|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
12.10.2007 14:06:12   
u04111976
Malecka, nama je na nuhalni sama rekla če želiva da pove. Drugače pa lahko vprašaš, je pa res, da se najbolje vidi na morfologijo (okrog 20.tedna), ampak so se že tudi zmotili!user posted image

Punce želim vam lep vikend!

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 1701
12.10.2007 14:56:38   
simvir
Ojla!

Kakšen lep sonček je zunaj. Danes smo se odpravili mal v trgovino - na šverc. Odkar sem na bolniški grem res samo po nujne stvari, pa nam je že vsega zmanjkalo. Temu primeren je bil tudi računuser posted image , še dobro da je bila dva dni nazaj plača (sicer manjša). Sem pa ful vesela ker sem kupila aparat za striženje las, ki pa se ga kao ne dobi več. Stari aparat je že čisto razpadel.

Malečka24 super, da si se naročila na NS. Boš videla, da ti ne bo žal.

Barby78 - vse najboljšeuser posted image , mene vse to čaka naslednji konec tedna.

Lp

(odgovor članu u04111976)
Neposredna povezava do sporočila: 1702
12.10.2007 15:05:19   
tasyo
Malecka, super, da ti je uspelo tako hitro dobit datum! Slikice seveda dobiš, lahko tudi na CD, sam potem je 10evrov dražje. Spol pa tudi že lahko napovejo, ampak moraš vzet z rezervo, ker so pikeci še zelo majhni in je pogostost napak kar velika. Je pa fajn preiskava, ti vse pokažejo in povejo, tako da je doživetje tudi za očka...

(odgovor članu malecka24)
Neposredna povezava do sporočila: 1703
12.10.2007 15:20:35   
Ketrin
Hej bejbike moje!
Cel dan nisem uspela na RR in sem bila kr mal živčna, ko ne vem kaj se z vami dogaja in kaj je novega... user posted image  Mam dons kr gužvo v službi, čeprav je petek... No,še eno urco, pa bo! user posted image

Malecka, daj poglej par postov nazaj tam enkrat 2. ali 3.10 je bil datum, ko sem Barby podrobno razložila kje je ta NS v Dravljah. Takrat smo imele (velika večina) punc na kupi NS in smo veliko o tem debatirale, tko da so tam vsi naši podatki in vse on NS... Pa, super da si se naročila user posted image

Tosja, user posted image nič ne bodi žalostna, saj me nisi prestrašila...  Mah, veš kako je najprej ko nekaj izveš te panika, ker ni vse po regelcih. Potem pa si rečem, pa saj so zdravniki zato tukaj....Mi bodo že vse pravočasno povedali.... Ne? Jaz moram reči, da jim zaupam... user posted image

Punce, veste kaj!?!? Včeraj sem pestvala enega 2mesečnega fantka.... Jojojoj, kako luškan mali.... Res komaj čakam da popestvam svojega user posted image , pa naj bo user posted image  ali user posted image ! user posted image user posted image user posted image

No in še nekaj! Imam cel kup nosečniških oblačil!!! user posted image user posted image user posted image  Mi je tale mami tegale fantiča vse kar ima spakirala. In to je ene 5-6 hlač (jesen zima), ful majčk (lepe barve, take pomladne, pastelne), modrce, srajčke,.... Skratka jaz sem oblečena! In ne boste verjele vse mi je totalno prav, vedela sem, da imava podobno postavo, ampak tole je pa že skoraj ideal.... user posted image  No in rezultat: Danes imam prvič nosečniške hlače! Jupijjjj user posted image  Kako se udobno počutim in tud fejst zgledam.user posted image user posted image user posted image user posted image

No, lubice moje lep vikend,
pa se pišemo v ponedeljek.

Cmoooook! user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1704
12.10.2007 15:22:21   
5erca04
Dolgo se nisem oglašala,zdaj pa je čea , da spet kaj povem novega saj sem bila v torek na nuhalni in je rezultat super. Razen kaj smo potrebovali eno uro in pol, da se je mali prav obrno, že zdaj je trmastuser posted image .Spol se ni žal videl, za snemanje na dvd pa nisem rabla nič doplačat, bila sem pri Dr. Pelkič ali Peklič  nevem kak se točno piše, je pa ful prijazna in je bilo vse ok. Vse kolegice me strašijo kak so pregledi škodljivi pa mislim, da tak saj sem tudi vprašala. Ni mi žal, da sem šla na nuhalno! Res je, da ni 100% da bo vse ok.,je pa manjša možnost. Drugače pa je vse ok, razen dolg čas, ker ne smem v službo, bo že minilo. Lep pozdrav vsem.user posted image

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 1705
12.10.2007 15:46:01   
Ketrin
5erca04, bravo za nuhalno! user posted image

Resnično srečna, se totalno strinjam s tvojim lepim stavkom, ki ga je Tosja tudi lepo dopolnila! Zmagovalka si!!! Le tako naprej! user posted image user posted image user posted image

Barby lepo prazujte in user posted image !

