*Naja
|
Ravno sem se privlekla domov, ker sem cel dan lutala po opravkih(kadrovska....CSD....os.zdr.....k našim domov....trgovina...ptt...frizer), tako da sem pošteno utrujena. Ste bile pridne in niste tolk klepetale....sem vas hitr dala skozi . Meti- V celjski bolnici(pa verjetno tudi v drugih) imajo črpalko, tako da jst si je ne mislim s seboj nesti, pa tudi nabavljala je ne bom prej. Sem pa delala danes konkurenco Bamby in sem bila navsezgodaj pri frizerju in mi je frizerka ravno razlagala, okrog teh prsnih črpalk. Rodila je 3 tedne prej in je bil njen mali pravi zaspanček, ki ni hotel kaj dosti piti. Ona pa mleka za izvoz. V bolnici si je potem črpala kr z njihovo črpalko, ki je bila baje enkratna, za doma si jo je pa nabavila, ko se je vrnila iz P.....Naslednjih 11 mesecev si je črpala mleko in tamalega hranila na flaško...Kupila si je ene 5 različnih črpalk, od ročnih do električne. No, pa se je izkazalo, da električna boli ko , tako da je prešaltala na ročne in za najboljšo se je potem izkazala Aventova, ki je ne more prehvalit. Evo, upam da sem ti kaj pomagala . Nizy- ko je moja kolegica rodila, so ji v bolnici dali ta sprej za nos in je res ful učinkovit. 10 minut pred dojenjem si je pošpricala nos in sledil je pravi naval mleka . Mesečnica- če imaš mere z Uz-ja (trebušček, glavica, stegnjenica), obstaja internetna stran, kjer te mere vpišeš in ti izpiše približno težo . Evo link:http://babymed.com/tools/ultrasound/fetal%5Fweight/ Februarka- čudno, da ti je G že kompliciral zaradi lege otročka. Meni je moj G rekel, da imajo tam do 36tega tedna še vedno čas se obračat in da se pred temi tedni s tem sploh ne ukvarjajo Bamby- sem šla danes na CSD pa so me čist razočarali. Ko sem rekla oni ženski tam, da bi jst po 105-tih dnevih izkoristila še dopust in da bi tisti čas bil moj doma za bebo, me je gledala, kot da prvič sliši kaj takega in mi rekla, da tega pa ona ne ve, da to so pa prevelike podrobnosti....Haloooooo . Pa na vratih visi ploščica z njenim imenom in pod njim piše, da se s tem ukvarja....Pa sj ne moreš verjet....tele babe na socialni so res prave koklje. Mislim, ob vseh nosečnicah, ki zdej hodijo tja urejat zadeve...., da dol padeš. Na koncu je bilo že tako, da sem jst njej razlagala, da ji določenih papirjev še ne morem pustit, dokler ne razrešimo tega, a je tista zadeva možna ali ne. No, na koncu mi je rekla, da bi pa to mogoče vedela ena njena kolegica, ki pa pride naslednji teden v službo....Aja, pa najprej me je hotela kr hitr odpravit, da kam se mi kao tak mudi, da mam ja šele februarja rok in da naj pridem januarja, da mi bodo še tisto plačo zravem šteli. babji....Ja pajade, da se mi bo ja še en mesec bolniške več zraven štel in mi kvaril povprečje. Sem jo po hitrem postopku utišala, da se lahko te zadeve rihtajo 60 dni pred pdp-jem in da jih imam namen urediti v decembru. Prokleta baba, kok me je razkurla . Še glede Angel care.....jst ga bom nabavila, če ne ne bom nič spala. Bom vzela kr rabljenega prek neta....so okrog 60 evrčkov. Zdej pa da še jst mal pojamram . Men se pa zadnja 2 dni dogaja, da ful ne morem izpraznit mehurja....recino pijem in potem letim na wc, ker me začne tiščat in se mi zdi, da mi bo mehur počil, pol pa noče tečt, al pa je tak curek, da je za zjokat. Pa tiščim, pa tiščim, pa nič. Spijem en kozarec, pol morem it pa 5x po mal na wc, da spravim tist ven