|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Desetke007
18.1.2008 21:49:51   
skuštrana
Ziva, sem vidla, da so te bolele dojke- sem ti tam napisala odgovoruser posted image

Pingi, se strinjam s sanosan. Mi spimo skupaj, sem prelena, da bi se ponoči vstajalauser posted image

Zivepo wellcome backuser posted image






_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1776
   RE: Desetke007
18.1.2008 21:54:41   
lane31
IZVIRNO SPOROČILO: mišk

Valči, nismo imele ta torek cepljenja, ampak ga imamo drug torek. Mal sem zaribala z datumi.user posted image

Dojenje: jst sem že čist alergična ratala na teme v zvezi z dojenjem. Vsa ta obsojanja in kritike nedojenja so na meni pustile tak pečat, da me je že sedaj strah, če tudi pri drugem otroku dojenje ne bo šlo. In po mojem, da ne bo šlo ravno zaradi tega, ker se bom spet sekirala, kaj bo spet narobe...user posted image  Pa tak logično in naravno se mi je v nosečnosti zdelo dojenje... Nekaj časa sem razmišljala, da bi v drugo rodila v dojenčkom prijazni porodnišnici (glede pomoči pri dojenju), a slišim, da tam pa tako fursirajo dojenje, da če ti pa tam slučajno ne rata, se pa lahk počutiš kot kriminalc! V kake depresije pa zarad enga user posted image  dojenja ne mislim nikol padat! Uf, zastopte me, da me res že vse skupi jezi!!user posted image
Drugače smo pa zdravi, edino noska mamo malo zamašenga.user posted image  Spimo še vedno celo noč. Jemo pridno in po priporočilih proizvajalca hrane.user posted image
Drugo nedeljo imamo krst.



Ah Mišk....ne se že v naprej sekirat....meni je edino žal da si nisem pred porodom prebrala člankov in postov na med.over net forum dojenje....a tako kot ti sem mislila da to pač je izi, daš ziziko in je to to....
Verjamem, da si tudi ti veliko več znanja pridobila,da bo v drugo šlo....to glede bolnice pa mislim da ni tako....no vsaj jaz se nisem počutila tako ker ni bilo mleka....je pa mi ena sestra res malo na živec stopla,a taka kot sem sem ji hitro nazaj stalala kar ji gre in je ni več bilo v sobo nazaj....
Jaz ti svetujem, da se nehaš obremenjevat s tem....vidiš da ti dečika lepo napreduje sta zadovoljni in to je dovolj.....pri drugem pa bo drugače,že zaradi tega ker toliko več znaš....pa naj ti v drugo ne bo nerodno prositi za več pomoči v bolnici in tudi svetovalko za dojenje lahko dobiš že tam .....samo brez strahu user posted image

(odgovor članu mišk)
Neposredna povezava do sporočila: 1777
   RE: Desetke007
18.1.2008 21:57:11   
skuštrana
2ursae, tista blazinica je za čist majhne, potem jo pa komot ven vzameš. Veliko lupinic teh blazinic sploh nimajo. 

_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1778
   RE: Desetke007
18.1.2008 22:09:42   
živa
Hoj!

Mali že spi, mož je šel s ta večjim spat, jaz pa na RR user posted image . Danes sem oba otroka peljala k zdravniku, ker je imel mali včeraj cel dan čez 38 vročine, večji je pa zvečer zakuhal čez 39 in je kuhal celo noč in danes cel dan, revež. Diagnoza: viroza, kaj pa drugega user posted image user posted image . Malo rdeče grlo, malo zamašen nos, vročina. Upam, da se hitro pozdravimo, da lahko pridem v torek na srečanje; no, mali je bil zvečer že brez vročine user posted image , večji jo je imel pa še 38,8.

IZVIRNO SPOROČILO: valči

Milo si bom nabavila,trdo,ga še nimam,imava pa šampon od kamilice in Mustela kjopel,ki jo dam v banjo,ko jo kopam.No,vidim,da hvalite milo,a od Mustele obstaja trdo milo tudi?



Obstaja, je enormno veliko user posted image  in super za uporabo.

