ninocka
|
Dober vecer, se samo na hitrco javim in napisem kaj se kaj dogaja pri nam. Vceraj smo bli na sprehodu po nasi vasi, smo si sli ogledat vse nove hiske, ki so jih zgradili Je trajal kar kaksno urco in pol, mene je pa na koncu kolk bolel, da sem komi do bajte prilezla. Ruben je seveda sprehod prespal. Danes smo sli pa v Baby center (sla po stojalo za banjico) in mercator po nakupih (sem bla prvic v trgovini od poroda), pa sem se pocutila kot Alice in wonderland Edino zoprno mi je blo zarad Rubna, ker sem ga mogla s sabo vzet, samo je prav lepo prenesl ta soping - ga je prespal. Smo sli pa brez vozicka, mela sem ga samo v lupinici in sva pol z mojim rabla 2 nakupovalna vozicka - enega, da se je v njem Ruben vozil, enega pa za robo in da se je v njem Evan pelu Danes se bomo kopali, me je kr mal strah, sem cist vse ze pozabila od Evana. Zadnjic, ko ga je patronazna kopala, sem sam gledala, kaj vse ze mors narest...Evan se ze sam tusira, jst sam v bistvu zraven stojim in ga namilim, ostalo pa sam nardi. Sej sploh ne vem, ce bom znala Rubna skopat dojenje - nam je bolj ali manj zalaufalo - sicer se vedno traja 1 uro (ne vec 2 ), edino ponoci spije ful hitrej in samo eno josko. Je pa tko, da tist dan, ko sem se odlocila, da ne bom vec pumpala in po flaski dajala, je skor cel dan visel pri meni in pil na 10 min, pol je blo pa naslednji dan ze mal boljs, pa pol naslednji se boljs. Ocitno je res tisto: ponudba - povprasevanje. Pa ne pametujem, ker sem dalec od tega, da bi bla neka super dojilja, se se zmer ful lovimo, kaksen obrok ga mam tud se zmer gor na vsakih 20 min, ampak se trudim. ME pa boli na levi tolk bradavica, da vam povedat ne morem - ko mi potegne me prav zacne bolet v hrbtu v predelu lopatice in v komolcu...kot da bi mi en igle cez vleku...sej po nekaj pozirkih se umiri, sam je pa kriza...pa seveda sem se tolk bolj zategnjena, ker pricakujem bolecino in pol boli se bolj Kimi, jooly - a sta si proibale kaj spumpat mleka, da vidta kolk ga mata? JE pa to tud res (sem isto zadnjic prebrala), da mlahava joska ne pomeni, da ni nic melka. Jst sem uceri Rubna dala stran z joske, ker je bla vsa izcuzana in prazna, pol pa stisnem, je pa mlek kr ven spricnu. Pa baje je tko, da ce vlece otrok, se mleko sproti dela, pri pumpanju pa ne. No, jst itak se vedno pravim, da je dojenje cela umetnost in ne neki naravnega in priprojenega. Tko otrok kot mamica se morat naucit dojit (seveda ob predpostavki, da je mleka dost). Mi ni jasno, kako sploh odjio une zenske v afriki? Matr une pa se nadomestnega mleka nimajo??? zirafa, Izabela verjetno pogresa sestrico, pa se zato pol bolj k tebi stiska. Drugace bi se pa verjetno k Sofiji. Ti jo kr carti, moj je tud tak en scrklanc JSt ga kr pustim, da zaspi pri meni (vmes seveda se jst), pol pa k se zbudim, ga pa prestavim. ajtak, dobrodosla nayya, bogica - si bla pa vsaj 2 dni brez bolecin (mal crnega humorja ). Mene tud matra en zob, me je zacel ze pred porodom, mi je sla mami zdej napotnico oskat, da gre,m slikat vse zobe na rentgen. Nazadnje nisem mogla it, ker sem mela it lih tist teden namen, ko sem pol delala test in ugotovila, da sem noseca. Zdej grem pa eno Galactico pogledat preden se bubi zbudi in ga gremo poll kopat in se dojit in....spat Aja, pa TIMON cestitke za 1 mesec