|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2007
3.1.2008 8:15:04   
surya
Slabo jutro! Eno veliko paniko imam, pomagajte!
(vam pa želim dobro jutrouser posted image )

Včasih pred kopanjem tehtam user posted image . Pa je imel že pred tremi tedni nazaj okoli 7200g, včeraj je imel pa samo 6900g user posted image user posted image user posted image . Sploh mi ni jasno. Velikokrat po dojenju še pogledam, če iz bradavice teče in vedno še šprica venuser posted image . Res mi je samo po par minut. Pa ponoči je na tri ure ali pa še bolj pogosto, podnevi pa na tri ure. Po flaški mu še nikoli nisem dala, tako da ne vem, koliko poje.

Pa še v soboto gremo na smučanje za en teden.

user posted image  Kaj naj naredim? Tolažim se, da doma ni možno točno zmerit, ampak v treh tednih bi moral pridobiti ne pa izgubiti pol kg?

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
3.1.2008 8:23:17   
LINA31
IZVIRNO SPOROČILO: surya

user posted image  Kaj naj naredim? Tolažim se, da doma ni možno točno zmerit, ampak v treh tednih bi moral pridobiti ne pa izgubiti pol kg?

A je možno, da so baterije švoh, ali pa, da si zadnjič narobe stehtala? Full je tudi odvisen čas tehtanja, koliko ndevnih obrokov je že imel in podobno, čeprav res naj ne bi pol kile izgubil.
Jaz bi ga na tvojem mestu še enkrat stehtala čez par dni, drgače pa šla do ZD in ti ga naj tam stehtajo.
Kako pa se ti zdi user posted image ? ALi ima kej preveč kože ali je še vedno lepo zalit?

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
3.1.2008 9:17:01   
jst86
Nefretiti ful se mi zdi čudno,da ti je to P rekla.a se tebi zdi ful okrogla? mani so tud vsi govorili kok je Leon velik in bajsek,naj ga malo manj hranim.po mojem mnenju je čist ok da je user posted image malo bolj okrogel.se malo prehladi in takoj hujša.meni ni nič rekla,pa je mali res en bajsek.smejala se je ker je še na hrbtu lepo obložen s špehcem. sej se P ne morjo zmenit kaj nje prov in kaj ne.

tianna jst mu bom za začetek verjetno jabolček skuhala.najprej sokec,potem spasirano jabolko,....bova počasi začela.receptov nimam,bom mal po občutku delala, Paparica bo malo pomagala pa naša google skupina. načrt sem pa imela podoben kot srček.svetujejo pa da naj bi začel uvajati GH z zelenjavo-npr. razredčen pire.mogoče bom pa s tem začela. ma ne vem še točnouser posted image .kdaj bosta pa začela?

surya jst bi tudi naredila tako kot je LINA napisala.jst sm tud tehtam doma,pa včasih tud malo čudno pokaže.zato ga večkrat tehtam,da vidim kakšna je razlkka.vidim pa da teža lepo napreduje.kako pa se tebi zdi?

lemavrica pri nas je tak jok ko je preveč utrujen.Naš hodi spat že okrog 19h al pa še prej in bog ne daj da ga minuto dlje pustiš pokonci.se je pa Leon tud začel ponoči zbujat v joku ki ga je težko umirit.zgleda je to eno obdobje,al kajuser posted image

moram povedat da me mali iz dneva v dan bolj preseneča.par dni nazaj ni nič prijemal stvari,zdej pa ful.to se je spremenilo dobesedno čez noč.začel se je ful odrivat z nogicami in ko ga dam kravce past,je na koncu čist v drugem položaju kot sem ga pustila.edino pogovarjati se noče več tako kot prej.

(odgovor članu LINA31)
Neposredna povezava do sporočila: 4703
3.1.2008 9:28:28   
guppy
sandra, vedno dobrodošli! Samo prej se bova morali zmenit, ker bom očitno tretjino januarja preživela v LJ po opravkih... uh

(odgovor članu jst86)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
3.1.2008 10:14:15   
surya
Hvala, bom več čaja za dojenje pila, na smučanju bom pa itak več počivala. Potem ga pa še enkrat stehtam in bomo vidli, kaj je. Imamo pa 15. drugo cepljenje in ga bojo tak vagali.

Drugače pa na njemu ne vidim spremembe, nič odvečne kože. Je pa itak bolj suhec, samo na nogicah ima špeheca. Dolgi je, okoli 69cm, pa se porazgubi...

Glede žnaranja po učkah: naš to že nekaj časa počne, ko je pospan. Se pa tudi "praska" po lasišču in čelu. In to kar precej. Napisala sem praska, ker ne vem, kako naj drugače rečem temu. To dela s hrbtno stranjo rokice. Ampak vedno nekje v času, ko je pospan oziroma, ko se prebuja. Tako, da temu ne prepisujem posebnega pomena...

Lemavrica, naš zvečer tako joče, če čez dan ne spi dovolj. Ful opazim razliko, če spi ali ne. Jaz ga ne pustim budnega več kot dve uri. Sam mi sicer nikoli ne zaspi. Pač ga vzamem in zazibam v spanje. In potem je zvečer super. Če pa kateri dnevni spanec preskočimo, je zvečer panika. Kako pa vi spite čez dan?

(odgovor članu guppy)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
3.1.2008 10:21:46   
LINA31
guppy..kako sta kaj tvoja M&M? Se že kej obračata?

user posted image Ali vsi vaši dojenčki želijo dudo? Moj je sploh noče vlečt. Včasih, če dam kapljice gor jo vleče, pol pa ven pljune. JOJ! Full bi rada vidla, da se jo navadi, zato da ga ne bo potrebno skos z nošenjem uspavat. Kaj mislite do kdaj se splača vstrajat? Eni pravijo, da user posted image  radi dude zagrabijo kasneje.

