dalin
|
Zgleda da nas je kar nekaj tukaj gor imelo neprespane noči .Upam da se nam vsem situacija kmalu zboljša. Adrijana jaz kamilice prepražim na malo olja,ponavadi olivnega.Par kapljic dam,ne preveč,ker je potem premastno.Potem dam gor kamilice in jih pražim(segrevam).Nato vse skupaj stresem v gazo(jaz imam tiste brisačke-rokavičke,za otroka umivat),ker z njimi Žana ne umivam več,jih uporabljam kot vrečkico za kamilice.Nato dam še toplo(ne sme biti prevroče,ker ga lahko opeče) na prsa.Pa kar pomaga ta zadeva. Nataši poznam kremo od justa in kopel sem jo pri dvojčkih prakticirala,ker sta imela bronhitise.Mislim pa da lahko s kremo mažeš otroka ko dopolni dve leti .Prej ne.Jaz za zdaj uporabljam od fitobalma in mu z njo mažem po prsih. Inca bom pa tudi jaz tisto kremico probala za okrog ust.Katera pa je ?Žan sicer nima izpuščaje ima mozoljčke/pikice okoli ust.Pa samo občasno.Sem že razmišljala da je kakšna alergija . Tevža jaz bom danes juhico od včeraj ponucala,pa rebrca sem dala pečt in seveda krompir,za Žana pa namesto rebrc puranje medaljone.Ter za ostale tri tudi,če jim rebra ne bodo dišala.Zame pa nič . Bom pa,mogoče jutri,repo skuhala,da vidim če bo Žanu odgovarjala.Sem jo mu dala pred meseci za kosilo,pa je vse ven spluval.Mu ni pasala,mogoče zaradi kislosti .Na koncu je zbruhal še tisto kar je pojedel . Adrijana glede tresenja,pri Žanu se je začelo ko je že dopolnil tri mesece,mislim da je bil že skoraj štiri star.In takrat me je bilo res strah.Upam,da je to za nami. Je pa tudi Žan enkrat kar z zaprtimi učki jedel,tako je bil zaspan.Sva malo sprehod podaljšala in ko prideva domov ga dam v stolček da bo jedel in je kar zakinkal,pa v spanju jedel . Tejcha boš povedala kdaj imaš rrrrrroooookkk ?Sem že zadnjič vprašala,pa si zgleda spregledala . Aja,kaj oblečem Žanu:žabice že kar nekaj časa(tanjše).Sicer je že kar mobilen,se pa še vedno zelo rad po vseh štirih plazi in ker so tla mrzla,mu jih kar oblečem. Za ven:torej žabice,nogavičke,spodnji bodi(brez rokavov),bodi z dolgimi rokavi,tanjši pulover in tanjšo jaknico čez.To v primeru,če je zunaj sonček in če gremo na daljši sprehod,pa če je res toplo in mu potem kakšen kos slečem.Danes,ko je malo prehlajen,sem mu pa kar dva bodija z dolgimi rokavi oblekla,saj se ne upam centralne zakuriti.Nekaj se je uničilo na peči in je treba paziti kako kurimo,dokler ne pride centralist zrihtat.Pa saj se je zdaj že malo ogrelo.Pa tudi dragi kmalu pride in bo on zakuril.Je bolj ziher . Mu moram iti pa nove copatke kupiti,saj če mu čez žabice še nogavičke obujem,gre težko nogica v copatek .Tako da sem mu prej kar ABS-ovke obula ,ta debele zimske,namesto copatk. Joj sem se razpisala,................. Dol me nažente!!!