|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijčice 2008
29.11.2007 8:24:46   
*Mojca*
Jutro čveke!

Midva imava danes popoldne NS. Jooooj me že daje panika. Dejte držat pesti tam okrog 16h. Poročam takoj ko se vrnem!

Lep dan!

p.s. se strinjam z nyo da počakamo na vse NS in potem oddamo seznam.

Follow your dreams and keep on trying...

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1526
29.11.2007 8:28:09   
Anonimen
Ravno zato sm te vprašala, k jst mislm, da bi počakale.

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 1527
29.11.2007 8:28:56   
*Mojca*
Kar se tiče mozoljev....jaz cvetim user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
29.11.2007 8:30:07   
Anonimen
Morm mal pojamrat, da mi vse smrdi. Parfumi, deo, wc-deo,...ko se peče meso... Pa vam?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1529
29.11.2007 8:35:23   
Kaja08
U, jaz imam pa srečo - mi nič ne smrdi, kar mi ni že prej pred nosečnostjo. Kaj pa utrujenost? vas je že kej minila, al ste še vedno kot cunje? Jaz se počasi pobiram...popoldne ni več take panike, tko da mi ni treba lih na kavču ležat celo popoldne. Čeprav paše pa vseeno user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
29.11.2007 8:37:34   
*Mojca*
nya meni smrdi moj najljubši parfum, deodorant od mojga...je pa res da je zdaj že malo boljše.

Kar se tiče utrujenosti pa se tudi počasi pobiram.

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
29.11.2007 8:39:29   
Anonimen
Ja, midva še nimava kavča, tko da samo sedim in počivam v počivalniku, je kr ok. Ampak ja, utrujenost malo mineva. Upajmo, da mine, pa da bomo res lahko zacvetele. user posted image

(odgovor članu Kaja08)
  Neposredna povezava do sporočila: 1532
29.11.2007 8:40:32   
fragola
Dobro jutro punce!

Po tabeli naj bi tudi jaz pričakovala punco, bomo vidli! kar se tiče občutljivosti sem jaz kar občutljiva, se tudi jočem pri kakšnih romantičnih filmih. Mozolje sem tudi imela prva dva meseca(do zdaj nikoli) zdaj pa je kar v redu! Joškice me ne več bolijo oz. odvisno od dneva, bruham tudi ne več, včeraj sem si prav mislila, da kot da mi ni nič, kot da nisem noseča, včeraj sem bla polna energije! Upam, da je vse ok z mojo bebico! No zvečer sem provala spet poslušat z Angelsounds in sem slišala srčke sem bla prav vesela!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
29.11.2007 8:40:58   
Bety upa
ufffffffffffffff......koliko ste natipkale.......

Glede tekmovanja z julijkami...hmmmm....mene brezvezne debate utrujajo in mi je všeč, da se tukaj pogovarjamo same koristne stvari in teme....Dejmo tako naprej...

Čestitam vsem za dobro opravljene preglede in NS, še posebej Luni14, ki je premagala hematom...user posted image user posted image user posted image

EA.....jalz bom tokrat rodila četrtega otroka in še na misel mi ne pride EA. Moje izkušnje so pozitivne in sem pred 3.porodom brala študijo, da so porodne bolečine v glavi. Preizkusila sem metodo in je VSE RES. Prvo me je babica spraševala če spoh čutim popadke, ki so po CTG-ju zelo pogosti in močni. Smejala sem se, ker nisem čutila prav nič. Potem mi je dala tisti plin in po tretjem vdihu sem dobila močne napone za rodit. Tako, da pojma nimam, kaj so to porodne bolečine. V dveh naponih sem rodila 4,5 težkega fantka, ki še zajokal ni, ker se prav nič ni matral. Pa glavica premera 38 cm.

Strije....Nisem jih še imela. V materinsko šolo sem hodila samo pri prvem otroku, leta 1986, ko nam je prijazna babica razložila, da je pomembno samo to, da je trebuh namazan, magari z navadnim oljem. In jaz sem mazala s soleo, navadno kremo. Strij nimam.