(odgovor članu surya)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
3.1.2008 10:21:47   
Anonimen
jutro

no da poročam kako in kaj zadnje dni!

praznovanje Novega leta je mali prespal. popolnoma. Ostali trije smo papali, plesali, nazdravili in popadali v postelje. Še enega filma nisem pogledala do konca....

je pa bolj pomembmo to, da se je mali zadnje dni dojil ko nor. Posebej ponoči, je bil priklopljen na joško... potem sem se pa malo zamislila (in se spomnila da tako kot pri duški, ki je dajala jabolko za poskusit, smo tudi mi že kar nekaj časa počeli isto) Hrane nikoli ni zavračal, skratka:

včeraj je prvič papal ovseno kašo od Milupe, sem jo pa zmešala z mojim mlekom. Zvečer, pred spanjem, poptem pa kopanje in še podoj. In je spal ko ubit, zelo trdno (prejšnje dni je namreč non stop krilil  z rokami, jokcal, se obračal, se zbujal na vsak zvok...), dojila sem samo enkrat ponoči in potem zjutraj.
Pomoje je bil enostavno lačen... ker kot se spomnim, prihajajo sedaj spet v aktivno fazo in ker rabijo veliko energije, rabijo več hrane.... no ja, bomo videli.

Tako da grem danes po pumpico za mleko - eh, vidite do sedaj je nisem rabila in je nimam - da bom delala kašice. Adaptiranega nočem.

pozdrav vsem in hvala vsem za čestitke, moj mobič in računalnik sta tudi imela praznike, zato nisem odgovorila nobeni, pardon, ne zamerit.user posted image

(odgovor članu guppy)
  Neposredna povezava do sporočila: 4707
3.1.2008 10:31:30   
lemavrica
JAka čez dan spi dopoldne tja do 11h, pa potem okoli 12h spez zaspi za kako uro in pol, pol pa spet okoli 16h, potem ga pa že težko uspavam. Včasih mi zaspi tam okoli 19h ampak to traja max eno uro in pol se začne "zabava". Sploh noče spat in nejbrž je res zmatran ampak kaj ko enostno noče veliko spat.

Za lase pa ne vem kaj mi nagaja. Nejbrž so res hormoni, ker vitamine zdej jem ko sem prehlajena. Mogoče bo bolje ko bom začela jemat tabletke in se bodo mal hormoni poštimal. Mi gre pa ful na živce to izpadanje in me je že kar malo strah.

12.09.07 sva dobila najinga sončka Jako
06.05.2010 smo dobili še drugega sončka Žigo

...Na ta lepi dan v meni erekcija se ti ne zdi da ne more biti lepša...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
3.1.2008 10:45:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: misska
včeraj je prvič papal ovseno kašo od Milupe, sem jo pa zmešala z mojim mlekom. Zvečer, pred spanjem, poptem pa kopanje in še podoj. In je spal ko ubit, zelo trdno (prejšnje dni je namreč non stop krilil  z rokami, jokcal, se obračal, se zbujal na vsak zvok...), dojila sem samo enkrat ponoči in potem zjutraj.
Pomoje je bil enostavno lačen... ker kot se spomnim, prihajajo sedaj spet v aktivno fazo in ker rabijo veliko energije, rabijo več hrane.... no ja, bomo videli.

Jaz tudi mislim, da imajo zdaj takšno fazo. Naš Matija bi bil tudi najraje kar priklopljen. Mleka imam zadnja dva dni za izvoz. Celo dodatka mu nisem dajala. Ponoči se zbujam in si želim, da bi se zbudil in hotel jest. Pred dvema dnevoma sem ga ob pol enih ponoči sama odnesla v posteljo, ker sem imela vse trdo in kar teklo mi je mleko.
Bomo videli kako dolgo bo to trajalo.

Meni tudi lasje še kar izpadajo. Že cel mesec in to v ogromnih količinah. Zato imam lase ves čas spete v čop, ker jih je drugače povsod polno. Prav grozljivo je. Da o pranju glave in česanju ne govorim - v roki mi ostanejo celi šopi. Upam, da se bo to počasi nehalo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4709
3.1.2008 10:50:57   
Rožica*
Jutro!

naš je pa bolan! user posted image

S kakšno tehtnico pa tehtaš dojenčka.
Možno je da je narobe stehtano, da je bil bolj-manj oblečen, polulana plenica,...

GH:
MISSKA IN Vse ki ste že začele oz. ko boste....
Ste kar zvečer začele z rižolinom, oz. z kašico ali ste/boste najprej poizkusile čez dan?
Mislim zaradi možnih reakcij na tako hrano.

Kakšni so tisti plasma piškoti za zgostitev? So brez glutena in jajc?

Kateri rižolino boste uporabljele?
Oz. kaj ponuditi zvečer pred spanjem ?

Sem se odločila, da bova za vikend poizkusila z korenčkovim sokom.
Kako se pripravi je zadnjič ena spraševala, jaz
bom naribala ali zmiksala korenček in precedila, stisnila skozi gazo.
Verjetno ne bo veliko soka, pa vendar ne mislim začeti z več kot nekaj žličkami.

