Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:22:19
|
|
|
|
Raho
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* Aja, Magi*..glede AH. Najboljše, da kar na CSD pokličeš in vprašaš. Mislim, da celo ni prepovedano prejemati tovrstna izplačila. Kolikor se spomnim iz prve nosečnosti, so mi rekli nekaj v stilu, da lahko v kao svojem prostem času tudi kaj služiš. No, ko sem jaz klicala zaradi naših zunanjih sodelavk prav zaradi tega na CSD, mi je šefica rekla, da dobiva 100% pomoč od države za nego otroka in da je to sedaj njena zaposlitev. Ma kdo bi ih vedel. Vsak govori po svoje.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:22:30
|
|
|
|
loncica
|
Čav punce! Jaz sem še vedno v enmu kosu. Sem bila danes na pregledu. Plodovnice dovolj, mali tehta 3140g. Če do drugega tedna ne bo nič, grem verjetno v torek v P. Tako, da 4. december bo dan D, če ne bo prej. Raho, super, da si doma. Hvala za ac, sem že nakazala samo ne vem, če je že sprevedlo nakazilo. ElaM, upam, da je Tinkara že boljše. Kako je s Skaano? Lp
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:24:13
|
|
|
|
Raho
|
Lorch, pojej si čokolado. Res, brez zezanja. Da vidiš učinek. Ela ti je lepo svetovala.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:26:51
|
|
|
|
Skaana
|
evo, sem vam rekla, da se še beremo kot 2 v 1 . Sem pa vseeno malce žalostna, ker bo moj-a novembrček . No, jutri imam sprejem v P, pojutrišnjem pa CR... Ampak kot že rečeno, jaz ostajam z vami na čveku. Moj je v mislih decebrski, tudi zrel je kot decembrček, tako da ga bom raje primerjala z vašimi , prav? Se še javim...
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:34:34
|
|
|
|
Magi*
|
Hojla! najprej zaželim Tinkari čim prejšnje okrevanje. Lorch, ti pa kar bodi fino pozorna na gibe, čeprav je res, da občasno pa tudi v trebuhu bejbiji spijo. Skaana, nič ne bodi žalostna. za nas boš vedno decemberka. sicer pa v naših P nikdar ne veš kolikokrat ti bodo CR prestavili. loncica, midve mava pa res srečo, a ne? prej ležanje do onemoglosti, pa psihiranje, zdaj pa bejbiji nočejo ven. Raho, jaz sem dobila pri nas na faksu enako razlago kot ti. vprašanje pa je kako si kdo zakon interpretira. se moram pohvalit, da sem kljub vsemu spanju čez dan, uspela urediti delovno sobo in goro papirjev, ki sem jih samo na en kup metala. zdaj so lepo sortirani v fascikle in še ena kljukica je odkljukana. zdaj pa čakam na moja dva potepina. bi že zdavnaj morala biti doma, pa sta šla verjetno še v trgovino. se še tipkamo kasneje.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 16:58:04
|
|
|
|
ElaM
|
Ojla, moram malo sproti pokomentirat, ker potem se preveč nabere in vse pozabim. Skaana, kako pa to, da ti bodo naredili cr, če je še vse tako kot mora biti? A se bojijo, da bi se naravno prehitro začelo? Loncica, vidiš, da bo vse ok. Pa tebe tudi zakaj bodo kar zadržali, če še ne bo popadkov? Res me to zanima, a je odvisno od G, ker mene so prvič tako tenstali, mi je G vedno govorila, da je mnogo bolje, da se prične spontano. Še dobtro, da imam malo vez v P, da so mi kljub vsemu sprožili. SD, a ne računaš na ponedeljek, ker takrat dela dr. Kavšek? Še to, zdaj je na Valu202, o rojevanju. Grem poslušat.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 17:15:39
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
ojla, Skaana, ne morem verjeti,da te bodo "regrutiral"! Kljub vsemu boš ostala Decemberka, ne damo te! Kot je Magi napisala, je možnost,da ti CR predstavijo! Ela, fajn bi bilo v ponedeljek! Še bolj pa na Miklavža!
