yennika
|
julam, ker dete še vedno spi, ti napišem naš program aktivnosti v vrtcu: dnevna rutina:nega-umivanje rok, zob, brisanje rok, mazanje s kremo,uporaba kahlice,uporaba robčkov, nega noska hranjenje:brisanje mizic, pospravljanje lončkov,krožnikov,pitje čaja iz lončka počitek:zračenje prostora,slačenje... gibanje:na blazinah, žoge, baloni,škatle, tunel,rjuhe... pomagajmo otroku, da bo naredil sam: -pozdravimo, pogled, nasmeh -poiščimo igračo -pokličimo se po imenu -sezujemo, pospravimo cpate -poiščemo svoja oblačila -sodelujemo pri pospravljanju, urejanju igrač -umivamo roke -brišemo roke, odvržemo brisačo, robec v koš -opozorimo na smrkav nos -sledimo preprostim navodilom.pridi k meni,pobožaj prijatelja,usedi se na blazino,stol -se zahvalimo, hvala, prosim Moram povedati, da je zadnjič Klemen dobil servetko in začel brisati po tleh, elemente...in sem ga samo gledala....pa mu rečem, daj malo počisti in pobriši prah in je vse skupaj ponovil. Pa je eno izmed vprašanj v posvetovalnici pri 6 ali 9 mesecih , če otrok kaj pomaga pri gospodinjskih opravilih.Se mi je zdelo tako glupo vprašanje takrat in sem rekla, da si juhico že skoraj sam skuha, mi pomaga narezati korenček.....sem se norca delala tam.Zdaj pa vidim, da je to to! Jaz gledam na vrtec čisto pozitivno, ker pač nimam druge možnosti, nimama bica servisa.Če ga bi imela, definitivno ne bi šel v vrtec.Bolezni in vse ostalo kar spada zraven pač vzamem v zakup.Se bo pa prekužil in bo zdrav kot riba,ko bomo imeli dojenčka.
"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet." 1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca! 5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član. Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je! Življenje je tukaj in zdaj!
|