Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 11:03:03
|
|
|
|
DANVARI
|
ElaM ena za Tinkaro. Ana je imela podoben šmoren prejšnjo sredo, tako da smo jo še v četrtek in petek obdržali doma, samo vročina je bila pa le eno noč, danes je že v vrtcu. Upam da bo tudi pri vas tako na kratko.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 11:07:54
|
|
|
|
lana38
|
ElaM, da bi se Tinkara čimprej pozdravila in bi lahko šla gledat v P, če se ta odloči priti prej. Za kri iz nosa ne vem, če je ravno pokazatelj bližajočega se poroda. Meni se je že večkrat vlila v tej . V prvi pa sem v začetku celo hodila na ORL, da so ni to ustavljali, ker mi je večkrat na dan tekla zelo močno. Pa sem potem rodila točno na PDP, pa še to so mi sprožili porod. Kim80, mene so pregledovali en dan pred PDP v prvi pa me to ni nič bolelo. Naredili so mi nekaj UZ in 5-6 CTG, preden so mi vstavili v nožnico hormone za sproženje poroda. Nič bat. Ne vem, zakaj eni uživajo v tem, da strašijo z nekimi bolečinami. LP
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 11:14:14
|
|
|
|
vetrnica
|
pozdravljene ElaM upam, da bo Tinkara čimprej boljše Raho, bodi pridna in počivaj, da boš imela decembrskega Jst sm pa danes začela 40. teden. Sicer mislim, da še nimam nekih znakov, da bi se porod bližal. Povečan izcedek imam že nekaj časa pa tudi iz nosa mi kri včasih teče (zjutraj ali pa zvečer). Trebuh mi pa še ne otrdeva. Včeraj sem bila pri G in na CTG in nič ne kaže. Me je naročil na naslednji prgled šele čez 10 dni, ko bom že 3 dni čez rok. No, mogoče pa misli, da bom prej v porodni in bo imel eno manj na pregledih . Dans sem pa šla v Merkur, ker imajo tisto akcijo, ko žrebaš popust (od 5 do 99%). Sva že nekaj časa nameravala kupit likalnik pa sem ga šla dans iskat. No, glede na mojo srečo, sem itak potegnila samo 5%. Lani sem pa za eno malenkost (4 svečke za adventni venček) potegnila 50%. Nč, zdaj grem pa sprobat likalnih - sem včeri oprala še nekaj majčk za , pol me pa čakajo še navadne plenice.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 11:34:47
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Oj!! Jaz sem tud dans dala prat prvi stroj cotik za . Mi smo komaj v 36 tednu, bol natančno 35t4d, obseg se je povečal na 100 (pa smo jo dočakali), kg pa povem v četrtek ko pridem od G. Kim80 ja baje da boli ko ti pogledajo kok si odprta-če sploh si. In to ob normalnem poteku nosečnosti delajo na rok. Sem mal čekirala pri novembrkah in jih je še čist mal ostalo, potem pa smo me na vrsti.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 12:08:09
|
|
|
|
Magi*
|
hojla! jaz sem do sedaj spala, da sem malo k sebi prišla. Ayo, Raho in ElaM: čestitke za dopolnjen 37. teden. jutri se vam pridružim. pregled v P: vaginalni pregled - ko čekirajo odprtost MV zna biti neprijeten, sploh če ga delajo na silo. meni ga je v sprejemni naredila precej na silo in sem si ta dela poroda zapomnila kot najbolj zoprnega. saj dejansko ni tako zelo bolelo, ampak bil je pa očitno šok. punce, mene pa zanima, če kaj veste kako je z izplačilom avtorskih honorarjev med porodniško? vem, da preko pogodbe o delo ne smem delati, ker bi mi šle pravice iz porodniškega nadomestila. se mi pa obeta, da bom tu in tam morala kaj postoriti in mi bodo to lahko izplačali v obliki AH, pa še sami ne vejo ali smejo ali ne (Raho, to boš ti ziher vedla).
