|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
12.1.2008 13:43:34   
SpeliG
Zolika ne se sekirat zaradi službe, vsaka stvar je za nekaj dobra in boš pač našla še boljšo. Čas je res zoprn, ker se ne smeš vznemirjat, ampak vse bo še OK, boš vidla. Pri meni v službi se pa sploh ne veselijo da bom šla, me pa ravno to jezi, ker se obnašajo kot da je vse normalno. Nimam zamenjave, tudi iščejo jo še ne, jaz pa postajam vedno bolj naveličana, čeprav se sicer hvalabogu dobro počutim. Januarja bom ziher še delala, potem bom pa vidla kako bo.
Sicer pa se je naš otroček končno pokazal, zdravnik pravi z 98% gotovostjo, da je user posted image ! Očka je sploh navdušen, ker si je zelo želel ravno punčko, zdej je pa treba začet razmišljat o ženskih imenih. Tehta že več kot 1kg in pridno raste, je pa še vedno zelo nežna pri brcanju. Lep vikend vsem, božajte trebuščke, ki so vedno bolj trebuhi...

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3951
12.1.2008 14:38:58   
sinskaT
Ojla,

sem iz mini izleta (Rakitna) in sem se naužila sončka, pa tudi dežja - vse skup.
Če prav razumem, kot je napisala Big mamma, so strošk za novorojenčka (v mislih imam mesečne, sprotne in ne večje investicije...) bolj nizki, ko pa začneš z uvajanjem trde hrane, pa malo višji.

Kekec in Mojca - ful neuvidevno od te sodelavke, pa ne se preveč sekirat. Glede zgage - meni pomagajo mandeljni in pa kozarec mleka user posted image .

Zolika - to pa ni fajna stvar ampak tudi krizna ne, služba je in gre, pa spet pride, če delaš na tem. Glej iz svetle plati - prej se boš lahko posvetila pripravam na prihod otročička...
Nič, grem gledat zlate lisičke, ve pa kaj lepega natipkajte!
lp

♪♫♪♫♫

(odgovor članu SpeliG)
Neposredna povezava do sporočila: 3952
12.1.2008 16:36:51   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: tasyo

Tosja, že komaj čakam, da vidim, kaj si ustvarila!
user posted image user posted image user posted image še malo... user posted image

Papirje za ureditev porodniške dobim na naslednjem pregledu, 21.1., tako mi je prejšnjič rekla G, pol pa čimprej v akcijo, da se mi bo štelo čim manj bolniške v kvoto, ker je razlika v evrih velika!
NiLe, ti se bolj spoznaš na to - solidarnostna pomoč se ne šteje zraven, kajne?

user posted image a že tako hitro...Jaz imam rok pred tabo, to pomeni,da jih moram dobit na naslednjem pregledu 07.02. user posted image

user posted image user posted image user posted image uživajte v vikendu, razvajajte sebe in svoje...pa pridno božajte bušije in bodite user posted image

kekec in mojca - a res, da občina kaj ojrov???  user posted image user posted image user posted image

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3953
12.1.2008 17:29:16   
Roberta69
Mi smo pa blatni do glave glih ušli pred temo s Šmarne - super je bilo! Zrak, gibanje (pa še tko prijetno toplo je bilo danes) je res zakon - še sončka nisem pogrešala (v bistvu je bila že današnja "jasnina" po tednih megle čisto dovolj dobra. Zdajle sem si pripravila vitaminski krožnik - ananas, par kivijev in pomaranč, potem se pa vržem na delo - sem novoletno kar zabušavala, tako da imam veliko za nadoknadit...

Otroško nadomestilo: je bila na forumu že odprta ta tema, ampak je zašla čisto drugam in nisem ravno našla odgovora na moje vprašanje... A se kateri sanja, kako je s prejemanjem tistih 175 eur in delom prek študentskega servisa. Ker baje, da če prejemaš ta dodatek (za študente in brezposelne) ne smeš imeti nikakršnih prejemkov (kar se mi zdi pri takem "bogastvu" banalno). Oziroma a mi poveste, kje se lahko o tem pozanimam, kdo sploh daje ta dodatek itd.

Kar se pa energije tiče, je imam jaz že na splošno kar orng zalogo pa tut tko sem bolj naravnana v smer, da je življenje prekratko in da ga je treba živet na polno..., nosečnost mi pa sploh ni prinesla nikakršnih težav (z izjemo redkih nekajminutnih slabosti), tko da zaenkrat še z lahkoto in hodim v hrib, se učim, delam (prevajam) in imam aktivne dneve.

Se še kaj javim...

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3954
12.1.2008 19:06:34   
Tejcha
Roberta, js sm ves čas delala prek ŠSja in imam takšen namen tudi sedaj. Naj mi pametnjakoviči, ki imajo probleme s tem, razložijo in dajo recept, kako naj se s tem zneskom (175€) preživi, pa bom tud js dala vse štiri od sebe...

...In res... Ni lepšega občutka, kot je nežen dotik otroške ročice ...

