mamuška
|
Po dolgem času en pozdravček iz naših logov. Mi smo intenzivno ubadlai z Dominikovo slabokrvnostjo, železoimi dodatki, alergijo, ki jo je fasal po njih - na koncu sem preklela pediatra, farmacejo na počez in po 10 dneh muk izvedela, da naš pediater nima pojma in otrok rešila hudih muk. Sebe pa tudi! V glavnem na sistematiku pri 3 mes so ugotovili, da selpo redi, da je drugače vse OK, potrdili so že odkrite alergije i preverili železo, ampak -kot vem zdaj - narobe. Ker je DOminik pač prejel izmenjalno transfuzijo, njegov kostni mozeg ne deluje kot bi moral, zato bi moral pediater postopat čist drugače, kot je. Ker jeprišel izvid pod mejno vrednostjo, je seveda veselo nakracljal recept za legofer. K sreči vedno preberem tiste klinčeve listke v embalaži in not že proizvajalec sam opozraja, da barvilo in konzervans sprožata alergijske reakcije. Otrok je alergik, zato mu tega srnaja ne mislim dat.- kličem pediatra, ki nekaj jamra in predlg, anj otroku dam še eno zdravilo, ki bo preprečilo, da prvo zdravilo pobzroči reakcijo. Č ebi jo pa vseeno, naj dam pa še 3. zdravilo - adijo, pamet! Nekako izvlečem na silo iz nejga, kaj bi se še lahko dalo, valjda ne obstaja en sam preparat, pa mi s težavo zjeclja, da pri nas nič kaj primernega, ker večian rpipravkov vsebuje kazein. Kaj pa v tujini? Ja, tam pa ne vem. Porka duš, grem brksat po fourmih in večian alergikov hvali aktoferin. Grem čez mejo po aktiferin, ga dam - čez eno uro krči, prdenje, napenjanje (če izpustim, kake kolobocije sem imela, da so mu določili pravo dozo ), cartam, nosim, dajem kapljice, se doji, se ne more dojit, boli, prdi ... u tri čoške Kličem spet nazaj P, nima pojma, pol me pa zjezi in pokličem na intenzivo zdravnico, ki ej D. delala transfuzijo in mi razloži zadeve - sem samo na rit padla. V glavnem, vse tiste železove pripravke sem zagonila v en kot, ker je vsa panika za brez veze, za brez veze sem spet zdražila komaj umirjena prebavila in kožo - ker en kreten od dohtarja ne zna dvignit telefona in se posvetovat, če že sam ne ve, kaj dela Danes je prv dan, ko je uboga štruka vsaj približno jedla in spala, prej ga je 2 dni klalo za znoret in sem v vsakem primeru nameraval ta preparat opustit. Smo se pa 10 dni krepko ubadali s temi problemi. DObili smo izvidi alergijskih testov, ki so vsi močno pozitivni, vse - KM, jajca, pšenica - najvišjem razredu, tako da smo na strogi dieti. Nakupovanja in kuha mi vzameta čist preveč časa, ampak če nočem jest samo 5 izdelkov, je šoping cel projekt, hkrati pa moram gledat tudi na 5-letnika, ki ne more jst moje hrane, tako da so kosila pri nas cel projekt Drugače smo maksimlano zunaj, hodimo ven iz centrov, mest, stran od ljudi, kajti pri nas je vse bolno, D. pa lastne obrambe nima, še vedno nobene . Zvečer, ko končno mladina pospi, z možem še spraviva stanovanje v človeka vredno bivališče, nato pa samo še popadava v postelje. Tempo je divji, upala sem, da bo šel spomladi ta velik v vrtec, pa nam to še vedno odsvetujejo, da ne rečem prepovedujejo. 1 x tedensko imamo NFTH, ins mo kar pohvaljeni, gibalni razvoje gre bolje kot se pričakuje. DObili smo blazino in zdaj jo pridno uporabljamo. Lepo pase kravice, se obrne s trebuha na hrbet, obratni še ne gre, dvigne nogice, predvsem pa je popustila huda zategnjenost ramen in naš otrok je odbil - vrat ! Doji se pridno, zdaj 100%, s flaško ga hecamo samo takrat, če mene ni, da ga lahko kdo drug nahrani. Tudi rauzvojni pediater je potrdil, da so Tommee Tippe trenutno najboljša izbira za mamice, ki želijo kombinirat dojenje in zalivanje, so pa tudi z razvojnega vidika odlične, ker so cuclji izredno mehki in široki, kot dojka. Toliko v telegrafskem slogu od nas, dvomim, da bom uspela vse prebrat, akr ste ve uspele napisat.