IZVIRNO SPOROČILO: janja

A katera piše dnevnik svojega otroka? Jaz imam tistega TO SEM JAZ. Žal sem pozabila vpisati nekaj odgovorov, pa bi katerokoli prosila, če mi lahko pomaga.
  • Katere knjige so priljubljene?
  • Katera glasba in izvajalci so na vrhu lestvic?
  • Kaj predvajajo po televiziji?
  • Najboljši športniki?
  • Kaj se vrti v kinu?
  • Kakšna je trenutna moda?


vse se seveda nanaša na oktober 2007. Pa hvala že vnaprej.



Imam enako knjigo, spravljeno Delo od tistega dne in kolegica mi je po internetu iskala neke podatke - sploh ne vem, če mi jih je že dala user posted image . Dobiš ob priložnosti.

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

Sem pa včeraj opazila pri Boru, da se smeji in klepeta le z igračami, ki imajo obraz ... ostale igrače opazuje s precej manj navdušenja in brez zvočne spremljave user posted image . Pa počasi, počasi bo marda začel udarjati po igračah ... a je še kateri 3 mesečnik, ki tega še ne dela? Naš stegne rokico proti kakšni igrački, ampak tiste, ki visijo dol z loka pa le napeto gleda, roke pa nimajo nobene ubežne hitrosti user posted image



Naš tega tudi še ne dela, razen slučajno, niti ne prijema igračk. Ravno danes mi je sestra pri zdravniku rekla, da še zelo stiska pesti in da če ne bo do sistematskega bolje, moram na to opozoriti pediatrinjo. Tako da bi te, 2ursae, prosila, če mi npr. v torek (če bomo zdravi) pokažeš vaje za sproščanje rokic iz razvojne.

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

živa, sem ful ZA zmenek z vsemi najinimi pobaliani user posted image , te pa opozarjam, da Anžeta otroc niti ne zanimajo user posted image  ... tale moj otrok definitivno ne bo družboslovec user posted image , se mu že na kilometer vidi da bo štromar po očiju.




Našega tudi drugi otroci ne zanimajo kaj preveč user posted image , najbolj srečen je, če se igra ob njih, a ga pustijo pri miru. Po mojem se bosta imela čisto v redu user posted image .

spanje v temi: pri nas oba spita v temi; pri večjem se je zelo obneslo, pri malem bomo pa še videli.

maškare: mali bo miška, če mu bo kapica od večjega prav, jaz tudi, večji bo pikapolonica.

IZVIRNO SPOROČILO: suzanamai

Ali še na katero tole vreme vpliva. Jaz sem čisto brez energije, sem ravno včeraj Trontlja poslušala in je rekel, da smo imeli v zadnjih dveh tednih celih 7 ur sonca v LJ. Katastrofa, rabim sonce, da si napolnim baterije.



Name vpliva katastrofalno. In ko končno posije sonce, imamo vsi virozo user posted image user posted image user posted image .

IZVIRNO SPOROČILO: mama06

Vse punce, ki študirate - kot sem vam povedala, sem šla prejšnji petek na izpit in danes dobila rezultat - 8user posted image user posted image user posted image user posted image .Malo vzpodbude za vse nas, ki še imamo za dokončat nedokončanouser posted image user posted image user posted image . Kljub otroku se da kaj narediti, tu je dokaz. Jaz sem odprla sezono. Katera bo naslednja?user posted image user posted image user posted image


Super, čestitam user posted image ! Jaz izpite že imam, moram samo še pisat. user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: mama06

Danes je dragi prinesel domov barve za rokice in nogice, tako da gremo delat odtiske.

Ni mi jasno, kako bo to ratalo, saj ima nonstop roke stisnjene v pesti, na nogah pa prste skupaj držiuser posted image . No bova že nekaj pogruntala, ga bova žgečkala, ker je po nogicah zelo žgečkljivuser posted image user posted image



Midva sva to delala pri večjem, pri nogici je šlo, pri rokici pa nikakor ne; no, nekaj je že nastalo. Uporabljala sva pa vodenke, se nisva zrajtala za prstne barve user posted image ; sva mu čistila barvo s kože kot nora, ker smo šli potem zelo kmalu na prvi pregled user posted image . Pri malem pa še morava to naredit.

