|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: IVF-ICSI oktober / november
15.11.2007 9:50:51   
sayuri
_rebeca_ ja, res lahko pride do hiperstimulacije tudi po punkciji. V mesecu maju sem bila na isti dan na punkciji s piko74. Tudi ET sva imeli na isti dan, vendar je ona fasala tako hudo obliko hiperstimulacije, da je bila kar nekaj dni v bolnici in do ETja pri njej ni bilo. Zarodke so ji zamrznili. Mislim, da bo šla decembra po zamrznjenčke.
Pa naša MARTINŠČICA je tud imela hiperstimulacijo....
Sicer pa nosečka, kako si kaj? Ti je kaj slabo? Si kaj zaspana in utrujena?user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 2376
15.11.2007 9:52:32   
Sulfinija
Sayuri,vabljena k meni na kosilo in pol boma še malo v šoping skočili po dobrote,ki jih bom jedla po ET.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2377
15.11.2007 9:53:44   
Abra
IZVIRNO SPOROČILO: sayuri

Daj si na listek napiši, da ga ne boš pozabila vprašat user posted image

Sej sem mela listek s sabo user posted image user posted image user posted image pa ga nisem utegnila ven potegnt user posted image user posted image sej veš, jaz sem zadnjič na transfer zamujala, me je že čaku z napisano odpustnico - je že gor pisalo, da mi je vstavil dva user posted image user posted image tko, kot sem letela noter, sem tut ven user posted image se mi je zdelo, da se mi še zmeri mudi, čeprav se je hotu še kar neki pogovarjat, me je zaustavljal z modno debato user posted image user posted image

Jst bi tud mogla it kaj delat, pa kr ne morem it. Ne vem al ima moja rit magnet na stol al kaj user posted image user posted image

za mojo, je že dobro, da ima magnet na stolu, bolj je problem v prstih, ki skoz prestavljajo na internet brskalnik user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2378
   [Brisano sporočilo]
15.11.2007 9:55:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sayuri)
  Neposredna povezava do sporočila: 2379
15.11.2007 9:57:12   
maja24
Ja kakšni pa so znaki hiperstimulacije?

Ja tut jest mam magnet na riti mogla bi it v trgovino da nardim južno pa sm še vedno za računalnikom.

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2380
15.11.2007 9:58:40   
Sulfinija
Ma punce kaj je tole tudi jaz mam magnet jaz sem še pa kar v pižami.

LPuser posted image

Najin sonček Val, rojen 9 tednov prezgodaj v 31. tednu nosečnosti, velik 39cm in težak 1600g, z obsegom glavice 28,5cm.

(odgovor članu maja24)
Neposredna povezava do sporočila: 2381
15.11.2007 10:00:49   
MARTINŠČICA
Dobro jutro, bejbe!

Uauuuuuu, Kajsica, zelo lep rezultat! Pridno grej svoja user posted image user posted image  in glej, da pridete vsi trije za menoj! Pa ne pozabi na grozdje in kalamare.

Goldy, en velik user posted image . Pokliči na GK, kjer so opravili IVF. Tam boš izvedela, kako naprej. Upam, da še letos prideš na vrsto.

Anonimen, sploh ni panike zaradi foliklov. Dovolj je eden, pa tisti pravi! Glavo gor, lepo nadaljuj s špikanjem in srečno v petek na UZ. Jaz sem šla tudi po 5x na UZ, dokler solikli niso zrasli na primerno velikost.

Konina in Sulfinija super je tale vajin UZ, ni kaj user posted image  Zdaj pa stopka, pa na juriš! Punkcija v GK LJ ni na živo - dobiš ketonal, tako da se da preživet. Zakaj si pa dobila 2 stopki? Kar se rib tiče (in ostale hrane) uživajte nepredelano hrano - kupite sveže cele lignje in jih same pripravite, ne pa da kupujete predpripravljene stvari, ki so polne nekih dodatkov, ki jih nihče ne potrebuje. Jaz dajem prednost celim ribam pred vsemi palčkami in ne vem kakšnimi predelanimi polpeti ... To je polno enega sranja. (To je zgolj moje skromno mnenje)

Sayuri, tudi tebi bravo za user posted image user posted image . Naj pravljica postane resničnost!
Komaj čakam na slike Filipove sobice.

