Gina
|
Ne catja, nisem rekla, da se moraš trudit, če ti ni. Zakaj preberete na pol? Rekla sem, da če ji je vseeno, naj se potrudi, če pa tega ne mara, naj pa se ne. A ti se ne potrudiš, catja, pri rečeh, za katere ti je vseeno, za svojega? A tvoj se ne potrudi, pri stvareh, ki so mu brezvezne (beri: vseeno, ne beri: mu niso fajn) zate? A mu vedno paše pospravit kuhinjo, al se npr. čeprav mu dol visi za pospravljeno kdaj prisili pospravit, zaradi tebe, ker tebi to pomeni? Ali te kdaj pelje v gledališče, čeprav njemu dol visi za to, ker tebi to veliko pomeni? Ali gre kdaj na kak obisk, čeprav bi raje gledal tv, ker tebi to veliko pomeni, njemu so pa taki obiski čisto brez pomena, dolgčas? Ali ga ti kdaj npr. pocrkljaš z njegovo najljubšo hrano, čeprav je tebi brezvezna, ne sicer da je ne maraš, samo ni ti pa kaj dosti do nje, zaradi sebe je ne bi kuhala - zaradi ljubezni do njega? Vidiš, to sem hotela povedat. Enako je z obiskom cerkve. Samo tiste, ki vam je cerkev zoprna, rečete namesto da vam je zoprna, da je brez veze. To sta dva čisto druga pomena. Če vam je zoprna, jasno da je brez smisla hodit, če pa vem je brez veze, dolgčas, potem pa je nesramno se požvižgat na to, kaj je parterju res fajn, pa mu ne ustreči. To ni hinavstvo, kot ni hinavstvo to, če moj pospravi kuhinjo, čeprav mu dol visi, če bi bila usrana, kot ni hinavstvo, če gre z mano na ples, ker meni tako paše, kot ni hinavstvo, če gre z mano na obisk, ali pa od mene, če mu skuham njegovo ljubo jed.... V partnerstvu je pač tako, da če bi vsak delal samo tisto, kar on osebno ljubi, da se partnerstvo razdre, ne more obstajat, ker dveh totalno enakih ljudi, ki bi jima isto bilo fajn, ni. Partnerstvo pomeni, da osrečiš partnerja tudi pri rečeh, ki so ti brez veze, oz. za katere ti je vseeno in da partner spoštuje, da ga ne moreš osrečit tam, kjer ti je nekaj zoprno. Problem nastane tam, kjer je obema nekaj zoprno. Jasno da potem ni treba drugemu ustreči. Temu pa jaz rečem temeljna nekompatibilnost - sploh kar se tiče osnovnih življenjskih prepričanj, kot so vera, vzgoja, life stile.... Štekaš zdaj razliko? A ti je vera zoprna, al samo nevtralna? Ker če ti je nevtralna, potem gre za tvoj ego, še vedno mislim tako, če pa ti je zoprna, imata pa velik problem.
|