Matične celice...Jaz resno ralzmišljam o tem, ker mislim, da se bo lahko cela družina zdravila z njimi. Mislim,da jih bom lahko celo prodajala, ker medicina zelo napreduje in vse bo mogoče. Skrbi me samo, da ne bo ta laboratorij si na skrivaj vzel nekaj mojih celic in jih sam prodajal. To bi rada nekako zaščitila s pogodbo. No...o tem po vseh pregledih....

Ime.....Če bomo imeli user posted image , bo Ronja. To je Švedsko ime in mi je všeč. Za user posted image  še ne vemo.

Kanta....Še vedno ti do konca user posted image  manjka nekaj čez 1600 dni.

No...verjetno je to vse, kar ste spraševale....Imejte se lepo.....Danes je tudi lep dan...

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1534
29.11.2007 8:44:57   
*Mojca*
nya midva tudi nimava kavča, imava pa jabooz (tista vreča, ki je nafilana s kroglicami od stiroporja in je prav lušno ko se vržeš notr user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Bety upa)
Neposredna povezava do sporočila: 1535
29.11.2007 8:47:38   
Anonimen
Midva bova sicr mela kavč, sam ne vem, kdaj bo narejen. Je pa res, da komaj čakam. K si ne predstavljam, kako s trebuhom morš sedet, namesto, da bi ležal.

(odgovor članu *Mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 1536
29.11.2007 8:50:59   
Anonimen
Drgač so men tiste vreče zakon in bom zihr eno nabavla, ampak po moje se težko vstaneš iz nje v pozni nosečnosti. Al ne? Kaj ti misliš?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1537
29.11.2007 8:53:38   
*Mojca*
sej midva tudi, samo sva v fazi selitve in trenutno brez kavča user posted image
Jaz si tudi ne predstavljam življenja brez kavča. Tako je lušno ležat zvečer pred tv in lenarit.

Še eno vprašanje za tiste, ki ste že imele NS v Dravljah. Kaj lahko plačam s kartico ali moram prej še na bankomat?

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1538
29.11.2007 8:55:37   
*Mojca*
Odvisno kako se usedeš. Lahko si pokončno in visoko in v bistvu ti noge visijo dol, tako da ni problem ustat. Lahko pa si skoraj v ležečem položaju, takrat pa zna bit problem. Ti bom povedala čez par mesecev user posted image

Luka, 24.6.2008
Sara, 26.12.2009

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
29.11.2007 9:14:59   
fragola
Čestitam vsem za dobro opravljene preglede!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
29.11.2007 9:16:30   
lunca14
Dobro jutro tud z moje strani......prav včeraj zvečer sem začela razmišljat o rojstvu svoje bebike,seveda bom rodila naravno,obakrat sem rodila v dobri uri in kot je napisala bety upa,res je vse v glavi,za drugi porod sem vedela kako bolečino lahko pričakujem,sem se z njo sprijaznila in to je bilo to,mala malica.Aja glede datuma,imam ga prestavljenega na 14.06 in potem mi kapne ,to je datum ko imava midva z lubijem obletnico in takrat bo 17 let odkar sva skupaj,poročena pa sva skoraj 5 let,no to pa bo darilo za obletnico.
Utrujenost me nikoli ni dajala,sem še vedno polna energije,koža popolna na obrazu,kile se še ne dvigujejo,morala pa bom malo potelovadit doma,take bolj izi vaje,da se malo pretegnem.Za ime če bo punčka user posted image  bo Luna ali Nuša,za fanta pa imam trenutno le user posted image Brin ali pa Danaj,imava še čas za imena,bom pa imena izbrala sama,tako kot sem za prvedva,mož bo le potrdil mu je všeč ali ne.Tko je pri nas,jaz sem šeefffuser posted image .Tako,punce mejte se lepo,za vse ki mate preglede,držim pesti,da bo vse ok,pa saj tudi bo.

