dskubin
|
Jaka, vse naj naj! IZVIRNO SPOROČILO: Naomi sam a je mela kera diabetes u nosecnosti...insulin?? Jaz sem imela diabetes in sem bla 3 mesece na dieti. Res sem si napravila prehranski načrt (jedla točno ob urah in poo vnaprej sestavljenem jedilniku - točno sem si izračunala koliko česa in tudi vagala) in mi je to pomagalo. Pa se nisem pregrešila, ama niti 1x. Je blo hudo, še posebej proti koncu, ampak raj tko, kot inzulin. V nasledni nosečnosti (če bo), mečaka verjetno dieta od vsega začetka. Pri Dražu me na test sploh ni poslala, sem pa skor 100%, da sem mela cuker, ker sem se zredila za 27 kg (in te kile mi še zdej hodijo narobe ), pa sem jedla pol manj, kot v zadnji nosečnosti. Če pa ne gre drgač, bi pa šla na inzulin. Mi ne bi bil noben bavbav, ker ga ima moja svakinja in vem, kako izgleda, če pa nič o tem ne veš, je verjetno kar šok na začetku. No s tem je tako, da ti ni treba bit na tko strogi dieti, ker si pač sladkor uravnavaš z inzulinom. Ni pa res, da ti je sladkor kar sam od sebe na pravem nivoju, saj rabiš kar nekaj časa, da ugotoviš, koliko inzulina si moraš za kero hrano dat. Npr. svakinji pašta ful dvigne sladkor, pa se je je zaradi tega dolgo izogibala, ker si je morala po vsakem obroku še dodajat inzulin (na unga že izračunanega pred obrokom) in si pol stalno kontrolirat. Zdej je pa ugotovila, da ji modra Barilla ne dvignejo cukra in lahko je pašto vsak dan (ja, mi Primorci). Sem imela pa takoj po porodu OK sladkor (ne šele po koncu dojenja), ravno tako se je svakinji uravnal takoj, kot je bil pred nosečnostjo. No, ona je še vedno na inzulinu, ampak na prednosečniških dozah. IZVIRNO SPOROČILO: Žabika ti prinesem denver obrazec To bi pa mi tudi, prosim. Glede pogostega zbujanja ti ne znam nič svetovat, ker se mi s tem ubadamo že od rojstva, pa še vseeno nisem uspela prit sodu do dna. Če pa slučajno kaj iznajdem, sporočim za mastne šolde IZVIRNO SPOROČILO: tejčica Jaz pa po doooooolgem času spet vem, kako je če imaš mačka, ker tako slaba kot sem danes ne pomnim kdaj sem bila. Welcome in the club (opažam, da nas je iz dneva v dan več), jaz imam danes tudi take šljive pod očmi, da bi blo boljš, da ne bi šla skoz vrata, ker bojo sosedje kam klicali, da me doma tepejo Tudi jaz upam, da so samo zobki, ker se noče vsakič, ko se zbudi dojit, ampak se včasih samo dere in stoka in se ne more in ne more umirit. Ampak jamrala pa ne bom, pa ne pa ne pa ne! Itak smo si sami to zakuhali, smo hotli še 1ga sončka, zdej nam pa en sveti podnevi, pa tadrug ponoči Draja tinaaja, aj se nam pridružiš jutri, boš trenirala za London? IZVIRNO SPOROČILO: Žabika sploh ne vem kako bi ji to poservirala sredi noči v popolni temi! Kaj pa na injekcijo? Tko jaz Dražu dam zdravila, čisto počasi stisnem v usta in kar v snu popije
< Sporočilo je popravil dskubin -- 6.11.2007 9:15:29 >
|