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 12:10:11
|
|
|
|
lorch
|
Dober dan! Jaz sem ponoči po hiši hodla, pa v luft gledala, pol sem pa dopoldan preležala . Tista telovadba ni zaenkrat nič nardila. Zgleda da telo še ni zrelo za porod.Jaz bi pa po eni strani rada že šla in se rešla tega čakanja, po drugi strani, mi pa nič ne manjka, sej je prav fino bit . Sem včeraj kupila par sestavin in zdaj grem nardit eno tortico, ker ste mi nardile take lušte.sam ne bom pekla biskvitov, ampak sem kr kupila že narejene, jaz bom samo packala z nadevom . ElaM upam, da bo Tinkara kmalu zdrava ElaM, Ayo, Raho čestitam za donošenost
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 12:59:22
|
|
|
|
Dajica
|
Ojla decemberke, spet novemberka tukaj, sem vas prisla pozdravit! Danes sem dopolnila celih 40 tednov , pa se nic se ne dogaja. Tko da se kr cakamo in cakamo, pa se blizamo decembru... Veliko srece vsem skupaj
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:05:50
|
|
|
|
Mat3ja22
|
sem že doma iz CTG-ja. Mi je pokazalo celo dva popadka, ampak ker nista v rednih intervalih je zaenkrat še ok. mogoče mi jih je zaznalo od "sile", ker je nekej tam v P, ena rojevala al pa mela popadke, v glavnem ful se je drla in (če me je kdorkoli prej vpr če me je kaj strah poroda, sem rekla da ne, in da bom že preživela če je vsaka, ampak zdaj pa nisem več istega mnenja me je že strah ), v tisti zmedi so me pozabili odklopit in sem bla ful dolgo priklopljena na CTG. Pa še enkrat sem mogla it dat kri za hepatitis B, ker so mi jo prejšnji teden ko sem bla tam vzeli premalo , kdo bi jih razumel, kot da so to delali prvič. zdej mam pa še roko tako da te jutri pa spet na CTG, se vidi, da se je začelo dogajat, še dobro da sem šla in da nisem poslušala tistega drugega G včerej. mam eno vprašanje. Moj ima na Miklavža r.dan, jaz pa še vedno brez darila. ful si želi imeti tako smrekico z lučkami, ki se da v avto in se vklopi v vžigalnik na 12 v al pa tako za v tovornjaka 24 v. ker vem da ste iz cele Slo me zanima če mogoče ve katera kje bi to lahko kupila. sem gledala že v Conrad Elektronik pa imajo samo adventni venček za v avto. v glavnem če katera ve jo prosim da mi sporoči.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:29:19
|
|
|
|
Raho
|
Magi* - z avtorskim ne bo nič. Vsaj na tvoje ime ne. Lahko pa ga dobi tvoj dragi . Ti podpišeš pogodbo, on pa dobi nakazilo. No, sicer malo državo (ne bom rekla kaj), ampak... Jaz sem ga dobila izplačanega, ampak jaz sem 4 ure delala. To, kar sem ti napisala je še edino sprejemljivo, čerpav tudi tukaj lahko pride do komplikacij. Ja, povečana sluznica (v nosu) in občasno rahlo krvavenje iz nosa pomeni bližanje poroda.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:30:05
|
|
|
|
ElaM
|
Evo, da poročam. Sta moja dva prišla od zdravnika, mala je dobila Calpol in pa Fenistil kapljice, zaradi kašlja. Pljuča so čista, kisika v krvi ima 95. A mogoče katera ve, koliko je meja za kisik, da je kritično? Skratka, ni sile, in upam, da bo miška kmalu bolje. Še enkrat hvala vsem za lepe želje. Mat3ja, poskusi, če ima Promak (ne vem kako se prav napiše) , svojo spletno stran, tam imajo novoletne okraske in podobne zadeve. Svakinja je bolj na to vižo, pa ogromno dol kupi. Pa naj te ne bo strah poroda. Boš videla, da ni tako hudo. Zdaj malo tolažim tudi sebe. Dajica, a boš ti tudi decembrka? Kje je pa danes Pikica*, pa Loncica. A je še katera pogrešana?
