ninocka
|
Dober dan, upam, da mi bo ratalo kaj napisat Moj bubi zdej lepo pridno spi, Evan je v varstvu pri babici, moj predragi ma pa izpit na faxu (mu držim pesti, da bo naredil, čeprav ne vem kako bo, ker se je danes začel učit in je potem ugotovil, da ima že danes izpit in ne naslednji teden ). Kako se mamo kaj mi? Zaeenkrat kar OK, Evan je lepo sprejel bratca, nobenega lubosumja al pa izpadov, ful ga skoz boža in ga hodi gledat, pa kr naprej bi ga mel v naročju in skoz govori moj moj Najboljši je pa, ko reče Moj moj bubiiiiii (in ta i ful zategne ). PA bog ne daj, da bi mali jokal, nam takoj pove...V nedeljo je bil pa tolk corti - Ruben je jokal, jst sem pripravljala stvari za previt in naenkrat razta ful tišina. Grem pogledat kaj je, pa Evan stoji pri zibki in pazi na malega, poleg tega mu je dal pa še dudo v usta, da ne bo jokal Drugač mu jo pa skoz iz ust vleče in govori NE dude (on je tud ni mel) Popoldne pa spet mali joka (se je zbudil lačen), Evan me pride vprašat zakaj joka, mu povem, da je bratec lačen in potem gre do njega in mu da Rafaelota (sem mu mogla pol povedat, da je zelo priden, ker je dal bratcu za jest, ampak, da pa je bratec še premajhen in da zaenkrat pije samo mleko Je blo pa ful luštno za videt dojenje: bubi se pa "pridno" doji, po začetnih težavah v porodnišnici - nikakor ni hotu potegnit, potem je zarad zlatence skoz spal, pol mu je teža padla in je spal še zarad tega. Ko sva prišla domov smo ukinili dodatek (v prodnišnici ga je dobival) in zaenkrat sta mleko in voda še zaprta, na kar sem ful ponosna. Sem si pa mleko skoz pumpala (tud ponoči), ga probala dojit (trajalo je tud po 2 uri), pa potem še stekleničko... Zdej se že drugi dan samo dojimo (brez stekleničke), je itak skoz priklopljen na zizolend in tud po 2 uri, pol pa mal zaspi, pa spet...neki časa bom mogla še potrpet, dokler ne vzpostavimo enega ritma dojenja, pol pa upam, da bo boljš (no, vsaj tolažjo me, da je boljš ). Bradavice me bolijo za ubit, men se kr oči okrog obrnejo, ko potegne...pa drži tud tolk močno...če ga probam odstavit (s prstom v usta), mi tolk nategne bradavico, ko glavo stran obrne, da je samo še slabš...ja, ja, radosti dojenja, kaj čmo in to naj bi blo najbolj izi in naravno opravilo men se zdi da lahko že doktorat iz tega spišem Previjanje: jst ga previjem pred dojenjem, če se pokaka vmes, se pač pokaka, ga ne previjam še enkrat, razen če je to res ful, pa vidim, da ga moti. Načeloma ga pa ne. Ponoči se ne previjamo. Tko sem delala tud pri Evanu in se nam je obneslo. Nočno spanje - mi gremo spat tam enkrat med 11- 1. To pomeni, da se umijemo, damo v pižamico, pojemo flaško/dojimo in spanje. Ponoči se potem zbudi enkrat med 4-6 (odvisno, kdaj smo šli spat), poje, potem pa spi do skor 11h. Danes je blo sicer mal drugač, ker sva se ponoči dojila (prej sem mu po flaški dala moje mleko) in se je mal večkrat zbudil, samo je spal pri meni, sem ga samo na joško priklopla in zaspala, tko da tud ne vem, kdaj se je odklopu...joku ni, tko da se je mogu najest in je lepo zaspal. popek: odpadel nam je naslednji dan po prihodu domov se mi je tolk gravžal, ko sem ga mogla prijet in vržt stran...se mu je pa na poti iz porodnišnice do doma odprl in je začel ful krvavet...sem ga mu skor 2 tedna ful čistla z alkoholom in gazicami, pa še s palčkami...zdej je OK kopanje: včeraj smo se prvič kopali, je bil ful priden in je mel ful velke oči...ga mam na sumu, da je ful užival Mi je pa patronažna priporočila bolj kot otroško trdo milo, tuš gele, ker manj izsušijo kožo - Ruben ma kr ful suho, tko da ga mažem z oljčkom. S čim pa ve umivate? Pa a se kopate vsak dan in 2x na teden še namilite, al se v bistvu kopate samo 2x na teden in takrat tudi milite? kilogrami - jst sem že na svoji prednosečniški teži, sem pa na začetku od te teže shujšala še 4 kg, tko da jih moram pol še mal dol spravt (no pa plus te pol še kakšnega ) potenje - še ena švicarka tuki najprej se čist prešvicam, pol me pa zebe kot cucka kakanje - kaka po skoraj vsakem obroku, včasih več, včasih manj. Pa kr dostkrat se mi pokaka, ko je razvit. Ma pa ful tekoče blato, pa not ma tud ena zrnca (kot neke žitarice). Pomoje je to čit normalno. sprehodi - mi smo bli 1x zunaj, takrat ko so ble volitve in je bil ful sonček in toplo. Je bil pa takrat kr neki časa na svežem zraku. Patronažna mi je rekla, da lahko hodmo ven, samo ne sme pihat, pa temperature morjo bit nad ničlo. teža: zredil se je dobrega pol kilograma, ga je včeraj patronažna stehtala in sem bla prav vesela...sem mela skoz občutek, da se nč ne redi, sploh ker komi stlačmo 5 obrokov na dan (sej vete - 2 urno dojenje, pol jih pa ne more bit lih 8 ). Kolk obrokov mate pa vi na dan? čišča - jst mam že čist čist vložek, pol se mi pa kakšen dan spet mal bolj vlije...upam, da bo kmal konc, odkar sem prišla iz porodnišnice pa nima več unih vatiranih vložkov (vir70, 80...), ampak uporabljam libresse (bombažne) Pa še eno vprašanje mam. Kako se rihtate ponoči - sem prebrala da vas je večina ful časa ponoči pokonci, pa da se previjate, pol se pa zbudijo...no, ravno zarad tega ga jst ponoči ne previjam, poleg tega se pa tud hranimo v temi oz. s ful zatemnjeno lučjo. Ker drugač bi se čist predramil in bi gledal kot čukec. Pri Evanu smo meli isti način - že od začetka ist večerni ritual ob približno isti uri (kopanje, pižama, hranjenje...), potem sem ga položila v posteljico in je spal (do 2 meseca se je zbudil 1x na noč, potem je pa cele noči prespal). Zdej probamo isto delat tud pri Rubnu in ful upam, da nam bo tko lepo ratalo, kot je pri prvem. Pa ne tega vzet, kot neko pametovanje, samo nasvet sem dala, itak pa vemo, da je vsak otrok drugačen in se je treba pač prilagodit njemu, a ne Aja, pa jst mam tud tak občutek, kot da nisem mela še nobenga otroka prej...sem včasih čist zgubljena