RE: Septemberke 2006 (Polna verzija)

Forum >> [Otrok] >> Čvekamo o naših otrocih



Sporočilo


adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (7.1.2008 21:45:35)

Vsaj novo stran sem načela. Malo zadovoljstva pa je [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 7:53:54)

jutro

joj kako matrajo tile zobki naše škratke... jaz sem slišala da pomaga poleg calgela tudi belo vino

mene pa zdaj z vrtca kliče in full pohvali timoteja, imajo eno novo punčko staro 13 mesecev in je bila včeraj prvič v vrtcu, skratka naš mali jo full crklja in pomaga vzgojiteljici. je rekla da ga je morala prav ustno pohvaliti [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley14.gif[/image].

Jaz želim vsem bolani da se pozdravijo čimprej ... si sploh ne predstavljam kako je to hudo. Mi do sedaj sploh ne vemo kaj je vročina in ostalo. Do sedaj smo se srečali le z noskom ... in trkam da bi kar pri tem ostalo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka2.gif[/image]

adrijana za vnetja ušesk sem slišala da pomaga uhec, stisneš kakšne tri kapljice na žličko, malo pogreješ in zliješ v ušesek.

Jaz imam materino dušico od Justa in menda tudi pri ušeskih pomaga, da namažeš za ušeskom, drugače sem jo pa sedaj uporabila ko je imel nosek in je kaj pokašljal sem ga namazala po prsih, podpladkih in zatilju in nam je full pomagala





pupika -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 8:37:37)

Adrijana upam, da Sara nima vnetega ušeska, toda če se šlata za ušesek je že en znak, tudi Gal se je kar naprej šlatal za ušesek, ko pa sem mu pošlatala, pa nič in sem mislila, da nima vnetega. Se mu je pa to kuhalao že od oktobra, najprej je imel samo rdečega, pa mu zdravniki niso nič dali, pri vnetem je enkrat celo dobil kapljice za oči, ki sem mu morala tri dni kapljat v ušesek, pa je šlo stanje samo še navzdol, pred 14 dnevi pa je dobil antibiotik in se je ena zdravnica prav začudila, da še ni dobil antibiotika, če je imel že tolko časa problem z ušeskom.
Adrijana če imaš kapljice operil P, ji lahko tudi to kaneš v ušesek, vsaj tako piše v navadolih, da je tudi za vnetje srednjega ušeska. Ali pa jo rajši pelji do zdravnika in ji naj pogleda ušeska, tako boš vsaj pomirjena, jaz Gala za vsako vročino peljem k zdravniku, ker želim, da mu pogleda grlo in ušesa ter posluša pljuča, tako sem jaz malo bolj pomirjena če je vse ostalo OK.

Pa javi kako je kaj Sara

Nataši kaj vi pa sploh ne veste kaj je vročina, Timotej pa je zgleda kar odporen. In kako je lepo ko ti vzgojiteljica pohvali otroka. Še enkrat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za timoteja.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 9:17:00)

Evo, me!

Sara je danes spala tako, tako, vsaj drla se ni. Sem šla nabavit calpon, pa očitno pomaga. Nosek je še zabetoniran zjutraj, vročine še zaenkrat ni, uheka mi pa še izmika, drugače pa se stanje ni spremenilo. Bom pa pozorna.

Nataši [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] za vašega kavairja. Upam, da bo Sara tudi naletela na takšnega v vrtcu, da ji pomaga prebroditi uvajanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Z zdavjem pa še v prihodnje tako lepo furajte. Neprecenljivo!

Tudi jaz sem hotela kupiti včeraj v lekarni kakšno mazilo za lajšanje vseh teh prehladniških težav - in mi je rekla,da za tako male nič nimajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. Malo čudno, sam nisem sigurna, če je to res. Se mi je bolj zdelo, da ona ni vedela, kaj lahko da.