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Ziva, sem vidla, da so te bolele dojke- sem ti tam napisala odgovoruser posted image



Hvala, ga moram še prebrat; zdaj je to recimo da že v redu, imamo pa druge probleme user posted image .

spanje: moj čez dan ne spi več kot pol ure v kosu, pa je tam od ure do dveh buden in velikokrat zaspan (zeha na vsa usta). Se ne spomnim več, kako je bilo pri ta večjem, moram malo prebrat nazaj, če je tudi tako malo in tako velikokrat spal.

user posted image Malo sem že pozabila, kako je s tem, koliko dni po končani vročini greš lahko spet ven?

Hvala za želje za ozdravitev, malo so že pomagale, upam, da malo še bodo user posted image .

Lp,

živa

< Sporočilo je popravil živa -- 18.1.2008 22:10:41 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1779
   RE: Desetke007
18.1.2008 22:22:16   
živa
Joj, še tole vam moram povedat, sem se zadnjič ful režala mojemu user posted image , ki je moral, ker sem bila pač bolna, peljati večjega na prvo uro plavanja. Ni se mu preveč ljubilo, pa me je vprašal, če pridejo navadno mamice z otroki plavat, pa sem mu rekla, da ko sem jaz hodila, smo bile same ženske (seveda sem hodila pri otrokovih 8 mesecih, ko smo bile vse na porodniški user posted image ). Je rekel, no, bom vsaj videl kako fajn mamico v kopalkah user posted image .

Pa pride domov, pa pravi, da so bile edine ženske na plavanju vaditeljici, dve opazujoči mamici na klopci in dveletne punčke user posted image . So prišli sami atiji user posted image .

In mali lump mi zboli, ko bi lahko šla jaz te atije v kopalkah pogledat!!!!!!!

Zdaj moram pa še en teden dlje čakat user posted image .


(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1780
   RE: Desetke007
18.1.2008 22:55:59   
skuštrana

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae

živa, sem ful ZA zmenek z vsemi najinimi pobaliani , te pa opozarjam, da Anžeta otroc niti ne zanimajo ... tale moj otrok definitivno ne bo družboslovec , se mu že na kilometer vidi da bo štromar po očiju.




Našega tudi drugi otroci ne zanimajo kaj preveč , najbolj srečen je, če se igra ob njih, a ga pustijo pri miru. Po mojem se bosta imela čisto v redu .


Ej,tole kar pišete je čist normalno, našo tudi niso zanimali otroci..Prejuser posted image Po trtjm letu pa pride faza  mama, socializiraj meuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu živa)
Neposredna povezava do sporočila: 1781
   RE: Desetke007
18.1.2008 23:29:28   
2ursae
IZVIRNO SPOROČILO: janja

  • Katera glasba in izvajalci so na vrhu lestvic?

evo, jaz imam s tem ful problem - saj lahko prepišem z npr. MTVja, kaj se je rolalo, sam kaj, ko sama nimam pojma, kako te skladbe zvenijo, ker tega ne poslušam ... po mojem je vsa poanta tega izpolnjevanja v tem, da se pol, ko na stara leta prebiraš ta dnevnik spomniš, kaj si poslušal.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu janja)
Neposredna povezava do sporočila: 1782
   RE: Desetke007
18.1.2008 23:45:26   
2ursae
filmi oktobra 2007

http://www.wildaboutmovies.com/movies/October2007Movies.php

jaz bom najbrž kar počakala na Oskarje, pa od tam prepisala najuspešnejše filme leta 2007

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1783
   RE: Desetke007
18.1.2008 23:50:36   
2ursae
10 naj knjig 2007 - po NY Times:

http://www.nytimes.com/2007/12/09/books/review/10-best-2007.html?_r=1&oref=slogin

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1784
   RE: Desetke007
19.1.2008 0:04:11   
2ursae
naši športniki:

http://grdaracka.24ur.com/bin/article.php?article_id=3113185&show_gallery=3113225

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1785
   RE: Desetke007
19.1.2008 0:08:14   
micla
Glede članka....SUPERuser posted image user posted image user posted image .