(odgovor članu 5erca04)
Neposredna povezava do sporočila: 1706
12.10.2007 15:55:40   
resnično srečna
hvala Ketrin...sedaj trenutno iščem sponzorje za AC...Tosja hvala za nasvet...ena od navedenih se je javila in mi vse res prav prijazno pojasnila...ampak od takrat so cene kar poskočila...v Lj je AC 580 EUR, v Po pa 610 EUR....ampak saj veste....želim zaupati svojemu ginekologu in njegovi presoji...in morda bom potem tudi lažje spala...

datum AC bo nekje 29.10., kar je tudi idelano saj so potem tisti teden prazniki in bom res lahko 7 dni počivala brez slabe vesti in bolniške...

nekako me še vedno skrbi za sodelavke in njihovo preobremenjenost...

drugače pa je vse kar se zgrinja name že kar smešno...še ene težave ne zaključim, že je tu druga...

danes sem se prebudila z glavobolom, nagaja mi tudi nos in ne počutim se niti slučajno ok...komaj čakam, da grem domov in v posteljo ter malo odspim...

izgleda, da vreme čez vikend spet ne bo lepo...grrr....ampak bo že...tako si želim že enega dolgega sprehoda po šumečem, jesenskem listju...  

uživajte drage moje...in to v vsakem trenutku...

pip

G.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1707
12.10.2007 17:55:00   
tosja
user posted image Aprilčice moje - želim vam, da preživite lep vikend...obilo sončka, cartkanja, božajte bušije in bodite user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1708
12.10.2007 19:09:23   
Srčekgirll
Hojla!
Se javljam z lepo novičko. Dns sm mela NS in je z user posted image vse OK. Naslednji pregled mam 16.11. in 19.12.UZ. Komi čakamuser posted image
Danes je tud moj bil na NS in je vidu najinegauser posted image . G je moguuser posted image  malo zbudit saj je pančkal/a, da je lahko vidu če je ok.user posted image user posted image
No sam tolk, da sm se mal spet javla.user posted image
Pridne bodte!
P.S.
Sam neki me zanima še: ali lahko vzamem napr.: Lekadol, če me glava boli al kaj drugega? Hvalauser posted image user posted image

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

Neposredna povezava do sporočila: 1709
12.10.2007 19:49:16   
Krista28
Živjo. Pridružujem se vam še jaz. Sem tudi aprilčica, pa sem vseeno čakala do NS, da vidim, da je vse OK.

To je moja druga nosečnost. Imam leto in pol starega fantka. NS sem imela v sredo. Vse je OK, rezultat 1/2526, na rezultat dvohormonskega testa pa še čakam. Spola nam ni hotel-a pokazati. Se je ulegel/la na trebuh in zaspal-auser posted image .  Rok imam 17.4.2008.
Počutje: še vedno mi je slabo ("kosmat občutek v ustih user posted image ) in utrujena za umpret. Zdaj sem bila na bolniški, ker je imel mali slinavko in zlom roke, sicer pa delam (7 ur/dan).

Pri čvekanju sem pridna pri aprilkah 2006, sem pa k vam poškilila vsake toliko.

Toliko zaenkrat....

Otroka sta moja sreča in skrb. Ničesar ne zamenjam! Kristjan april 2006, Nadja - april 2008

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 1710
12.10.2007 20:21:41   
tipriga
Pozdravljene,

mi smo z ns in je vse ok. Spola še ni mogla povedat, ker ni hotel biti pri miru. Pa še naj bi bil za kak dan manjši, tako da mi je povedala, da se zna zgoditi, da bom šla kak dan čez rok. Ona pravi, da 3 dni, pa bomo videli aprila. Aja, ns je 1,1. Če katero zanimajo ti podatki. Sem bila pa že tako razpenjena, ker sem bila naročena 12.45, ob 14.15 sva šla pa šele notri. So se mi že skoraj dimčki kadili iz ušes. Kaj hočmo, potrpežljivost ni moja lepa čednost, bi pa še šlo, če ne bi imeli sistema naročanja na uro - zakaj naročajo, če se tega itak ne držijo???

