Tejcha
|
NO, koooončno je neki za prebrat. Čeprav sem sesuta in grem direkt vodoravno, saj me zjutraj čaka malo bolj zgodnje vstajanje, da vtepem v glavo še kakšnih 200 strani knjige. Fuuuuj! Punce, ful sem vesela, da tako sodelujete v debati imena! HVAAAALAAA! :) Brez skrbi, da je naš seznam (septembrski) bil prvi, na katerega sem šla iskat imena, potem pa sem lahko zaradi žlahte, dobrih kolegov... kar enega za drugim sem lahko črtala sicer zelo všečna imena (Klemen, Žan, Lovro, Urban, Amadej, Nik...) Potem pa jih nekaj odpade tudi zaradi tega, kjer smo locirani. Pri nas recimo Rene nikoli ne bo takšen Rene, kot je treba, ampak nerazumljiva beseda z čudnimi Eji. Vsakega posebej učit, kako se naglasi in po možnosti to ponavljat do... "Mi" pač ne znamo... punce, da ne bo slučajn katera zamerila. Sam dejstvo je, da bi iz Tristana zagotovo ratal Stanč. In takšnim okrajšavam in novim oblikam imena, bi se res rada izognila. Nič nimam proti vzdevkom, da pa že sedaj folk iz imena Tilen, ki ni ne vem kako razpoložljivo glede okrajšav, najde vse mogoče, pa... Glede Svena pa kljub temu, da je ime lepo, iz mojega izbora absolutno izpade. Nekaj let nazaj sem bila v trgovini. In pride babica z mulčkom, ki ga je seveda zanimalo vse, kar ni bilo treba. Ker se je gospe očitno mudilo in ni bila ravno razpoložena za njegove izpade in vlečenje s polic, ga je kar naprej opozarjala: Sveni, ne to! Sveni, ne ono! Kolikor hitro se je dalo, sem se pobrala iz štrcune, saj ni manjkalo veliko, da bi mi ušlo. Najprej pojasnilo: pri nas "svene" pomeni prašič, čunek... In stavek:" Ti si svene!", pomeni, da je nekdo resnično umazan. A bi se katera od vas vseeno odločila za to ime? Joj, no... pišem tako, kot da sem z drugega planeta. Sam, če je pa res. Tilnov prehlad je v stanju kot je bil, briševa nosek in čistiva s fiziološko, hodimo še vedno ne;zobkov je 8; mulc že res veliko reči razume - takrat, ko to seveda želi; No, zdej pa res šibam vodoravno. NOOOOOČKO!!