Moram pa povedat, da me malo moti komentar, ki sledi pod člankom. Mi je kar malo pritisk narasel, user posted image  ko sem ga prebrala in se prov moram izkašljat tukaj.

user posted image Vsem doječim mamicam sama čestitam iz vsega srca, za vztrajnost, potrpežljivost, vdanost..... Res kapo dol.....Sem tudi sama izkusila in vem, da sploh ni enostavno, ampak žal ne morem prežvečit izjave, da je "otroku najlažje dat flaško mleka in ga dat nazaj v postelco". 
HALOuser posted image .....tudi če nekatere pač dajemo mleko po flaškici, to še ne pomeni, da ga ne dajemo z glih tolko ljubezni al pa še več, kot tiste, ki otroka nahranijo pri svojih prsih.  Sej si nismo same izbrale flaškice, ampak smo bile po večini zaradi številnih razlogov v to primorane, če želimo ohranit otročke pri življenju. Meni se zdi bolj "obsojanja" vredno, če jim sploh niti flaškice ne bi dajale. user posted image

Pa ne me narobe razumet, da se jezim na vas tle, ki dojite. Niti najmanj. Še enkrat poudarjam, da vas cenim in občudujem in hudo mi je, ker meni ni bilo dano, da bi tako kot druge lahko polno dojila.
Me pa pogrejejo take nepremišljene izjave, čeprav najbrž sploh niso bile tako mišljene in so morda samo meni tako izzvenele. A vendar......
Vsaka mama je najboljša mama, pa naj doji, ali pa daje flaškico, če to dela iz gole ljubezni do svojega otroka.
 
Tko.....zdej sem se izkašljala in lahko grem spat.  (Btw-sem bla že v postli in sem spet vžgala PC, da sem to nakracla user posted image ).
 
Lahko nočko vsem user posted image


_____________________________

micla

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1786
   RE: Desetke007
19.1.2008 0:10:25   
2ursae
Naj knjige leta 2007 



Knjige o hujšanju in osebni rasti so šle letos za med. Veliko posegamo tudi po cenejših žepnicah in kuharicah.

Najbolj prodajane knjige v letu 2007

http://www.emka.si/izbor.asp?docid=191547

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1787
   RE: Desetke007
19.1.2008 0:25:39   
2ursae
tv:

ja, res, Kmetija pa BB je bil v začetku leta, ful se gleda CSI, DR. House ... še kaj?

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1788
   RE: Desetke007
19.1.2008 9:29:39   
skuštrana
Ha, ha 2ursae, ti si pa čist not padlauser posted image user posted image

Dojenje, pa punce nehite se že enkrat sekirat..Jaz sicer dojim in sem full za dojenje, ampak nikogar, ki ne doji ne obsojam..nehite že met slabo vest, ker ste tudi ve dobre mamice..če ni šlo prvič, bo šlo pa drugičuser posted image Ko boste razčistile same s seboj vam tudi razni članki in izjave ne bodo več tako dvigovali pritisk...user posted image Se ne splača sekirat za nazaj, je pa dobra šola za vnaprej...Pa lep dan vsem, doječim in nedoječimuser posted image


_____________________________

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 1789
   RE: Desetke007
19.1.2008 10:14:12   
maja zarja
Punce kaj se toliko obremenjujete z dojenjem.Tudi jaz ne dojim,ker pač po CR nisem dobila mleka-pa sem sama pri sebi razčistlauser posted image .Saj nismo same krive.Tudi naši otroci bodo zrastli čeravno niso dojeni.user posted image Pa ne berite takih člankov ki vam dvigujejo tlakuser posted image

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1790
   RE: Desetke007
19.1.2008 10:35:07   
valči
Včeraj zvečer sem dolgp litanijo mnapisala,pa me je ven vrglouser posted image
Bom danes krajša.
Mišk,
ne se sekirat več glede dojenja,ker ni vredno,boš drugič lažje.Glese porodnišnice pa se ne strtinjamS tzabo,ker sem isto rodila v Brežicah,kot ti.In sem pri vseh treh user posted image prosila za nočni podoj,po navalu mleka in sem brez problem dobila vse tri za podoj,pol pa so jih odnesle nazaj,tako sem se spočila in super varianta je to po porodu,da sestre rihtajouser posted image .Ob petih zjutraj pa jih vse dišeče in lepo oblečene dobiš spet na podojuser posted image Ni lepšega,čeprav sem jaz tudi včasih rabila pomoč,sta se Miha in Nina včasih fejst kregala in jokala,ker sta težko zgrabila,ampak je bila pomoč blizu.In vsi,razen ene otroške sestre(saj veš kere) so 1A tam,super so.!
Boš pa drugič  zahtevala nočne podoje in tudi lažje ti bo.Pa bodi,prosim  brez slabe vesti bodite vse,ki ne dojite,ker vsaka se potrudi za svojega user posted image

