Kerensa*
|
IZVIRNO SPOROČILO: janja 27 keresna te je prav lepo brat, hvala za nasvet s domstosom...je šlo iz supergic vse dol (če se še spomniš) mi tud bulimo fino gospo pa predvesm zato k je moja mama ji mal podobna pri njej mora bit pospravljeno vse v nulo, pometa 70 kvadratov stanovanja tri krat na dan še sedaj k sta s fotrom sama.....zato pa je pri meni lih kontra kot atomska bomba...sej kadar pride k meni bi ona vse lepo v red spravla..ma ji ne pustim O, spomnim se Domestos-a, n'č bat'. Zame je splošno znano, da nisem gospodinja, ampak ko je pa treba vsake toliko kaj očistiti, pa pač pri nas potrebujemo nekaj močnejšega, glede na to, da že od prej ni bilo redno očiščeno . In v vsem tem času sem odkrila, da je Domestos (rumeni ali zeleni) edini, ki vse spravi z vsega. Enega imam vedno doma, za kritične primere, samo včasih je treba malo paziti, da ne gre dol še barva . "Fine lady" je pa zakon. Mi je prav žal, da nimam DVD rekorderja, TV-ja pa tudi še nismo uspeli povezati z računalnikom. Da bi pa ugotovila, kako to snemam na Siol-nekaj, pa ni šans - sem prevelik anti-talent za to . Tako, da zdaj vneto iščem nanizanko po eMule, da bi jo posnela (vse dele), ampak kaj, ko je eMule ostala brez serverjev (samo nek FranceMule mi je ostal, gor ni pa nič ). No, pa sredo smo tudi preživeli, kakor vidite. Čeprav komaj. Zjutraj nam je sneg zje*al ves bioritem, kolikor ga sploh imamo in svoje tri moške sem brcnila skozi vrata šele ob 7:45. Pa saj ne bi šlo prej - avto odkidat, pa odtajat, pa s Prul pripeljat v Staro Ljubljano, da otroka ne pešačita in zmrzujeta po snegu in plundri... Itak, da so potem zamudili tako šolo kot vrtec. Od Centra do BTC-ja so se vlekli 45 minut! Jaz sem imela en lep plan, da pospravim stanovanje. Saj delno mi je uspelo - predprostor in kopalnica sta kot nova (v primerjavi s tistim, kar je bilo prej). Iz predprostora sem pometala ven vse, kar ni bilo za tja, pobrisala sem prah po vseh policah, pomila notranje okno , zalila fikus (al' kaj je že tisto, kar imamo), pomila obe ogledali, pa tla tudi (in še pometla predtem!), očistila pasji kotiček,... V kopalnici sem prav tako pomila ves inventar, vključno s sekret školjko (kar mi ni podobno), naredila prostor na polički pri ogledalu (ker je Kamikaza tulil, da nima svojih treh kosov kozmetike kam postavit' ), oprala sem eno pisano rundo, belo sem pa samo naštimala (ker če bi jo dala prat, bi spet potem tri dni stala v stroju in bi jo morala prat še enkrat )... Po dveh urah tega mučenja me je vse tako bolelo, da sem obupala. Imam namen nadaljevati danes (we'll see). Potem sem klicala šefa, kdo bo zvečer delal - jaz ali ta nova "gospodična". Pa je rekel, da jaz. Eh. Do 14-ih, ko je prišel domov Jan (iz šole), sem "počivala hrbtenico" pred računalnikom, potem sem se pa komaj prepričala, da sem šla ven do banke. Kaj 'čmo - otroški dodatek ne sme ležat na TRR . Sledil je City park in futr-shopping (hladilnik je že jokal doma), nato skupaj s Kamikazo v vrtec po Bertija (zakaj je otrokom tak užitek skakat po snegu, potem je pa avto ves moker?! ), nakar sem se Kamikazi komaj pustila prepričati, da sem šla z njim in Bertijem k tašči. Ampak je bilo treba - imamo družinski paket na Mobitelu in ga. Tašča nas je "dobrovoljno" povabila, da pridemo po svoje položnice . Litanije o tem, da imamo računa za polovico njene plače, so bile tokrat čisto kratke - upam, da je bil eden od njenih novoletnih sklepov ta, da nam ne bo več težila, kam mečemo svoj denar . Malo je še pojamrala, da Tasta meče tretja puberteta (s čimer sem ugotovila, da smo mi kljub vsemu še normalni ), nabasala nam je celo vrečko sokov in sendvičev (sem jo natrenirala, kaj jesta moja otroka ), potem pa smo se pospravili domov. In ker smo spet 20 minut po Prulah iskali parkirišče, sem zamudila Cosby show. Za "Fine lady" pa potem ni zneslo, ker se je Jan odločil, da bo gledal Komisarja Rexa. Ker se je Kamikaza odločil, da ne gre nazaj delat (je rekel, da ima raje manj denarja, kakor pa, da še naprej leze po takih cestah), se je usedel k svojemu računalniku in si odprl eno Laško, jaz sem pa zblefirala pridno gospodinjo in šla skuhat večerjo. No, pa ne mislit', da sem se kaj preveč mučila - ravioli s pršutom in bolognese omaka iz kozarčka - če komu kaj naj prav, naj pa taščine sendviče je. Sredi večerje pa SMS od šefa - da naj bom kar še en dan doma, ker bo ta frišna delala. Yuhej! Mogoče mi pa ne bo treba čakati do februarja, da delam samo še za vikende. S polnim želodcem sem se samo še toliko usedla k notebook-u, da sem pogledala, če smo kaj zadeli na Lotu - ja, smo, 1€! Listek je bil pa 7€, mater. Potem sem pa razjezila otroka s tem, da gresta "malo" prej spat - sredi dnevnika sta bila že oba v postelji (in sta najbrž buljila v strop ). Jaz pa tudi - bumf v posteljo, Kamikazo zraven in... ... in evo - ura je, kolikor je, jaz sem pa že pol jutranje kave popila.
|