|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005 - nadaljevanje
2.8.2008 21:55:33   
HIMH
Na brzino da vas pozdravim ker pol grem spat je treba zgodaj vstat.

Tastari je spet delavnio na morju, mičkena uživa z babi v Savinski jaz pa pridno perem in hodim na šiht kjer je kaos. Po 14 dni dopusta pridem v čet. zvečer domov in v petek kr takoj zjutraj v žerjavico no danes se mi po 2x vstajanju ob 4 že user posted image .

Pegica jaz mam priorja samo je plav z peseki pa gre počasi v menjavo. No tudi mi2 sva se odločla za Remerja ker je res najboljši le, da naše vozilo nima isofixsa in bova vzela kr navadnega z hailain prevleko.Pa NAJVERJETNEJE BO PRIROMAL IZ NEM KER JE BISTVENO CENEJŠI. Pri tem isofix je razlika cca 50 evr. Pri nas je 220 v nem pa cca 160.

Kako fotko iz dopusta ma nalogo prlimat Blanka ker drugače se itak ničl ne javi.

Nič pokomentiram kaj več jutri sedaj se mi že spi.

LEPO NEDELJO

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3101
3.8.2008 7:50:36   
sonček balonček
Ojla, ker sem vstala prej kot ostali trije člani družine, imam celo minutko, da nekaj napišem. Četudi sem vstala zato, da pišem seminarsko za magisterij.

Mi dneve po prihodu iz morja preživljamo delovno. Jaz čistim, perem, zlagam cunje, ker nam je čistilka pobegnila na morje do konec avgusta.user posted image  Če imam minutko časa delam za faks. Tudi varuške za Laro nimam več, tako da ostane doma do septembra, ko gre v vrtec.user posted image  Kar mi je po eni strani fajn in lepo, ker sem rada z njo in jo pogrešam, če je ni, po drugi strani bi pa ravno avgusta morala največ narediti za faks, če ne lahko vseskupaj pustim ali začnem znova. Vprašanje, če mi bodo sploh še podaljšali veljavnost teme. 

Lara je na morju nehala spat. Vendar glede na to, da če zaspi, spi 3 ure, sklepam, da je zaspana. Tako sem prvič pri njej uvedla malo bolj prisilne aktivnostiuser posted image . Meni je bilo grozno in ni bilo upanja, da bomo sploh kaj uspešni. In vendar je včeraj ratalo, da je zaspala brez kreganja in jokauser posted image . Je pa to pomenilo pol urno branje pravljice, stiskanje, božanje in ščepec groženj in obljub...user posted image

Včeraj smo Laro zmerili 102,5 cm in stehtali 14 kg. Maruša ima pa že 9,6 kg in 71,5 cm.

Petek smo preživeli v Logarski dolini in smo se imeli super.user posted image  Laro od morja dalje intenzivno privajamo na lulanje in kakanje brez plenic. Je zelo trmasta in kakšen dan striktno lula in kaka v gate, potem pa tri dni pridno pove in gre lulat na kahlo, stranišče in travo. Ker jo je doma ati navadil, da gre lulat v travo, če sta zunaj, je v Logarski pri Plesniku vsa ponosna najprej naredila lužico na stopnicah bajte. Ko sva prišli umiti nazaj iz stranišča, pa je vsa ponosna naredila klobaso kar na terasi restavracije, kjer smo jedli kosilo user posted image . Tam je pa čista smrtna tišina, nič muzike in avtomobilov, ki bi zadušilii glasove. Tako so vsi gostje vedeli, kaj se je zgodilo. Na srečo je bila taka kompaktna klobasa, vendar dolga skoraj 20 cm. Še sreča, da imajo tam take velike servetke, tako da sem jo zavila in "ponosno" odnesla v stranišče. Valjda so vsi gledali.

Zdaj pa na hitro še odgovorim kar se spomnim za nazaj, da ste spraševale.

Bino
Pri Maruši sem se diete mleko, jajce, pšenica, vse rastlinske maščobe, razen kokosova mast, bel sladkor + ostali potencialni alergeni, držala do malo čez 5 mesecev starosti. Malo preden sem njej začela uvajati hrano. Vse je šlo čez, razen mleko, čokolada, mandeljni ne. Res pa da je mleko preko mojega mleka bilo problem le v večji količini, tako da zaenkrat spet lahko jem kupljen kruh, si privoščim kakšno salamico, ki vsebuje drobec mlečnih beljakovin. Do predvčerajšnjim ni bilo problemov v obliki izpuščajev. Je pa res, da od kar ji dajem GH, ne spi več tako kot je spala pred uvedbo. Se zbuja miljonkrat na noč in joče, se včasih zvija. No, da potrkam na les, zadnje dve noči je nekoliko bolje. No predvčerajšnjim pa je dobila spet nekaj izpuščajev po obrazu, vratu, ramah, zgornji deli rok, malo prsa. In to zato, ker sem se res prvič do sedaj pregrešila in pojedla pikico čokoladne bajadere.user posted image  Mleko ji dajem samo moje, ji še nikoli nisem poskusila dati umetnega, tudi allernove ne. Kaše ji delam iz svojega mleka.

