bova razložila vsem, da ne sprejemamo obiskovuser posted image  do nadaljnega, še posebej pa v porodnišnici ne. Tja sem rekla, da lahko pride samo moja najboljša prijateljica in moji. Prvič sem namreč imela tako prometno kot na avtobusni postajiuser posted image .

loncica - kolikor sem jaz seznanjena, se user posted image  daje spat na bok. Veš, nisem ravno pristaš teh novih ZDA doktrin. Sicer pa - če logično razmisliš - če dojenček bruha v spanju, se mu vse, če leži na hrbtu vrača v usta in se lahko zaduši.

želva - tako glej, da boš imela čas it rodit.user posted image

Joj, nisem vam povedala - do ponedeljka ne smemo sprejemati obiskovuser posted image . Tako se je odločila moja G.

No, grem jaz dalje jest. To je še edina stvar, ki jo delam. Moja kolegica, ki ima gostilno, mi je danes prinesla široke rezance z jurčki (mojo najljubšo hrano), kar tako mimogrede, ker ve, da jih imam tako rada, pa jih sedaj nekaj časa ne bo smelo biti na jedilniku. Sem bila tako presenečena.user posted image

Grem sedaj mojadva narazen vzet, ker se kregatauser posted image  - tamali dela s slamico mehurčke v mleko, tastari pa se kuriuser posted image . Pa še darila za Miklavža moram do jutri zvečer zaviti.

(odgovor članu karamela6)
Neposredna povezava do sporočila: 715
4.12.2007 20:17:23   
Magi*
IZVIRNO SPOROČILO: Raho

Grem sedaj mojadva narazen vzet, ker se kregatauser posted image  - tamali dela s slamico mehurčke v mleko, tastari pa se kuriuser posted image . Pa še darila za Miklavža moram do jutri zvečer zaviti.

a tvoja2 tudi? uf, jaz sem že utrujena od tega, res.
pa v svoji zblojenosti sem ti pozabila reči, da sem danes zjutraj prejela CDje in sem ti (spet in še vedno) neskončno hvaležna. HVALA, HVALA, HVALA user posted image

Raho, saj bo. še malo pa boš rešena. jaz bom zgleda kar do konca sedela na dveh stolih - na enega se več ne stlačim. user posted image

glede obiskov pa: nič te naj ne briga, prepovej in zdravo.

jaz sem bila tako jezna, ko je moja ne-tako-bližnja prijateljica z možem prišla takoj naslednje jutro k meni na obisk na intenzivno nego. sploh ne vem kako so ju notri spustiliuser posted image saj v normalnih okoliščinah bi ju bila vesela, z infuzijo v žili, katetrom v mehurju, čisto hinrihtana, pa nisem želela nobenih obiskov, samo mojo malo pikico in moža.

ojej, šibam, tok se dereta, da bodo sosedje socialno poklicali. user posted image

(odgovor članu Raho)
Neposredna povezava do sporočila: 716
4.12.2007 20:39:45   
loncica
Čav!

Glede spanja na boku, se popolnoma strinjam z vami. Meni je to tudi edino logično, da spi na boku. Ampak glede na to, da je ta knjiga, ki sem jo brala zdaj učno gradivo za bodoče slovenske specializante pediatrije, je le še vprašanje časa kdaj bodo začeli to tudi v praksi uporabljat. Sem se pa na podlagi tega odločila, da tistih blazin za spanje ne bom kupovala, ker to je bilo še posebej kritizirano in bom user posted image  podložila samo z brisačko. Ni pa to nikakršno ameriško pogruntavanje tople vode, saj ne piše, da je spanje na boku slabo, ampak pač, da je glede na dolgoletne raziskave sedaj ugotovljeno, da je najmanj smrti v postelji, če otrok spi na hrbtu in mu samo spreminjaš zasuk glave v desno/levo, nato sledi položaj na boku, najslabši pa je položaj na trebuhu.

Pikica, saj se mi ne mudi tolk. Ampak mojega mv ni več, vse je zmehčano in ker sem že 3 tedne odprta, mojo G skrbi, da če bi se še dodatno odprla, da ne bi prišla pravočasno do P (nimam je namreč najbolj blizu). Se strinjam, da je boljše počakat na naravno dogajanje, ampak če bi bila npr. na pregledu odprta 4 ali 5 cm, se skoraj ne bi upala tvegat.

