Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: eya Maychika, sem se spomnila, kako ti lahko dostavim šampon-preko ene kolegice, ki je iz Puštala, dela pa tukaj, kjer jaz. Nje ne poznaš, je pa v sorodu z DeVillo. Ti napišem več po ZS, ok? To sem se nasmejala - Slovenija je res majhna, ni vraga, da se vsi ne poznamo med seboj, tako ali drugače . Ja, pravila... sem si jih zadala v glavi kot cilj, ker se jih le tako držimo in imamo vsaj približno neko doslednost. Drugače me takoj obrne in sledi samo kreganje, kričanje in veliko preveč izgubljenih živcev. Čeprav, če vprašate mojega tasta, imamo najbolj razpuščenega in razvajenega otroka daleč naokoli . Ma, vsak po svoje, najvažnejše se mi zdi, da se vsa pravila in drugo prilagodi vsakdanjiku vsake posamezne družine in individualnim željam in potrebam članov te družine. Kar deluje pri nas, pri drugih ne bo. Z umivanjem zobk smo tudi mi imeli dooooolgo probleme, pa smo jih tudi na silo umivali (berite: Kristina je kričala in jokala , jaz pa sem jo držala v naročju in ji umivala zobke), ker ima na zgornji enici že majhno luknjico. Me ful daje panika, da če to tako hitro rata, potem bo ob zobke še preden ji bodo stalni uspeli zrast. Potem pa jo je očka vzel v roke, začeli smo si umivat zobke vsi hkrati (kao zgled), vse skupaj je prikazal kot zabavno in v smislu, kok je faj si zobke umit, če boš pridna, si jih boš lahko umila, drugače pa ne . In je delovalo. Pa še baterijsko krtačko smo kupili in jo je zabavalo tisto brenčanje. Če drugače ne gre, pa se tudi mi poslužujemo Nodija. Packanje - sem zihr, da je naša beba največja packa . Ampak jo na to sploh ne opozarjam, dokler ne dela tega zanalašč. Potem spet sledita dva opozorila in na koncu ji vzamem za jest. Do naslednjega obroka ne dobi nič. (joj, sem grozna mama ) Ampak to je redko, da zanalašč packa, običajno, če nisem zraven, ko je, da pridobi pozornost. Če pa po pomoti nekaj polije ali kaj podobnega, v miru pobriševa, brez dodatnega debatiranja in to je to. Saj se vsakemu zgodi. Joj, tisto punčko pa sem tudi sama gledala še ko je bila oddaja na PRO7 nekaj let nazaj. Boga revca, kot da bi bila v vojski se mi je zdelo, kako jo je mama nadzirala. Laske umit pri nas je katastrofa. Vpije že, ko vidi šampon. Ampak nekako pomaga, če jih še ona umije meni in da ji laske najprej zmočim samo s krpo, našamponiram, potem pa jo zavijem v brisačo in poležem v naročje, da ji glavica visi navzdol v banjo in ji potem s tušem ali lončkom sperem glavo. Zdaj je že kar uredu, ko je videla, da ji tako nič ne teče v očke. Se pa baje dobijo tudi eni ščitniki za glavo. Meni pa je mami na oči dala krpo, ki sem jo tiščala na oči, da mi ni teklo notri, samo naši to ne paše. Zvezdica, samo da je vse uredu. za punčko. Joj, Mojčika, se boste navozili. Greva midve zajtrkovat. Lep dan
|