Mml
Ti si že pred časom spraševala, kako dam obe spat. Čez dan zelo težko, ker ne zaspita niti slučajno isti čas. Zvečer pa vedno lažje. Ampak pri nas to vedno pomeni, da grem v posteljo tudi jaz istočasno. Jaz sem na sredini zakonske postelje, Lara na eni strani, Maruša na drugi ziza. Jaz preberem Cicido ali kakšno knjigo (celo, da ne bo pomote), kara traja od 10 minut do pol ure. Največji problem je umiriti Marušo, ki sega po knjigi in se reži, včasih celo intenzivno posluša in komentira slikeuser posted image . Potem, ko se Lara dovolj umiri, rečem lahko noč, eno bolho za pomoč... ugasnem luč. Šele potem je Maruša dovolj mirna, da lahko odziza svoje in zaspi pri meni. Potem, ko obe zaspita, odložim Marušo v njeno postljico in se stisnem k Lari. Potem spimo!. No Lara, jaz pa vstajam, ker se Maruša prve ure spanja pogosto prebuja in ji je treba dati dudo, jo obrnit, potolažit, včasih še dati malo na zizo... Ampak je vedno bolje, če izvzamem, da gremo vsi na enkrat v posteljo in da nimam niti minute na dan zase. Spat gremo pa ob cca 22:00.
Kampiranje smo zaenkrat odložili in tako še nisem imela naštudirano kam bi šli. Končno smo namreč dobili keramičarja za naš zahteven gres in trenutno poteka podiranje stare kopalnice in polaganje in sestavljanje nove.

Verjetno sem katero vprašanje izpustila, ampak zdaj je tu že cel roman. Samo na hitro še pokomentiram kakšno vašo dogodivščino.

Lonja, Nana Liza, JanJan, uživajte na morju!

Pegica, a ti imaš kakšne roke, al kaj tako hitiš z dr? user posted image  A delaš tudi takrat, ko Ažbe bedi?

Cuma, Šnucika, user posted image  za službo.

NRMM, kaj je to z nekimi črnci?!?!

(odgovor članu HIMH)
Neposredna povezava do sporočila: 3102
3.8.2008 8:23:27   
NRMM
Juuuuuuuuuuuuuuuuuuutro!

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image za vse,vsebina po izbiri.

No pa je nedelja,auf smo že od pol 7 user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ,jaz sem kot polna luna,očitno je bila noč prekratka user posted image .
M&M&mož gledajo ŽIV ŽAV,jaz imam pa malo miru pred pc.Bo pa treba it počasi malo likat,ker drugače bomo začeli zmučkani okol hodit user posted image .

HIMH
dobrodošla nazaj.Nič ne jamraj,sej v 14 dneh si se pa ja spočila user posted image .Javi se kaj in čas bi bil,da se spravimo na kak kafe al si zdej imela 14 dni dost Blanke user posted image .

Sonček
ti pa si pridna,da še ob dveh nagajivkah najdeš čas za faks.A čem si vzgled vzet po tebi?Jaz imam baje pripravljeno pogodbo,kjer piše,da moram do naslednjega septembra končat faks,so me pa našli ja user posted image .Kar pa se črncev tiče........hmmmmuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image ......povezani so z dopustom na Djerbi,ne vem kaj ima Lonja to neke misli user posted image .

Zdej pa grem počasi pripravit za likanje,drugače ne bo nič zopet od mene.

Lepo nedeljo,maximalno uživajte!

LP

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 3103
3.8.2008 15:17:11   
šnucika
Dan!

Upam,da mi uspe kaj napisat,ker Živa skozi teži....jo kakat tišči in to je pri nas še vedno nek ritual,čeprav je sedaj že popolnoma brez plenice podnevi in vse opravlja na kahlico.

cuma - sem razmišljala...glede na to,da delamo za italijane,se dela po njihovo-naši prazniki torej niso prosti,če ni praznik tudi v Italiji?Naprimer 2. januar....
Vi boste že uigrani in boste 11. že nas učiliuser posted image

mml - niso mi zraka ven spumpali,no,vsaj zdi se mi,da ne,ker sem imela takoj hude bolečine,ko sem vstala s postelje in so mi rekli,da bo šlo samo ven,da naj rigam...pa vse ni šlo in je potem res bolelo ko user posted image

lonja - lep dopust!!user posted image

nanaliza - user posted image za lužice v kahlici!!!

sonček - tudi vaša punca je velika.Živa ostaja kar v povprečju,nekje 93.5 je visoka.Sicer pa je že dolgo nisem merila.

No,nekaj sem uspela napisat...Živa je vmes 3X napolnila kahlicouser posted image ...pa spet se nekaj napenja.Včeraj je pol kg grozdja pojedla,pa ni šla nič kakat...danes pa slivov sok in sirup lactecon in jo je sedaj končno spucalo.Če drži dva dni,jo ponavadi zapre in je potem jok in stok.