(odgovor članu *Mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
29.11.2007 9:56:57   
zp
Jutro jutro srečkeuser posted image ,

sem že mislila, da se slabosti počasi poslavljajo, pa sem včeraj spet objemala školjkouser posted image .. vsakič si rečem samo še en teden... pa še en teden... srčno upam, da ne bo do konca tako.user posted image .. glede na to, da mi v 1. nosečnosti ni bilo tako slabo in smo potem dobili čudovitega fantiča. mož ugiba, da bomo imeli tokrat zagotovo nagajivo punčko...user posted image  imen imamo precej več izbranih za punčko..

Kaja08 -hvala za updejtan seznam, drugače pa se gre v materinsko oz- šolo za starše ponavadi tam nekje okrog 6. ali 7. meseca.. v Lj porodnišnici traja kar cel mesec-vse skupaj 10 srečanj, ki trajajo po uro in pol do dve... popoldne je bila  ponavadi kar gužva, za sedet so pa ene take ozke, ne preveč udobne  klopi, pa malo zraka primanjkuje..sem šla potem že na porodniški na dve predavanji zjutraj ob devetih, je bilo pa superuser posted image ...predavanja sama so bila pa kakor kdaj, meni se je zdelo včasih zelo razvlečeno razloženo. Partner mora biti  prisoten na 2 predavanjih o porodnih dobah, da dobi potrdilo za prisotnost na porodu ali pa gre na en popoldanski"šnelkurz"..

V leseni baraki pri porodnišnici Lj (tam imajo babice prostore) izvajajo  dekompresijo, mislim, da od 7. ali 8. meseca naprej... sediš na stolu, oblečejo te v nekakšno spacey vrečo, pa en plastičen balon ti dajo na trebuh, potem pa spuščajo zrak noter... je super za prekrvavitev, detece je ponavadi potem norelo po trebuhu. naročiš se po telefonu, zavarovalnica ti krije 10 obiskov, pa ponavadi je taka gužva, da te samo enkrat na teden naročijo-traja pa cca pol urce.. pa če te daje nizek pritisk ti odsvetujejo, ker lahko skupaj padeš..

O EA ne razmišljam, ker je bilo prvič naravno tako hitro in bp, da upam, da bo drugič šlo še hitrejeuser posted image , pa še res sem bila zadovoljna z vsemi v Lj porodnišnici, zelo lepa izkušnja.. bila sem tudi zelo vesela, da sem rodila ponoči ..vse skupaj je bilo precej umirjeno, pa tudi 100 ljudi me ni hodilo gledat in tipat, ampak samo babica in porodničar...user posted image  na oddelku sem bila v sobi z eno super cimro, s katero sva še zdaj v stiku, sestre so bile pa tudi ok.. so mi precej pomagale pri pristavljanju, pa nikoli ni bil problem karkoli prinest... edina stvar zaradi katere sem komaj čakala, da greva z user posted image  domov, pa je ta, da je v sobi stalno nek "promet" - čistilke, strežnice, dve viziti, kontrola tega pa tistega, pa tehtanje otroka, postiljanje postelj, zajtrk, kosilo, zdravila... težko si sploh spočiješ, pa potem ti mora uspet otroka poštimat, pa še sebe stuširat za vizito, pa zajtrk pojest, ne glede na to ali se dete joka, doji ali karkoli... spočiješ se absolutno ne....no, tiste 3 dni vseeno hitro mine...

sem se pa razpisala danesuser posted image .. zdaj pa veselo na delo -neporavnane študijske obveznosti? jih ima še katera? pa plan, da se jih znebi pred prihodom user posted image ? se bomo skupaj motivirale...user posted image

lep dan vsem skupaj.. pa srečno na pregledih in NS!

(odgovor članu Kaja08)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
29.11.2007 11:07:35   
lonapo
oj beybe, čist ste divje!
No kje naj začnem...