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 17:23:05
|
|
|
|
lorch
|
Evo, sem pojedla nekaj čokolade, zdaj bomo pa spet malo razgrajali . Upam, ker sem se že navadla na gibe in mi je brez njih oziroma s tako malo gibov kar malo dolgčas. Joj, kako jih bom šele pogrešala ko bo dete zunaj in bo tega konec
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 18:20:00
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Skaana škoda da bo CR že pojutrišnjem. Sicer pa tko kot si rekla ti boš vedno decembrka. Ej punce zdej ste vse že neki začele študirat da greste v P? A nebi še mal počakale? Da ne bom sama nakonc decembra ostala . lorch si vidla da je mali začel migat. Ponoč se je ful zmatru in je mogu podnevi mal oddremat. Men je tud prej blo noro slabo. Sicer vem zakaj (kr vse pojem kar vidim in ne morm nehat), ampak jaz sem mislila da je že kaj narobe.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 18:35:50
|
|
|
|
lana38
|
Skaana, torej vso srečo v P. Morda pa ti res še prestavijo CR, če bo kaj nujnega. Začelo se je dogajat. December je blizu. Če naši ponoči rogovilijo, potem morajo podnevi malo počivati. Če bi kar naprej skakali po trebuhu, potem ne bi imeli moči za priti na ta svet. Bi se že prej preveč utrudili. No, moj ponoči v glavnem spi. Če je to merilo, kako bo po porodu, bo kar v redu. Samo ne vem, če to res kaj drži. LP
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:09:24
|
|
|
|
Skaana
|
IZVIRNO SPOROČILO: ElaM Skaana, kako pa to, da ti bodo naredili cr, če je še vse tako kot mora biti? A se bojijo, da bi se naravno prehitro začelo? Pri meni je situacija takšna - najprej mi je rekel danes teden . Pe sem bila vesela, četrti december, prav fino se sliši... No, potem je pa videl, koliko bom takrat , pa je rekel, da bi kar ta teden. Ker jaz sem prvič rodila pri 38t5d in to s spontanim razpokom mehurja. Rojevala sem sedem ur - uradno tri (to štejejo tiste hude popadke, ki so potisni), in ker ni šlo, so nardili urgentni carski rez. In to nisem mogla spravit čez medenico popolnoma pravilno obrnjenega otroka težkega le 3kg. Torej če se zdaj porod naravno sproži, z (ki so mu danes namerili 3,5kg) nimama šans, samo matrala bi se, pa še težje je nardit carskega oz. bolj rizično med popadki. Drugače je pa seveda najboljše, če se vse začne naravno in spontano.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:10:18
|
|
|
|
Raho
|
Ojoj, Skaana, pa ne jutri! No, pomembno je, da bo vse OK: Saj pa je že skoraj december. V glavnem - danes sem ti spakirala CDje. Tako, da ne bom prepozna.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:20:29
|
|
|
|
lorch
|
Punce! Čokolada je pomagala Res pa je, da so ti gibi bolj leni, ampak glavno da so. Sej verjetno je res že mal premal placa tam noter. Čez kaki dve uri bo pa ziher začelo tumbat, ko bo začel s svojo žurko. Zgleda da je bolj nočne sorte . Skaana vso srečo ti želim in ti pošiljam eno za dodatno pomoč. Uživajte in se še kaj tipkamo, če prej ne, ponoči bom gotovo kaj prišla naokoli
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:22:09
|
|
|
|
ElaM
|
Skaana, se mi je zdelo, da bo nekaj takega, če gre za cr. Dobro opravi, očitno boš tretja decembrčica, ki bo pestovala svojega otročka. Kje pa je danes Ayo? A proslavlja donošenost, ali pa je mogoče že mamica? Ayo, javi se. Magi*, sem videla tvoje slike. Komplimenti, komplimenti, ti boš jutri stara ravno 21. Vsaj zgleaš toliko. Lorch, tinkara je čisto ponorela, če sem jedla sladoled, cukr, pa verjetno je čutila, da je bolj hladno. Tudi sedaj opažam, če pijem mrzlo vodo, se mala takoj odzove.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:23:09
|
|
|
|
Kim80
|
Skaana, drži se v P. Vse decembrke bomo mislile nate in javi nam, ko boš imela veselo novico. Lorch, mene je moj tud včasih prestrašil s svojim "mirovanjem". No, sam pol se je še pravi čas začel premikat, tako da mi ni blo treba na pregled. Zgleda, da včasih se jim pač spi. Pa zdaj proti koncu naj bi se malo umirili. Pri meni že ima bolj take počasne gibe.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:29:17
|
|
|
|
hokejistka
|
skaana srečno pot v porodnišnico! Pa veliko za srečo!