En snežni pozdrav.
Še nikoli si nisem tako želela da sneg skopni kot letos. Namreč obožujem smučanje, pa vendar letos raje vozičkam.user posted image

(odgovor članu lemavrica)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
3.1.2008 10:53:54   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Rožica*

naš je pa bolan! user posted image

Želim vama, da čimprej ozdravita.user posted image

Mi še nismo začeli z GH. Jaz sem mu dala samo na prstu malo za poskusit, ko sem ribala jabolka za pecivo. Mali še bom počakala, saj bo šele 20, star štiri mesece. No ja, če bi se rodil na PDP, bi pa že skoraj bil.

(odgovor članu Rožica*)
  Neposredna povezava do sporočila: 4711
3.1.2008 11:20:17   
Anonimen
naš ma 4 mesece in en teden.

jaz sem včeraj čez dan, po dojenju, zmešala 1 žličko te ovsene kašice z mojim mlekom in mu dala za probat. ni bilo pregosto. je takoj pokapiralin pogoltnil. brez fac, brez porivanja ven... potem sem zvečer spet naredila, tokrat brez predhodnega dojenja, za dobre 3 žlice, in je vse pojedel, se zraven smejal, mlaskal z jezikom, zgledalo je da očitno uživa. reakcija? nič.

mislim, da je treba pri otroku predvsem upoštevati njegov odziv na GH. če poriva z jezikom hrano ven, če obrača glavo vstran, če se kremži, če joka, ni še čas. Tako kot pri vsem, mora otrok DOZORETI za prehod na novo fazo.

pri hčeri je bilo drugače. Ona se je polno dojila skoraj 7 mesecev, ker prej ni hotela nič. Tudi probat ne. Šele z dopolnjenim 6. mesecem je začela probavat in ugotovila, da ji je GH všeč.

se pa res ne spomnim, a sem pri njej začela z žitaricami ali sadjem ali čem.... mislim da s sadjem čez dan. po žličko.
res pa je da ona zvečer nikoli ni dajala občutka, da je lačna.... Tale mali pa ja. on se doji kot utrgan, moje prsi so polne vse, ampak vseeno hoče še. mislim da ne bom naredila nobene škode, če vsak dan poje še malo ovsene oziroma riževe kaše?!?

je pa ta kaša:

BIO - žitne kašice

Ovsena žitna kašicauser posted image
  • za dojenčke po dopolnjenem 4. mesecu starosti
  • vsebuje gluten

Bio (v skladu z uredbo Evropske unije o ekološki pridelavi)
  • brez mleka
  • brez dodanega sladkorja
  • lahko prebavljivo
  • vsebuje življenjsko pomembni vitamin B1
  • brez dodanih arom
  • brez dodanih barvil
  • brez konzervansov

*Vključno z naravno vsebnostjo sladkorja v sestavinah
Dojenčkov polnovredni obrok ekološke kakovosti iz milupe
Po 4. mesecu se otrok razvija izredno hitro. Aktivno začne raziskovati svoje okolje, ob tem pa se povečuje njegova potreba po energiji. Poleg mleka potrebuje tudi starosti primeren obrok. Ovsena žitna je za to odlična osnova. Vsebuje lahko topne ovsene polnozrnate kosmiče najboljše ekološke kakovosti, ki so primerni za različne obroke in jih lahko glede na starost in želje vašega otroka dopolnite ali obogatite za pripravo:
  • okusne mlečne kašice
  • žitno-sadne kašice z mlekom
  • obroka za stekleničko

Najboljše iz preverjene in ekološke pridelave
Oves v tej kašici je pridelan na ekološki način v skladu z uredbo Evropske unije in je iz 100% naravnih celih zrn. Kakovost zrn strogo nadzorujejo neodvisni strokovnjaki. Za izdelavo kašice cela ovsena zrna zmeljejo in jih nato predelajo v topne kosmiče, pri čemer oves v največji meri ohranja svoje naravne hranilne snovi. Škrob se s pomočjo toplote in vlage predela, da postane za otroka lahko prebavljiv.
Milupa posvetovalnica za starše
Na vaša vprašanja v zvezi s prehrano dojenčkov odgovarjamo dopoldan na tel. 080 1536.
Vsebino odprte vrečke porabite v 3-4 tednih. Hranite na suhem in hladnem!

Sestavine

• ovsena moka (ekološko pridelano)

• vitamin B1 
    Priprava
    Mlečno žitni obrok po žlički
    Po navodilih pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 20 g izdelka (približno 6-7 jedilnih žlic) in premešamo. Obrok je pripravljen! Če pri otroku obstaja tveganje za razvoj alergije, priporočamo uporabo nadaljevalnega mleka HA, če ima alergijo na kravje mleko, pa posebno hrano brez mleka Pregomin.
    Obrok za stekleničko
    Po navodilih pripravimo 200 ml nadaljevalnega mleka (npr. Aptamil ali Milumil), dodamo 5 g izdelka (približno 5 čajnih žličk ). Napolnimo v stekleničko in pustimo, da se ohladi do temperature, ki je primerna za pitje. Če pri otroku obstaja tveganje za razvoj alergije, priporočamo uporabo nadaljevalnega mleka HA, če ima alergijo na kravje mleko, pa posebno hrano brez mleka Pregomin.
    Žitno-sadna kašica z mlekom
    Za pripravo slastnega obroka zmešamo 20 g izdelka (približno 6-7 jedilnih žlic), 120 ml po navodilih pripravljenega nadaljevalnega mleka in 100 g svežega sezonskega sadja.
    Upoštevajte navodila za pripravo in pripravite vedno svež obrok. Ne pogrevajte ostankov. Zaradi nevarnosti pregretja ne pogrevajte obroka v mikrovalovni pečici!
    Pakiranje
    Neto 250 g.   Hranilna vrednost