_rebeca_ tebi se pa ßhcg veča z bliskovito naglico. Super!
Drugače sem pa jaz imela hiperstimulacijo šele en teden po ET. Tako da je to zelooooo različno od primera do primera.

Citrončica, nič bat, "frnikole" bodo še zrasle, potem jih boš imela pa za celo nogometno ekipo user posted image . Karmen naj te fajn zmasira in ti prebudi vse ustrezne čakre, da bodo tvoji folikli lepo rasli.

Šemalo, saj veš, kako pravijo, da rabiš čivavo, če hočeš dat možgane na OFF user posted image . Ti se samo skuliraj, pa bo vse OK.

Čarna, stiskam pesti, da me že vse boli. Hitro nam potrdi lepo novico.

Arneja, prijetno otvoritev špikanja! Boš videla, kako se človek hitro navadi špikanja.
A ni dobra tale nosečniška matematika. Majico bom pa slikala, ko bo nared.

SD, uživaj te zadnje dneve do poroda. Pol boš pa itak v sedmih nebesih.

Jadrnica, si že kaj bolje?

Več vas je, ki bi želele neke moje napotke, kako ravnati po ET. Ne vem, če to kaj vpliva, mislim, da je veliko  optimizmu, sreči in volji tistega tam gor. Naši bojevnici Mišek13 sem napisala vse, kar sem počela v začetku postopka pa še sedaj. Prosim, če lahko skopriaš in prilimaš sem gor, da ne bom prevečkrat pisala enih in istih stvari. Hvala.

Toliko zaenkrat. Sedaj se pa spet lačna in grem pripravit nekaj za pohamsat.
Hejjjjj, zunaj je sonček!

LP Martinščica

200% MAMI

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2382
15.11.2007 10:04:27   
sayuri
Zgleda, da nas je več z magneti na riti, na prstih user posted image user posted image user posted image

Ej Abra, a veš, da je imel Čedo v rokah tud mojo odpustnico, ko sem stopila v ordinacijo.user posted image   In kar dva zarodka lepo gor naslikana user posted image   Kako ti pa kaj gre pikanje od rok?

Sulfinija, uf...veš kje si ti tam visoko SV gor user posted image  Jst pa čist na jugu SLOuser posted image user posted image user posted image  Bi se kosilo že 100x ohladilo, predno bi do gor prišla user posted image

Znaki hiperstimulacije - grem brskat - ne vem na pamet user posted image

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2383
15.11.2007 10:04:34   
T1979
Hvala punce, ste me potolažile. Upam, da bodo jutri že dovolj veliki in potem imam v nedeljo punkcijo.

Hvala zlate ste. user posted image

(odgovor članu MARTINŠČICA)
Neposredna povezava do sporočila: 2384
15.11.2007 10:05:45   
Sulfinija
Bom pa pač jedla ribico pango,ki jih bom sama spekla in pripravila.

LPuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2385
15.11.2007 10:07:27   
sayuri
IZVIRNO SPOROČILO: T1979

Hvala punce, ste me potolažile. Upam, da bodo jutri že dovolj veliki in potem imam v nedeljo punkcijo.

Hvala zlate ste. user posted image

Seveda bojo.user posted image Pa kakšno pivo še spij user posted image  Držim pesti user posted image

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 2386
15.11.2007 10:08:41   
T1979
Pivo, ma ne maram ga. user posted image

user posted image

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2387
15.11.2007 10:09:05   
kajsica
Hiperstimulacija je kopreveč odreagiraš na terapijo oz. hormone, posledično proizvedeš več foliklov. Stranski učinki pa so, slabost, vrtoglavice, prebavne motnje, napihnjenost, občutljivost v spodnjem predelu, ne moreš sedet,  vse boli....sicer pa so od posameznice do posameznice različne.

Kot sem že napisala, so se pri meni zaradi hiperstimulacije včeraj na Et pogovarjali da bi mi vsatvili samo eno pikico, no pa sta na koncu le bili dve. Sem bila pa malo kregana zakaj nisem že v ponedeljek prišla nazaj če sem imela take težave, samo saj veste da tu malo pojamramo, drugače pa potrpimo da saj že bo. Me ne je desni jajčnik tako bolel, da vam povedati ne znam.

Moram pa vam povedati, da samo ko se spomnem na to da imam 2 pikici v sebi.....drugače pa nimam nobenih občutkov, razen ko se spomnem me je ful strah neuspeha. Kje je šele 29.11.