Lp

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 717
4.12.2007 20:41:28   
Ayo
No, ce te takole cel dan ni na RR, je prav fino da niste veliko naklofale! user posted image  

Jaz o noci ne bi - je verjetno jasno! user posted image

Sem zjutraj spravila v red stanovanje, po kosilu sem sla pa do ene prijateljice, ki je pre 1 mescem rodila, sva sle mal na sprehod, ona z vozickom, jz s trebuhom user posted image , pol sva se pri njej poklepetale, dala mi je ful enih oblekc za user posted image , ker so njeni pupiki ze premajhne, tko da zdej mam pa fuuuuuuuul stvari!! user posted image
No, sm prsla domov ob 6h.

user posted image  je sel zdej na eno sluzbeno vecerjo, jz bom pa mal pocivala. user posted image

Raho, jz bi se pozrla zarad tisith obiskov!! user posted image  Ti kar cimprej na lep nacin daj vedet uni mamici z bolanim otrokom, kaj te je doletelo! user posted image

Nc, upam, da se ne oglasim spet ponoci! Lep vecer!

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 718
4.12.2007 20:58:03   
loncica
Jah tole spanje na boku/hrbtu mi ne da miruuser posted image . Sem mal po netu pogledala in res povsod (povzeto po Ameriški akademiji za pediatrijo, vsi se namreč nanašajo na to) piše, da je za novorojenčka najbolj primeren položaj na hrbtu, da je boku slabše ampak še vedno precej manj nevarno kot na trebuhu.

Sem pa našla še članek od slovenske zdravnice, ki pravi, da je najboljša preventiva dajanje spat novorojenčka na hrbet ali bok user posted image  - ni kaj dobro se je znašla. Ni se nič opredelilauser posted image .

Meni sicer še vedno ni jasno, kako je hrbet lahko boljša varianta, če dojenček poliva.user posted image

Ne kritiziram pa nobene doktrine, ker sem pragmatična. Če bi rekla, da je to ameriško domnevanje kar neki, bi tudi vsi kot npr. moji starši, ko so mene dajali še na trebuh, rekli, da je to najboljša varianta. Seveda se pa odloči vsak sam. Je pa zanimivo, kako se vsakih 10 let spomnijo, kaj je najboljše.user posted image

Lp

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 719
4.12.2007 21:14:57   
želva
No, pa ste se vsaj malo razpisale!

Raho, sej do pon, pa ni daleč, še mal pa bo. Ti vsaj veš kdaj in si lohk bolj pomirjena, al pa ne?

V soboto grem v P na pregles na PDP, pa me zanima ali so vaši user posted image  šli z vami? Želim si, da bi moj šel zmano, ampak se kr neki otepa v stilu, ma sej te ne bojo kr not obdržal, če ti pa nič ni, pa kaj če tam delat... Pa sem rekla, da bom nesla torbo samo-on pa da pretiravam.. JA kaj pa jaz vem, kako to gre? Mogoče bom pa že odprta, pa brez popadkov, al pa se dojenčku ne bo dobro godilo, uglavnem a naj gre z mano al ne?
A ste si vse želele, da je partner zraven pri porodu? Sem mal zmedena, kajti mojga bi mela zraven, če bi bil porod zelo dolg, da mi ne bi bilo zraven dolgčas user posted image , za iztis pa, kaj pa vem, mi bi blo mogoče mal nerodn, ma kaj pa vem, mal sem predporodno user posted image .  Moj pa prav, da nima neke posebne želje zravn bit, ampak če že hočem, pol pa. Mah, mal sva čudna. Sm rekla, da bova v P vidla, kako se bova počutla. Pa vaše izkušnje.

