|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Avgustovke in njihovi sončki 2006
31.8.2007 10:23:49   
HuAnita
Sončnica13, mi imamo za Capinko Merrlke, za knedlčka pa Nike-ce.
Kaj pa vem, naša dva sta ful divjaka, ogromno smo zunaj, pa po travi, pa se ti športni copati veliko manj umažejo in 'obribajo' kot kaki Cicibanovi - jih je hčerka 1. imela za varstvo, pa mi je nazaj vse obribane prinesla, me je kar srce bolelo, takrta sem dala za čeveljce 12 tisoč situser posted image user posted image user posted image
Ti športni copati pa so cca 30 eur, sme pa videla, da jih imajo v Deichmannu tudi za 20 eur, samo je ta trgovina predaleč, da bi se vozila po ene čevlje...

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 126
1.9.2007 8:56:44   
planinc1978
Bratranček Luka želi LOTI vsenajboljše ob prvi svečki!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Življenje je lepo

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 127
1.9.2007 12:17:32   
tiasha77
Maj, Nika, Tia in Loti - čestitke za prvo svečkouser posted image user posted image user posted image user posted image

user posted image
Saraja - upam da je driska že minila, se mi je mudilo v službo in sem na hitro prebrala, pa sem si narobe zapomlna, da sta mela najprej drisko in šele nato antibiotikuser posted image

Nea - pri nas obvladamo z glavo pokazat samo ne-ne in to tako intenzivno zmajuje da se mi včasih zdi da se ji bo glava snelauser posted image

Stuhica - kako je šlo na izpitu? Verjamem da je ful težko najdet čas za učenje, si sploh ne predstavljamuser posted image , o kilah pa ne biuser posted image  sem jih mela lani tak čas manj kot zdejuser posted image , če pa čokolada takooooooooooo paše

Morrak - čestitke za prve korakeuser posted image

Hruška - ne boš verjela, prejšnji teden sem spoznala eno Saro, ki je rojena na isti dan kot tvoja (in moja malauser posted image ), samo v Postojniuser posted image

Huanita - hvala za info o Cicibanu, bomo res moral it tja, ker smo bli danes tlele pri nas v lovu za čeveljčki in imajo v eni trgovini samo en paruser posted image  št. 18, baje jih še dobijouser posted image

Sončnica13 - mi imamo Cicibanove, bi ji kuple katere druge, pa so zaenkrat še vsi prevelikiuser posted image user posted image user posted image

Takole, krompirček se peče v pečici, danes sem bolj na izi, ker bo moj spekel kotlete zunaj na žaruuser posted image user posted image user posted image , mala še spi, tako da mi je uspelo menda naklofat vse. Ah, ja, še to, kupili smo še en avtosedež, da nimamo več težav z usklajevanjem avtov, pa še babica gre lažje po malo v varstvo. Pa še nekaj, rastejo nam zboki št. 4, 5 in 6 in sicer enkice spodaj in še ena dvojkica zgorajuser posted image , ampak razen občasne sitnobe in vročine prejšnjo soboto ni hujšega (trkam, trkam). Danes je končno spet sonček, ga gremo malo skoristit popoldan!LP vsem, T

(odgovor članu planinc1978)
Neposredna povezava do sporočila: 128
1.9.2007 21:21:55   
stuhica
pozdravljene!

evo tiasha  hvala za skrb sem nardila izpit sem bila včeraj tako veselauser posted image user posted image user posted image Čokolada moja večna odvisnost!!!!!!!!!!!! Smo pa mi mogli tud kupiti še en avtosedežek ker enostavno ni šlo ker našga sončka tako čudno prestavljamo v varstvo k babici!Pa smo kupiel enga ful poceni ravno v akciji je bil.

Andrejaz pogresam te kje si kako kaj v službi?

Hruška a se je vaša sončica pozdravila,sem gledala dane če vas bom kaj srečala, sme zjutraj merkala nečakinje, pol smo šli pa skupi na kosilo k mami, popoldne spet malček ven in nas je pol mal dežek pregnal domov!

Sončica13 mi smo našmu kupl ene usnjene sandalčke tuki pri nas v eni trgovini pami cca15 eur, so ful udobni očitno in  fletni, sva pa tud drugje gledala pa so mu ble prevelike al pa tak čudn model da ni bil ok!

Lampica kje se skrivaš?

