Anika_24
|
Dober dan! Pa so se začele krompirjeve in z njimi tudi moje počitnice. Zadnje tedne je bilo kar pestro – Lana aktivna sto na uro, gospodinjstvo, služba, ta teden pa končno nekaj več časa samo za nas. Sicer nam vreme ni in po napovedih ne bo kaj preveč naklonjeno, pa verjamem, da se bomo vseeno imeli lepo. Če bi vedela, da bo tudi prost ves preostanek tedna, bi za nekaj dni zagotovo šli v kakšne terme ali pa celo kam v Istro lovit tople žarke. Bomo pa šli za kak dan na bazen, pa k mojim in njegovim, skratka razvajanje na polno. V planu imava kino in s prijateljico en mini lepotilni dan, pa bom videla, te dni bi imela najraje, če bi bili vsi trije skupaj. Sicer se zopet javljam po kar dolgem času, ampak ne zato, ker ne bi hotela (Adrijana ), ampak ponavadi se, ko preberem, lotim stvari, ki morajo biti narejene. Prva novička: sedaj pa že lahko rečem, da Lana hodi. Prve korake je naredila nekaj dni pred prvim letom, zares spuščat na malo daljšo razdaljo pa se je začela pred dvema tednoma in danes iz dneva v dan izboljšuje orientacijo in krepi stabilnost. Ampak včasih je željen cilj tako zelo vabljiv, da se hitro spusti na kolena, ker ve, da bo tako prej dosežen. Ogromno govori: »aja – aja, am – nam, daj to, moja, ne, ni – ni, pogej to, Ana, ata, mama, teta, tic, dedi, Ajka (Aika – svakov kuža) …; pokaže kje je lučka, kuža, mami; oponaša glasove … skratka vse bolj je luštna in zanimiva. Tudi boleznim uspešno kljubuje, je en dan manj, drug dan več. Učiva jo piti iz kozarca, jesti z svojo žličko, trenutno uživamo veliko mineralov in vitaminov v preventivne namene. Po Ajninem nasvetu sem kupila Echinax Bimbi, ampak mi je farmacevtka svetovala, da naj dajem ob prvih znakih prehlada, ker povsem preventivno nima pomena dajat. Kar se oblačenja tiče, Lana v stanovanju nosi body z dolgimi rokavi, žabice, hlače in majčko, za zunaj pa po potrebi še nogavičke in pulover in čez flis ali debelejšo jopico, bunde tudi pri nas še nismo oblekli. Če piha pa še rutico. Dalin, upam, da se Žan čimprej pozdravi, Tebi pa naj hitro minevajo delavni popoldnevi. Čeprav vem, da paše spremeba, verjamem, da komaj čakaš, da se vrneš svojim fantom. Tejcha, tudi z moje strani, iskreno sožalje. Izjoči bolečino, potem pa stisni Tilna in se spomni na pikico v trebuhu pa bo veliko lažje. Tevža Tebi pa srečno vožnjo in ne, nisem pozabila na najin dogovor, po praznikih bo, vsaj upam, vse skupaj bolj utečeno in zato lažje. Bodite zdravi in praznike namenite tistim, ki jih imate najraje. Dan vseh svetih je namenjen tistim, ki nas gledajo z neba, vse prevečkrat po pozabljamo ali nimamo časa za vse te, ki so z nami … te dni preživite z njimi! Mi2
|