(odgovor članu Sulfinija)
Neposredna povezava do sporočila: 2388
15.11.2007 10:09:17   
šemalo
user posted image punce, sej veste, jaz....ZBEGANA, a ne....user posted image

jaz sem imela dva dni po punkciji taakooo velik trebuh, pa tako trd je bil, da je prijateljica rekla, da je bila ona taka v 5. ali 6. mesecu.....po ET.....dva dni še, čeprav veliko manjši in mehak......
zdaj se vračam v normalo, čeprav skoz hodim lulat, ampak dobesedno skoz.....pa hlače si komi zapnem, čeprav sem znana po "ploh trebuščku"..

A JE TO KAKŠNA HIPERSTIMULACIJA??

o, beri, kar ljubezen govori, saj zna ljubezen slišati z očmi...(SHAKESPEARE)

(odgovor članu T1979)
Neposredna povezava do sporočila: 2389
15.11.2007 10:12:00   
kajsica
Pogrešam pa m.rudovič, nič se ne javi. Kako je kaj s teboj, pridno greješ in se ne utegneš niti pofočkat al kako?!user posted image

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2390
15.11.2007 10:12:52   
Goldy
Oj, martinščica in vse ostale, ki mislite name - hvala vam.

Sem že dobila št. 553 in moram poklicat januarja oz. februarja, sva se s sestro potem dogovorile kar januarja, ker bom dobila M okrog 18.1. (če bo točna seveda), se pravi, da bo pri nas pestro februarja in marca. Ah, kje je še to!

Dekleta, ali mi lahko poveste, kaj je s to M po IVF. Taka črna je ratala.

Pozdravček vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 2391
15.11.2007 10:15:00   
šemalo
kajsica, sedela sem tudi jaz težko, ampak mislim, da zaradi ogromnega trebuha user posted image ... prebava je bila skozi normalna, pa tudi slabo mi ni bilo nič......

PA KDO BI VEDEL.....zakaj ne izdajo knjižice z nasveti....kaj je JA in kaj je NE..... mislim, česa se je treba bati ali biti pozoren, kaj pa je tako, BTW.....

JAZ ŠE NAPREJ VESELO PLAVAM V MORJU NEZNANJA....user posted image user posted image

o, beri, kar ljubezen govori, saj zna ljubezen slišati z očmi...(SHAKESPEARE)

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2392
15.11.2007 10:17:57   
Abra
Sayuri, mene user posted image špika. Jaz se zjutri še v transu prvlečem do kuhinje in samo trebuh nastavim user posted image user posted image razkužim si ga še sama, user posted image pa že čist profesionalno z inekcijo čaka. Že razmišlja, da bi šel pred službo honorarno k Rešu. user posted image user posted image Si predstavljate, kako bi blo šele pol vse brzinsko, Reš bi čaku s sondo za uz, moj user posted image pa a pripravljeno inekcijo user posted image user posted image user posted image bi blo treba res brez gat tja hodit user posted image user posted image user posted image

Martinščica jaz se čisto strinjam s tabo glede teh pripravljenih jedi. Sploh te takozvane ribje palčke so mi ble vedno sumljive. Je pa pri nas res tako slaba ponudba rib, da se najbrž človek kar s tem sprijazni.

Znaki hiperstimulacije so pa napihnjenost, hude bolečine v trebuhu, težko odvajanje vode. Zelo je potrebno bit pozoren, ali je vnos tekočin isti kot odvajanje.

(odgovor članu sayuri)
Neposredna povezava do sporočila: 2393
15.11.2007 10:18:36   
sayuri
Punce, če gor v iskalnik vpišete hiperstimulacija, vam vrže ogromno stvari ven.
Goldy super user posted image . Boš vidla, da bo hitro minilo....
šemalo uuu, tko si bla napihnjena user posted image  Mislim, da je imela Martinščica tak trebuh - vsaj po njeni sliki sodeč.
kajsica,midve greva na zmago user posted image

(odgovor članu Goldy)
Neposredna povezava do sporočila: 2394
15.11.2007 10:21:50   
kajsica
IZVIRNO SPOROČILO: Abra

Znaki hiperstimulacije so pa napihnjenost, hude bolečine v trebuhu, težko odvajanje vode. Zelo je potrebno bit pozoren, ali je vnos tekočin isti kot odvajanje.

