tanikaa
|
IZVIRNO SPOROČILO: Misek IZVIRNO SPOROČILO: Polona31 Jaz njega ne podjeb....zaradi tega ker hodi v cerkev, ker je ˝veren˝in živi v nasprotju z vero. Zato tudi meni ni treba metati pod nos da zaradi tega ker ne hodim v cerkev gledam vse površinsko, da ne znam videti bistva, da ne znam gledati v globino. Če mu rečem ˝joj kako imaš mrzle roke˝mi reče da to se mi samo zdi ker ne vidim bistva, da njegove roke so tople, ljubeče..... IMO si naletela osebo, ki meni, da te lahko podredi. Napako je naredil, ker ni pravzaprav prevec vesc temu. Argumentacija mu je na ravni majhnega otroka in igra predvsem na tvoja custva do njega. Ve, da se bojis ostati sama, da ti vsa ta zveza nekaj pomeni, da nekaj cutis do njega in povsem grobo to izkorisca. Najvecja njegova "napaka" je, da ni zacel od glave, temvec od nog. Pohodil te je in podredil nekje do kolkov, vendar je zanj najslabse, ker glava se vedno dela prefektno in sicer vsak dan bolj. Domnevam, da se bos strinjala, da je tezko prekiniti zvezo z katero si mislila, da bo izpolnila tvoja pricakovanja po toplini, domu itn... Vendar... boljse je biti mirno in srecno sam, kot nesrecen v dvoje. Se strinjam z navedbami o spostovanju partnerjevih globokih zelja, moram pa pripomnit, da je ta proces dvostranski. In ce sama v popolnosti spostujes njegove zelje, a on ne spostuje tvoje je to pot v nadaljnje podrejanje. Meja je tanka vendar jasna. Ce nazaj dobivas spostovanje, ki ga dajes je stvar kompromisa. Ce pa ne dobivas nazaj spostovanja tvojih zelja (kot ga ti ne) je to stvar podrejanja. In ne nazadnje, ce te ima nekdo resnicno rad, te zaradi neizpolnjene zelje ne bo zmerjal. Bo zalosten, vendar ne bo tako grdo zmerjal. Kar se tice njegovih treh otrok- kot je ena uporabnica ze napisala- niti si mu narocila naj jih naredi, niti si mu svetila zraven. Argumentacija o delitvi stroskov je torej za lase privlecena. In ze samo to je dovolj, da ti da misliti, da bos za vse kar se je in kaj se mu v zivljenju dogaja "kaznovana" ti, oz. nosila bos posledica pa ce je to res tvoja stvar ali ne, ali imas pri tem kaj zraven ali ne. Meni se zdi, da te izkorisca. Na tvojem mestu bi naredila spisek stroskov in ga povabila, da se zmenita kako boste pokrivali stroske in kako boste prispevali v skupno gospodinjstvo. Reakcija ti bo povedala vse (ceprav ti je ze vse jasno, samo sprejeti je tezko) oz. ali misli ziveti s teboj ali ziveti na tvoje stroske in posledicno s teboj. Ali te ljubi ali te financno rabi oz. izrablja. V vsaki drugi situaciji (svoje stanovanje, najem itn.) razen v tej bi moral svoje stroske sam pokriti. Kot ponavadi, tudi tokrat. Z užitkom preberem post od tebe. Upam si izpodbijati samo en stavek: Mislim, da te izkorišča. Jaz pravim: IZKORIŠČA TE. Nobenega mislim.