EA- pri prvem porodu je nisem imela pa sem preživela - mam nizek prag bolečine, pa na porodni mizi sem si tudi rekla "ta bo pa prvi in zadnji" pa tudi zdravnici sem rekla, da bom šla kar domov če mi ne naredijo CR; potem so mi dal pa sredstvo proti bolečinam, pa je bilo kul-edino mal sem bila počena.
Vas nočem strašit, sej ni tolk hudo, samo jaz sem si bolj izi predstavljala vse skupaj.
Sedaj jo tudi ne bom imela.

Matične celice-fina zadeva, samo draga; tako da je midva ne bova izbrala.

Nakup opreme-na srečo že vse imamo od prvegauser posted image , tudi oblekce, edino če bo punčka, bomo kakšno stvar v malo drugačni barvi še dokupili.
Vozičke se splača it kupit v Celovec (Toys r us)- ugodno in dosti izbire.

AS-jest bi tud; samo bojim se da ne bi potem preveč paničarla za vsakič ko ga ne bi slišala.

Materinska šola-bila prvič, pa še takrat sem kakšno predavanje izpustila; drugič sigurno ne grem, ker se mi zdi zguba cajta: a morajo imeti možje, če hočejo biti pri porodu tudi v drugo potrdilo, da so bili na MŠ.? A katera ve?

Ime-user posted image Eva,user posted image Žiga; doma imamo pa že Nejca.

Krema za strije: Vichy - ful dobra, tud ena strija se mi ni naredila, mazala od konca četrtega meseca naprej!

Lep dan!

Lonapo

(odgovor članu zp)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
29.11.2007 11:19:19   
Anonimen
Po tabeli naj bi tudi jaz pričakovala punco

Kakšni tabeli?? Ali se da pripopati kakšen link prosim?

Hvala user posted image

Alea dobra ideja user posted image  vsi bodo poštarji za vabila pa je user posted image  Hvala za vzpodbudne besede user posted image

(odgovor članu lonapo)
  Neposredna povezava do sporočila: 1544
29.11.2007 11:35:37   
beyba
Hello vsem

Najprej tebi LUNCA14user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image smo vrejtno vse mislile nate in je full lepo da se bo isteklo vse ok!

Potem vsem za uspešnoNSuser posted image user posted image user posted image Mene čaka v torek .
Nato kar se tiče EPIDURALNE se je ne bom posluževala, ker sem imela prvič splav pri 21-22t in ti sprožijo porod, brez kake tabletke proti bolečinam, z umetnimi popatki, ko telo še popolnoma nič ni pripravljeno na porod, in je MV še trd....Pa je to trajal tri dni in če sem takrat zdržala, bom zdej tut. Aja bil je pa velik 26 cm takrat.

Kar se tiče opreme, bom Se odločla kar za quinnya 3XL, ker od prijateljice dobim lupinico, pa košaro, tako da moram kupit samo osnovni voziček, pa bo full dobr, ker mi je všeč, pa še poceni dom prišla skozi

Pa smo prišli do matičnih celic. Midva sva razmišljalain ugotovila, da se za to nebova odločila. Večja vrjetnost je da se otrok ubije na cestni, kot da umre, ker bi potreboval tako zdravljenje.

O imenih sva že razmišljala, meni je full ušeč MAŠA, ampak njemu ni. Nekako obema je pa PIA za punčko, medtem ko za fantka ne prideva skupi pa če je ne vem kaj. NAzadnje bo OLEJ-
(šwedsko ime) ki je obema smešen.....Hecam se...se bova že zmenla če bo fantek.

Sem preventivno ostala doma. Drugače sem norice že imela in to ne enkrat ampak dvakrat. TAko da to ni res če si jih že imel da jih ne morš več dobit. S tem da je bla sodelavka ki ima norice tut v Maroku 10 dni nazaj in kaj pa veš kaj je.....

Drugače slabost mineva z vsakim dnem je bolš, Utrujenost pa ustaja.

