loremi
|
IZVIRNO SPOROČILO: Princess Mononoke Draga loremi, to kar si ti doživela je res težko sprejeti in preboleti. Ko je nosečnost tako visoka je jasno da je vzrok nekje drugje kot pa samo kromosomska napaka. Pri umetni pa itak preverijo, če je vse uredu s plodom preden ga vstavijo, a ne? A sta bila enojajčna dvojčka? Upam da bodo naredilil preiskave in ugotovili kaj bi lahko bilo narobe. Sicer pa z umetno oploditvijo ni nič narobe. To bo tudi meni čakalo če bom imela še en splav. Moj problem je da se mi čas izteka. Imam pa to srečo da imam doma eno 4 leta staro punčko, ki sem jo zanosila in donisila brez problemov. Sedaj pa ne gre več. Pri umetni kromosomsko pregledajo plod, če je vse ok samo, kadar je sum ali potrjeno, da je kateri od partnerjev lahko nosilec kakšne hujše dedne bolezni, v nasprotnem primeru ne. Ja, jaz sem imela prvič in drugič enojajčna dvojčka. V prvič sem ju zgubila v 6.tednu, odmrla sta mi, sedaj pa v 16. tednu. In sem si mislila ... waw, spet dvojčka, očitno bova le imela dvojčke in tud medicinska srenja je bila presenečena, da sem obakrat nosila enojajčna dvojčka ... pa noben izmed njih ne mora živeti . In sem tako jezna - stalno so mi govorili počivaj, in sem, stalno sem prosila, naj me testirajo za vnetja, preslišano i n bo tudi vnaprej, ker dr. pravi, da to ni nič . Ja vraga ni, kaj pa je potem šlo narobe, če sem rodila zdrava in živa otročka? Jaz sem si tudi rekla ... zaradi drugih ne bom zadrževala solz, če vem, da bom tako lažje razložila svojo situacijo, zakaj nisem takšne volje, kot sem bila običajno, bom pa povedala, kaj sem doživela. Je pa tako - tisti, ki se nikdar ni srečal s takšnii težavami in doživetji, pa četudi ima otroke, si ne more niti zamislit, kako bi bilo, če bi se jim to zgodilo, pravzaprav nima niti tega v zvesti v trenutku, ko zve za to, kar smo doživeli mi in ja, potem pridejo takšne izjave, kot so npr. "Kaj se nisi mogla paziti?!". Brezveze razlagat, da je težko psiho izklopit, ko ne veš, kaj pomenio krvavitve in težave v nosečnosti in strah, ali boš prišla do konca lai ne in kaj pomeni izgubiti tako željeno dete. Ker se vsak zveda situacije šele, ko je v njej. Ostali lahko le čutijo. So pa težke takšne besede, ko jih slišiš in težko je, ko veš, da družba ne deluje tolažilno. Zato pa je fino, da se vsaj takole lahko pogovarjamo, poskušamo dati iz sebe tisto težko, če bo potem kaj lažje. Ker me vemo, v čem smo in kaj smo doživele. Tako kot rečejo meni ... sprosti se in boš zanosila . Ja če je moje telesno stanje takšno, da ne morem, potem mora biti čudež v nevem kakšni obliki, da bi, pa sem lahko še tkao sproščena. ampak poiščite mi nekoga, ki kaj takega doživi, kako bo lahko en sam dan sproščen in ne mislil na to, sploh ko še nimaš otrok. Če pa imaš vsaj enega, je lažje. In vsaj enega s želim. Dekleta, moramo si tkole napisat, moramo delit izkušnje in občutke. Že tako imam vsak dan v mislih, kako sem zagledal plusek, kakos em izvedela, da nosim dva čmrljčka, kako sem videla srčka in premike, kako je vse bilo čarobno, klub težavam, ki so me spremljale. In Ta čas mi je ostal v takooo lepem spominu, čarobnost.