Huanita hvala za info glede čevlčkov, je prav fajn ko je že kaka mama tukli na forumu ki je malce izkušena in ima že malo kilometrine kar se otroških zadev tiče za sabo in da lahko deli to z nami prvorodkami!! A dojite se še vedno zelo pogosto!? Mi smo samo še na večernem dojenju pred spanjem po večerji!
Se mi pa moja user posted image  tardeča tetka še ni prikazala!

Nove nosečke kje ste?????' Aje še kaka nova nosečka srečka!?

Uživajte v vikendu kar ga je še preostalo!

lp stuhica

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu tiasha77)
Neposredna povezava do sporočila: 129
1.9.2007 23:48:35   
HuAnita
Čestitke še poslednjim avgstovčkom, pa lani tako težko pričakovanim septembrčkom!!!user posted image user posted image user posted image

Koliko vas je zdaj user posted image , drugi krog?user posted image

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 130
2.9.2007 19:31:14   
Nea
Samo na hitro se oglasim...

Tudi jaz jutri zčnem delat. Po eni strani sem ful vesela, po drugi pa mi je strašno hudo.
Laro bo dva tedna zjutraj pazil očka, potem pa smo 4 tedne na dopustu, potem pa oktobra začne hodit v jasli.
Upam, da bo vse dobro funkcioniralo.

Stuhica... Lara ima talijanske Pepino čeveljčke, št 18. So ful mehki. Kupili smo jih lani, decembra, ker so bili hudo znižani: s 50EUR na 10.

Hruska in Saraja - upam, da ste spet zdravi

Fajn bodite,
Nea

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 131
2.9.2007 21:12:07   
saraja
Čer,

mi smo zdravi ja, a kaj ko se je pojavila spet rdeča ritka, pa ne vem od česa bi bilo to.
No, da povem, včeraj je Žan shodil, praznovali smo nečakov 4.rojstni dan in ravno na njegov rojstni dan je shodil, bravo Žan user posted image user posted image Kako je lepo ko gledaš otroka, ko dela samostojne korake, lani tak čas so pa bili še čisto nebogljeni. Kako čas hiti!
Jutri pa greva v vrtec, vsi me strašijo kako se bo jokal, a bojim se najbolj, da bom jaz tista, ki bo user posted image
Sicer sem trenutno še brez službe, a če bom kje dobila službo, bom saj imela varstvo kam ga dati.

Babike grem še likat, za malega pripravit, pol pa ajo ajo!

Mamike lepo se imejte!

Samo pravi prijatelj si upa povedati prijatelju tisto resnico, zaradi katere ne bo več njegov prijatelj!

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 132
2.9.2007 21:40:02   
HuAnita
13. zob dobili to noč, samo to bom rekla, da je meni povsem vseeno, če tudi do 2. leta ne dobimo nobenega zoba več!
Oziroma, ne, ni mi vseeno, boljše bi mi bilo, da ne bi bilo nobenega več...
tele nočiuser posted image user posted image , neprespane...

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   [Brisano sporočilo]
3.9.2007 13:56:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu HuAnita)
  Neposredna povezava do sporočila: 134
3.9.2007 16:46:39   
issa
pozdravljene!
no tudi mi smo prestali danes prvi dan v jaslih,....joj kaj joka je bilo,...so jih imeli samo pet v skupini in vsi v joku,...so vzgojiteljice povedale da se je kr hitro omiril,samo je bil skos do dvanajstih tako žalosten,....drugače ko sem gledla ostale otročke so bili kr pridni,samo jest niso hoteli danes,..no ja me zanima kaj bo jutri..saj se bodo tako al tako hitro navadili...

ja tele neprespane noči tudi mi dobro poznamo,upam da bojo tele zobeki čimprej zunaj in da bo konc s tem matranjem,...
in drugače kako ste ostal in vaši sončki seveda?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 135
3.9.2007 21:18:43   
HuAnita
Aja, pri skoraj 13m: 82 cm, 10,2 kg, kocke tkaoj zložil, rozine nesel v usta, zdravnici zmetal apirje po tleh, da je bila veselica in prikaz našega vsakdana še pristnejša, je bila zdraven Capinka, ki je potrebovala zdravniško potrdilo za v vrtec...

(odgovor članu issa)
Neposredna povezava do sporočila: 136
4.9.2007 23:23:36   
melitkica
čer avgustovke

po dolgem času se malo javljam, bom pa poskusila bit čim krajša, ker sem pošteno zaspana (sem delala tudi torto - mojo tretjo za mamin rojstni dan, ki ga ima jutri).

