![](https://static1.ringaraja.net/images/warningCookies.png)
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:22:46
|
|
|
|
blanč
|
dober dan- Kostanj kje si?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:28:31
|
|
|
|
cati
|
Špelka ti ga bom jaz mal poslala (sam naslov mi daj) ž Ja jaz tudi pogrešam kostanj upaam da je vse ok
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:35:21
|
|
|
|
Sulfinija
|
Punce jaz pa pogrešam na tejle temi našo mlinčko,ki naj bi začela postopke pri novebrski M kot jaz.Mlinčka,kaj so tudi tebei iz GK klicali,da boš začela en mesec prej z postopkom kot mene mogoče? Anonimna o koži in teži ti jaz najraje ne bi.Jaz sem bila tečna ko sto ,non stop bi spala,imela sem neznosne ful boleče mozolje podkožne mi je kar nekaj packic ostalo. Teža 2.ivf sem začela z 51kg in končala 57kg.Sedaj bom ga začela 55kg ko bom končala pa ti povem kok sem jih gor dobila. Kdaj pa ti začneš z postopkom? Amelija ti pa naredi test,da 14.dni zdržiš si pa resno pogumna.Upam,da bo še danes padla vesela novička na forum o tvojih . LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:40:08
|
|
|
|
Abra
|
Živijo čveke! Spet ste ful napisale ... sem že skoraj vse pozabla ... tko estrofen name deluje, katastrofa. Ko pa ravno govorite o koži, jaz sem tri ogromne mozolje dobila od kar jemljem ta estrofem. Pa v jajčnikih me ful špika, kot da bi imela ovulacijo, pa je zaradi estofema naj ne bi imela. Bom v ponedeljek na uz vidla, kaj se dogaja. Lepo se mejte, pridno špikajte, trepetalkam pa mirne živčke
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:48:49
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Jaz imam tudi lepo kožo (enkrat za spremembo), saj sem bila ponavadi vsa mozoljasta v času O, potem je nekaj časa ok, potem pa spet napad mozoljev tik pred M. Kar se pa kil tiče, med 1. postopkom IVF sem ene 2 kg pridobila, vmes v 3 mesecih pavze pristala na svojih 53 kg, v drugem postopku sem pa še 1,5 kg izgubila, čeprav se mi zdi, da doma skoz neki žvečim. Zgleda, da je odvisno od terapije (jaz sem imela prvič Menopur, sedaj pa Gonal). Bolj mi je bilo zanimivo da, bolj ko se je bližal datum testa, bolj sem bila razdražljiva in cmerava. Sem šla že sama sebi na živce. Potem sem pa še M dobila in je kar lilo iz mene. Še dobro, da sem človek, ki za dežjem takoj pogleda v sonce in upa, da bo v sledeče le lepo vreme.
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 10:59:11
|
|
|
|
Sulfinija
|
Joj,punce pri nas je zjutraj tako lepo sijal sonček,sedaj pa se je skril za oblake,zunaj je tako pusto,oblačno vreme najbrž bo takoj začelo liti ko iz škafa,jaz pa sem se zjutraj tako veselila tega lepega vremena. Sok sem si zmiksala in ga že spila je bil ful dober in zraven pojedla en kos kruha polnozrnatega seveda. Sedaj pa grem počasi kuhat kosilo. LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:08:31
|
|
|
|
konina
|
Sulfinija, tako te je prijetno brati! Polna si optimizma in veselja pred novim začetkom. Mene pa grabi strah in ne vem kako naj se spravim v "normalno", veselo stanje. Jaz začnem v ponedeljek s suprefactom, pa me grabi panika. Upanje je seveda vsak dan večje. Samo kaj, ko strah zraven raste. Zato sem vesela, ko berem tvoje zapise, saj se tvoj optimizem seli tudi name. Hvala. Držim pesti, trepetalke. Lp, Nina
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:09:05
|
|
|
|
MARTINŠČICA
|
Nekaj mi ne da miru. Srečke nosečke, ki ste zanosile s pomočjo IUI, IVF ali ICSI, kdaj se vam šteje začetek nosečnosti? Prvi dan zadnje M, ali se je vse prestavilo, glede na to, kako ste odreagirale na terapijo? Datum O se v postopkih OBMP namreč zamakne za dober teden ali dva. Kako je torej s tem? Pa še to, do katerega tedna obstaja večja verjetnost za SS?