Resnično srečna, zame pa si ti res prava zmagovalka in ne dvomim, da bi iz te situacije prišla drugače kot z obema dvignjenima rokama. user posted image  Vse ostale, ki vas pestijo take in drugačne težave s toxo in še čim drugim pa seveda želim, da bo vse ok! In tudi bo!!

Aja, mali je preživel pri tašči. user posted image   Me je prijetno presenetila.

Neposredna povezava do sporočila: 1711
12.10.2007 20:32:44   
simvir
Ojla!
Ketrin lepo da ti je kolegica posodila oblačila, a neuser posted image . Zdaj boš imela veliko manj stroškov. Jaz sploh ne vem če bi do zdaj zdržala brez nosečniških hlač, ker me je ful motilo če me je kaj tiščalo, sploh dokler mi je bilo slabo.

Resnično srečna jaz ti po vseh teh težavah ki si jih imela zadnje čase priporočam kakšen teden dni bolniške ali pa dopusta. Da se malo spočiješ, ker jaz sem tudi odlašala s tem, ko sem bila res izčrpana in imela le še dva delovna dneva do dopusta, pa sem na koncu pristala na urgenci (sicer je bilo to že konec avgusta in zdaj ni več takih nevarnosti, pa vseeno). Boš videla, da ti bo dobro delo. Drugače pa naredi kakor sama veš da je pravuser posted image .

Krista dobrodošla! Jaz imam pa doma majčka 2006, samo nisem takrat nič klepetala na forumu, čeprav sem jih občasno brala. Upam, da bo s tvojim sinkom kmalu bolje.

Tipriga sem ti rekla, da se ne sekiraj preveč glede tamalegauser posted image .

Čestitke za dobro opravljene NS vsem, ki ste jo imele v zadnjih dneh.

Zdaj pa vsem želim le še lahko nočuser posted image

(odgovor članu tipriga)
Neposredna povezava do sporočila: 1712
13.10.2007 5:40:22   
MARUŠKA28
Še od mene mal poročila z nuhalne. Se bolj malo oglasim, zato se me boste spomnile mogoče bolj po hematomu in krvavitvah, ki sem jih imela, pa po bolnici, kjer sem bila kar dolgo zaradi teh težav. No, krvavitve so še vedno, skoraj tako kot bi imela vsak dan 3.-4. dan menstruacije, tako da zanimivo na kaj se vse človek navadi, ko je treba, kajne? Če bi mi pa pred zanositvijo to kdo omenil, bi bila pa panika kako zdrži taka oseba ipd. Ampak, če veš kako in kaj je lažje. Strah pred neznanim je res najhujši.

Zdaj pa poročilo z NS: 7,2 cm teme-trtica, cel 12 cm, rok po ta novem za TOSJO in njen seznamček je 13.4. 2008, viditi  je vsaj tukaj vse O.K. ; nam je velik s profila poziral in pa spol - ja nisem mogla bit tiho, da ne bi vprašala - menda fantekuser posted image . Pa NS, da ne pozabim - tudi tu končno enkrat nekaj vzpodbudnega (trkam na les, da je res) je 1,6. Menda v redu rezultat. Za ostalo se pa ne spoznam na izvidu, ker 1x piše background risk of trisomy , enkrat pa adjusted risk of trisomy in ne vem kateri je zdaj rezultat za branje.
Glede na to kaj je moj otroček dal že skozi, je vsekakor borec, ker mu nobem ni upal napovedat 14. tedna. Upam, da ima še volje, da nama rata...

Pozdravček, tokrat malo bolj vesel, vsem aprilčicam...

(odgovor članu simvir)
Neposredna povezava do sporočila: 1713
13.10.2007 8:34:59   
tasyo
Maruška, ti pa si zgodnja...
Čestitke vsem za lepe rezultate pri ns, Maruška, tebi in tvojemu fantku še posebej!user posted image

Krista, dobrodošla! Upam da se mali čimprej pozdravi.

Sicer pa sem vas prišla samo na hitro pozdravit, ker šibam domov k mami. Moj je odsoten user posted image , pa se grem mal crkljat drugam...user posted image  Moje noči so postale krajše, ker ponavadi vstajam le enkrat za na WC, potem pa kar hitro (do 1 ure) zaspim nazaj. Na koncu bom še ena velika zaspanka!

Upam, da se nam kamlu pokaže sonček in bomo šle na zrak. Uživajte v vikendu, razvajajte se in božajte pikolinote v trebuščkih!