Moj srček je pa res carski, je full potrpežljiv in full ljubezniv...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
29.11.2007 12:26:39   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: AnjaPH

Po tabeli naj bi tudi jaz pričakovala punco

Kakšni tabeli?? Ali se da pripopati kakšen link prosim?

Tukaj maš to tabelo!
titleAndStar(710,0,0,false,"",""
Bo punčka ali fantek Razprave o izbiri spola svojih potomcev so v svetu vse bolj vroče. Ljudje posegajo po starodavnih vražah, po najsodobnejših metodah, vse le zato, da bi imeli naslednika pravega spola. Ne bomo se spuščali v moralno ocenjevanje tovrstnih postopkov. Raje vam predstavimo enega izmed starodavnih načinov, s katerim se lahko brez večje škode pozabavate.

Karta, ki je pred vami, menda izhaja iz cesarskih soban prepovedanega mesta iz časov kitajske dinastije Ching. Znanstveniki naj bi jo našli v kraljevi grobnici in original naj bi bil shranjen v Pekingu. In nekateri trdijo, da je kar 99% točna. Preverite sami.

Karta temelji na domnevi, da je spol otroka odvisen od materine starosti v času zanositve in meseca zanositve.

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1546
29.11.2007 13:15:57   
fragola
Punce sej vem sem mal smotana, ma jaz bi zdaj tako jedla hot dog z veliko majoneze, njami, kar dva bi pojedla!user posted image user posted image sploh nevem, kdaj sem ga nazadnje jedla ma zdaj ga bi tako jedla!!!!

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
29.11.2007 13:18:23   
kodrana
fragola še meni si lušt nardilauser posted image .

sanje so se uresničile..
13. 5. 2008 sva dobila najlepše darilo.. Taro
26.10. 1010 pričakujemo še en zakladek.

(odgovor članu fragola)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
29.11.2007 13:23:59   
fragola
IZVIRNO SPOROČILO: kodrana

fragola še meni si lušt nardilauser posted image .

Ti ne veš kako bi ga zdej jedla, ma kam naj ga grem zdaj iskat, bom morala počakat da pridem domou in si ga sama naredim! Ma raje bi, da bi mi ga kdo zdej prinesel!user posted image
To so verjetno prav nosečniške muheuser posted image

(odgovor članu kodrana)
Neposredna povezava do sporočila: 1549
29.11.2007 13:56:38   
Anonimen
Pozdravljene.Tudi jaz se vam pridruzujem.user posted image
PDP imam 02.06.08.,doma imam ze eno punco,12let,sedaj pa nestrpno pricakujemo malega kricaca.Zadnji 2leti zivim v Nemciji,tako da bom seveda tu tudi rodila.Mi je dolgcas,veliko samevam,tako da vas z veseljem berem.Plus sem ze vse pozabila,glede nosecnosti in bebic,pa bom zato od vas veliko izvedela.
V juniju sem imela SSuser posted image ,povzrocil ga je mijomuser posted image ,tako da me zdaj v tej nosecnosti veliko bolj skrbi.Poleg tega sem pa se pred tednom zacela rahlo krvaveti,sla koj na pregled,pa je rekel G,da nosecnost poteka OK,pa da naj pocivam
Danes sem imela pregled za NS;in vse je v redu,tamal raste,le ta krvavitev se moti.Vzeli so mi tudi kri,in drugi teden,po opravljenih preiskavah,naj bi vedela vec.
Drugace je pa G rekel,da mi ni treba lezat,lahko se tudi sprehajam,ne pa da sem ves dan zaprta doma.Jaz bom pa vseeno raje pocakala do naslednjega tedna,preden zacnem z -ornk rekreacijo-.
Mozoljev imam jaz se kar nekaj,ceprav jih prej tudi nikol nisem imela,prsa me bolijo ves cas,najvec pa proti veceru.
No,to je nekaj za zacetek,pa LP.

(odgovor članu fragola)
  Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.