zp
|
Jutro jutro srečke , sem že mislila, da se slabosti počasi poslavljajo, pa sem včeraj spet objemala školjko .. vsakič si rečem samo še en teden... pa še en teden... srčno upam, da ne bo do konca tako. .. glede na to, da mi v 1. nosečnosti ni bilo tako slabo in smo potem dobili čudovitega fantiča. mož ugiba, da bomo imeli tokrat zagotovo nagajivo punčko... imen imamo precej več izbranih za punčko.. Kaja08 -hvala za updejtan seznam, drugače pa se gre v materinsko oz- šolo za starše ponavadi tam nekje okrog 6. ali 7. meseca.. v Lj porodnišnici traja kar cel mesec-vse skupaj 10 srečanj, ki trajajo po uro in pol do dve... popoldne je bila ponavadi kar gužva, za sedet so pa ene take ozke, ne preveč udobne klopi, pa malo zraka primanjkuje..sem šla potem že na porodniški na dve predavanji zjutraj ob devetih, je bilo pa super ...predavanja sama so bila pa kakor kdaj, meni se je zdelo včasih zelo razvlečeno razloženo. Partner mora biti prisoten na 2 predavanjih o porodnih dobah, da dobi potrdilo za prisotnost na porodu ali pa gre na en popoldanski"šnelkurz".. V leseni baraki pri porodnišnici Lj (tam imajo babice prostore) izvajajo dekompresijo, mislim, da od 7. ali 8. meseca naprej... sediš na stolu, oblečejo te v nekakšno spacey vrečo, pa en plastičen balon ti dajo na trebuh, potem pa spuščajo zrak noter... je super za prekrvavitev, detece je ponavadi potem norelo po trebuhu. naročiš se po telefonu, zavarovalnica ti krije 10 obiskov, pa ponavadi je taka gužva, da te samo enkrat na teden naročijo-traja pa cca pol urce.. pa če te daje nizek pritisk ti odsvetujejo, ker lahko skupaj padeš.. O EA ne razmišljam, ker je bilo prvič naravno tako hitro in bp, da upam, da bo drugič šlo še hitreje , pa še res sem bila zadovoljna z vsemi v Lj porodnišnici, zelo lepa izkušnja.. bila sem tudi zelo vesela, da sem rodila ponoči ..vse skupaj je bilo precej umirjeno, pa tudi 100 ljudi me ni hodilo gledat in tipat, ampak samo babica in porodničar... na oddelku sem bila v sobi z eno super cimro, s katero sva še zdaj v stiku, sestre so bile pa tudi ok.. so mi precej pomagale pri pristavljanju, pa nikoli ni bil problem karkoli prinest... edina stvar zaradi katere sem komaj čakala, da greva z domov, pa je ta, da je v sobi stalno nek "promet" - čistilke, strežnice, dve viziti, kontrola tega pa tistega, pa tehtanje otroka, postiljanje postelj, zajtrk, kosilo, zdravila... težko si sploh spočiješ, pa potem ti mora uspet otroka poštimat, pa še sebe stuširat za vizito, pa zajtrk pojest, ne glede na to ali se dete joka, doji ali karkoli... spočiješ se absolutno ne....no, tiste 3 dni vseeno hitro mine... sem se pa razpisala danes .. zdaj pa veselo na delo -neporavnane študijske obveznosti? jih ima še katera? pa plan, da se jih znebi pred prihodom ? se bomo skupaj motivirale... lep dan vsem skupaj.. pa srečno na pregledih in NS!
|