Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 9:47:08
|
|
|
|
pikica*
|
Aha, Magi*, ti si potem še v enem kosu . Ja, jaz sem bila prvič na B oddelku in bom zdaj kar ponovila vajo. Je pri Nives kar lušno .
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 9:55:40
|
|
|
|
Mat3ja22
|
Dobro jutro Danes pa sem jaz po dolgem času spala tako kot je treba, obiski WC-ja vsako uro in pol niso všteti zraven, ker to je itak nujno . jaz sem imela pa danes vsaki čas druge sanje, 2X sem sanjala o atiju (enkrat da je iz balkona v 3. nadstropju padel , drugo rundo, pa da jo hotel splezat gor in je zgleda še enkarat padel m pa obakrat je rešilec bil, pa..... v glavnem full čudne sanje) sem pa sanjala tudi da sem rodila punčko, potem pa čez nekaj časa še eno punčko , skratka čudno čudna noč. za mojega za r.dan nisem dobila tiste smrekice, ki sem jo iskala, tako da sem mu naročila tle na forumu od ene (Nalepke) majico z napisom PRVIČ OČKA. dobila pa naj bi jo jutri al pa pojutrišnjem. v glavnem upam, da ne bo na koncu brez darila ostal Magi - a ti noge tud kej otekajo. ker mene je ginekolog po tem, ko je videl moje noge in gležnje, ki jih ni blo , vprašal če me kaj koža srbi. sem rekla da ne, ampak me je vseeno poslal na neke jetrne teste, ki sem jih mela včeraj. Pikica - Miklavž naštima darila jutri zvečer, otroci pa jih tko potem dobijo 6.12 zjutraj
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 9:58:32
|
|
|
|
ElaM
|
Magi*, jaz sem tudi mislila, da že dihaš bolj pospešeno. Raho in Loncica imata danes pregled. Tako, da držimo pesti. Jaz sem bila prvič tudi na B oddelku, je bilo prav fajn. Je bilo par medicinskih bratov. Hec. Je pa res, da ko sem odhajala, mi je eden rekel, pa upam, da se kmalu vidimo. Jaz pa njemu: "ja, pa jade." No, toliko o zarečenem kruhu. No, samo če bi mi eden rekel, da bom čez leto in pol spet v P, bi ga vprašala po zdravju. Tale moj otrok se je tudi umiril oz. so gibi veliko bolj počasni, revica nima več prostora.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 9:58:54
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* Aha, Magi*, ti si potem še v enem kosu . Ja, jaz sem bila prvič na B oddelku in bom zdaj kar ponovila vajo. Je pri Nives kar lušno . pikica*, a lahko zbiraš oddelek? ker meni je bilo tudi všeč. pa Nives sem si zapomnila, ja.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:03:48
|
|
|
|
Magi*
|
Mateja, jaz imam malo otečene gležnje in roke, ampak nič posebnega (ne zgledajo več koščeni). me tudi tam koža nič ne srbi. samo po trebuhu me srbi za znoret, sam to ni od zatekanja. to je od premale kože, ki kar prosi, da bi jo mali že odrešil. ElaM, ampak ta B oddelek so meni drugače vsi skritizirali, pa nikdar nisem štekala zakaj prav dinamično je bilo. OK, pustmo to kako zmedene smo bile nove mamice in potem si dobil dve nasprotujoči si informaciji, pa si čist zablokiral. ampak vse to je pozabljeno. bile je res prijetno, kakor se pač v bolnici da biti prijetno.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:04:31
|
|
|
|
pikica*
|
ElaM, meni je tudi Nives ob odhodu domov rekla, da se vidimo čez tri leta in sem si mislila, da se ji je skisalo . No, in evo me....čez manj kot dve leti bom spet tam . Magi*, ja, oddelek lahko izbiraš. Mene so v porodni vprašali, če imam kašno željo glede oddelka (pa sploh nisem pričakovala, da je to možno) in je mož rekel, da bi šla pa k Nives, če je možno (jaz je do takrat nisem poznala). In so rekli, da bodo preverili, če je kakšna postelja prosta. V glavnem....vprašat ni greh. Mogoče bomo imele pa vse skupaj žur na B oddelku .