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3104
4.8.2008 8:32:00   
ac
Sramota, smo padle na drugo stran!  Hitro ena user posted image za vse, da se malo zbudite!

Sicer pa dobro jutro! Vikend je mimo in je treba spet mal delat. V soboto je Sara prišla z morja in je že prava babnica! Jo je pa kar razganjalo in smo se samo smejali, take je zganjala. Tako je doma veliko bolj veselo. Samo časa za izpopolnjevanje mojega izrazoslovja mi pa potem seveda zmanjka user posted image . Tako, da upam, da mi uspe tale mesec vzet kakšen teden študijskega dopusta, da zadevo končno sfiniširam.

Ja, nič, grem spit kofe. Preživite lep dan!

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3105
4.8.2008 8:57:32   
mml
Jutro,

izpolnjujem lonjino naročilo in nas spravljam nazaj na prvo stran user posted image

Po dobrih treh tednih je danes Manca spet pritacala v spalnico in se še malo stisnila k meni, je prav pasalo, samo kaj ko je trajalo samo 2 minuti, po tem pa takoj akcija...zaspi malo po 22. in redko spi dalj kot do 7.30, danes je bil skoraj praznik, ko je prilezla k meni šele ob 7.45. Si sploh ne predstavlja, kda bi se že zbudila, če bi šla spat recimo ob 21...rajši ne bom poskušala. Trenutno so najbolj priljubljene živali opice in dinozavri user posted image . Sem imela dve opici sposojeni, po tem si je zadnjič še eno sposodila na obisku pri moji teti...no zdaj sem pa obupala in sem ji eno kupila. Za dinzavre je patudi najedala, da sem ji kupila paket donozavrov in jih zdaj postrojava in sploh skrbi za njih. Opica se pa pogosto guga v Maticevi igralnici in je po tem hudo, ko pride v igralnico Matic user posted image
Pa še novo foro ima...in to je ne si umivat las. Kriči, kot bi jo deval iz kože in včeraj se je rajši spravila kar v posteljo, kot da bi se šla umivat, ker je vedela, da ji bom umivala lase...no upam, da bo zadeva v kratkem minila, tako kot je minila večina takšnih for...
Danes in jutri smo sami, po tem pa razmišljam, če ne bi dala Mance še za kakšen dan na počitnice k moji mami. Bom videla, kako bo hodila, ker danes še vedno hodi samo po zunanjem delu stopala in peti, prste pa pazi...tako da me malo skrbi, da jo še vedno boli...

sonček balonček upam, da ti bo zraven dveh navihank uspelo kaj narediti za podiplomca...meni ne bi. Meni pa ni problem dat obeh spat čez opoldan, ker oba praviloma sama zaspita user posted image . Zvečer se pa še nisem lotila podviga, samo mislim, da zdaj bi že šlo, verjetno bi malo modificirala ustaljen red...
Sicer pa user posted image  za odpravljanje plenice. Pa še eno vprašanje imam zate...a Maruša še kaj poliva? Ker Matic še kar precej poliva. Me že kar malo skrbi...pa zdi se mi, da se mu zelo počasi prazni želodček, ker še po 10 urah vedno pljuva sadje, ki ga je pojedel opoldan user posted image . Bom počakala še kakšen mesec, po tem bom pa videla kako in kaj...

HIMH dobrodošla spet v realnem svetu user posted image . Super, da Hana uživa na počitnicah. A gre Hana tudi jeseni v vrtec?

bino kje se skrivaš? A barvaš hišico user posted image ? Manca me kliče, da moram it z njo lovit ribe user posted image ...

...no ribe so polovljene, pa še krtka sva morali sestavit...zdaj je pa za par sekund na vrsti Slonček Benjamin, po tem se mi zdi, da bova pa rezali in lepili...

Nana Liza kako je Tevž? Je še vedno hripav? Upam, da je že zdrav in dobre volje user posted image

tinas kje se pa ti skrivaš? Upam, da v kakšnem bazenu in ne za papirji user posted image . So vas prejšnji koenc tedna pogrešali na sosedskem pikniku user posted image . Je pa trenutno na sploh pred blokom zatišje, se pozna da so dopusti in so vsi nekje...

NRMM a boš septembra imela dopust, da boš M&M uvajala v vrtec? Kako to, da ste zamenjali destinacijo v Tuniziji? Jaz grem letos definitvno za nekaj časa zadnjič na Djerbo user posted image

arielca si se že prebila skozi lektoriranje?

izabela a ti že tudi počasi odptevaš dneve do morja user posted image ?

Sem sklenila, da gremo danes, ko se Matic zbudi, do Brunarice Bizovik, ker imajo kar lepo otroško igrišče, pa dopoldan je mir, tako da ne bo problemov. Edino kar mi ni všeč, je potok, ki teče tam...in seveda Manca z navdušenjem meče vanj kamenčke...