Povprečna hranilna vrednost

100 g izdelka vsebuje
    1 obrok kašice (20 g + 200 ml Aptamil 2)
    % priporočenega dnevnega vnosa v 100 g izdelka/ v enem obroku

Energijska vrednost
    kj
    kcal

1606
    380
    944
    225

Beljakovine
    g
    13,8
    6,3

Ogljikovi hidrati
    g
    65
    31,7

od teh sladkorji
    g
    1
    14,1

Maščobe
    g
    7,2
    8,1

od tega nasičenih maščobnih klislin
    g
    1,4
    3,2

Vlaknine
    g
    6,0
    2

Natrij
    g
    0,005
    0,04

vitamin B1
    mg
    0,9
    0,26
    180/52
    Na vrh strani
    Naslednji izdelekNazaj    majo še riževo, pirino.... tukaj je link tukaj

(odgovor članu Anonimen)
  •   Neposredna povezava do sporočila: 4712
    3.1.2008 11:22:50   
    Anonimen
    Večerno uspavanje: Brina si je sedaj sama premaknila uro za spanje na 19h. Nikakor ne gre dalj bit pokonci. Najkasneje ob 19h se mora začet večerni obred, tako da do 19.30 (najkasneje) spi. Spi pa do 6h-6.30 z 2 vmesnimi hranjenji. Je pa res treba pazit, da se tudi čez dan ne prečujejo, ker jih je potem nemogoče uspavat. Nam se je to parkrat zgodilo in je bila cela štalauser posted image  Pa še to: po večernem obredu Brine ne nosim več iz spalnice. Tudi če se zbudi, ali pa noče zaspat, se vse dogaja v spalnici (tam ima posteljo). Tako, da ve, da je konec dneva, konec igranja itd...

Izpadanje las: ah, bom samo to napisala - še dobro, da imam ogromno las, drugače bi bila že plešastauser posted image

GH: bom še malo počakala. Brina je tak "filigranski" jedec in še ne kaže nobene potrebe po GH. Redno je na 3 ure (ponoči prvo rundo spanja na 5, potem pa spet na 3). 11.1. ima drugo cepljenje in bom videla kaj bo P rekla.

user posted image  Ali (razen Misskeuser posted image ) še katera že dela za službo doma? Jaz nekaj prevajam, pa nekako flikam čez dan, ko Brina spi. Kako druge to porihtate? Pa še podiplomca moram končat do konca leta....
    Vreme je pa spet turobno. Komaj čakam pomlad. Res. Tega depresivnega vremena imam dovoljuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 4713
    3.1.2008 11:23:21   
    Anonimen
    http://www.drogakolinska.si/sl/blagovne_znamke/otroska_prehrana/milupa/bio_zitne_kasice/

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 4714
    3.1.2008 11:37:05   
    Anonimen
    IZVIRNO SPOROČILO: Žabonka

user posted image  Ali (razen Misskeuser posted image ) še katera že dela za službo doma? Jaz nekaj prevajam, pa nekako flikam čez dan, ko Brina spi. Kako druge to porihtate? Pa še podiplomca moram končat do konca leta....

let me hug you user posted image

jaz ne delam. MIDVA šihtava... mali dela ker je priden da mami dela....

moraš bit pa fejst iznajdljiv, imet kup igrač, igralna blazina, stolček, gugalnik in vse menjaš da mu ni dolgčas

jaz mam pa tretjo zvezdico!!!

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 4715
    3.1.2008 12:28:00   
    Anonimen
    No, ko smo že pri tako banalni stvari, kot je služenje € user posted image user posted image , pa še tale podatek:

Dan izplačila starševskega dodatka, pomoči ob rojstvu otroka in rejnin je petek, 11.01.2008.

Dan izplačila otroškega dodatka, dodatka za nego otroka in dodatka za veliko družino je ponedeljek, 14.01.2008.

Dan izplačila starševskega nadomestila in delnega izplačila za izgubljeni dohodek je torek, 15.01.2008.

Misska: ja, saj pri naju je tudi nekaj podobnega... Brina je pridna, da je lahko mami pridnauser posted image ... Dokler bo tako, bo še fajn.

(odgovor članu Anonimen)
      Neposredna povezava do sporočila: 4716
    3.1.2008 13:09:41   
    zvezda71
    Pozdravček še iz naših logov
    Lemavrica naš user posted image  ima tudi treninge vsak večer do 23 pa ga dajem spat že ob 19 malo zadrema pol pa žur in se gremo ven iz pojstlce zadremat nazaj v pojstlco se dret ven iz pojstlce in jovo na novo do 23. Čez dan spi med vsakim obrokom vsaj 30min. Poskusila sva že vse mogoče, da bi hodil spat kot normalni user posted image . Ampak je naš piki zgleda po mamici in očiju bolj nočni ptič. Zato priden zjutraj potegne dokler se njegovi starši ne prebudijo za kar so mu izredno hvaležniuser posted image .

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 4717
    3.1.2008 13:19:19   
    lemavrica
    Pa sej mene nebi tolk motilo če bi samo pozno hotel zaspat ampak tist jok in nošenje gor in dol me pa ubijata in moža tudi. Tko kot vaš user posted image  tudi Jaka rad dopoldne dolgo spi in zato sem mu tudi jaz res hvaležna. Če bi še nehal imet te svoje vaje zvečer bi bilo pa super. Včeraj sem poskušala s plesanjem da mi ja nebi bilo treba samo hodit gor in dol. Mu je bilo zanimivo ampak ko sva pa prišla do pojslje pa spet jokuser posted image .