Najprej čestitke še Kimiju, Ajdi, Enyi, Ana Mariji, Zei, Maju, Niki, Tii, Loti in Reneju. Veliko igrarije v drugem letu.

Zdaj pa lepo po vrsti:

Andrejaz - hvala za čestitke. Sem zelo vesela, da se Sara dobro počuti v vrtecu, verjetno se lažje prilagaja, ker ima doma brateca (družba). Jaz vidim, ko Azra pride skupaj s sestričnama, je cela navdušena, se rada igra,...lepo se vključi, zato ji moramo priskrbeti družbo (brateca, sestrico)user posted image . Glede poroda - nisem imela CR, sem pa naprej vedela, ker je Azra bila pripravljena na porod (UZ), vse zrelo in sem morala noter, tam pa so me našopali z umetnimi, da joj....nikoli nisem napisala moje porodne zgodbe, kot sem vam obljubila...user posted image
V novi številki Mojega malčka pa je tvoja Sara, a ne? Lušna punca na gugalnici...

Nea - lepe slikice v albumu. Želim ti, da čim prej mine čas in boš na dopustu.

Sandra* - čestitke za nosečnost. Želim ti, da ne boš preveč čez rok rodila. Upam, da razumeš.user posted image  Lepo nosečnost.... Javljaj nam, kako se počutiš.

Piščanček - WB user posted image . Uživajte na morju. Javi se kaj na ZS - mama.

aezzy - dobrodošla med nami. Le kje si se podila ta čas? Od kje si?

hruška - tudi jaz sem istega mnenja, glede podobnosti najinih punčk. Ta s špangico pa je na vrhuncu, le da je tvoja temnejša...user posted image
Se je Sara pozdravila? Upam, da ja. Mene pa firbec, če imaš ti temne lase in kodraste? Če ja, potem...

sončica - lušno frizurco ima tvoj sinek. Mi oz. jaz sem Azro strigla 2x in samo naprej.

Tiasha 77 in Nea - hvala za lepe želje, da se mi čim prej uresničijo sanje.
Tiasha77 - torta pa je bila odlična, pudingova krema, skratka njami, še dobro da kulinarika obstaja, za nas amaterje...user posted image

Vsem, ki ste čestitali Azri za rojstni dan, se vam zahvaljujem.

Tako.
Naše uradno praznovanje 25.8. je za nami imeli smo se krasno. Vreme nam je bilo naklonjeno.Bom prilepila slike.

Naše nove mere so 75 cm in 10800 kg. Tudi pikico smo prejokali, kljub atijevi nežnosti. Je pa jok hitro minil. Hodim še ne in še nekaj časa ne bomo (ziherašica). Zobekov imamo 4, se še vedno dojimo. Govorimo zelo malo (mamama, didi, pa pa, ata, am...), ful pa ponavlja besede potiho, jo gledam v ustnice in vse ponavlja. Vse pokaže (npr. v knjigici...), najraje komunicira s prstom user posted image . Ko pa se bo enkrat odprl govor, pa je ne bomo mogli ustavit.

Grem še nekaj slikic prilepit in mižole...
čakam goste
user posted image

moja torta (druga)
user posted image

in še nov (drugi) tricikel
user posted image

in lahko noč

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 137
5.9.2007 13:29:09   
sončnica13
melitkica-ful lepe slike

no, mi2 sva že s pregleda. Je blo ok., pikico smo dobro preživeli, naše ove mere so pa takle:7630g in 74 cm. Smo med lahkimi, če ne najlažjimi. Testov pa ni nič iml, so menda pri 18-ih mesecihuser posted image

(odgovor članu melitkica)
Neposredna povezava do sporočila: 138
6.9.2007 14:11:50   
Nea
Hojla!

Ta teden sem začela delat. Se moram zgodaj vstat, ob 7ih sem že v službi. Ta čas mož pripravi Emo za v vrtec, da Lari za jesti, se malo igrata in je že ob 11ih čas da se zamenjava. Jaz grem domov, on pa v službo. Smotano je edino to, da potem dela do 19 in je doma okoli pol 8ih, ravno ko otroka hodita spat.
Vseeno, pa mislim, da če se človek dobro organizira, da se potem vse da naredit .

V službi je super. Delam isto delo kot lani, družba je OK, zaenkrat nobenega stresa.
Upam, da bo enako tudi oktobra, ko pridemo z dopusta.