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3106
4.8.2008 10:15:50   
Izabela_
Dobro jutro,

danes se je moje jutro začelo drugače, ker sem morala na bankomat po denar za varuško, potem sem zavila še v Mercator, pa tam malo bluzila med DVD-ji. Odkar je v Živ-Žavu Gasilec samo, bi Matevž gledal samo to in sem našla zdaj dva DVD-ja. Upam, da mu bo všeč.

Mml - včeraj sem kolesarila, jeeee! user posted image  Moram kar sama sebe hvalit, da bom šla še kdaj. V petek je bilo pa tako grozno vroče in soparno popoldne, da smo šli vsi trije raje plavat v bazen. Ja, morje me že malo grabi, čeprav je šele čez tri tedne. V soboto smo šli v Iglu šport in nakupili še nekaj opreme za kampiranje - še en stol, ker Matevž ga pa zdaj že rabi, pa novo mizo, visečo mrežo, lučke in podobno. Vsega skupaj spet za čez 200 eur. Matevž se je zadovoljen ulegel v en šotor in bil zelo navdušen, tako da mu bo po mojem kampiranje všeč. Saj zakaj pa pravzaprav ne, a ne?  ... Pranje glave: pri nas je tudi to že kakšen mesec problem, tako da ga morava zelo "podkupovati", da zadevo nekako speljemo. Včeraj je bilo po dolgem času spet bolje in je potem še zadovoljen čofotal v banji, da ga sploh nisva mogla spraviti ven.

Nana Liza - super tole leseno kolo. Tudi mi smo ga dolgo "nabavljali", potem pa kupili klasičnega s koleščki. Tole leseno je menda krasno za ravnotežje in potem otroci brez težav prešaltajo na pravo kolo in se naučijo vozit. Joj, zadnjič si me spraševala za avtosedež. Tudi mi smo kupili Roemerja, vendar ne vem, kateri model.

Ac - lepo, da je Sara spet doma in da vas tako zabava! Zdajle je res ena luštna faza s temi otroci, a ne? Matevž je že nekaj časa tako priden, da sploh ne dojemam. Nič ne vpijem, vse se zmeniva. Sploh mi je hecno to, ko nečesa noče, pa začne jokat in vseeno naredi. Na primer včasih spanje zvečer. Noče iti, pravi, da ne bo šel, potem pa vzame sojega medvedka in se odpravi k vratom za v zgornje nadstropje. Isto zjutraj z varuško. Nič se več ne meče po tleh in upira.

NRMM - moja šefica je kul, ja! user posted image  Se bova zmenili enkrat za user posted image , a prav? Trenutno imam sicer res gužvo z delom, ko pa to mine, pa sigurno!

Pegica - ma saj se bo Neli navadila na kolo, boš videla. Matevž je tudi na začetku skoz gledal v pedale, pa nazaj in kaj vem še vse. Zdaj pa krasno vozi in se je tudi že naučil bremzati na zadnje kolo. Vedno bolje! Nama z možem pa tudi paše, ker končno kam pridemo. Matevž kolesari, midva hodiva. Zdaj je že tako hiter, da moram kdaj teči za njim, da mi jo ne ucvre po kakšnem klancu.

Mi tudi pridno uvajamo spodnje hlačke. Včeraj popoldne je Matevž dvakrat rekel, da gre lulat in je zadržal, s kakanjem pa to že dolgo izvajamo. Tudi noče več pleničke in pravi, da bo imel gatke. Upam, da nam uspe tole poletje z odvajanjem.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3107
4.8.2008 11:00:14   
arielca
Ojla,

Tole moje lektoriranje počasi napreduje, ker moj dragi non stop dela in sem tako ves čas Brinin animator. Zvečer pa se mi pogosto preprosto ne da. Ostalo mi je še cca 40 strani, potem pa moram še enkrat skozi celotno besedilo ... Mah, upam, da bo do 19.8., ko pakiramo na dopust, zadeva končana.

Sicer pa ni nič pretresljivo novega. Zdaj je moj user posted image  dobil tri proste dneve, ampak ko smo klicali naokoli, da bi se šli malo razvajat, je vse zasedeno. Tako da sem zdaj splanirala 3 aktivne dneve plavanja, kolesarjenja in hribolazenja. Bo tudi OK user posted image . Pa še kaj bom v miru postorila doma.