Pupika hvala za namig glede operila. Najprej bom poskusila z uhekom, če bo pa treba pa še to. Ne bi pa rada, da gre na antibiotik. Pri zdravnici ga pa tako takoj dobi, se mi zdi, da prej kot je potrebno. Saj se mora malo okrepiti, ker bo drugače cela štala v vrtcu.

A ste šle kaj na razprodaje? Včeraj, ko sem šla v lekarno, dejansko sploh ni bila nekaj huda gužva, me je presenetilo. Sam jaz vseeno nimam nobene volje nakupovati, razen za pusta bo treba nekaj poiskati.






pupika -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 9:42:04)

Adrijana kako to da v lekarni nič nimajo. Jaz sem kupila mazilo od bimbija, ki mu namažem po prsih in sirup ravno tako od bimbija-broncomunal(nekaj takega) in se mi zdi da mu pomaga, je pa sirup čisto na naravni bazi, pa še odpira dihalne poti.
Poskusi Sari fajn našpricat z fiziološko, jaz sem Galu, zadnjič kar 5 ml ampule v vsaki nosek in kopala sva se kako uro, nama je bilo tako vroče, je imel tako lepo rdeče ličke, tako, da je bila kar para v kopalnici, pa še namasirala sva se malo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image], če pa sem ugasnila masažo, pa Gal takoj ja, da moram spet prižgat. Aja pa zadnjič nama je zdravnica rekla, da naj bi nosek vlažila krema nosital, ki ji namažeš v vsako nosnico približno cm, jaz sem potem s tem prenehela, ker mu je kar fajn vlažilo nosek,nam je pa krema pomagala pri lariongitisu, ki ga je imel že 4*, to pa te prestraši, ko ne more dihat, ker ima vnetje glasilk, sedaj pa smo dobili eno pumpico za vsak slučaj, če bo kdaj kriza, tako, da jo imam kar pospravljeno in vedno jo vzamem zraven.
Adrijana vem  je kar problem s temi noski, ko bi radi svojim malčkom pomagali, pa ne moremo, meni se zdi da je Gal-u še najbolj od vsega sedaj pomagal sirup od bimbija, zvečer ko ga položim, je še nekaj slišat iz noska, ko diha, čez kake pol ure pa čisto nič več in celo noč lepo diha, no se pa še kljub temu zbuja, danes ponoči sem mu zopet dala vodo za pit in je nekaj protestiral, je spila samo eno flašo in pol.

Jaz na razprodaje še nisem šla, čakam na plačo in se bom potem tudi jaz odpravila po kaj za malega škrata. Si bom pa po dolgem času tudi sebi kaj privoščila.

Adrijana, kaj sedaj bi moralka it Sara že vrtec če se ne motim, pa je zbolela boga revica. Upam, da se bo kmalu pozdravila.




Tejcha -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 9:58:35)

Adrijana, mi imamo tudi bimbijevo mazilo. In je ful fajn. Namažeš po prsih, hrbtu, pod noskom... ni nič agresivno in ne peče, učinek je pa  kao mentoklar, če poznaš.

Pri nas sije sonček, tk da grem hitr pospravit, potem pa greva ven... Ja, spet grem pospravljat... Groza! Pa jaku se res iztekajo dnevi, če ne že ure, ker mi kr dviguje...  Verjamem, da je lahko tudi nosečnost kriva za izostren voh, sam tole pa res ne pelje nikamor... Bi imela katera ribico? Podarim z akvarijem, hrano in kapljicami za pripravo vode...




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 12:01:51)

pupika ja zgleda da je malo bolj odporen in tudi pozna se da je v privat vrtcu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. je pa res full dobr občutek ko pohvalijo tvojega otroka [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

adrijana mislim da obstaja tudi eno mazilo od BIMBI (tko nekako in dobiš v lekarni)

razprodaje- jaz sem si šla zdajle kupit čevlje (polškornji) so bili 30 % znižani, drugače pa mi običajno ne hodimo, razen če res kaj rabimo. itak moraš kupit na začetku zime in čeveljčke, bundico, hlače, .... zdaj pa ne rabi nič

a še to, ko nagaja nosem mu dam v kopel kapljico 31 in mu full odpre nosek in mu full odgovarja.. le paziti moraš da gre res kapljica ali dve in ne več na precejšnjo količino vode... imamo veliko banjo tako da se fejst porazgubi





pupika -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 12:37:11)

Koliko pa plačujete privat varstvo na mesec. Saj to je tudi res, če je privat je manj otrok na enem kupu in so tudi manj bolani. Gal je bil vsakih 14 dni bolan, tudi po enem tednu se je že zgodilo, sedaj pa upam, da bo malo boljše.