Nina jokauser posted image user posted image


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1791
   RE: Desetke007
19.1.2008 11:10:46   
lane31
Joj kaki dan....sem se kar pridružla srčici pri ajanju...pa je seveda moral telefon zvonit user posted image ...upam, da bo kaqj sončka pokukalo ker v takem mi se še nosa ne ljubi premaknit iz hiše.....pa sem imela v planu daljši sprehod- turo Ruše- Maribor - 12 km .Morda pa le bo...bova štartale okrog 12h in se naslikale pred moževo službo,pol pa z avtom naprej user posted image

Maja zarja- kako sta jedli včeraj ??

Micla- razumem ogorčenost nad takimi izjavami,ker nas pač vse stlačijo v isti koš....pa res,ko sam pri sebi veš da si naredil vse pol se nehaš jezit.
Je pa žal tako, da smo bile po spletu okoliščin oropane enega lepega doživetja z otrokom in pol te take izjave samo še bolj user posted image  ,ker sigurno se nismo same tako odločile, a user posted image  pač rabi hrano za rast in življenje, normalno, da smo jo dale
in seveda da jo dajemo z ljubeznijo user posted image

(odgovor članu valči)
Neposredna povezava do sporočila: 1792
   RE: Desetke007
19.1.2008 11:15:47   
valči
živa,upam,da ti otroka kmalu ozdravita,je res pono viroz na pohodu,tudi našadva jo imata v lažjo obliki z rahlo vročino.Vsem,ki ste bolni čimprejšnjo ozdravitev.
micla,zivepo,
lepo vaju je prebrat po dolgem času,pa še več ostalih pogrešam...
nič ne bom danes pisala,mi user posted image nikakor ne pustiuser posted image ,
pa,pa


_____________________________

Sedaj pa imamo doma tri čudovite sončke,ki mi pomenijo vse na svetu.

(odgovor članu maja zarja)
Neposredna povezava do sporočila: 1793
   [Brisano sporočilo]
19.1.2008 11:26:49   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu lane31)
  Neposredna povezava do sporočila: 1794
   RE: Desetke007
19.1.2008 11:50:53   
maja zarja
user posted image user posted image najino hranjenje je obup.No čez dan je ok!Včeraj že ob 18h sem jo komaj prepričala oz. ko je malo zadremala sem jo vzela iz postejice in jo nahranla in je pojedla 180.Zvečer pred spanjem pa ni šansuser posted image
user posted image lane31-ti pa si pridna,da se povzpeš na take ture.Moja user posted image pa se ne vozi rada v vozičku 10minut in konec.Tak da mi ko gremo v kaki nakupovalni center jo imamo v jajčki,ki jo damo na nakupovalni vozičekuser posted image .To pa je zakon.Samo,da opazuje okolje.user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 1795
   RE: Desetke007
19.1.2008 15:27:05   
drobižek
Braaaaaaaaavooooooooooo Micla!

Vsaka mama je najboljša mama, pa naj doji, ali pa daje flaškico, če to dela iz gole ljubezni do svojega otroka. 
 
Vsekakor mislim enako kot ti! Tudi jaz ne dojim. Problemi so bili že v štartu, ko nikakor ni hotela zagrabit, doma mi je pa kmalu zmanjkalo mleka in smo skoraj od začetka na adaptiranem mleku. Potem pa še posiljevanje  z dojenjem v porodnišnici - noben ti pa ne pokaže kako je treba. Saj ne moreš vedet, če pa prvič to delaš!!!Halo!!!!!!Če imaš pa še težave, pa ti nobeden ne pomaga, ker imajo preveč dela...ali pa same ne vejo kako...meni so rekli po porodu "no zdaj pa dajte malo dojit" in to je bilo to....sploh če prvič rodiš, bi se ti morali bolj posvetit! Eni nimajo nobenih težav, če jih pa imaš, pa ti bi mogli absolutno pomagati in stati ob strani, ne pa da te obremenjujejo s tem, če pa ne bo dovolj pridobila na teži, pa ne bosta šle domov...en klinc so te porodnišnice prijazne novorojenčkom (saj ne leti to na vse, ampak jaz imam tako izkušnjo)!