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:16:48
|
|
|
|
Sulfinija
|
Martinščica,nosečnost se šteje od prvega dneva M.Ko greš na uZ si noseč nekje 6-7 tednov.SS do 12.tedna,če sem kaj narobe napisala naj me hitro katera popravi. Konina hvala ti,ker me rada bereš.Ja,saj sem rekla v tem postopku,ki bo tretji bo sreča na moji strani in more zmagati se tudim in vlagam enerijo koker se le da,pozitvno mislim,.... Konina z tabo bom razlike z začetkom 4.dni jaz začnem v četrtek z našo citrončico pa deset dni.Bomo pa skupaj me tri v klubu trepetalk,joj kak bo šele takrat napeto.Konina tudi ti si v LJ?Mogoče nama celo kateri kako terapijo pa ti imaš? Sedaj pa šibam malo da bom gobelin šivala in lase si morem še oprati in naviti pol zvečer pa grema z mojim k svakinji na neko predstavitev. LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:22:42
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
Martinščica, od prvega dneva zadnje M! Vsaj mene so tako šteli in te skozi pol sprašujejo! Lahko pa ti kasneje predstavijo rok, ko greš na UZ, glede na gestacijsko vrečko oz. rast zarodka! Lahko pa si sama zračunaš PDP na www.ivf.ca kjer vpišeš datum punkcije oz. datum transferja! Za ss, mislim,da ni nič drugače kot pri naravni zanositvi, prve tri mesece je kritično!
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:25:34
|
|
|
|
Amelia
|
Evo, pa je že vse jasno pri meni, po 14 dnevih zamujanja menstruacije, se mi je pravkar ulilo, no, sem vsaj prišparala na testu, ha, ha. Sem OK, nisem slabe volje, ker res nisem verjela da bo kar po naravni poti uspelo, medtem ko čakam na 2. ICSI. Skratka, sem se že naročila, 13.11. se začnem špikat pri Rešu - 2. ICSI. Upam, da mi ne bo spet zamujala, kar ji res ni v navadi, mogoče so jo inekcije od 1. postopka čist zmedle. Ne vem pa kaj Reš naredi v takem primeru, a se tolk dlje špikaš al kaj?
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:25:50
|
|
|
|
konina
|
Moja terapija je suprefact + menopur. Prvič sem na menopur dobro reagirala, pa je dala še enkrat. Sem pa v LJ. Mogoče se srečamo. Bomo res blizu po datumih, tako, da kakšen UZ bi lahko bil istočasno. Mi je pa G rekla, naj se poskusim na kliniki zmenit za utrogestan, predpisla mi je pa dabroston. Sedaj pa ne vem, ali moram že sestri Blanki rečt za utrogestan ali komu drugemu? No, če ne prej bom v ponedeljek vse izvedela. Sedaj se bom poskusila malo odklopit čez vikend, imamo še družinsko kosilo za moj rojstni dan , ki je bil pred kratkim. Potem pa v boj!" LP, Nina
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:33:19
|
|
|
|
Sulfinija
|
Konina glede Utrogestana ti pa jaz ne znam svetovati,ker bo tole moj prvi IVF v LJ,dva sem mela v MB. Jza se bom probala zmeniti glede na ss da naj bi mi dali večjo število Utrogestana ali pa večjo dozo dabratsona bomo videli vse bomo pravočasno zvedela,jaz bom vse vprašala kar prvi dan ko bom prišla na UZ,ali pa že sedaj ko bom šla po prve špikice. Jaz sem mela pvi in drugi iVF diphereline in gonal-f.Pevič sem imela le dve zreli celici,drugi pa sem k terapiji še začela jemati matični mleček in sem imela 13.celic. Sedaj bom pa imela terapijo Superfact in gonal-f 3.ampule mi poiše na moji napotn ici. Konina fanj praznuj v krogu svoje družine minuli rojstni dan in želim ti iz srca uspešen štart v novi postopek. Amelia,žal mi je da vama tokrat ni kar naravno ratalo,tudi tebi želim uspešen štart v drugi IVF. LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:40:57
|
|
|
|
kajsica
|
