Polonca s piko -> RE: uporabnice pralnih plenic-vprašanje (2.4.2009 9:23:35)
|
Mala-princeska Jaz bi ti jih bla ene par pripravljena posodit (Racmank) za krajši čas, ker jih imam zdaj kar dosti, ker sem jih še nekaj v dar dobila. Sicer so pa men pri Racmanih rekl, k sm kupovala ene 15 komadov naenkrat, naj jih v štartu samo 5 operem in preizkusim, pa lahko ostale vrnem, če mi ne bo všeč. Sam so mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], tko, da ko sem šla naslednjič gor sem samo še malo dokupila, ne pa vrnila :) Pa tud, če se ti zdi, da ne bo šlo, pa da ti jih 5 ostane, je čist ok, da imaš vmes za poštukat - če je naprimer rdeča ritka, če ti zmanjka zaloge... Sam boš vidla, d je ful bl simpl, kukr zgleda. Pa že vnaprej ti povem, de te bo par kolegic mel za prsmojeno. Ena je spraševala glede pleničnih predlog - kako jih peremo. Jaz jih v stroju skupaj z ostalimi pleničkami...mislim, da prenesejo pranje kake 4x, potem pa pridejo že zelo tanke in se rade zatrgajo. (Mimgrede, jst jih zdej uporabljam tud zase namest dnevnih vložkov :) (3x prepognjene) ob ovulaciji, ko je malo močnejši izcedek. Se tako ognem raznim dišavam, pa gelom, pa plastiki...) Ena je pa mal nazaj spraševala, kako mamo pleničke, da ne smrdijo. Jaz imam vedro s pokrovom, notri pa "vrečo", ki sem jo sešila z ene stare zavese (da se jo pa tudi kupit). Pleničke mečem v vedro, pa nič ven ne smrdijo, dokler je pokrov gor, plesnijo pa tudi ne, ker je zračna vreča. Še nikoli mi niso splesnele, pa so tudi dobre tri dni notri. Potem jih pa kar skup z vrečo prestavim v pralni stroj, da ni treba prijemat vsake posebej. No, tu pa pride moment težkega dihanja :D ker vse zelo zasmrdi po amoniaku (ne po drekcu), ampak hitro mine. Pa tud dokler je bla mejhna, ni tolk smrdel. Aja, pa splaknem jih samo, če je kar precej drekca na plenički. 100% zadovoljna!
|
|
|
|