Zdej grem pa Housa gledat, Lp

(odgovor članu Ayo)
Neposredna povezava do sporočila: 720
4.12.2007 21:33:43   
ElaM
Hm, še ena na temo položaja pri spanju, pa še kaj bi se našlo.user posted image
Te zadeve se tako zelo spreminjajo, da je težko biti pameten. Najbolje, da se dela po občutku, meni je veliko bolj logično, da otrok zaradi polivanja spi na boku.
Trideset let nazaj, so mojo mami gledali, kot bi padla iz Marsa, ko je rekla, da me ne bo dajala spati na trebuh, pa še to le zato, ker je ena stara teta rekla, pa ja ne bo spala na trebuhu, bo imela podolgovato glavo.user posted image
Enako je s čevlji za otroke, še par let nazaj so bili alfa in omega trdi, ortopedski Cicibanovi čevlji. Zdaj je trend, po priporočilu ortopedov, da je podplat raven in čimbolj mehak. Baje, če je otrok nagnjen k temu, da bo imel platfus, ga bo imel, ne glede na čevlje. Trši, ko so slabše je za razvoj mišic.
Potem gluten, mi smo jedli žemlje pri 4 mesecih, 30 let nazaj, zdaj se glutena ne daje do najmanj 10-ega meseca. No, tega sem se držala, ker je v daljni žlahti celiakija in vem, da je to zoprna zadeva.

Zdaj sem pa res že pametna. Najbolje, da grem spat.

Kako pa ostale gledate na te zadeve?

Želva,  da še tebi, da odgovorim. Moj bo zraven, je bil tudi prvič in pravi, da je izkušnja, ki jo ne bi želel zamuditi za nič na svetu. Glede iztisa, se pa nikar ne sekiraj, takrat ti bo vseeno, a te gleda samo tvoj ali cel parlament.user posted image  Brez skrbi, takrat na to še pomislila ne boš.

< Sporočilo je popravil ElaM -- 4.12.2007 21:35:52 >

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 721
4.12.2007 21:51:58   
loncica
ElaM, veš kolk si me nasmejala s tistim "o nespanju na trebuhu zaradi podolgovate glave". Nikoli ne veš, morda je pa tetka imela pravuser posted image . Pa še na eno stvar sem se spomnila - kravje mleko, včasih so ga kar hitro že začeli dajat dojenčkom, danes pa bog ne daj.

Želva: moj bo zraven, ker si to obadva želiva. Drugače pa ne verjamem, da bi ti bilo nerodno. Vsaj pri meni, ki sem sicer bolj sramežljive sorte, sva z mojim dala to nosečnost skozi že vse nerodne slučaje: od tega, da me je moral večkrat držat, ko sem v prvem tromesečju bruhala, do tega da mi zdaj striže nohte... Jah malce romantike pa gre tako, ne?user posted image  Mislim, da bo iztis še najmanj nerodna stvar, saj ji potem sledi nekaj najlepšega. Če pa v soboto ne bo šel s tabo an pregled, tebe bojo pa poslali rodit, ga še vedno lahko pokličeš in verjemi, da bo takoj prišel.user posted image

Lp

(odgovor članu ElaM)
Neposredna povezava do sporočila: 722
4.12.2007 22:53:19   
Magi*
glede raznih doktrin in navodil o negi otroka jaz predvsem poslušam sebe. saj preberem vse, poslušam nasvete, vse pa vzamem malo z rezervo in poskušam najti razumno mejo. itak pa se vse to tako hitro spreminja, da si še sami zdravstveni delavci (predvse patronažne) niso enotni (eni pravijo: zbujaj otroka na 3 ure, drugi: spanec je boljši kot žganec). OK, spanje na boku pri nas še vedno forsirajo, čeprav jaz Zarje nikdar nisem podlagala z brisačami ali kaj takega. sem jo položila v posteljico in se ni premaknila. ko pa se je začela premikati, se je večinoma zvalila na hrbet in glavico obvezno v levo. no, s to glavico smo si dali veliko opraviti, pa nas je pediatrinja pomirila, da ni nič narobe z njo. patronažna me je pa pošteno prestrašila. pri kakih 6. mesecih je šele začela glavico sama obračati v obe smeri. prej pa je bilo res komično: smo jo obrnili na desno, pa jo je kot, da je na vzmeti odneslo nazaj na levo. user posted image

upoštevala sem smernice glede prehrane, predvsem gluten pri, khm, ne vem več katerem mesecu user posted image , kravje mleko malo pred enim letom, ko je šla v varstvo (no, dojila sem jo do 20. meseca), ostalo pa bolj ali manj po občutku. izogibamo pa se raznim obarvanim otroškim hranam, še vedno. še kaj? saj se bom sigurno še česa spomnila.