No toliko da se javim! Danes sem bila na KC in prvo govorila z dr.Tomaževičem, potem pa šla do sestre Blanke. Vse lepo uredila in grem na kratek postopek, Gonal in ne vem neki na C. Kako ste se kaj počutile po teh zadevah? Kaj težav, slabosti? Je pa moral moj zraven, da me bo špikal, ko se drugi dan M pridružim drogerašicam ! Pa mu je sestra prav lepo razložila, tako da punce v novembru grem tudi jaz prvič in med trepetalke, čeprav že sedaj trepetam. Pa tako se vlečejo ti dnevi, kaj bo šele ko bom ta prava trepetalka. Lep pozdrav in veliko . Pridne bodite!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:53:58
|
|
|
|
Sulfinija
|
Kajsica,dobrošla med nami.Želim ti,da bo špikanje čimmanj boleče in čimmboljuspešno.Me prav veseli,da boš klepetala z nami trepetalkami.Punce mesec november bo zelo,zelo napet. LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 11:57:02
|
|
|
|
šemalo
|
punce, kot prvo, lep dan vsem skupaj...... sonček je in smo kuj happy... nej mi prosim ena pove, kaj je to z matičnim mlečkom (Sulfinija je napisala, da je takrat pridelala veliko več celic?)...sem že neki slišala o tem....a nič določenega.... držim pesti za vse.......dnevi se pa vlečejo, v pon. 1. UZ in še druga zdravila + superfact
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 12:35:09
|
|
|
|
Ozone
|
Sulfinija, v LJ so pred kratkim spremenili napotke glede dajanja utrogestana (ne dajejo dabrostona). Prej je bilo 3x1, sedaj je 3x2 tableti. 1 tableta je 100mg in to znese 600 mg na dan. lp Ozone
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 12:59:32
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ozone,hvala za informacijo.Jza sem bila na dveh IVF v MB in je bil utrogstna samoplačniško in 3x2na dan.Potem so začeli dajati dabraston. Vem,da v LJ dajejo utrogestan smao meni je frendica rekla da ga dajejo 3x1 na dan,a sedaj je očitno tudi po 3x2 na dan, Ozone še enkrat iz srca ti hvala. LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 13:03:55
|
|
|
|
KOSTANJ
|
Punce, hvala vam za vašo skrb. Jaz sem zjutraj naredila test BC in je negativen. M zaenkrat še ni, prsi imam še občutljive na pritisk (ampak to je najbrž, ker se pripravlja M). Voljo imam pa čisto v kleti. Grem v en kot si lizat rane. Moje drage nosčke in trepetalke, držite se. Mislim na vas stalno, le pogovarjati se ne morem preveč. Ko pridem k sebi, se pa javim...pa,pa
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 19.10.2007 13:11:46
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 13:20:34
|
|
|
|
maja24
|
jest pa čakam na ET ki ga mam u torek ,aje ta postopek boleč,pa u čem je fora da moraš imet polni mehur
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 13:24:22
|
|
|
|
Sulfinija
|
Kostanj,nič v kot lane lizat,kajti dokler ni ostaja močno upanje.Jaz ti iz srca želim,da ne bo in ponovi pol test čez dva ali tri dni do takrat pa veselo z nami naprej klepetaj in misli pozitvno in pol nam sporoči,da je vseeno . LP
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 13:26:39
|
|
|
|
maja24
|
KOSTANJ tudi jaz držim pesti zate oz za vse ki so v tem, sama čakam na torek da mi nardijo ET pa me je full strah kaj bo,če maš kakršne koli izkušnje glede tega bi te lepo prosila da mi kaj več o tem napišeš .....HVALA
|
|
RE: IVF-ICSI oktober / november 19.10.2007 13:36:31
|
|
|
|
soncek.djukelica
|
Kostanj Maja, transfer sploh ni boleč, si pa očitno pri dr.Rešu, da moraš imeti poln mehur, ker klinike v Lj in Mb tega ne prakticirajo! Ti bo katera od njegovih pacientk povedala zakaj je temu tako!
|
|
[Brisano sporočilo] 19.10.2007 13:44:32
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16
Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.