(odgovor članu MARUŠKA28)
Neposredna povezava do sporočila: 1714
13.10.2007 9:27:36   
tipriga
V Lj zaenkrat še kar megleno. Sicer se že malo bolj svetlika nekaj čez meglo, tako da upam, da bo kmalu sonce.

Mali že spi. Smo vstali ob 6ih. Pa ene 8x ponoči, ker mu ravno zgornja dvojka ven rine in kar nekaj cmizdri ponoči. 

Popoldne greva z malim na en rojstni dan. Pol pa upam, da bo zvečer tako zmatran, da ponoči tudi zob ne bo čutil.user posted image  Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 1715
13.10.2007 11:27:20   
Srčekgirll
In kako ste kaj ostale aprilčice?user posted image

< Sporočilo je popravil Srčekgirll -- 13.10.2007 11:29:37 >

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu tipriga)
Neposredna povezava do sporočila: 1716
13.10.2007 16:39:47   
resnično srečna
zdravo ženskice,

jaz sem danes prekrasno...saj smo končno ujeli lep vikend s sončkom in z našin kosmatincem sem se gotovo sprehajala 3 ure po Tivoliju...pa srečala kar nekaj znanih ljudi in se načvekala...pa naužila jesenskega kolorita...in seveda ogledovala malo vozičke, preštevala nosečnice in se režala sama sebi kako trapasta sem...

za kosilo smo bili danes italijansko obarvani: špageti z omako milanese in velika skleda solate, za posladek pa "gelato"...

no ja...seveda je prej bila vitaminska malica nabita s sadjem, tako da meni nič ne manjka, ampak si bom pa vseeno kupila tiste tabletke, ki jih priporoča Tosja...samo nikakor mi ne uspe piti do lekarne...

po kosilu smo odspali zasluženo spanje "kočevskih medvedov"...moj najdražji namreč jamra da sem že postala prava nosečniška smrčalka...tako da samo še čakam, kdaj me izseli iz spalnice (šala)...

sedaj se pa spravljam delati kak posladek iz jabolk, da se še malo podkrepimo...in na žalost bo dneva že konec...

uživajte...

pip

G.

She
May be the face I can't forget.
A trace of pleasure or regret
May be my treasure or the price I have to pay.
She may be the song that summer sings.
May be the chill that autumn brings.
May be a hundred different things
Within the measur

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 1717
14.10.2007 15:23:02   
bela vrtnica
Pozdravljene čvekice!

Kar nekaj časa nisem bila na forumu pa vidim, da ste zelo aktivne, žal vas še nisem utegnila vse prebrati.
Naj vam spročim, da sva z dragim bila v torek, 9.10. na NS. Vse je ok, tako pravi ginekologinja. Bila sva v Velenju pri dr. Levakovi in sem kar zadovoljna. Ful si je vzela čas in nama vse razložila. Spola še ni videla, drugače pa je dojenček videti pravi srček. Velik je že 6,5 cm in sreček lepo bije. Res je vse skupaj en velik čudež. Moj je bil navdušen. Dobila sva kar nekaj slikic in celo 3D UZ nama je naredila.  Le tako naprej.
Prav tako mi je malo manj slabo. Upam, da te slabosti kmalu čisto prenehajo.
Tudi jaz sem si po NS dala duška in šla malo v šoping. Hlače me že vse tišijo. V CA sem si kupila črne hlače in srajčko (tko za službo), vendar moram po še kakšne. V CA jim baje takoj zmanjka, ker imajo res ugodne cene.

Uživajte in se beremo čvekice.

Pozdravček!

(odgovor članu resnično srečna)
Neposredna povezava do sporočila: 1718
14.10.2007 19:27:29   
kekec in mojca
A imajo v C&A tudi hlače za malo bolj "široke" nosečnice?

Zadnjič sem bila v A v C&A in sem bila zelo razočarana, saj ni bilo nobene izbire. V četrtek imamo v MB otvoritev, mogoče bom tam kaj našla.

(odgovor članu bela vrtnica)
Neposredna povezava do sporočila: 1719
14.10.2007 19:48:44   
zolika
Kekec in mojca: glede tvojega vprašanja od "velikostih" hlač v C & A ?! user posted image

Tudi mene je kr nekaj več - in ja, imajo jih - vsaj v CE - kjer sem si jih jaz kupila - številkaa 46 - imajo pa tud ( če se ne motim ) 48 številko. tako,da NI PANIKE! user posted image

Veselo zapravljanje ti želim!

lp

p.s. kako je to nepravično - da je vikenda tako HITRO konec! user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1720
15.10.2007 8:05:41   
Katja 271
Dobro jutro apriličice!