Aja tisto glede luknjice v zobku, sem pa na mon-u prebrala, da je eba punčka isto dobila od pumpice, ki jo je dobila ko je imela laringitis, pa je tudi Gal v zadnjo dobil pumpico, ki smo mu morali pred spanjem vpihnit, samo to je bilo samo 3 krat.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 14:18:40)

Adrijana, mi imamo tudi bimbijevo mazilo. In je ful fajn. Namažeš po prsih, hrbtu, pod noskom... ni nič agresivno in ne peče, učinek je pa kao mentoklar, če poznaš
IZVIRNO SPOROČILO: Tejcha

Se mi je zdelo, da mora kaj obstajati. Bom ob naslednji priliki povohljala za to. Očitno je bila tista v lekarni malo zmedena, prijazna, sam vseen sem dobila res občutek, da ni sigurna kaj mi lahko da in ni rajši nič dala.

Pri nas tudi tak lepi sončke[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image], me mika, da bi šli ven. Samo bom verjetno prestavila vsaj za kakšen dan. Kako dolgo že nisva bili na sprehodu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Ti prazniki - mraz, obiski k nam, mi drugam, slabo vreme, bolezen... pa gre dan za dnem mimo.

Sem hotela eno slikico prilepet, pa me nekaj zajebava. Bom kasneje poskusila... grem pico delat. Je že nisemo imeli za kosilo dolgo, dolgo - enostavno sem pozabila na njo.

Lep preostanek sončnega dneva vam želim!
 




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (8.1.2008 14:20:29)

[img]http://www4.slikomat.com/08/0108/x41-P10800.jpg[/img]

Sem spregledala, da mi je vseeno naložilo.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 7:23:23)

JUTRO

Privat vrtec nas pride mesečno 270 eur, ampak mi jih ni škoda dat ker vem v kakšnih rokah je. sem full full zadovoljna

Naš mali je šel pa včeraj z očijem na sprehod in sta full prehodila, in nisem mogla verjet, da mu je dal rokico. Meni je nikoli noče dat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Skratka ni bil noben problem hodit in sta prišla nazaj z rdečimi lički in noskom, potem smo se šli pa kar kopat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

adrijana tale tvoja punčka je pa prava lepotička [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image], full lepa punčka

Bom prilimala par slikic našega božička




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 7:32:37)

[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/u2z-BOIEK-.jpg[/img]

božiček v vrtcu, seveda je morala mamica pomagati

[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/oir-BOIEK-.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/qpc-BOIEK-.jpg[/img]
[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/qw8-BOIEK-.jpg[/img]

božičkov pomočnik

[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/mr-BOIEK.jpg[/img]

takole bom pa pomagal postaviti jaslice




Tanyka -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 7:56:15)

Dobro jutro [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/muca.gif[/image]


Vrtec- naš mali je ravno hodil en mesec-brez vsakega jokanja, problema.Potem pa nonstop bolezen (bil je 3 mesece doma) in sedaj smo začeli spet na novo.Dva dni že jokanje, jokanje in še enkrat jokanje.
Upam, da se čimprej navadi in nam bo vsem lepše[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Luškani so ti naši otroci in vsak dan je kaj novega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] .
Rene že nekaj časa govori dize(zizike[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] )- seveda mamine so zakon.Vsakič ko pridem domov išče dize in se carta-mater je posrečen[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Tejcha- tudi mi smo imeli akvarij z dvema ribicama ga je Lara dobila za rojstni dan.Potem pa se je začelo tako kot praviš vsake dva dni smrad.Madona je smrdelo. Sem že nekaj časa govorila, da bom ribe spustla v wc[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .No in potem so si sodle same, najprej ena in potem druga.Tako, da ne hvala rib  res nikoli več tudi da jih kdo podari [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .
Vseeno hvala za prijaznost[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


