mamuška
|
No, upam, da bo zdaj mal več časa: moža so spodili domov, ker je kronični jetrni bolnik inse itak zna sam pazit (kao!), gledat mora tisto svoje lulanje in kakanje, če je prvo črno in drugo belo, ora takoj nazaj. itak to ž evemo. SO mu pa res podivjale vse vrednosti, v pon je jedel nek golaž v službi s kruhovim cmokom in se je očitno zastrupil, dobesedno. On bi bil odličen dvorni preizkuševalec, zavoha pikico sfaljeno hrano na kilometre. Če on reče, da ni v redu, ko povoha, pol verjemi. V glavenm, zdajle bo na čajčkih do nadaljnega. Dominik ga nekaj sračka Ponoči se je skoz nekaj priklapljal, ampak čez dan je komaj kaj pojedel. Ob 9h se je nekaj dojil, ob 12h je pojedel 40 ml in bruhnil v šusu nazaj, pol je spal 3,5 ur, nato je pojedel z veliko mujo par žličk krompirčka in jabolka, 3/4 od tistih treh žlic je šlo mimo , pol je okrog 16h pojedel enih 60 mleka po flaši, dojit se sploh ni hotel, onb 19h je pojedel spet enih 40 ml in par požirkov čaja, pa spet nekaj nazaj vrgel , ob 20h, ko sva šla spat, najprej sploh ni hotel jest, je prav renčal, nato je z veliko muko spil cca 90 mleka in enih 30 čaja, rigal je pa tako, kot da je vse pokvarjeno pojedel, pa sem mleko čist sveže izbrizgala prej. Običajno mal pred 19,30 spi ko klada, prej poje vsaj 150 ml, dons pa ni hotel ne jest, ne zaspat Me ornk skrbi , ker tole mu ni podobno. Ves čas ga hodim gledat, ko je buden je čist dobre volje, v spanju pa ves čas nekaj jamra. Ne vem, a ga dajejo zobje, ker roke ima do komolcev v ustih, po bradi so celi potoki , tlači si jih s tako ihto v usta, da se mu od tega dvigne. Pomislila sem tudi že, da ga morda kako grlo boli/srbi in zato tako roke žoka not - pojma nimam Sva šla prej s tavelikim do trgovine in je mož že po 20 min klical, naj pridem nazaj, ker se dere ko sraka in ga ni za umirit . Pridem jaz skoz vrata, me zagleda - in nasmeh za 100 eur pade takoj saj ne veš, abi se jezil al bi ti odleglo, da je "samo" sindrom mami po sredi. Čez dan jaz spustim roloje in tavelikega na kratko privežem, da lahko D. v miru odspi svoje. Ta čas pač nekaj barvava, pacava, čarava, da ni šundra in potem lepo spi. Pri nejm skoraj nikoli ne gledam na uro, ker če se zbudi z nasmehom, pol je vse OK, če je še ves kisel, ga pobožam in zaspi nazaj - večinoma. Spi običajno na vsaki 2 uri prbl. eno uro,V bistvu je blazno trpežen in neproblematičen otrok, zato me tole danes toliko bolj čudi. Tudi ponoči običajno tja do 5h, 6h spi lepo sam, nocoj pa ne. Tiste, ki hranite po flaši, koliko vam otroci spijejo? Meni zadnje tedne čez dan ne poje več kot 100-120, pa da se v tla vržem Glede na kg in cm (6.600 in 64 cm na približno) ima sicer vsega več kto zadost, ampak mene kar zvije, ko mi razlagajo o 170, 190, 200 ml , naš komaj pol od tega poje na obrok. DOji se po 10 min na vsaki strani, še vednoo na obeh straneh, ker gospod ne bo garal . Čim neha samo špricat, on na hrbet, usta odpret in s polnimi usti se dret, da ne teče (več) samo . Pol ga prestavim in če gremo ven, dam še po flaši, da se res naje. Jaz pa izbrizgam med 150 in 180 na 3 -4ure. Kako pogosto jeste? Naš običajno je na 3-4 ure, tudi na 5 potegne (vozičkanje)!, samo potem je ponoči bolj lačen. Zbujam ne več za hrano -a ve zbudite? Kapico po kopanju pa dam za ene pol ure in jo pol grem slečt. Jest grem dons samo še spat! Dan, ki ga komot ne bi blo, če odštejem,da je danes D. dopolnil točno 5 mes.