glede poroda samega: ne se sekirat želva, ko boš v porodni, ti niti na misel ne bo prišlo, da bi te bilo česa sram. mož je bil zraven in je bil prav evforičen po dogodku. jaz sem bila pa skoncentrirana samo na eno: moram roditi. ko je bilo treba pritiskat, sem samo pritiskala, zunanjega sveta takrat kot, da ne bi bilo. na žalost sem bila tako skoncentrirana, da se potem večine stvari sploh spomnila nisem in mi je moral mož razlagati. user posted image

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 723
4.12.2007 22:58:04   
Raho
Jah, ElaM, kako je s temi zadevami... Eni svetujejo eno, drugi drugo. Saj človek sploh ne ve, kaj naj bi bilo prav. Zato jaz posegam po tisti stari dobri doktrini, ki se imenuje kmečka logikauser posted image . KOlikor se le da. In se trudim čim manj brati o vseh zadevah povezanih z dojenčki. Ker če preveč bereš, imaš preveč informacij in potem na koncu več ne veš, kaj naj bi bilo pravuser posted image . Pri hrani sem jaz pazila predvsem pri rdečem in kosmatem sadju, ker sem jaz bila alergična tako na rdeče (jagode, češnje...) kot na kosmato (kivi, breskve, marelice...) sadje. Celikalije mi nimamo v familiji, zato sem mu dala žemljico že prej (če bi jo imel, pa bi pač bili na pediatriji)...

No, glede hranjenja - mi smo pri teh mesecih jedli juhiceuser posted image . Pa še vsi živimo. Pa tisti, ki niso bili dojeni (jaz sem bila - smo velika familija dojilj - jaz sem v prejšnjem življenju 100% bila dojilja), so dobivali kravje mleko, ker je bilo bolj hranljivo od materinegauser posted image . Moj mož je zrasel na kravjem mleku pa je sedaj čisto OK. No, včasih se res pojavi kakšen stranski učinek kravjega mlekauser posted image , ampak vsaj vemo, kaj jeuser posted image  in ne iščemo vzrokov drugjeuser posted image .

želva - lepo bi bilo, da bi šel tvoj s tabo. MOj sedaj redno hodi z mano. V ponedeljek gre celo z mano na CRuser posted image . Upam, da bo preživel.user posted image  Če mu bodo seveda dovolili biti notri. Vse je odvisno od tega, kaj bo rekel anasteziolog. Čeprav je po moje boljše, da je v predoperacijski, čeprav je videl že ogromno smrtnih žrtev in krvi. Pa jaz bom tako ali tako imela dobro družbouser posted image . Potem pa še 24 ur šok sobeuser posted image . Drugače pa - enako kot pravi loncica - videl je že vse. Pri porodu je bil (no, potem sem imela CR) in celo preživel - spomnil se je večih stvari kot jaz. Mi reče: So ti menjavali vložke - jaz pa komentiram: kakšne vložke, saj jih nisem imelauser posted image . Potem sem ugotovila, da sem jih imela, ko sem se sprehjala naokoli - no, so me šetali, ker se mali ni in ni hotel spustiti (je bil zagozdeni v medenični kosti). Od tega, da mi striže nohte, ker več ne sežem do njih, do tega, da mi brije spodnji štuk (ker več ne vidim niti z ogledalom)... Ampak, saj sem povedala, da je Organ in navajen na vse hudo. Sicer pa: Zakaj pa naj bi bilo njemu lepše kot je meni?

Aja - pa še pobruhala sem ga pri prvem poroduuser posted image .

(odgovor članu loncica)
Neposredna povezava do sporočila: 724
4.12.2007 23:01:19   
Raho
IZVIRNO SPOROČILO: Magi*
na žalost sem bila tako skoncentrirana, da se potem večine stvari sploh spomnila nisem in mi je moral mož razlagati. user posted image

Vidim, da sva obe utrpeli porodno amnezijouser posted image

(odgovor članu Magi*)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?