(odgovor članu zvezda71)
    Neposredna povezava do sporočila: 4718
    3.1.2008 13:46:18   
    ana b
    Lemavrica: pri našem tavečjem je bilo, da mu ni pasalo, da sem ga nosila. Se je v naročju jokal in zvijal in enkrat sem obupala in rekla, da mi je vseeno ali se dere v naročju ali na kavču in sem ga odložila- efekt je pa bil, da se je mali popolnoma umiril in v dveh minutah zaspal user posted image . Ali se z nošenjem pomiri ali kljub nošenju joka? Poskusi, izgubit nimaš kaj.

Neposredna povezava do sporočila: 4719
    3.1.2008 13:49:39   
    sandra85
    SEPTEMBRČKE in SEPTEMBRČKI

user posted image                     

user posted image
    25.7. CUKRČEK, okolica Vrhnike (PDP 1.9.)
    KLARA
    rojstvo: 2710g, 47cm
    1.mesec: 3410g, 50cm
    2.mesec: 4660g, 56,5cm
    4.mesec: 6100g, 63cm
    ALJAŽ
    rojstvo: 2830g, 49cm
    1.mesec: 3290g 52cm
    2.mesec: 4700g, 57,5cm
    4.mesec: 6500g, 63cm

user posted image
    4.8. Rožica* (PDP 5.9.)
    ...
    rojstvo: 2890g, 48,5cm
    1.mesec: 3800g, 55cm
    3.mesec: 5550g, 61cm
    4.mesec: 6010g, 63,5cm
    user posted image
    8.8. Naty 76 (PDP 12.9.)
    TIA
    rojstvo: 1950g, 43cm
    1.mesec: 2900g, 47,5cm
    2.mesec: 3800g, 52cm
    3.mesec: 4450g, 54,5cm
    4.mesec: 5300g, 60cm
    ŽAN
    rojstvo: 1780g, 42cm
    1.mesec: 3200g, 49cm
    2.mesec: 4200g, 51cm
    3.mesec: 4880g, 56cm
    4.mesec: 5560g, 60,5cm

user posted image
    10.8. Guppy, okolica Ljubljane (PDP 1.9.)
    MAJA
    rojstvo: 2620g, 47cm
    1.mesec: 3150g, 49,5cm
    2.mesec: 4050g, 53,5cm
    3.mesec: 4700g, 56cm
    MARKO
    rojstvo: 2640g, 47cm
    1.mesec: 3450g, 51cm
    2.mesec: 4650g, 54,5cm
    3.mesec: 5600g, 61cm

user posted image

16.8. anab, Ljubljana (PDP 20.9.)
    MATIC
    rojstvo: 2830g, 50cm
    1.mesec: 3620g, 54cm
    2.mesec: 4520g, 56cm
    3.mesec: 5400g, 60cm
    4.mesec: 6200g, 64cm

user posted image  
    16.8. ursy, Ljubljana (PDP 5.9.)
    LARA
    rojstvo: 3000g, 49cm
    1.mesec: 4660g, 54,5cm

user posted image
    17.8. lasekP, Velenje (PDP 5.9.)
    LARA

rojstvo: ...

user posted image
    21.8. misska, Ljubljana (PDP 2.9.)
    LEONID
    rojstvo: 3240g, 51cm
    1.mesec: 4610g, 55cm
    2.mesec: 5540g, 59cm
    3.mesec: 6450g, 62cm

user posted image
    23.8. Eva* (PDP 14.9)
    TINKARA
    rojstvo: 3110g, 52cm
    user posted image
    24.8. nefretiti, okolica Celja (PDP 10.9.)
    NEŽA
    rojstvo: 2030g, 44cm
    1.mesec 3380g, 50,5cm
    2.mesec: 4420g, 55cm
    3.mesec: 5700g, 58cm

user posted image
    24.8. buškica, Medvode (PDP 19.9.)
    GAJA LEA
    rojstvo: 2250g, 45cm
    1.mesec: 2570g, 47cm
    2.mesec: 3150g, 51cm
    4.mesec: 4560g, 57cm

user posted image
    24.8. surya, Posavje (PDP 28.8.)
    IZAK
    rojstvo: 3440g, 52cm
    1.mesec: 4800g, 57cm
    2.mesec: 5800g, 60cm
    3.mesec: 6500g, 65cm
    4.mesec: 7200g, 68cm
    user posted image
    27.8. Sandra85, Portorož (PDP 9.9.)
    ENEJ
    rojstvo: 3260g, 51cm
    1.mesec: 4700g, 56cm

2.mesec: 5635g, 61cm
    3.mesec: 6670g, 66cm
    4.mesec: 7100g, 69cm
    user posted image

27.8. Bodoča, Slovenj Gradec (PDP 4.9.)
    MATJAŽ
    rojstvo: 3190g, 50cm
    1.mesec: 3972g, 52,7cm

2.mesec: 5480g, 58cm

user posted image
    28.8. Helenav, Izola (PDP 15.9.)
    KLARA
    rojstvo: 2100g, 47cm
    1.mesec: 3250g, 49cm
    2.mesec: 3
    745g. 51cm
    3.mesec: 4580g, 58cm

user posted image
    30.8. nena80, Dolenjska (PDP 3.9.)
    LOVRO
    rojstvo: 3580g,53cm
    1.mesec: 4700g, 57cm

2.mesec: 5940g, 59cm
    3.mesec: 7100g, 64cm
    user posted image
    31.8. Lumpa6, Ljubljana (PDP 2.9.)
    ŽIGA
    rojstvo: 3460g, 51cm
    1.mesec: 4400g, 54cm
    3.mesec: 6380g,  62,5cm

user posted image
    31.8. nana 27, okolica Ljubljane (PDP 5.9.) 
    MAJA
    rojstvo: 3260g, 52cm
    1.mesec: 4660g, 55cm
    2.mesec: 5900g

3.mesec: 6860g, 61,5cm 

user posted image
    1.9. Carmy, Domžale (PDP 7.9.)
    TINEJ
    rojstvo: 3430g, 51cm
    1.mesec: 3600g, 54cm
    2.mesec: 4060g, ?