Zdaj pa še to:danes grem v lekarno po Novalac, pridem domov in pogledam račun in me je skoraj kap! Račun imam od 7.1., ko je stal 7.96 eura, danes pa 9.01. A si lahko zamisliteuser posted image user posted image user posted image user posted image  POleg vsega, ki se draži iz dneva v dan, zdaj še to....še na otrocih morajo zaslužit, ker vejo, da brez tega pa res ne moreš!!!Ne vem ali je to samo v naši lekarni ali vsepovsod - tiste, ki kupujete adaptirano mleko vam je to kaj znano? Koliko date za mleko?To ne moreš verjet!!!!user posted image


Zdaj sem se pa še jaz skašljala in mi je kar boljše! Upam, da bo katera prebrala...

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1796
   RE: Desetke007
19.1.2008 15:50:41   
živa
Mi smo danes mnogo bolje user posted image : mali je brez vročine, večji jo ima pod 38.

Dojenje in dodajanje: saj vas redno berem, ampak si sploh ne morem predstavljati vaše kalvarije s tem hranjenjem. Se mi pa zdi, da je to res odvisno od porodnišnice in pediatra: če nihče ne komplicira (kot v mojem primeru), se s tem sploh ne obremenjuješ in kar nekako steče in gre. Če pa te v porodnišnici silijo z dojenjem, po možnosti s kakimi "moralnimi" izjavami, da kao "nočeš dojit, ker hočeš imeti lepe prsi" in "se nočeš potrudit za otroka" in podobnimi neumnostmi, tvoj pediater pa po tabelah gleda, koliko se otrok redi in koliko bi se moral, potem sploh ni čudno, da postane hranjenje dojenčka cela znanost in preokupacija. Jaz dojim, občasno pa kaj dodam in nekako zvozim, kak dan super, kak dan se mi zdi, da sem obupna, na koncu pa otrok spi, raste, se redi in je zadovoljen, kar je bistvo vsega.

Cene: raje ne bi o tem. Delam v javnem sektorju z ne ravno dobro plačo glede na izobrazbo in ravno razmišljam, kako se je potem odločil naš sindikat, za stavko ali ne. Imamo pa ravno 30. januarja UZ kolkov, a katera ve, user posted image bodo zdravniki stavkali?
 
Grem, je mali prišel od kosila! ... Ne, očitno je ostal pri tašči, je možek prišel sam, pa se grem malo pocrkljat user posted image .

Lp,

živa
 
 

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1797
   RE: Desetke007
19.1.2008 15:51:29   
micla
Drobižek.....isto zgodbo imam jst. Porodnišnica prijazna otrokom, vse kar se dobila od osebja po porodu pa je bilo: "no zdej se pa dejte dojit" enkrat so mi jo gor naštimale, počakale 20 sekund in šle iz sobe. Ko sem jih klicala, če pridejo pomagat, so seveda prišle, ma so mi rekle, ja tega pa vam jst že ne bom delala....HALO, če sem se pa komej premikala od bolečin in sem res rabla malo pomoči, da so mi jo dvignile za kupček.....  Sej jih nisem prosila to tretji dan, ampak prvi, ko me je res vse bolelo. Pa seveda moja ni vleka, imela sem naval mleka, ki pa je zaradi tega začelo zastajat in naenkrat sem imela vse trdo in boleče, pol so pa sledile samo še razpoke na bradavicah..... Skratka izkušnja, ki bi jo rada čimprej pozabla in istočasno šola za (mogoče) drugega otroka. Predvsem pa ne mislim poslušat več, kako moram otroka vsak podoj vagat in pazit kolko poje on se potem brezveze sekirat, če za njihove statistike poje premalo. Naslednjič (če bo kdaj), ji bom že na vratih zakričala, da je pa pojedla 50 iz ene joške in še 30 iz druge. user posted image (Tolko so namreč zahtevale od mene in mojega dva dni starega otroka user posted image ) Mislim, IDRIJA.......

Za vse, ki ste brale moj včerajšnji post.......sama sem pri sebi že razčistila in me ne moti, da pač nisem dojila. Namen mojega posta včeraj je bil, zgolj opozorit na izjavo tiste ženske "da je najlažje dat flaškico in bla bla bla". Nisem pogrevala debate dojenje in ne dojenje, ampak me je zmotilo tako nepremišljeno govoričenje o flaškici, ki naj je mame, ki ne dojimo ne bi dajale z ljubeznijo, ampak samo zaradi nuje.  