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:10:22
|
|
|
|
Raho
|
Ja, besna sem. CR mi je zaradi tistega betežnega otroka prestavila iz petka na ponedeljek. Da se izognemo možnim komplikacijam. Nekomu bom zavila vrat. 100%. CTG zaznal 2 popadka. Pa kaj je to proti večnosti. Grem se hladit
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:23:06
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Čestitke NosečkiL za punčko!!!! Želva jaz ti brez skrbi odstopim prednost!!! Sam ne predolgo čakat !!! Pa ne se sekirat če do sobote ne bo nič, bo pa drug teden mogoče, tolaži se s tem da itak more prit ven !! Raho smola za CR, pa tko si mela fajn vse splanirano!! Tiste ki mate dans pregled se držte, tiste ki pa mislite rodit pa sms-ajte !! Men se zdi da ste vse že v nizkem štartu pa komi čakate. Zgleda da bomo na koncu res samo še Lana38, sade in jaz ostale tle gor!! Glede oblačil za domov iz P bo naš mel oblečeno bodi z dolgimi rokavi (toplejši), plišaste žabice, ki se zapnejo čez rame, dve kapici, jopico, copatke, in pa topel kombinezon. Zraven pa še dekico za pokrit ko bomo do avta šli zunaj. A se vam to zdi premalo, kr se ostale ful več cotk napisale. JAz sem si tud današnji dan zastavila za delavnega - morm mal diplomo spet it skup spacat. ČAo
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:31:36
|
|
|
|
lana38
|
Vidim, da ste nocoj kar spale. Jaz sem spala ponoči, pa potem spet še eno rundo, ko je Blaž odšel. Moj pravi, kam le daješ to spanje. Pa kaj naj. Delat ne smem nič, potem mi je pa dan predolg. Če sem do sem prišla, potem res ne bi zdaj rada predčasno rodila. Ayo, dobro si to zorganizirala glede obiskov. Raho, ponavadi, ko vse splaniraš, potem nič ne drži. Pa saj 2-3 dni sem ali tja. Na koncu, ko boš imela svojo princesko pri sebi, ti bo čisto vseeno, kateri dan je prišla na ta svet. LP
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 10:44:43
|
|
|
|
ElaM
|
Raho, saj mogoče se pa Živa odloči, da prej pride. Samo je pa folk res neodgovoren za pop.... Moj ima enega sodelavca, ki je prišel z bolno malo gledat T., ko je imela ena 2 mes. Vljudno ali ne, sem popokala malo in šla iz hiše. ne vem, a jim je prebilo, a jim ni. Magi*, Pikica/, katera sestra je Nives? A je stara ene 45, svetla in malo bolj močna? Poimensko ne poznam nobene, je bilo pa lani ogromno enih praktikant in praktikantov. Se pozna, da sem rodila med počitnicami. Je pa verjetno tudi v P, enako kot povsod, kar seješ to žanješ.Če se normalno obnašaš, so tudi oni do tebe ok. Meni sta pa danes starša podarila aparat za masažo nog. Sem prav vesela, ker mam slabo prekrvavitev, ga grem sprobat, mogoče pa kaj pospeši.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 11:09:47
|
|
|
|
vetrnica
|
Dobro jutro še z moje strani Dans sm uspela po včerajšnji neprespani noči kr dolgo potegnit . No, dogaja se pa še nič posebnega. Pač trebuh dol tišči in na čase otrdeva, kaj drugega pa ne. Moram zgleda počakat, da vsaj vse novembrke prej rodijo (mislim, da sta še dve) . Sicer pa moj pravi, da bi blo najbolš okrog Miklavža. No, saj to pa ni tako daleč . Bomo videli, če ga že zdaj upošteva .
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 11:10:43
|
|
|
|
pikica*
|
ElaM, Nives je glavna sestra na oddelku. Ponavadi je hodila zraven ob vizitah. No, vsaj pri meni je bilo tako. kar se praktikantk tiče, je pa po moje tako, da so tam skozi celo leto. Jaz sem rodila januarja in jih je bilo vsak dan veliko. So se učile nege otrok. Pa so bile ene revce tako boge, da je bilo joj. Pri meni se je zgodilo celo to, da je ena revca, skoraj skupaj padla, ker je po nesreči zbila s poličke (ki je nad previjalno) tiste škarje za odrezat ščipalko s popka in so padle čisto poleg Zojine glave. Se je tako ustrašila, da sem jo na koncu jaz mirila. Al se mi je kar zasmilila.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 12:01:06
|
|
|
|
Magi*
|
ja, ja, oberšvester Nives, taka mal za zajebancije. skoz nasemjana, poskočna ... jaz sem bila sprva mal šokirana, sem bila prepričana, da cimro pozna. potem sem pa videla, da je do vseh taka. ja, meni je tudi obljubila snidenje. kako čas leti, ko se zabavaš. je že skoraj poldne, meni je celo ratalo skompletirati dokumentacijo za carino. sem dobila naročeno kozmetiko. iz Hong Konga v 9. dneh! zdaj mi pa sam še DDV udarjo in dobim kremice, da bom lepa mami.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 12:05:45
|
|
|
|
ElaM
|
Potem je to verjetno ta, katero jaz mislim. A je svetlih las? Spakirala sem darilca za Miklavža, zmasirala si noge, pa malo pospravila. Čakam, da se zbudi mala, da greva malo na sonček. Gledam po tehle sosednjih hribih in je sneg že zelo nizko. Punce, zima se bliža.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 12:34:41
|
|
|
|
Magi*
|
ja, svetle lase ima;) (se mi zdi ) čaki, Miklavž nosi iz 5. na 6., a ne? potem ne bo prepozno, če darila zavijem jutri. nimam papirja namreč.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 12:37:17
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Zima se bliža ja!! December je pa že tuki . A dans ne bo nobena šla v Rim? Jaz sem tud dans že likala in na sprehodu bla. Pol sem šla pa neki za dipomo skup pacat pa ni blo volje. Tko da grem zdej še enkrat probat. Dans sem za foro štela gibe . Vedno se mi je zdelo da je ful živahen in nisem nikol štela. No dans em naštela 10 gibov od pol osmih do dvanajstih. Je pa res da je zvečer še bolj živahen kot zjutraj. Tko da mislim da mu je notri prav lepo in da se mu nikamor ne mudi. Jaz vedno moški spol uporablam za . Ful pričakujem fantka. Sma se včeri z mojim pogovarjala, kaj pa če ne bo fantek. Pa sm rekla da more bit, kr imava moder kombinezonček .