A danes pa še vse pančate v toplih posteljicah? Brrr... zunaj je že prava zima. Pri nas 0 stopinj user posted image  Upam da ste izkoristile sončkast vikend in napolnile baterije za nov delovni teden. Jst moram priznat, da vsako jutro težje vstajam in že komaj čakam porodniški dopust.

Imam pa eno vprašanje. Od začetka ste punce hodile na samoplačniške UZ, pa me zanima koliko ste kaj plačevale za UZ? Jst imam namreč naslednji teden šele drugi G pregled, pa se bojim, da mi ne bo UZ delala. Jst bi pa tako rada svojega škratka vidla in bi kar plačala za to, ker do morfologije okrog 20. tedna je še čist predaleč.

Ajdi, lep začetek tedna vam želim! Naj bo poln lepih trenutkov in s sončkom obsijan!

PS: Pa še en aplavz za moderatorje RR, ker smo končno vse aprilčice uvrščene na skupni seznam user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Katja 271 -- 15.10.2007 8:08:41 >

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 1721
15.10.2007 8:33:19   
Ketrin
Dobro jutro mačkice!

Čestitke vsem za uspešno NS! user posted image
In dobrodošle nove aprilčice! user posted image

Tudi mi smo preživeli lep vikend v naravi. V soboto smo imeli kostanjev piknik, zvečer babji večer. Včeraj pa sva z user posted image  2 urici hodila po jesenskem listju in potem popapala dobro kosilo v eni domači gostilni! user posted image

Danes pa imamo z našo skupino nastop na LJ gradu za zlate maturante in našega župana.... user posted image

Lep in uspešen (skoraj že zimski) dan!

(odgovor članu Katja 271)
Neposredna povezava do sporočila: 1722
15.10.2007 8:42:40   
Kaa
Dobro jutro aprilčice!

No, tudi za nami je NS - vse je ok, le spola še ne vemo, ker se žal ni videlo. Bomo izvedeli na morfologiji.
Hvala bogu sem toxo že prebolela, krvno skupino imam A+. user posted image

Lep začetek delovnega tedna!

LP

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 1723
15.10.2007 8:56:36   
kekec in mojca
No, pa sem doma. Mali je zbolel in ima angino, zdaj se pa z atijem menjujeva na bolniški. Danes in jutri sem jaz doma, v sredo pa on.

Včeraj je mali škratek prišel k meni, me pobožal po trebuščku in dal dojenčku lupčka. Bila sem vsa blažena, saj je to naredil čisto samoiniciativno. Potem pa ga je še hotel požgečkat in mi razlagal, da se zdaj dojenček v trebuščku smeje, ker mu je všeč... Včasih se moj triletnik znebi takšnih izjav, da me spravi v solze (sreče seveda). Zadnjič, na primer, sva gledala slike njegovega rojstva. In ko se je zagledal, je prvo pokazal na jajčka ter vprašal, kaj ima tam. Povedala sem mu, da imajo vsi dojenčki - fantki - ko se rodijo velika jajčka (no, če priznam, njegova so se mi res zdela ogromna!!!). Čez nekaj dni pa je prišel k atiju in izjavil: "Veš ati, ko sem se pa jaz rodil, sem pa imel veliiiiiiiiiika jajca!" Ati pa v smeh, ker mu ni bilo jasno, od kod mu ta ideja. Pa še besedo jajca je uporabil, ko se mi zmeraj pogovarjamo o njih v pomanjševalnici... user posted image

(odgovor članu Kaa)
Neposredna povezava do sporočila: 1724
15.10.2007 9:03:31   
barby78
Morgen aprilčice!
Upam,da ste prijetno preživele vikend.
zame je bilo kar naporno,no v glavnem,roj.dan smo preživeli.in smo spet za leto dni starejši.
Simvir in Ketrin,hvala za voščilo.
Kako ste pa kaj ve,moje aprilčice?
Jaz se kar dobro počutim,razen zamašenega nosa.me tak moti,da je za pop.....
Pa še glava me zaradi tega boli.ma,bo že.
vsem,ki imate danes GP ali NS želim vse naj,naj.
se čujemo
LP

Moja največja sreča in veselje,sta moja 2 sončka
LIA-24.03.2008
VITO-02.12.2000

Neposredna povezava do sporočila: 1725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  67 68 [69] 70 71   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......