Glede cen mleka, pa raje ne bi zgubljala besed. Mislim KATASTROFA. Jst  uporabljam BEBA in je še do necavnega v lekarni stal 14,30€, včeraj pa sem mojemu naročila en paketek in ko ga prinese domov me je hmal kap......16,76€.  Mislim, HALO....... Skor 2,50€ več. A so sploh še normalni?  
Še dobro, da imam kolegico v LJ, ki mi mleko kupuje v Mulerju, kjer do sedaj stalo 11. Ampak ker ta teden ni prišla dol in sem ostala čisto brez. sem ga pač mogla kupit tle. Me pa res zanima, če je tudi Muller podražal. Vam javim drug teden, ko dobim pošiljko.

Ja ni kej......na otrocih je najlžje zasluži.


Kako imate kaj vreme? Tle v naši sončni primorski še vedno megla in oblaki.user posted image  ŠKIFO!!!!!!! Se mi že kisa ker sem stalno noter. ne vem kje je tisto sonce, ki ga napovedujejo že od četrtke. No, če ga imate katere druge pa ga izkoristite še zame.

Čau čau,

_____________________________

micla

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1798
   RE: Desetke007
19.1.2008 15:52:19   
drobižek
Tolk sem jezna, da kar gori od jeze iz mene!!!!user posted image

(odgovor članu drobižek)
Neposredna povezava do sporočila: 1799
   RE: Desetke007
19.1.2008 16:13:17   
drobižek
Micla - meni je niso niti gor naštimali...je nekaj vlekla in meni se je zdelo, da je pač ok. Prvi dan je še šlo tako, potem pa jok - seveda, če je bila lačna...moja pa sploh ni znala potegnit, se je samo malo igrala, jedla pa nič. Ko mi je pa blo že vse malo čudno, sem pa rekla, da naj pogledajo kaj je zdaj to...potem pa siljenje bradavice v usta 10 krat, 20 krat, da je mogoče prav zagrabila in potem je sestra šla in je tamala spet vse spustila in ni bilo nič od tega. Tako da sem jih potem pri vsakem hranjenju klicala , pa nobenega napredka - vsakič isti problemi noben se pa ni orng zavzel za to...ko sem šla iz porodnišnice domov sem jokala, ker me je bilo strah kako bo doma, če niti v porodnišnici ne gre, ko imaš zraven strokovnjake za to in ji je dala eno flašo adaptiranega mleka in rekla, da bo kregana....in tako smo odšli domov . Si predstavljaš????Tudi jaz sem imela vse trdo, vroče, iz bradavic mi je tekla kri...eh....pol sem črpala in je bilo vsak dan manj. Ko sem pa v celem dnevu načrpala 30 ml, sem pa rekla, da je pa dovolj....too much je bilo tole v porodnišnici - mi bo za vedno ostalo v spominu - drugič bom bolj po svoje delala in zahtevala veliko več od njih! Konec koncev so za to tam!


Se pravi, da so vsa adaptirana mleka šla gor, al kaj?! Obup, res!


Zdravniki naj bi tudi stavkali, ampak tako, da bo vse normalno laufalo...ne vem v čem je potem fora stavke?! Vem, da to zate živa ne bo fajn, ampak na splošno stanje v državi - kar naj vsi stavkajo....

(odgovor članu micla)
Neposredna povezava do sporočila: 1800
Stran:   <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  70 71 [72] 73 74   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Ko misliš, da ne boš več prespala noči ......
Ko se ti zdi, da ne veš več, kdo si, ko se nočeš videti v ogledalu. Ti si oseba, ki jo bom iskal, ko bom nekaj dosegel, ...
Kravje mleko nima dovolj hranil za zdrav r...
Pravilna prehrana malčkov po 1. letu je ključna za zdrav razvoj. Mlečne formule, kot sta Aptamil 1+ in 2+, zagotavljajo ...




Doris in Dorian?
picola1

Ali vam je čudno, če bi bila bratec in sestrica Doris in Dorian ?

da (24%)

ne (52%)

res je malo hecno (24%)


Število vseh glasov: 227

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!