Za nazaj nisem še nič brala, tako da bom komentirala kasneje.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 3108
4.8.2008 11:27:20   
Valeri
Ojla,

za nazaj sem samo na hitro preletela, zato brez posebnih komentarjev user posted image .
Evo, mi smo končno preseljeni. user posted image  Se mi zdi, da sva se na selitev kar dobro pripravila, tako da ni bilo večjih presenečenj, stresov in smo vse skupaj kar lepo speljali. Ampak, kolk je ene krame. Čeprav sem že prej nardila čistko, pa še sproti, je vsega tolko, da no comment kdaj bo naslednja selitev. Zarečeni kruh pa to, imam slabe izkušnje user posted image

Torej, največja pridobitev je soba za miškolina. Sva tko gledala, da sva ko je bil gospodič v vrtcu celo sestavila, postavila, opremila z igračami, povštrčki,... in vso ostalo njegovo "kramo" user posted image , tko da ko je prišel domov je bilo njegovo kraljestvo pripravljeno. Ko je zagledal vse skupaj, kar ni vedel kaj bi prvo pogledal, splezal na pograd, pretipal vse igrače, za katere je že pozabil, da jih ima user posted image  .
Ves ponosen je potem razlagal, da ima svojo sobico in kje bo spal, tako, da zvečer ni bilo nobenih problemov. Sicer se je ponoči zbudil in prikorakal k nama, ampak ni panike. Tudi to bo minilo; mi pravi sodelavka, da pri 10 letih user posted image  user posted image  (vsaj pri njih je bilo tako).

Smo pa v tem času uspešno odvrgli plenice. user posted image  Nekaj treninga je bilo že na morju, ko je bil z babi, tudi v vrtcu je brez, tako, da smo ga samo spodbujali in user posted image  za vsako lužico in kakec user posted image .  Je pa kahlica bolj malo v uporabi, gre kar na stranišče. Edino za čez noč še ima pleničko, pa tudi to bomo uredili.

Trenutno odštevamo dneve do dopusta. Sobota je dan D. Šibamo na Krk, kjer ima svak prikolico in bomo tam uživali 16 dni  user posted image user posted image .  Za malega je super, ker imamo pred prikolico veliko prostora in naredimo pravi zabaviščni park, tako da, zabave in sosedovih otrok user posted image  ne manjka.

Tole sem ob diagonalnem branju le ujela;
mml - pri nas je tudi zivozaver (dinozaver user posted image ) zelo interesanten, pa opica, ki je jezna user posted image  tudi user posted image .

vsem ostalim pa lepo dopustovanje

lp, valeri

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3109
4.8.2008 16:46:31   
Nana Liza
Flllllllp na prvo stran! user posted image

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 3110
4.8.2008 16:56:38   
Nana Liza
IZVIRNO SPOROČILO: mml

Nana Liza kako je Tevž? Je še vedno hripav? Upam, da je že zdrav in dobre volje

Tevž je že čist ok. Zgleda da je bilo to posledica od jokca. Ja, jest pridna mami ga prehitr popedenam, da revež še skor jokat ne zna. user posted image Ko pa more, pa postane hripav.

Izabela - user posted image za Matevževo odločnost za brez plenic. Pri nas se saga lulanje in kakanje nadaljuje v plenici. Zgleda, da je v soboto imela samo en preblisk. user posted image Jest sem pa že mislila, da bomo brez. user posted image

Mi smo danes že iz ŽV. Smo se nasončili in nahodili. Morski lev nas je pa še ohladil (beri poškropil med hranjenjem). user posted image

Takle mamo!user posted image Tevž zbudu.

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 3111
4.8.2008 18:12:45   
cuma
Čau punce!

Evo me ... spet doma. Sama ....
Mož in punci bodo gor še do srede ali četrtka.

Na Štajerskem je bilo ok, čeprav je bilo Emi slabo in je bruhala v avtu (ko smo že bili parkirani pred hišo ... super timing) a je bila kot  izgleda kriva samo kaka neposrečena kombinacija skutk + kasneje rogljička in gostega soka v City parku ... Ker je bila po popoldanskem počitku kot nova in je komaj čakala, da se skuha pašta. Drugače je Ema super pridna in vesela, samostojna in družabna user posted image .

Tinkara ima eno naporno obdobje .... podobno kot preden se je začela plazit. Naveličana je bila ležanja a ni še znala sedet in plazit ... in je nergala in nikjer pri ničemer ni imela obstanka. Zdaj je podobno. Naveliča se igračk, knjigic, vozička, plazit pa ji ne dovolimo po travi čez dan (ker mrgoli čebel), po asvaltu (ker ima že obribana kolena) in potem je vsa nesrečna. Skrajni čas, da shodi .... user posted image  za kar pa zaenkrat ne kaže zanimanja. Stoji tudi brez opore, ko pa se želi premakniti, bum na kolena ... Niti če jo držimo za roke ne gre naprej po dveh ...  user posted image  Mah ... bo že.

Moram pa obe pohvalit glede spanja ... ko je že mml načela debato ... Mi po novem Tinkaro odnesemo po večerji v spalnico, jo položimo v posteljo, duda + pajacek in lahko noč ter gremo ven. Zaspi sama. Ema pa itak samostojno zaspi že od januarja ... tako da smo sedaj in če tako ostane NA KONJU user posted image  vsaj kar se tega tiče.
Nočno hranjenje se pri Tinkari še občasno pojavlja, vendar bolj proti jutru (5ih ali5.30 ...).