3.mesec: 4320g, 58,5cm

user posted image
    1.9. ribica23, Domžale (PDP 9.9.)
    ENEJ
    rojstvo: 3150g, 50cm

user posted image
    2.9. aljab, Celje (PDP 3.9.)
    JANINA
    rojstvo: 3400g, 51cm
    1.mesec 4430g, 56cm

2.mesec: 5100g, 59cm
    3.mesec: 5530g, 62cm
    4.mesec: 5500g

user posted image
    3.9. jonči, Kranj (PDP 3.9.)
    TEJA
    rojstvo: 3830g, 54cm 

user posted image
    6.9. Pikica pokica, Celje (PDP 3.9.)
    ZOJA
    rojstvo: 3240g, 50cm
    1.mesec: 4200g, 55cm
    2.mesec: 4960g, 58,5cm
    3.mesec: 5480g, 62,5cm
    user posted image
    6.9. PBJ (PDP 13.9.)
    ANA
    rojstvo: 3720g, 52cm
    1.mesec: 5300g, 56cm
    2.mesec: 6430g, 61cm
    3.mesec: 7230g, 62cm

user posted image
    6.9. jst86, Škofja Loka (PDP 12.9.)
    LEON
    rojstvo: 3950g, 52cm
    1.mesec: 5270g, 57,5cm

3.mesec: 7800g, 65,5cm
    user posted image
    6.9. Mokka1, Ruše (PDP 3.9.)
    GAL
    rojstvo: 3680g, 51cm
    1.mesec: 5200g, 54cm
    2.mesec: 6400g, 59cm

user posted image
    6.9. Tatty, Cerkno (PDP 20.9.)
    LIN
    rojstvo: 3280g, 52cm
    1.mesec: 4180g, 55cm

2.mesec: 6080g, 59cm
    3.mesec: 6900g, 64cm 
    user posted image
    7.9. december06 (PDP 8.9.)
    MAKS
    rojstvo: 3950g, 54cm
    1.mesec: 4330g, 54,5cm
    3.mesec: 6015g, 62cm
    user posted image
    8.9. _mala_, Maribor (PDP 10.9.)
    EVA
    rojstvo: 3200g, 50cm
    1.mesec: 3900g, 54,5cm
    2.mesec: 4680g, 58,6cm

3.mesec: 5250g, 63cm
    user posted image
    8.9. Dorotea, severna primorska (PDP 23.9.)
    PATRICIJA
    rojstvo: 3030g, 52cm
    1.mesec: 3630g
    2.mesec: 4700g, 55cm

user posted image
    8.9. Mateja82, Celje (PDP 5.9.)
    FILIP
    rojstvo: 3460g, 51cm

user posted image    
    9.9. Žabonka, Ljubljana (PDP 7.9.)
    BRINA
    rojstvo: 3600g, 51cm
    1.mesec: 4050g, 54cm

user posted image
    9.9. LEVASI, Ljubljana (PDP 9.9.)
    KARLINA
    rojstvo: 3480g, 51cm

1.mesec: 4090g, 55cm
    2.mesec: 4695g, 59cm
    3.mesec: 5300g, 60cm

user posted image    
    9.9. Žarnica, Ptuj (PDP 21.9.)
    HANA
    rojstvo: 3400g, 51cm
    1.mesec: 4600g, 57cm
    2.mesec: 5640g, 59,5 cm

user posted image
    12.9. Lemavrica, Ljubljana (PDP 3.9.)
    JAKA
    rojstvo: 3140g, 50cm
    1.mesec: 4760g, 53cm

2.mesec: 5450g, 58,5cm
    3.mesec: 6500g, 63cm
    user posted image
    13.9. annie, Ruše (PDP 17.9.)
    NIK
    rojstvo: 3410g, 50cm
    1.mesec: 3920g, 53cm
    2.mesec: 5100g, 56cm
    3.mesec: 5860g, 61cm
    user posted image
    13.9. Emm, Velenje (PDP 9.9)               1.zobek: 8.12.2007
    AMMAR                                                  2.zobek: 12.12.2007 
    rojstvo: 4470g, 54cm
    1.mesec: 6630g, 61,5cm
    2.mesec: 7360g, 63,5cm

user posted image
    13.9. tinki_winkica, okolica Kopra (PDP 9.10.)
    BOR
    rojstvo: 2600g, 47cm
    1.mesec: 3500g, 52cm

user posted image
    14.9. Ninica (PDP 8.9.)
    GAJA
    rojstvo: 3410g, 51cm
    1.mesec: 4250g, 53cm

2.mesec: 4720g, 55cm

3.mesec: 5305g, 59cm

user posted image  
    14.9. zvezda71, Ljubljana (PDP 16.9.)
    NACE
    rojstvo: 4230g, 53cm