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 12:39:30
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: t*e*j*k*a kaj pa če ne bo fantek. je, če pa ne bo, bo pa punčka.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:18:23
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Oj, se vam malo javim da me ne pozabite . Joj, ko berem vaše zgodbice o neprespanih nočeh, otečenih nogah, tiščanju dol,.... mi je prav fajn da je to za mano - malo vas moram jezit- boste vsaj prej šle rodit. Ah, meni je trenutno dolgčas, Vana spi, Lataša je v šoli, ati pa v službi. Skuhano že imam, pospravljat nimam več kaj. Še dobro do obstaja RR. Ja, bi se malo updejtala če lahko: -6kg( še 10 imam odvečnih), 92 cm ( še kakih 30 odvečnih) No, uživajte kolikor boste lahko NosečkaL- ČESTITAM
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:25:33
|
|
|
|
DANVARI
|
evo se še jaz malo javim, da sem še vedno tukaj. Danes sem bila še po zadnjih Miklavževih nakupih in ČISTO V VSAKI TRGOVINI so me vprašali kdaj bo. No in potem ko jaz njim, da moram do petka vse zrihtat, mi je ena celo rekla, da je videt, ker imam pa že res nizko trebuh Vam rečem nekje med koleni. V glavnem to noč spala nisem NIČ. Vse me boli, tamala je itak spet bolna in doma , baje virozica... a dejte ga srat no. No in današnji šoping je samo pospešil otrdevanje trebuha, ki je bilo itak že vso noč. Mož je v službi že v nizkem štartu, nikol mi ni tko hitro dvigoval telefona pa ga mal zezam zdej Držte se!
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:28:38
|
|
|
|
DANVARI
|
u Vrtnica79 dobro da si me spomnila, še moj apdejt: 39t 5/7, +14kg, 125cm
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:29:57
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Jaz pa pogrešam Foxino! Me je Vrtnica79 spomnila na njo kr se hoče updejtat .
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:32:59
|
|
|
|
baby27
|
Ojla Najprej vsem novim mamicam cestitke Jst sm tud se vedno tuki Vceraj sem bla cisto gnila, sla sem na en kratek sprehod in komaj nazaj prsla, ker me tko dol tisci, pa kolki me bolijo...v glavnem sla bi ze enkrat po , ceprav moj pravi naj se malo pocakam ker ga kar malo grabi panika, vsaj jst mam tak obcutek, ceprav on ne prizna . Jst pa ponoci ful dobr spim, za razliko od takrat ko sem v sluzbo hodila(ocitno je bil kriv stres in ne nosecnost kot sm na zacetku mislila) je zdej carsko...sam ene 2X grem lulat in to je to.Sam sem pa zato ze ob 5.30 pokonci . Nas bo iz P tud sla podobno oblecena kot vsi ostali...body, zabice,plisat kompletek, dve kapici, copatki, pa zimski kombinezon.Upam da ne bo takrat prevec mrzlo. Jst mam pa v ponedeljek CTG(drugic), pred 14 dnevi ni blo nobenga popadka, zdej pa upam da bo .Sam ta moj zdravnik je tok povrsen in mi je vsakic muka, ker moram kr vlect besede iz njega in sem vcasih besna ko . A je katera slucajno slabokrvna in jemlje zelezo?Jst namrec ze celo nosecnost in si skoz sama cekiram hemoglobin pa mu pol tja nesem izvide, ker mi on ni nc kej velikrat pregledoval krvi(hemoglobina) .Splosna dr je rekla da je to zame pomenbno da mam dobro kri, ker bom prej k sebi prsla po porodu...mal m je strah kaj ce zgubim veliko krvi
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:50:08
|
|
|
|
Magi*
|
jaz tudi zdaj mojega mal hecam po telefonu. najbolj je bil pa prejle smešen: govoriva po tel. pa me vpraša: a maš ti še en telefon al ga mam jest (mu je vmes zapiskal)? pa nadaljuje: zdaj moram pazit, da kakega klica ne spregledam. sem mislila, da se bom polulala od smeha. halooo, saj si z mano na telefonu. on: aja, sej res.
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 13:51:49
|
|
|
|
Magi*
|
baby27, a maš slučajno za Bežigradom ginekologa?
|
|
RE: Decembrke - take II 4.12.2007 14:01:26
|
|
|
|
baby27
|
Ne ni za Bezigradom, a mas ti tud podobne tezave s svojim?
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?