Danes sva z Laro obiskali jasli. Sem mogla izpolnit kup enih papirjev, Lara pa se je ta čas igrala z eno drugo, tudi tako majhno punčko. Z uvajanjem začnemo 8ega oktobra, ki naj bi trajalo en teden. Upam da bo vse OK.

HuAnita - prehitro sem rekla, da se moji dve pupiki dobro razumeta. Zadnje dni je Lara postala nemogoča. Če ji Ema nekaj ne dovoli, jo začne za lase cukat in celo ščipat. POtem se pa Ema hudo .

melitkica - ful lepe slikice!!! Tvoja pupa se mi zdi ful mirna. Naša Lara nikoli tako ne sedi. Niti za minutko. Pri njej je vedno akcija.

Naučila se je dati in poslati lubčka Zvečer Emi pomaha za lahko noč in jo podari nekaj lubčkov. To je zdaj postal kot nekakšen ritual

andrejaz - tvoja Sara je ful pridna da sama zaspi v vrtcu. Mislim, da se to pri Lari ne bo tako zlahka zgodilo, ker je zelo trmasta in dokler vsaj za minutko ne dobi zizo, sploh ne zaspi. Enako je bilo z Emo in je trajalo cela dva tedna, da je ugotovila, da v vrtcu otroci v svojih posteljah zaspijo sami. Doma pa je seveda bila druga pesem... ampak, to vse hitro mine in s esploh ne sekiram preveč.

A katera pozna še kakšen link za slikice? Na shrani.si me ne spusti gor, ker sem iz tujine, potem pa moram vedno sestro prosit.

user posted image

user posted image

user posted image

Ko sem zelo jezna:
user posted image

user posted image

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu sončnica13)
Neposredna povezava do sporočila: 139
6.9.2007 21:22:30   
neli99
živijo avgustovke in sončki!

moj sinko, moj zlati prvorojenec je tudi avgusta pihnil prvo svečko. pa sem vas hotela malo pozdravit user posted image  čeprav se verjetno že dolgo poznate in skupaj čvekate.

malo bom spremljala vaše debate, mogoče pa še sama kdaj kaj napišem, ali pa vprašam.

pozdravček. neli

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 140
6.9.2007 22:03:32   
HuAnita
neli99, si pa doglo hodila naokoli, preden si nas našlauser posted image user posted image user posted image  Dobrodošla, pa le pogumno v čevek... Itak se mi zdi, da sama s sabo čvekam, ne vem, sem se klateri kaj zamerilauser posted image

Nea, lepi deklici, se vidi, da sta pravi 'rajsarki'user posted image . naš knedl je pa začel nazaj tepsti Capinko oz. kar on začne tepsti iz ljubega mira, jo vleči za lase, tako da ... udarci, suvanje in dreeeeeeetje so na dnevnem reduuser posted image

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 141
6.9.2007 22:25:27   
Nea
Dobrodošla neli99!!!

HuAnita - kaj se je s tvojim podpisom zgodilo? user posted image

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 142
7.9.2007 12:34:40   
HuAnita
Nea - Moj podpis: user posted image user posted image user posted image , se mu vedno smejijo, pa sem tokrat hotela grafično izzvati smehuser posted image

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 143
7.9.2007 21:24:58   
neli99
oj!

HuAnita ... sem mela tok dela sama s sabo, pa s sinom (sej je zlatko zaklatko... je pa tudi taka tečka user posted image ...) da nisem pogrešala interneta. moj se pa tut ni pritoževal. zdej pa odkar ga mam, pa sam na internetu visim ...user posted image

pozdravček vsem.

a ja pa še to: drgač smo pa spet v pričakovanju (bomo meli novembra še sestrico). a je tudi kera avgustovka tuki tako "pridna", da ma že spet trebuh?

in s čim se trenutno ukvarjava s sinkom: čakava veliki dan, ko bo shodil. zdej raca ob meni tako da me drži samo za eno roko, pa včasih se že spusti, pa  včasih ga malo hecam, pa ... je tak ziheraš, da počasi počasi dobiva samozavest. jst pa (tečka nosečka) komi čakam.