1.mesec: 4965g, 56,5cm
    2.mesec: 6000g, 62,5cm
    3.mesec: 7200g, 65cm
    user posted image
    15.9. Miša... (PDP 17.9.)
    NIK
    rojstvo: 2940g, 50cm

user posted image
    16.9. mony79, Primorska (PDP 20.9.)
    VID
    rojstvo: 3820g, 52cm

user posted image
    16.9. Zoya27, Celje (PDP 11.9.)
    EMA
    rojstvo: 3735g, 53cm
    1.mesec: 4490g, 55cm
    2.mesec: 5400g, 61,5cm
    user posted image
    17.9. mamica80, Podhosta (PDP 14.10.)
    ŽAN
    rojstvo: 3060g, 50cm
    1.mesec: 3780g, 53cm
    user posted image
    19.9. kija
    TIAN
    rojstvo: 3500g, 51cm
    user posted image
    20.9. Duskamb, Maribor (PDP 7.9.)
    MATIJA
    rojstvo: 4000g, 53cm
    1.mesec: 4630g, 56cm

2.mesec: 5935g, 60cm
    3.mesec: 6630g, 62cm
    user posted image
    20.9. cuma, Izola (PDP 16.9.)
    TINKARA
    rojstvo: 3800g, 58cm
    1.mesec: 4900g, 63cm
    2.mesec: 5820g, 65cm

user posted image
    20.9. 123a, Celje (PDP 30.9.)
    ZOYA
    rojstvo: 3530g, 50cm
    1.mesec: 4300g, 55cm
    2.mesec: 5280g, 59cm

user posted image
    21.9. Srček, Strunjan (PDP 12.9.)
    ŽAN
    rojstvo: 3680g, 51cm
    1.mesec: 4170g, 56cm
    2.mesec: 5605g, 60cm
    3.mesec: 6700g, 66cm
    user posted image
    21.9. nora, Ljubljana (PDP 22.9.)
    LUCIJA
    rojstvo: 3280g, 50cm
    1.mesec: 4200g, 55cm
    user posted image
    21.9. Taja339, Laško (PDP 15.9.)
    HANA BRINA
    rojstvo: 3910g, 52cm 
    user posted image
    21.9. Tanja Lina, okolica Kranja (PDP 28.9.)
    LUKA
    rojstvo: 3080g, 50cm
    1.mesec: 4755g, 56cm
    user posted image
    22.9. taček, Slovenj Gradec (PDP 27.9.)
    STAŠ
    rojstvo: 3740g, 52cm
    1.mesec: 4400g, 56cm
    2.mesec: 5200g, 60cm
    user posted image
    22.9. NaILa, okolica Ljubljane (PDP 23.9.)
    LAN
    rojstvo: 3340g, 50cm
    1.mesec: 3840g, 54cm
     user posted image
    22.9. sevenka, Domžale (PDP 27.9.)
    KAJA
    rojstvo: 3150g, 50cm
    1.mesec: 3800g, 54cm
    user posted image  
    22.9. jacklyn, Logatec (PDP 28.9.)
    MARTIN
    rojstvo: 3820g, 53cm
    1.mesec: 4660g, 54,3cm
    2.mesec: 5415g, 59,4cm
    user posted image
    24.9. orka**, Grosuplje (PDP 31.10)
    ANEJ
    rojstvo: 2530g, 47cm
    1.mesec: 3100g, 51cm
    2.mesec: 4500g, 55cm

user posted image
    25.9. ašun, Pirniče (PDP 18.9.)
    ŽANA
    rojstvo: 3600g, 51cm
    1.mesec: 4530g, 56cm
    user posted image
    25.9. sonce78 (PDP 22.9.)
    VASJA
    rojstvo: 3450g, 52cm
    1.mesec: 4830g, 57cm
    2.mesec: 6000g, 60cm
    user posted image
    25.9. *ribica*, M. Sobota (PDP 21.9.)
    TIARA
    rojstvo: 4080g, 53cm
    1.mesec: 5250g, 55cm
    2.mesec: 6000g, 58,5cm
    user posted image
    26.9. aldina, Deskle (PDP 24.9.)
    ANIS
    rojstvo: 4180g, 54cm
    1.mesec: 5235g, 58cm
    user posted image
    27.9. tianna, Sežana (PDP 23.9.)
    ...
    rojstvo: 3640g, 52cm
    1.mesec: 4840g, 55cm
    user posted image
    27.9. LINA31, Vrhnika (PDP 26.9.)
    ŽAN
    rojstvo: 3110g, 50cm
    1.mesec: 4080g, 53,5cm
    2.mesec: 5250g, 54,5cm
    3.mesec: 6060g, 60cm
    user posted image  
    27.9. nadja00 (PDP 21.9.)
    JANINA
    rojstvo:...

user posted image
    27.9. bonci (PDP 15.10.)
    KARMEN
    rojstvo: 2460g, 48cm
    1.mesec: 3700g, 51,6cm
    2.mesec: 4760g, 54,5cm
    KLEMEN
    rojstvo: 2780g, 49cm
    1.mesec: 3725g, 51,6cm
    2.mesec:4785g, 55,5cm
    user posted image
    28.9. matejad (PDP 25.9.)
    NEJC

rojstvo: 3280g, 51cm
     user posted image
    1.10. *tajda*, Kamnik (PDP 30.9.)
    DAVID
    rojstvo: 3530g, 52cm
    1.mesec: 4850g, 56cm
    2.mesec: 5500g, 60cm
    user posted image
    1.10. andreja32, okolica Kamnika (PDP 28.9.)
    ZALA
    rojstvo:...
    user posted image
    4.10. taja83, Trbovlje (PDP 30.9.)
    TIMOTEJ
    rojstvo: 3560g, 53cm
    1.mesec: 4040g, 54cm