Razprodaje- jaz sem bila včeraj.Sploh nobenih številk(sploh teh kaj sem jaz iskala) -moreš imet res srečo, gužve nobene,...
No, jaz sem vseeno zapravla okrog 170€ in to vse za deco[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Danes pa grem verjetno še malo brskat[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Ne morem iz svoje kože[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image] .Moram še kaj za sebe in mojega najt[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .

Punce te dni pričakujem odgovor za novo službo-držite fige[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image] .Upam, da bo rešitev pozitivna[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] .Zdaj pa je že čas, da dobim nekje redno zaposlitev, ker to flikanje(bolniška, porodniška,...) mi ni, nič več všeč[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]


No toliko za zdaj, grem mala obleči in počasi v vrtec, upam, da ne bo takšne krize kot včeraj[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .

Ciao T










adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 12:38:23)

Ahoj!

Nataši pa smo le dočakali vašega božička[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]. Fleten, ni kaj. Sem pa v odzadju opazila, da ima tudi zelooo lepo sobico in na postelji ograjico - a že spi v pravi postelji? (vse vidim, ne[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley2.gif[/image]?)

Tanyka a vidva še dojita ali se samo stiska - se ne spomnim, če si že kdaj kaj omenila.
A vi ste tudi skoz takšni bolniki kot mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Upam, da boste zdaj bolje. Kako je pa v tem primeru v vrtcu? Plačujete kaj ali čisto minimalno. Ker mislim, da bomo mi na isti poti kot vi. Uspešno ponovno uvajanje!
Za službo pa držim pesti! Veliko uspeha! Potem nam pa kaj javi kako je šlo.


Pa še eno debato naj načnem - KAKŠNE ANTIBIOTIKE PREDPISUJEJO VAŠIM MALČKOM ?
Do sedaj je vedno dobila ospen, pa se mi ni zdelo, da najbolj pomaga. Kakšne izkušnje s Sumamedom?

O zdravju pa rajši ne bom, ker bom spet samo jamrala. Očitno smo v slepi ulici in bo potrebno nekaj ukreniti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image], sam ne vem še kaj.






Tanyka -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 13:30:54)

Oj oj

Pa še imam čas ane[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]


IZVIRNO SPOROČILO: adrijana.sara



Tanyka a vidva še dojita ali se samo stiska - se ne spomnim, če si že kdaj kaj omenila.
A vi ste tudi skoz takšni bolniki kot mi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] . Upam, da boste zdaj bolje. Kako je pa v tem primeru v vrtcu? Plačujete kaj ali čisto minimalno. Ker mislim, da bomo mi na isti poti kot vi. Uspešno ponovno uvajanje!
Za službo pa držim pesti! Veliko uspeha! Potem nam pa kaj javi kako je šlo.






Ne že dolgo ga ne dojim.Samo crklja se[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image].Sedaj sem plačevala čist minimalno samo rezervacijo al kaj že[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].


Antibiotiki[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Vedno same penicelinske (amoksiklav, ospen, primotren,...).Se mi zdi, da našem ne prime več ne eden in ne drugi.Sem enkrat vprašala, če mi lahko predpiše kakšnega z drugo sestavino[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image].In mi je rekla, da ne, ker tisti so samo za bolnišnično zdravljene in bi prišlo do zlorabe le teh.Kaj čemo,...tak pač je.

No naj vam povem, da sem še jaz zbolela-rota virus.Ne morem niti 10 min brez wc-ja[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image].Držim samo fige, da ne prenesem še na ostale člane familje.

Nič grem sedaj po maladva v vrtec.Me je ravno klicala, da se je zbudil.