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:33:30
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
Skaana, tudi jaz bom v mislih z teboj! Da bi bilo vse v redu z teboj in !
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:52:56
|
|
|
|
andreja2000
|
Skanna tudi jaz ti želim srečno pot v P in ti pošiljam za srečo! Drži se in mislimo nate!
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:53:01
|
|
|
|
Vrtnica79
|
Čer, tudi jaz sem še 2v1 . Sva se z zmenile da počaka na december! Pa vsaj do srede morem zdržat, ker sem takrat zmenjena z dr. anastezije za EA. Če bo, drugače pa ni panike saj prvič je bilo za preživet. Me pa mika da vidim kako zgleda če rodiš skoraj brez bolečin. Nisem zasledila če se je katera izmed vas odločila za EA Skanna, ti boš pa tak naša ostala. Mislim da se vse strinjajo z mano.Pa vso srečo ti želim . Ja, pa v album sem dodala nekaj fotk. Geslo pa je moje ime. Tiste ki ga ne veste malo pobrskajte ali pa vam pošljem na ZS. Lepo in predvsem mirno noč vam želim
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 20:55:09
|
|
|
|
loncica
|
Skaana . Pa boš kmalu cartala svojega . Bomo mislile nate. ElaM, meni je tako rekla, ker predvideva, da sem itak že bolj odprta in je rekla, da bo drug teden pogledala in, če je vsaj 3 cm, da grem rodit. Meni je čist ok. Magi, sam res. Tolk kot sem se zdaj teh sedem tednov presekirala, odštevala dneve, brala o nedonošenčkih in podobno, zdaj pa nič ne kaže, da bi kaj bilo . Sem šla pa danes spet v šoping: spet v Qlandio pa v Mercator center. Zdaj moram mal nadoknadit. Lorch: tudi moj razgraja, če jem kaj čokoladnega. Zato pa ima mamica izgovor, da se prenajeda s sladkarijami. S.D.:imaš ti jutri pregled ali sem kaj zamešala? Veš danes je bila pri G ena, ki nosi dvojčke in je bila v 28t, pa je imela večji trebuh kot jaz, pa mam jaz ogromnega. Je reva ful jamrala, da ne ve kako bo zdržala. Lp
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 21:04:46
|
|
|
|
ElaM
|
IZVIRNO SPOROČILO: loncica ElaM, meni je tako rekla, ker predvideva, da sem itak že bolj odprta in je rekla, da bo drug teden pogledala in, če je vsaj 3 cm, da grem rodit. Meni je čist ok. Ja, saj verjamem, da ti je ok, ker meni bi bilo tudi, da čimprej rodim. Samo to mi je zanimivo, kako imajo G različne pristope, kar se sprožanja porodov tiče. Moja je bolj za naravno, pravi da so umetni popadki hujši, in da je potrebno dati naravi čas... Samo 8 dni čez PDP, je bilo meni malo mar kako bolijo, samo da sem rodila. Zdaj se pa tega bojim, da mi doma voda odteče, ker je do P daleč. Skrbi kar ne zmanjka.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 21:08:44
|
|
|
|
loncica
|
ElaM, me je sestrična, ki ima isto G kot ti opozorila, da v Ljubljani, dajo če si dovolj odprt kar rodit. Ker ona je bila pa tud 3 cm pa je (tvoja) G tudi ni dala in je potem rodila šele čez dva tedna. Saj bom vidla, kaj bo drug teden. Morda se bom pa prestrašla pa ne bom hotla it in počakala na naraven potek. Ali pa me mali preseneti že prej . Lp
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 21:12:54
|
|
|
|
ElaM
|
A potem je ona znana po tem? Dobro, da vem, če mi bo rekla, da sem kaj odprta, da bom šla direkt v P. Jaz sem prišla v porodno odprta 2 cm, tako da bo kar držalo, da v Lj greš hitro rodit. Ma, saj je res brez veze čakat, ko je otrok enkrat donošen.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 21:16:01
|
|
|
|
loncica
|
ElaM, a se kar zmeniva za en datum in greva skupaj?Pa še Magi zraven povabiva, da nam ne bo dolgčas .Jaz že komaj nosim mojo težo naokrog.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 21:24:34
|
|
|
|
ElaM
|
Ja, jaz sem za. Kdaj, potem, drug teden? Samo še mala se mora pozdravit, potem pa lahko kar rodim.
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Zadnje s foruma
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?