Obe sta bili pri zobozdravnici in imata zdrave zobke. Edino pri Emi je duda pustila posledice in jo moramo odvaditi čimprej. Ima namreč že malo deformirano čeljust. user posted image  Ne vem če je zdaj primerno še odvajanje od dude ... se mi zdi da je bilo v zadnjem času dovolj sprememb. Jeseni pa bo še vrtec .... tako da res ne vem ali se lotit tega zdaj ali počakat.

Zdaj moram napisat seznam stvari za nabavo ... it v nabavo in potem domov študirat za službo, ker nisem čez vikend niti pogledala .... pa se je že danes spet nabralo en kup novih procedur .... šifer ... pravil in izjem .... user posted image  

Komentirala pa vas bom zvečer ...

Se tipkamo torej

Cuma

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 3112
4.8.2008 19:57:53   
NRMM
Čeeeeeeeer!

Polovica mojih punc že spi ,druga polovica pa se igra z gasilskim tovornjakom,ja ja ati je čisto okužil Marušo s tem user posted image .
Atija so nam pa odpeljali v bolnico user posted image .Ga je piknil sršen,po 10 min je postal ves pikast in vse ga je srbelo,tako,da smo ga najprej peljale k zdravniku,kjer je dobil injekcijo in mu je po 15 min prijela,nakar je lahko šel domov z navodilom,da če bo v pol ure slabše,da naj ga nekdo pelje v bolnico.In ja,po poti domov je dobil mravljince povsod,tudi v glavo,bil je nek zmeden,tako da smo ga zapeljale kar do njegove sestre,ker smo bile tam blizu in svak ga je odpeljal v bolnico user posted image .Kaj se sedaj z njim dogaja pojma nimam,čakam na prve informacije.Upam le,da ne bo kaj hudega user posted image user posted image user posted image .
No pa je ostal v bolnici,ker ima celo telo v izpuščajih in mora čez noč ostati na opazovanju.

Grem pospremit Marušo v posteljo,potem pa pod tuš,da se malo spravim k sebi.

Vas pokomentiram jutri.

Lep več!

< Sporočilo je popravil NRMM -- 4.8.2008 20:02:31 >

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 3113
5.8.2008 7:17:12   
arielca
Jutro!

user posted image

NRMM, upam, da je s tvojim možem vse OK user posted image ! Pa je sicer alergik ali je bilo to prvič?

Pranje glave:
Pri nas je potrebno precej animacije in brisačk, da ji umijem glavo. Predvsem ji gre na živce, ko ji jo spiram po šamponiranju, čeprav je učke ne pečejo, ampak očitno jo moti, ko voda teče čez obraz. Čudno, v bazenu in na morju je to nič ne ovira user posted image .

Avtosedež:
Brina je že pred mesecem dni menjala Tobija za Rodija.
user posted image

Lulanje in kakanje:
Samo na stranišče in brez težav.

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3114
5.8.2008 8:55:12   
Kofi
arielca...tobija ste že prodali?

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3115
5.8.2008 9:16:13   
mml
Jutro

arielca hvala za kofe in telegrafsko sporočilo user posted image . Mi bomo kupovali nove avtosedeže, ko pridemo z morja, ker se mi zdi, da bo takrat počasi čas, da Matica iz lupinice preselim v Tobija, kar pomeni, da Manca potrebuje nov avtosedež. Trenutno se odločam med Priorijem in Cybex Solution X...jih moram videti v živo, po tem se bom pa odločila

NRMM upam, da so ti moža poslali domov že ponoči in da je znjim vse OK. Je pa reakcija na sršenov pik dokaj pogosta, ker dobiš precej strupa v telo. Zoprno je, ker mora biti pazljiv, ker se lahko zadeva pri naslednjem piku, če je ta v kratkem času, pojvi v hujši obliki.

cuma super za lepe zobke. Želim ti veliko uspehov pri odvajanju Eme od dude...jaz si sploh ne predstavljam, kako to narediš user posted image

valeri super, da je potekala selitev tako brez problemov in je Maj navdušen nad svojo sobo user posted image

Nana Liza krasno, da je Tevž zdrav in dobre volje. A sta naslednji teden za kakšno kavo? Manca gre namreč v ponedeljek spet v varstvo (pa 4 tednih!!!) in bo življenje spet bolj enostavno user posted image

pegica Manca je tudi precej časa samo skakala na kolo in s kolesa, pedala se je po tem naučila gonit kar tako čez noč, ampak še po tem se je peljala 10 metrov in je bilo konec, tako da sem bila že kar malo brez volje, zadnjič smo p po tem poskusili in se je brez težav peljala do kave in nazaj...tako da bo Neli tudi pogruntala, da je kolesarjenje prav super user posted image

ac super, da se lahko s Saro tako pomenita...Manc je včasih čisto dovzetna za takšne stvari, drugič imam pa občutek, da je čisto gluha in da govorim steni user posted image . Sva se pa zdajle ravnokar "skregali", ker mi je lezla v naročje in se zvirala in težila, da hoče telefon (ker sem ravno govorila) in seveda, se ji ni dalo nič dopovedati...Sicer ima pa zadnje čase veliko veselje, da se pogovrja po telefonu in jo je prav zanimivo gledat in poslušat, ko se s kom pogovarja user posted image

izabela user posted image  za kolesarjenje, meni se pa še vedno ne da in nimam nobenega pravega veselja...sploh pa ne vem kdaj...popoldan je prevroče, zjutraj ne morem...edina varianta bi bila tam proti večeru. Sicer bo pa tehle  vročih dnevov počasi kones in ne bom več imela izgovorov, da je prevroče...po tem bom lahko počasi začela, da je premrzlo user posted image