Čao









pupika -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 13:34:52)

Joj kolk so fletkani tile naši septembrčki.

Nataši je res dober božiček mali, kaj že spi v svoji veliki postelji. Naš še vedno spi zraven mene in to kar v moji postelji, ker se še tolko zbuja ponoči, ne vem, mi ne uspe in ne uspe, da bi vsaj enkrat prespal celo noč ali pa bi se vsaj 2 ali 3 krat zbudil, pa celo noč se samo premetava in potem sem jaz zjutraj nenaspana.

Tanyka držim fige za tvojo novo službo in javi kako je kaj s tvojo službo.

Adrijana, Gal je enkrat imel antibiotik Promitren, ko je imel malo rdeč ušesek, sedaj ob vnetju ušesa pa hiconcil, drugih antibiotikov pa ni imel. Vedno kadar je imel vročino, in če je bilo grlo v redu in ušesa koko tolko ni nič dobil. Saj če ima Sara grlo in pljuča pa ušesa dobra, ji jaz ne bi dajala, no vsaj pri nas nič ne dobiš, ker je lahko samo kaka viroza in seveda, če ji rastejo trojkice ji je odpornost padla, tako kot pri Galu, ko je ob izraščanju zob odpornost na psu in je bil več doma kot v vrtcu. Kako je kaj z Saro, kako pa ušesek.

Jaz pa se še vedno ubadan z Galovim zobkom in mu kar večkrat na dan, tam kjer ima luknjico, kar z medzobno ščetko malo omijem, ker se mu kar širi in ga bom verjetno danes peljala, naj ga pogledajo.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 17:31:12)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]Po spanju je bilo stanje katastrofalno, samo jokanje in stokanje, vročine 38... sem jo popakirala (v zd itak nobenega nisem dobila na telefon) in jo peljala. Ušesek izgleda čist, je pa tudi zdravnica videla, da izmika levo uho, grlo čisto pordelo, pljučka ok - tako, da smo spet na hiconculu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]. Sem malo dvomila, če bi ji ga sploh začela dajati, samo kako sma prišli iz svežega zraka, je bilo stanje spet katastrofalno. Je že dobila prvo dozo. Je že čisto črna pod očmi, čeprav je pa zdajle spet precej živahna. Spet vstajanje ponoči[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image].

Tanyka pa si sigurna, da je rota virus? Ker zdaj razsaja en virus s podobnim učinkom, pa ni v tako hudi obliki kot rota virus. Traja "samo" dva dni. Upam, da te hitro mine.

Kamorkoli se obrnem vse bolano - kriza. Si sploh ne znam predstavljat, da imaš dva otroka, pa se vedno en naleze od drugega. Pa to se ti ja zmeša[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]. No, nekatere veste kako to gre.

Pupika, pokliči zaradi zobeka - mislim, da bi te morali vzeti v parih dneh, če ne kar naslednji dan. Te pa popolnoma razumem kako se počutiš. Bi verjetno tudi jaz tako ravnala na tvojem mestu. Ne obtožuj sebe - genetika je ključna!

Kje se pa vse ostale skrivat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]....




tevža -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 20:59:46)

dober večer!

da se še malo jaz javim....

v službi pridno delamo, v vrtec zelooo radi hodimo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] . skratka vse v najlepšem redu.

tanyka držim pesti za službo, vsem bolanim pa pošiljam [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley31.gif[/image] . take care!

antibiotik, mi smo do zdaj 2x imeli hiconcil (za ušeska).

razprodaje, tudi jaz sem samo nekaj malega kupila za tevža (čevlje, 2 polo majčki in ene hlače). imam pa še v planu malo pregledat stvari...mogoče pa kaj pametnega najdem, da bom lepa [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image]
aja, kakšno št. nogice imajo vaši palčki? mi smo zdaj na 22. in se mi zdijo že kar veliki čeveljčki.

glede na to, da ste bile nekatere pridne s slikicami, še jaz dodajam eno;

na obisku je potrebno vse pregledat [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

[image]http://www4.slikomat.com/08/0109/mqb-DSC001.jpg[/image]

lep večer....


p.s. ups, malo "na glavo" 




tevža -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 22:06:58)

pa še ena "domača".....