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:37:14
|
|
|
|
Magi*
|
o damn, se mi je kar zdelo tole z AH. ma zdaj me neki z enga druzga faksa lovijo (so me že lani). če ponovno odklonim sodelovanje, se lahko za v prihodnje obrišem pod nosom. če sprejmem, mam pa težave z izplačili...pa po pravici povedano bi mi eno leto frej od šihtarjenja čisto pasalo. saj imam itak še n člankov za napisat, tko da dolgcajt mi ne bo. nč, jih grem klicat, da vidim kaj bi se dal narest. Mateja, ko sem jaz prišla v P rodit, so se po hodniku tudi razlegali kriki in sem hotla kar obrnit. potem pa sem videla, da sploh ni bilo tako hudo. no, ko sem dobila umetne popadke, me je bolečina tako šokirala, da sem bila tiho kot miška. res ni bilo tako grozno, da se ne bi dalo prestati.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:46:27
|
|
|
|
Dajica
|
ElaM- ja zaenkrat tako kaze, da bom decemberka. Ampak nikoli se ne ve, kdaj bo treba sibat v P. Imam pa jutri pregled pri svoji G, delala mi bo CTG, pa se vaginalni pregled, kot mi je prejsnjic obljubila. Tako da bom jutri kaj vec vedela, kako mi kaze. Kar se tice kisika v krvi, ne vem kje je meja, ampak cim pade pod 90, ni prevec dobro. Drzim pesti za tvojo malo.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:47:00
|
|
|
|
Foxina
|
nick tedni kg trebušček Ajtak 38t +20kg 130cm Kim80 38t6d +11kg 105 cm Mat3ja 38t 4d +16 kg 109,5cm Lorch 38t5d +14kg 107cm Andreja 2000 36t +9kg 113cm Foxina 38t5d +11,5kg 102cm Skaana 37t4d +14kg 111cm NosečkaL 38t +11kg 104cm Ayo 36t +10kg 101cm Kajča 37t2d +16kg 96cm Raho 35t +12 kg 129cm Magi* 35t4d +15kg 115cm Nana22 31t4d +12kg 109cm ElaM 36t6d +13kg 104cm Pikica07 28 t2d +10 kg 98 cm Pikica* 33t5d +12 kg 98 cm Hokejistka 36t +14kg 99cm Vrtnica 79 38t +17kg 107cm Ulla 28t +15kg 107cm Lana38 35t +16kg 110cm Lončica 34t1d +15kg 106cm Soncek.djukelica 35t6d +17kg 115cm Tejka 35t4d +10kg 100cm Danvari 35t +10 kg 124cm Skyline +10 kg Klarisima 38t +19kg 120cm Sade 35t +14kg 100cm Želva 38t +10,5kg 104cm Vetrnica 37t +10kg 101cm Ursa1981 +15kg 118cm
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:47:58
|
|
|
|
Foxina
|
Ayo kako si ti zdej? Dajica dobrodošla!!!
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:48:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Ali mi lahko kdo pove, zakaj se ne sme izplačevati avtorskih pogodb in podjemnih pogodb, v času prejemanja porodniškega ali nadomestila za vasrtvo in nego otroka? Kateri zakon to prepoveduje? Namreč, jaz sem v prejšnji porodniški normalno prejela še kakšno AP, če sem še kaj naredila dodatnega, ZSPD se pa vmes ni spremenil?
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:54:34
|
|
|
|
pikica*
|
Ojla, se še jaz javljam na raport. In še vedno v enem kosu . Danes sem si privoščila malo razvajanja. Bila sem namreč pri frizerju in je prav pasalo. Pa še masažo lasišča sem dobila....bi kar zaspala zraven . Kar pa seveda ni nič čudnega glede na naprno noč. Pa nisem bila jaz tista taproblematična. Najprej je štalo naredil mož, ker ga nekaj hrbet matra. Že npar dni govori, da je ves zakrčen in res hodi bolj kriplasto. Ponoči pa ga je tako zagrabilo, da revež ni mogel ne ležat, ne sedet, ne stat. Pol je pa jasno, da me je zbudil . Na koncu je pojedel lekadol in šel spat na kavč. Še prej sem mu pa še malo kalcija dala....če bo kaj pomagalo. No, kmalu za njim se je še tamala zbudila in ji je bilo treba dat dudo in mleko. Za piko na i je pa potem še mene v trebuh tak krč zagrabil, da sem videla vse zvezde. Nimam pojma kaj je to bilo, ampak bolelo je pa ko . V glavnem, zjutraj sem bila tako povožena, da sem ob jutranji kavici na kavču zadremala. Ni čudno, da me zdaj spet malo pritisk matra. Ampak bo že minilo. Jutri grem še nohte poštimat, potem pa samo še čakamo . Je pa lepo videt, da mso decembrke pridne in čakamo na svoj mesec. Če me spomin ne vara, so novembrke kar pošteno prehitevale. Nič, grem še malo v horizontalo, potem pa šibam po Zojo.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:56:19
|
|
|
|
ursa1981