Razmišljam, če bi dala Manco od četrtka do sobote še malo k moji mami, pa se ne morem odločit. Moja mama si zelo želi, da bi Manca še prišla za kakšen dan k njej...kaj pa vem...

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3116
5.8.2008 9:31:32   
šnucika
Jutro!

Takole...ko je že nekaj debate okoli dudeuser posted image
Včeraj sem po nasvetu Živinega zobarja preluknjala dudo na vrhu.In sedaj duda vleče zrak.Živa pravi,da žvižga.user posted image
Ni ji preveč všeč.Včerajšnje opoldansko spanje je šlo brez dude in zvečer je zaspala tudi brez.Zjutraj jo je nekaj vlekla,amapk jo kar sama odlaga.
Zdaj upam,da bo počasi nehala....ali pa ji bo postala tudi "žvižgajoča" duda všečuser posted image user posted image
Mojemu ni všeč,je rekel,da jo mučim in da ji bo kupil novo...za ga staškat....da je on tudi do 4 leta dudal.Itak,potem pa je začel kadit.user posted image user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3117
5.8.2008 13:53:24   
NRMM
Daaaaaaaaaan!

Pa sem moža končno pripeljala domov user posted image user posted image .Nafilali so ga z injekcijami in tabletami,dobil še je za domov,da jih jemlje 14 dni in seveda paketek 6 tablet,katere ga morajo spremljati povsod,kamor gre.To ima za prvo pomoč ob piku sršena in po užitju tablet mora takoj poiskati zdravniško pomoč.Upam,da do tega ne pride,ker tako kot si napisala mml,vsak naslednji pik sršena je hujši user posted image .So mu pa vzeli kri za test alergije na ose,čebele,sršene in za IgE.Bomo vidli,kaj bodo prinesli rezultati.

Zdej pa grem mal odležat,ker je bila čudna noč.Vas pokomentiram zvečer.

LP

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 3118
6.8.2008 7:29:12   
Izabela_
Za dobro jutro ena:
user posted image
Zdaj pa grem zbudit Matevža....

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 3119
6.8.2008 8:03:52   
Kofi
mmmm kaj diši.....

(odgovor članu Izabela_)
Neposredna povezava do sporočila: 3120
6.8.2008 8:18:37   
šnucika
Jutro!

Hvala za kavico!user posted image

NRMM - grdo tole s sršenom.user posted image Take alergije so hude.Jaz kljub vsem svojim alergijam nimam na pike in tudi sršen me je že pičil,pa razen močne bolečine in zelooo otekle roke ni bilo nič.Upam,da tvoj možek ne bo imel več bližnjih srečanj z njimi!

Naša misija s preluknjano dudo ne uspeva prevečuser posted image ...je ne moti več in spet veselo dudlja.No,mogoče malo manj kot je prej.

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3121
6.8.2008 8:20:27   
arielca
IZVIRNO SPOROČILO: pegica1

arielca...tobija ste že prodali?

Posodila sem ga kolegici user posted image .

Sicer pa dobro jutro user posted image ! In šibam na zajtrk, potem pa gremo v Avstrijo, ker je vreme katastrofalno in sem mojega diplomatsko prepričala za šoping user posted image .

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 3122
6.8.2008 18:07:16   
mml
A štrajkate al kaj? Nikjer nobene...

Jaz sem trenutno sama z Maticem, Manca je z babi v ZOO, user posted image  na kolesu. No pa da se pohvalim...oziroma moram pohvalit Matica...danes je prvič en obrok dojenja nadomestil s sadno kašico...jupiiii...upam, da tako tudi ostane, ker je takoj več časa preko dneva user posted image . Trenutno se  valja po Mancini postelji, ker je to dosti bolj zabavno, kot pa biti na tleh...

Sem gledala danes Mancine fotke in ugotavljala koliko hitrejša je bila v motoriki v primerjavi z Maticem, ki je prava lenoba...

arielca kje si pa ti slabo vreme našla? Pri nas je cel dan sonce...upam, da je bil šoping v A uspešen

NRMM kako je user posted image ? Upam, da bodo izvidi krvi OK.

bino a si spet odrezana od spleta? Upam, da ste OK user posted image

šnucika upam, da vam projekt odvajanja od dude dobro uspe...user posted image

izabela kava je prav pasala user posted image

Lepo lenarite še naprej user posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 3123
7.8.2008 7:51:32   
Taja Nagaja
Dobro jutro!