[img]http://www4.slikomat.com/08/0109/sfv-261220.jpg[/img]


zdaj pa še odmevi, potem pa pod odejo.
nočko!




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (9.1.2008 22:14:53)

Tevža kako pa vaš Matevž raste! S čim ga pitate [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]? Full luškan čupko je, se bi lahko kdaj za v živo zmenile na kakšni kavici. Ju je res zanimivo primerjati.

Spet eno vprašanje -  ji lahko dam lekadol za zbijanje vročine, kljub antibiotikom? Spet kuha na 38,8[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image].




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (10.1.2008 7:26:24)

jutro

Naš mali korenjak tako rad hodi v vrtec da ga moram pohvalit, takoj v naročke k vzgojiteljici, mamici da še lubčka in veselo pomaha....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

adrijana ja malo z zamudo ampak prišle pa so [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley9.gif[/image], hvala za sobico. ima že svojo "medvedkovo" pojsteljo z ograjico pripravljeno da ga preselimo. to imava namen ta vikend.. ko sva mu naročila sobico, sva se odločila da vzameva kar kompletno s posteljo in pisalno mizo (ki jo veselo uporablja mamica [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]). Preselila ga bova pa v veliko posteljo ker opažava da je njegova posteljica že premajhna, se obrača in se mu nogice zapletejo med ograjico... bomo poskusili itak je čas da gre počasi ven iz spalnice- je pa to za mene full težak korak. vidiš pa res vse ja [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Od antibiotikov pa itak nimam pojma, tako da bom kar tiho

št. nogice smo na 23 zimski čeveljčki in 22 jesensko-zimski in copatki





pupika -> RE: Septemberke 2006 (10.1.2008 9:39:52)

Jutro.

Tevža vaš matevž ima pa res čupo, prav lepe laske in tako lepo goste.Pravi dečko je.

Nataši pa poročaj, kako se je obnesla preselitev v svojo veliko posteljo. Jaz bi tudi Gala najrajši preselila v otroško sobo , samo nam še ne prespi celonoč in se še vedno kar naprej zbuja, danes je bila katastrofa in se je kar naprej nekaj premetaval in jamral, jaz pa sem čist fuč, sploh več ne pomnim kdaj sem prespala celo noč, enkrat v nosečnosti, kajti proti koncu nosečnosti sem se tudi kar naprej zbujala, pa mali me je vedno ponoči tako brcal, sem se vedno hecala takrat, da bo naš bolj ponoči aktiven in da mi bo dal enga zbujanja ponoči. Pa še res je.

Adrijana kako je kaj danes z Saro, boga revica, upam, da se kmalu pozdravite. Sem videla da si spraševala na drugem postu če lahko daš antibiotik in lekadol proti zbijanju vročine. Meni je moja zdravnica v prvo rekla, ko je imel malo višjo vročino, da lahko dam promitren in kaj proti zbijanju vročine, še v zadnjo ko je jedel hiconcil ko je imel vneta ušeska, je rekla, da mu lahko damo kaj, tudi svečko. Mislim, da sem mu jaz takrat dala samo ponoči eno žličko, samo bolj proti bolečinam, ker se je kar naprej nekaj jokal, neke hude vročine pa ni imel, joj že trkam, ker vem kako je bilo včasih ko jo je imel 40,6 takrat sem ga pa cele dneve prenosila. Sedaj pa mu ponoči naraste na največ 39. Ne vem ali zaradi tega ker sem mu nekaj časa dajala med v čaj, sedaj sem pa prenehala, zaradi luknjice v zobku.
Aja, sem ga pa včeraj kar peljala k zobarju in naju je naročila čez dober mesec in da še ni tako grozno, meni se je zdelo kar fejst grozno, je pa rekla, da ima to samo od hipp čaja in flaške,  in tam kjer so bele obloge potem rata rjavo in načenja gniti zobke. Mi smo prepozno nehali uporabljati hipp čaje, tak da upam, da ne bo še kateremu otroku ta čaj uničil zobke. Me je pa malo pomirila zobozdravnica in rekla, da se vidi da kar lepo čistimo, samo če ne bi bil ponoči čaja tega ne bi bilo, pa še ker pije po flaški je to potem zato tako. Samo upam, da ne bo šlo dalje in da bodo Galovi zobki ostali na tej fazi.