Ja abra se strinjam s teboj, izredno pomembno je ta vnos tekočine, tako da punce, če samo sumite na hiperstimulacijo, veliko tekočine pit, pa čeprav ne čutite žeje.

Jaz sem si konstantno čaje kuhala, pa čeprav nisem ravno ljubitelj le teh. Po sokovih in pa po cedeviti sem imela občutek, da me ledvice bolijo, tako da...

(odgovor članu Abra)
Neposredna povezava do sporočila: 2395
15.11.2007 10:26:28   
MARTINŠČICA
IZVIRNO SPOROČILO: kajsica
Moram pa vam povedati, da samo ko se spomnem na to da imam 2 pikici v sebi.....drugače pa nimam nobenih občutkov, razen ko se spomnem me je ful strah neuspeha. Kje je šele 29.11.

Kajsica, ne izgovarjaj svojih črnih misli na glas in jih ne piši. Mene so naučili, da se vse, kar izgovorimo, uresniči. Tako da, samo lepe misli, pozitivno in optimistično, pa boš videla, da bo vse OK. Jaz vse v okolici nahrulim že, če rečejo: "Če bo ...", in jih popravljam, da morajo začeti s: " Ko bo ..."

Hiperstimulacija je pač povečana stimulacija, ki se nadaljuje kljub stopki. Meni so celo na UZ našle 3 user posted image user posted image user posted image , potem so me pa vprašale, koliko sem jih dobila na ET. Po dolgem in natančnem gledanju so našle nekakšen rumenjak in 2 user posted image user posted image . Sem kar debelo pogledala, ko so 3 videle. Tako da, ne vem, morda bi se pa lahko še kakšno malo jajčece sprostilo po punkciji in bi ga kakšen divji spermij, ki je bil dober dan pred punkcijo v meni, oplodil.

Goldy, kar sem M po IVF tiče, sem imela jaz podobno, kot ponavadi - nekaj dni rjavih izcedkov, nekaj dni M, pol pa nekaj dni izcedkov. Skupaj več kot 10 dni. Najbolj sem vesela sedaj, ko user posted image  nisem videla že od 17.9. Jupiiiii!

200% MAMI

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2396
15.11.2007 10:29:38   
Sulfinija
Joj punce kok ste sedaj  napisale,da sem komaj prebrala pa sem bila le na zajtrku.Sedaj pa čisto zares grem se oblečt,dva stroja mam cunj zlikati,nato pa v roke katalog in grem zapravljat za darila za božička in izbirat,saj naročila bom komaj drugi mesec.

Komaj čakam jutri,da se rešim in nato veselo naprej.

LP user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2397
15.11.2007 10:30:45   
kajsica
Ja sayuri, greva na zmago. Definitivno!!!

Samo hudiča, ko samo pomislim na to, mi nekako ne gredo te črne misli stran. Čeprav tudi vsi okoli mene govorijo "dan na vodi čutijo" da bo uspelo.

Pa saj jaz tudi upam in grem na zmago, samo.....kaj pa če.....tolk prebiram punce tu gor in mi je strašno hudo za njih in.....tako redkokateri uspe v prvo. Pokonci me držijo besede embriologinje, ko mi je rekla, da sem imela res zelo kvalitetne in da dva čuvam, dva pa naj bi šla na zamrznitev. In je še rekla, da saj jih verjetno itak ne bom rabila. Ja to so balzami za naše duše.

Potem pa še sestra, ki mi je dala končna navodila, no bilo je vse odlično, se vidimo čez 14 dni. Upam, upam...

Samo neki mi prosim povejte, ali se ciklus lahko zmeša zaradi elotne procedure. Ker moj ciklus naslednji je 23.11. in če ga preživim brez sprememb....lahko potem že upam ali pa delam CB.

Hvala vam!

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2398
15.11.2007 10:33:18   
kajsica
Martinščica se opravičujem!!!!!!!!!!!!!!!!! Ne bom več, obljubim!!!!!!!!!!!

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2399
15.11.2007 10:37:45   
Goldy
martinščica - a pol si imela tudi tako črno M, pa tako kot bi ene celice, nekaj bilo? Saj najbrž ni nič narobe, samo tako čudno. Ti pa verjamem, da si zdej res vesela, ko M sploh nimaš!

(odgovor članu kajsica)
Neposredna povezava do sporočila: 2400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  94 95 [96] 97 98   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.