Ena velika user posted image za vse.

Bom bolj kratka user posted image . Smo imele user posted image dva dni samo zase in smo ga pošteno izkoristileuser posted image , ker je danes zopet na poti in se vrne v nedeljo. Bina je že dober teden brez pleničke ponoči in včeraj je kakala na travico, tako da se tudi mi počasi poslavljamo od plenic. Beti pravi, da bo ona še malo počakala user posted image .

NRMM:
joj, tole je bilo pa hudo, naj se nikoli več ne ponovi. A je kakšna varianta, da mu pomagajo z imunoterapijo? (mislim, da se tako reče user posted image ) Kako sta tvoji deklici? user posted image za vse tri.

arielca:
kako je bilo v šopingu. Se večkrat spomnim, kako si organizirana, imaš kar seznam kaj vse potrebuješ za Brino. Meni bi kar prav prišel. Predvsem, ker ne vem kaj bo Bina potrebovala za v vrtec. A za Šuštarsko boste doma? Me malo mika, da bi zopet prišli, pa vendar množica ljudi...user posted image

Izabela_:user posted image user posted image user posted image za kolesarjenje. Mi smo šli v nedeljo na en kolesarski izlet po Barju. Beti je spala, Bini pa je bilo zelo všeč. A prideta kaj naokoli?

cuma: user posted image user posted image user posted image za delovni elan, lepe zobke. Želim vam hitro odvajanje od dude. Pri nas v vrtcu priporočajo, da se s tem spopodeš kasneje, ko otrok že z veseljem obiskuje vrtec. Mu je lažje.

šnucika:
upam, da se Živa naveliča dude, mogoče pa ji jo čez dan zamenjaj s piščalko, vendar prej razmisli, če ne bo preglasna user posted image . Mislim nate in držim pesti.

Nana Liza: user posted image user posted image user posted image za Like a bike. Meni je tako zelo všeč. Tudi pri nas je na nakupovalnem seznamu. Kdaj pa vi spet pridete?

mml: ja, Manca je bila res zelo hitro zelo motorično spretna. user posted image user posted image user posted image za Matičev prvi obrok. Le tako naprej. Beti pa zopet štrajka z zelenjavo user posted image . Samo sadne in mlečne obroke bi imela. Ji bom danes malo bučk zmešala med sadje, pa bomo videli, če bo opazilauser posted image . Bina ima novo posteljo, smo jo včeraj končali, ker pa smo naredili še za Beti ima sedaj obe v sobi in pravi, da zato, da user posted image o Manca pri njej spala user posted image . Pozdravček za vse štiri M-je.

tinas: upam, da nam kmalu uspe uskladit kakšen termin. Lupčka za Lio, pa lepo plavajte in si naberite novih moči. V Zvezda parku je razstava ilustracij Zvezdice zaspanke. Take, kot smo jo dobile v porodnišnici. Se tako veselim, da gremo v mesto, ker je Bini knjigica tako zelo všeč, Beti pa Ceferin user posted image .

Sedaj pa šibam zamenjat eno plenico, Bina jo je pa tudi hotela (najbrž sem jo prehitro pohvalila user posted image ).

Barjanski pozdravček

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 3124
7.8.2008 9:46:53   
šnucika
Jutro punce!

Kaj  sem se jaz zdaj spomnila...da čez 4 dni začnem službo!user posted image
cuma - prihajam....upam,da vaša skupina že vse zna in da boste tudi nas kaj naučili!

bino - a ti je že kdo rekel,da si zlata?...tako pridno držiš pesti...hvalauser posted image user posted image
Tudi Živa obožuje Zvezdico zaspanko,vsak večer jo berem,pravzaprav jo znam že na pamet!

duda - nič ne bo...je ne moti sploh,da ima luknjo.Enkrat do šole bo že nehalauser posted image

mml - saj bo tudi še Matic tekal in razgrajal...samo še malo počakaj,pa boš imela dva mala razgrajačkauser posted image

Lep dan vsem!

(odgovor članu Taja Nagaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  123 124 [125] 126 127   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Prešeren »na otroški način«
Prešernova poezija je resna, težka za šolarja, kaj pa šele za predšolskega otroka. Kljub temu pa je Prešeren napisal nek...
10. Teden pisanja z roko: Ko spomini zadišijo
Pridružite se jubilejnemu 10. Tednu pisanja z roko, ki bo potekal med 20. in 24. januarjem 2025. Letos z osrednjo temo »...

imena dvojčkov
carmencita

kakšna imena bi dali enojajčnim dvojčkom?

oba kratka imena (57%)

oba dolga imena (7%)

različno dolga imena (14%)

razdružena imena (Ana Mari (3%)

izmišljena imena (1%)

vseeno (18%)

Število vseh glasov: 228

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!