ElaM
|
Hm, še ena na temo položaja pri spanju, pa še kaj bi se našlo. Te zadeve se tako zelo spreminjajo, da je težko biti pameten. Najbolje, da se dela po občutku, meni je veliko bolj logično, da otrok zaradi polivanja spi na boku. Trideset let nazaj, so mojo mami gledali, kot bi padla iz Marsa, ko je rekla, da me ne bo dajala spati na trebuh, pa še to le zato, ker je ena stara teta rekla, pa ja ne bo spala na trebuhu, bo imela podolgovato glavo. Enako je s čevlji za otroke, še par let nazaj so bili alfa in omega trdi, ortopedski Cicibanovi čevlji. Zdaj je trend, po priporočilu ortopedov, da je podplat raven in čimbolj mehak. Baje, če je otrok nagnjen k temu, da bo imel platfus, ga bo imel, ne glede na čevlje. Trši, ko so slabše je za razvoj mišic. Potem gluten, mi smo jedli žemlje pri 4 mesecih, 30 let nazaj, zdaj se glutena ne daje do najmanj 10-ega meseca. No, tega sem se držala, ker je v daljni žlahti celiakija in vem, da je to zoprna zadeva. Zdaj sem pa res že pametna. Najbolje, da grem spat. Kako pa ostale gledate na te zadeve? Želva, da še tebi, da odgovorim. Moj bo zraven, je bil tudi prvič in pravi, da je izkušnja, ki jo ne bi želel zamuditi za nič na svetu. Glede iztisa, se pa nikar ne sekiraj, takrat ti bo vseeno, a te gleda samo tvoj ali cel parlament. Brez skrbi, takrat na to še pomislila ne boš.
< Sporočilo je popravil ElaM -- 4.12.2007 21:35:52 >