čau. neli

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 144
8.9.2007 0:15:57   
miši
čaw punce

kako ste kaj zuvajanjem v vrtec?

meni osebno je to nočna mora, naša pupa se sicer kar drži ampak vam ne morem povedat, kako mi je hudo,ko vidim vse te knedlce, kako jokajo, so žalostni, eni so tako bogi...ojej...mene je čist dotolklo.
začeli sva v ponedeljek, je šlo zelo v redu, danes (peti dan) pa prava grozljivka. že zjutraj sva prišli v dobesedno kričečo sobo, Ajda se je takoj pridružila,saj se je pomojem ustrašla prizora, menda se je poj umirla,se igrala in tudi še jokala.ko pa sem prišla ponjo med kosilom, me je čist zadelo, vsi so jokali, takoj sta bila dva pri meni "mami mami", Ajda je imela solzne očke, ko me je zagledala,je začela kričat v joku, grozno,sem jo komaj pomirila,še 2 uri mi je potem hlipala. dobila sem očutek,da je zelo huda na druge, ko jokajo. ne vem,kako zmoreta vzgojiteljici, bi jima dala medaljo.
ko sem zjutraj šla ven,je skoraj vsaka mamica šla v solzah, vse sobe so jokale, grozno je izgledalo. kdaj to mine? pa tako smo pozitivno naravnani za vrtec in sploh. zdaj sem se odločila,da jo bo oči peljal zjutraj,je menda boljše. iskat pa jo pridem jaz.
kolegice so me mal potolažile, da se navadiš,da mine...jaz res nisem pričakovala toliko joka in žalosti,al pa sem premehka....

http://www.papicajezakon.blogspot.com

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 145
8.9.2007 13:09:58   
neli99
miši sicer jst nimam kej bit pametna, ker mam srečo in bom še eno leto doma, pol bo pa babi servis tja do ene 3leta... pa pol šele vrtec.

sem pa dobila solzne oči in knedel v grlo še preden sem prebrala tvoj prispevek. v teoriji in praksi vem, da je huje za starše (sama delam z otroki, sicer ne v vrtcu, pa vseeno)... rabijo pa nekaj časa, da se navadijo na novo okolje in navežejo na vzgojiteljico (bolj problem je, če je vzgojiteljica taka da otroku ne diši, da se ne naveže nanjo).

drži se! neli

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 146
8.9.2007 14:06:43   
Nea
miši - Problem je verjetno v tem, da so vsi otroci z uvajanjem začeli v istem času in če en vidi oz. sliši da drugi jokajo, potem pa še on začne jokat.

Ne vem kako bo z Laro, ker z uvajanjem začnemo oktobra, ampak ti lahko napišem kako je bilo pri Emi.
Prvi  teden vse fantastično, brez joka, solzic, nič. Je objela vzgojiteljico, in se šla igrati. Šele drugi teden je dojela kaj se dogaja: ona ostane v vrtcu, mami pa gre. Ko bi jo mogla dati vzgojiteljici v naročje, me je tako močno objemala, da sem komaj šla stran. Seveda se je user posted image in to tako glasno, da sem jo še na ulici slišala.
Čez par dni je bilo OK...
ampak je nastopila nova faza, beri: ko mami pride po mene, jo ne spustim več.
Dve uri po prihodu domov ni dovolila da jo spustim na tla, niti k možu ni hotela it. Samo pri meni je v naročju sedela in me objemala.
Vse skupaj je trajalo dva tedna...

Poznam pa veliko otrok, ki so se na začetku ogromno jokali, ampak res ogromno. Čez nekaj tednov niso hoteli domov iz vrtca user posted image

Drži se in upam da boš naslednji teden drugače poročala.
Nea

Moji sončki
24.1.2004 Ema
06.8.2006 Lara
31.1.2009 Erik

(odgovor članu miši)
Neposredna povezava do sporočila: 147
8.9.2007 23:27:52   
sončnica13
Hvala za odgovore-sva v ponedeljek kupila Nike superge, no danes je pa shodiluser posted image user posted image user posted image ( pa ne z najkicamuser posted image ). Zdaj ga je pa treba skoz gledat pa lovit, da kam ne butne (je že pridelal eno buško), ker še ni 100%.

naš zaenkrat še ne gre v vrtec-bo doma pri mami.

neli99-user posted image user posted image user posted image za ponovno povečanje trebuščka, pa lepo user posted image ti želim!

(odgovor članu Nea)
Neposredna povezava do sporočila: 148
9.9.2007 16:37:43   
neli99
dajica in ajtak, jst mam tut pdp 27.11. ...

(odgovor članu HuAnita)
Neposredna povezava do sporočila: 149
9.9.2007 16:39:32   
neli99
user posted image  ... ups, napačna stran...

(odgovor članu neli99)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zdrava črevesna mikrobiota
Črevesje in pljuča medsebojno delujeta dvosmerno prek črevesne mikrobiote, njenih presnovnih produktov in imunskega sist...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?