|
Foxina, pri meni manjkajo tedni 39t4d LP URŠA
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 13:57:03
|
|
|
|
pikica*
|
Aja, Magi*..glede AH. Najboljše, da kar na CSD pokličeš in vprašaš. Mislim, da celo ni prepovedano prejemati tovrstna izplačila. Kolikor se spomnim iz prve nosečnosti, so mi rekli nekaj v stilu, da lahko v kao svojem prostem času tudi kaj služiš.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:12:57
|
|
|
|
lorch
|
Ojla! Jaz pa postajam malo nervozna Tale moj se danes nič ne premika, kar spi al kaj. Ponoči je so bli v trebuhu potresi, danes pa cel dan mir. Sem prej tresla trebuh, pa se je po nekaj minutah noter neki sam čist en mal pa čist počasi prestavlo. Drugač pa nič. sem študirala, ker sem prejle skoz neki migala, da grem zdaj za kake pol ure ležat, pa če se bo pol ko bom js pri miru začelo dete kej bunit naj ga zibam al kaj. V glavnem mal živčna postajam zaradi tega. Sem se za povrhu spomnila na en primer , ki se je slabo iztekel (Moja kolegica, nekaj let nazaj), zdaj pa verjetno zaradi tega postajam vse bolj nestrpna pa živčna.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:15:50
|
|
|
|
ElaM
|
Lorch, nekaj sladkega pojej, sladoled, čokolada, to vedno pali. Pa počepi. Je mali ponoči žuriral, zdaj pa počiva.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:29:08
|
|
|
|
t*e*j*k*a
|
Lorch, če je mali ponoči razgrajal more zdej mal počitvat. Sej zvečer bo verjetno spet bolj živahen.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:33:35
|
|
|
|
Magi*
|
IZVIRNO SPOROČILO: Miša99 Ali mi lahko kdo pove, zakaj se ne sme izplačevati avtorskih pogodb in podjemnih pogodb, v času prejemanja porodniškega ali nadomestila za vasrtvo in nego otroka? Kateri zakon to prepoveduje? Namreč, jaz sem v prejšnji porodniški normalno prejela še kakšno AP, če sem še kaj naredila dodatnega, ZSPD se pa vmes ni spremenil? jutri dobite info iz prve roke. kličem ns CSD. sam upam, da oni vejo.
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:35:16
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
živjo, Magi, a imaš nov avatar! Noč čarovnic je pa že mimo! Al pa misliš z zamudo praznovat? Glede AH pa ti jaz ne morem pomagat! ElaM, sem izredno vesela, da je z Tinkaro bolje, da ni zbolela za čim hujšim! Res je žalostno gledat bolanega otroka! Raho, super, da si doma, da je pritisk v mejah normale! Dajica, dobrodošla med nami! Pri nas je pa glede telovadbe čisto obratno! Moj bi, jaz pa ne, ker nočem iti prehitro rodit! Jaz sem pa danes porihtala še zadnje stvari! Se prav vidi, da se pripravljam!Avto je spedenan, bolniški list sem dvignila, le še na pošto moram skočit,da ga pošljem! Jutri pa imam UZ v P, če me obdržijo notri, je Magi moj kontakt! Kot sem pa že 1000 rekla, upam ne bo prišlo do tega! Klarisima, upam, da uživaš z svojo mamo!
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 14:55:34
|
|
|
|
hokejistka
|
Ena je spraševala glede saturacije kisika v krvi. Ta naj ne bi padla pod 94. Jaz sem pa drugače danes čisto slabo . Nekaj me želodec boli, slabo mi je. Bila sem na CTG-ju pa ni bilo moje G ampak neka druga. Je sestra vidla zapis CTG-ja in pravi da je v redu, da ga pa pokažem zdravnici. No, ta pa pravi citiram: "Ja, je pa bolj miren, kaj?. Tele š**** mi niso preveč všeč!" O kakšnih š****h je govorila, nimam pojma in zakaj ji niso všeč Zdaj moram pa četrtek zjutraj spet na CTG. Mi je čisto dan pokvarila. Midva začneva z intenzivno telovadbo po dopolnjenem 37. tednu, kar bo na začetku decembra.
|
|
|
|
RE: Decembrke - take II 27.11.2007 15:46:16
|
|
|
|
lorch
|
Evo me nazaj! Sem malo počivala in se je res začel premikat po trebuhu. Gibi so sicer bolj počasni in manj sunkoviti , ampak so. In ene trikrat je celo malo bolj brcnilo, zato se zdaj bolje počutim. Zgleda da je res ponoči bilo malo preveč žuranja, podnevi pa počiva . Kak bioritem nas kaj čaka? Če bo tako, ko se rodi, bomo ponoči bedeli in podnevi spali . Ma, bomo že, sam da me je mal nabrcal
|
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?