NATAŠI -> RE: Septemberke 2006 (10.1.2008 10:17:36)

pupika bom poročala, saj naš tud še ne spi cele noči zato bomo začeli zelooo počasi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. že ta vikend če nam uspe, ker v soboto zvečer greva na eno revijo poročnih oblek v hotel union, v petek imamo "fešto" potem je pa že nedelja.. .tako da, bomo videli

moj timotej je bil pa v trebuščku full priden in sem mislila kako miren bo, kaj je že to miren- [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 




pupika -> RE: Septemberke 2006 (10.1.2008 12:28:19)

Dejte mi malo pomagat punce. Mi smo še vedno ponoči po 2 krat ali trikrat mokri. Sem tudi začela premišljevat, če imam prevelike plenice, Gal ima 11,5(oblečen) se pravi okoli 11 kg uporabljam pa Pampers Active Fit št. 5, pa kupujem v Mullerju, kjer so nemške, ali pa v DM, kjer imajo kake akcije v škatlih in soi tudi nemške. Katere plenice uporabljate ve in koliko kg imajo vaši malčki.




adrijana.sara -> RE: Septemberke 2006 (10.1.2008 12:34:24)

Dan!

Poročilo: sinoči je imela že 39,3 vročine, zato sem ji dala dozo lekadola in ji je začela lepo padati. Je pa celo noč nekaj potovala iz kinderpeta k meni,  čez mene... ko sem se prebudila sem jo morala najprej najti[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - vsaj jokala ni. Za povrhu vsega sma se še z antibiotikom polili in sem jo morala dati iz vreče, pol je se je začelo pravo potovanje[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Začeli so prijemati, zgleda že bolje, kašlja manj, vročine ni... malo bolj je bila utrujena zaradi take noči, dragače pa misim, da bo. Hvala za vaše želje, skrb in nasvete
[image]http://www.ani3.dk/smiles04/smiles4/107.gif[/image]

Pupika hippovi čaji ? Pa kako hudiča jih lahko pol prodajajo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]? Saj sem že napisala enkrat, da ima Sara tudi malo teh oblogic na zobkah, pa je teh čajev pila tako minimalno. Samo eno obdobje, drugače pa tako noče piti nič drugega kot vode, sploh zdaj. Grem kar stran zabrisat tistega enega, ki ga še imam[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]. So se pa res oblogice ustavile, imava pa vseeno kontrolo v marcu.

Sara spi  v sobici podnevi, zvečer tam zaspi in ostane nekje do enih, dveh, potem pa hoče ven. Sem jo razvadila, ker se meni ne da sem in tja po hiši hodit in jo kar v spalnico nesem. Pa enkrat se bo že odločila tam ostat. Smo pa dali na malem kinderpetu v spalnici stranico dol, ker ji je tudi postajal premajhen, se je takoj kam zapletla. V svoji sobi pa ima 140 in je ok.

Tudi Sara je bila migec v trebuhu in je še kar. Je bila pa ponoči kar pridna, nekako tako kot zdaj. Jo je pa velikokrat kolcal in tud to ji je ostalo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] - nadležna zadeva... joj, kje so že bušiji[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Zunaj pa tako lepo sonček, ne vem, če je ne bi peljala malo z vozičkom (da ne bo divjala). Da se nadiha. Je že en teden noter zaprta. Mislite, da je pametno?(spet nasvet[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image] rabim)





Stran: <<   < Prejšnja stran  68 69 [70] 71 72   Naslednja stran >   >>