V TOPLEM NAROČJU STARŠEV:  30user posted image  in 40user posted image

NAPOVED SPOLA: 39X pravilno , 1x napačno: nena80

----------------------------------------------------

DRUGE INFORMACIJE:

- PREHRANA MED DOJENJEM

http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1783638

- KRČI NOVOROJENČKA 
    http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1916538

- OTROŠKO SPANJE
    http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1909079

- VSE O DOJENJU
    http://med.over.net/forum5/read.php?94,4199004

-PLENIČNI IZPUŠČAJČKI
    http://www.ringaraja.net/forum/fb.asp?m=1922433

-PRAŠKA PASTA
    http://www.lekarna-lj.si/070_storitve_izdelki/izdelki/0030/0140/0051

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu sandra85)
    Neposredna povezava do sporočila: 4720
    3.1.2008 13:55:03   
    Anonimen
    Sandra - prehitevaš! Nismo še na 190.user posted image

(odgovor članu sandra85)
      Neposredna povezava do sporočila: 4721
    3.1.2008 14:07:09   
    lemavrica
    IZVIRNO SPOROČILO: ana b

Lemavrica: pri našem tavečjem je bilo, da mu ni pasalo, da sem ga nosila. Se je v naročju jokal in zvijal in enkrat sem obupala in rekla, da mi je vseeno ali se dere v naročju ali na kavču in sem ga odložila- efekt je pa bil, da se je mali popolnoma umiril in v dveh minutah zaspal user posted image . Ali se z nošenjem pomiri ali kljub nošenju joka? Poskusi, izgubit nimaš kaj.

Ma enkrat joka v naročju, drugič ne.Zadnjič sva ga pa pustila je pa čist histeričen ratal. Sploh ni pravila pri njemuuser posted image

(odgovor članu ana b)
    Neposredna povezava do sporočila: 4722
    3.1.2008 14:32:06   
    Anonimen
    Evo spet malo glasu od mene, srečno 2008 vsemuser posted image .

Mi se še kar borimo z zamašenim noskom, to traja že dobra dva tedna in je tečno za popuser posted image . Vsak večer ista scena da se mu pri kopanju zadaj odlušči sluznica, nos se zadaj zamaši in ga ni vraga da to spravim ven ne z fiziološko in ne s črpalko. In se dere dokler se spet ne posuši, jest ne more ker ima vse luknje zamašene in take scene vsak večer. Potem pa po stari navadi zaspi ko klada, samo to večerno dretje pa ubijauser posted image .
    No, danes pa je za nameček še prvič tečen tudi čez dan....

Neposredna povezava do sporočila: 4723
    3.1.2008 14:37:18   
    taček
    Hojla!

Da se vam še jaz malo javim! saj vas berem vsak dan, samo sem bolj lena za pisanje!
    Novo leto smo tudi mi preživeli! Staš je pridno zaspančkal ob 8:30 in ga ni motilo niti pokanje niti galama od ostalih otrok! Zbudil se je edino od 0:30, ker sva ga odnesla domov in sem ga podojila in je zaspal do 8:30!
    Tudi drugače je postal full priden! Od otroka, ki ga ni smel nobeden prijeti (razen midva), se je spremenil v dobrovoljčka, ki se vsakemu smeji!
    Se pa full slini, ne zanimajo ga še igrače, ga pa zanimajo roke, ki si jih stalno tlači v usta in je cel pikast pod bredico.
    Kar se hranjenja tiče midva še ne bova začela z uvajanjem GH, ker ga polno dojim in imam mleka za izvoz! Tako da, če katera rabi kaj mleka se ji priporočam!user posted image
    Glede uspavanja sem ga tudi že pogruntala! Ko ga nesem spat, ga najprej položim v posteljico na hrbet in potem se on pogovarja in gode ter si tišči rokice v usta. Potem ugasnem luč in čez nekaj časa začne cemrat! Potem prižgem lučko, ga obrnem na bok, mu dam dudo in ninico(pleničko) in vgasnem luč in čez nekaj časa zaspi brez joka! Sem pa imela iste probleme kot ti Lemavrica, ko ni in ni hotel zaspati ,niti z nošenjem niti sam v posteljici, skoraj do 23, sedaj ga pa polagam od 20-21 ure in pridno spi! Se pa obvezno zbudi 1-3X na noč za dojenje!

Upam, da nisem preveč zabluzila! Uživajte v materinstvu!

Aja, še mere za Sandro (izmerjene doma) pri 3 mesecih: težak:6130 in dolg:65! Ti pa javim točne mere 7.1, ko imava posvetovalnico!

LP Taček

Neposredna povezava do sporočila: 4724
    3.1.2008 15:20:08   
    sandra85
    IZVIRNO SPOROČILO: duskamb

Sandra - prehitevaš! Nismo še na 190.user posted image

vemuser posted image sem mislila, da me bo vrglo na 190. stran, da bo seznamček 1. na starniuser posted image

kako je če imaš v življenju 2 moška: enega neizmerno ljubiš in se mu z užitkom cela predaš, drugega imaš neizmerno rada, vsak njegov napredek je zate ponos in vsak njegov nasmeh ti polepša dan! oba pa mi pomenita VSE na tem svetu! ¦ ¦

(odgovor članu Anonimen)
    Neposredna povezava do sporočila: 4725
    Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
    Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
    Pojdi na:

Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
    Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...
    To so najbolj redka otroška imena
    Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
    Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?