(odgovor članu Roberta69)
Neposredna povezava do sporočila: 3955
12.1.2008 20:06:08   
Roberta69
Tejcha, no me vesli, da je tako. Ko sem jaz izvedela, da ob prejemanju teh 175 eur kao ne smeš imeti drugih prejemkov, sem skoraj doživela živčni zlom in sem se tisti dan tako izkašljala, da je bilo kaj (zato zdaj pač čist mirno sprašujem, če imam morda napačne informacije). Jaz sem bila zgrožena, da lahko sploh kdo od vladnih k..... pričakuje, da se s tistimi 175 evri da "preživet" in mi sploh ni šlo skupaj, da človek ne bi mogel delati prek ŠS-ja (ker to itak niso stalni prejemki, če pa tok delaš, da prekoračiš mejo, ti pa država itak izmolze še davke). Že tko je vprašanje, koliko bom lahko delala (k sreči delam doma za računalnikom, tako da imam precej proste roke glede delovnega časa itd.), ampak že če bom vsaj malo (tok da zaslužim par sto evrov), se mi bo nenormalno poznalo. Že tako bi se drugače nabrž odločila kar za delo prek ŠS-ja, ker če sem pridna, hvala bogu tudi v kratkem času pridelam več kot 175 evrov (ne vem pa, kako bom razpoložena, če kakšno noč ne bomo spali itd.). Pol ti praviš, da si to že prakticirala in ni bilo nobene panike. Torej, če prav razumem, si ti mesečno prejemala ta dodatek kot tudi nakazila prek ŠS-ja in ni bilo nobenih problemov? Kje in kdaj pa sploh zaprosiš za ta dodatek?

(odgovor članu Tejcha)
Neposredna povezava do sporočila: 3956
12.1.2008 20:19:21   
darja33
Pozdravljene.

Spet se enmal javljam. V službi imam norišnico, zato se premalo posvečam drugim (pomembnejšim) stvarem, mojmu bušiju, telovadbi, zdravi prehrani....
Zato sem sklenla, da začnem s tem vikendom. Zdaj pa dost heca. Zredila sem se že 8 kil, pa še počutim se slabo. Premalo časa si vzamem zase in za pikico.

Katero številko kupujete 56 al 62 za začetek???
Meni je kolegica rekla da je bolj 62, druga pa da je 56 super za prva dva meseca, da mu ni vse preveliko.

Ene ste pa že res ful pridne. Js mam samo 3 bodije in 2 pajaca št 62. Ostalo sledi...

Roberta69 čestitam za energijo. Tud js jo zbiram za zagovor magisterija.

Ostanite zdrave in dost čvekajte.

Neposredna povezava do sporočila: 3957
12.1.2008 22:37:27   
NiLe
Čeer punce!

Trenutno mi je malo dolgčas, pa sem skočila čekirat, kaj ste kaj napisale...

Roberta; bravo za vzpon na Šmarno goro. Jaz mislim, da bi jo v tem stanju težko osvojila. Bravouser posted image

Tasyo; mislim, da se solidarnostna pomoč ne upošteva pri izračunavanju porodniške user posted image . Potolažim te lahko le v toliko, da sem bila pri drugem otroku tudi na bolniški od 3 meseca naprej in sem imela slabo plačo do nastopa porodniške, sama porodniška pa je bila celo večja kot plača. Tako da me zanima, kako bo sedaj.

Zolika; nikar se ne sekiraj za službo. Mogoče se ti po izteku porodniške ponudi kaj nepričakovanega in boljšega od te službe.

Big mamma;
če sem te prav razumela glede denarne pomoči za večje družine, to pomoč izplačujejo samo 1x letno? Se pravi, jaz rodim aprila, moram še 1x oddati vlogo za otroške dodatke (drugače moram oddati obrazec februarja) in to za njih pomeni, da nam izplačajo to pomoč user posted image

Aja, danes smo bili v Rutarju, kjer imajo kar veliko izbiro vozičkov, lupinic ... in v oči nama je padel tale model. Nisva še čisto zihr, če ga bova vzela, bova premislila do torka. Všeč mi je, ker je zelo lahek in super vodljiv, pa seveda cenovno ugoden user posted image Barva pa je turkizno-oranžna.
Še link: http://www.hoco.at/produkte/scooter/
Gledala pa sva tudi lupinico oz. avtosedež od Chicco-ta po ugodni ceni.

Želim vam lepo nedeljo ...

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu darja33)
Neposredna povezava do sporočila: 3958
12.1.2008 22:57:35   
zolika
oj dekleta....najprej HVALA za vse spodbudne misli....sem zadevo danes pretuhtala in premlela...ter prišla, do zaključka, da se vse stvari v življenju zgodijo z namenom - in verjamem, da se je tudi ta. Prvi in največji je zagotovo ta, da se bom lahko v miru pripravila na prihod našega user posted image user posted image user posted image  - kar pa zagotovo šteje največ!

Potem pa...jaz vedno rečem - če želiš delat - se vedno nekaj najde...kaj ne? Tako se bo tud zame! V to verjamem!

Zdaj pa grem gledat še mal TV - potem pa spat v prazno posteljo  - mi je možek pobegnil na službeno pot - vrača se v ponedlejek ponoči. Sem pa mu rekla - da zdaj še naj gre, ko pa pride najin junak pa vsaj leto dni službene poti odpadejo!!!! Bomo videli...user posted image  

Lahko noč!

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3959
12.1.2008 23:12:19   
NiLe
Zolika, tako se govori user posted image user posted image user posted image Ti se lepo pripravi na user posted image in uživaj v tem letu. Je pa tako kot si rekla, če nekdo želi delat, potem ni user posted image , da se ne bi našla služba.

Jaz tudi samevam (starejši sin je pri mojih v varstvu, mlajša pupa panča, mož pa je šel športat in ga čakam, da pride), TV-ja se mi ne da gledat - sej ni nič pametnega ... bom tudi jaz počasi šla v horizontalo.

Nočko user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 3960
13.1.2008 13:00:06   
kekec in mojca
Zolika, vem, da je težko, tudi meni bi bilo obupno, če bi bila v tvojem položaju. Ampak prepričana sem, da se bo iz vsega skupaj izcimilo še nekaj dobrega, boš videla.

Tosja, ja, baje da dajo nekaj denarja. ENkrat nazaj je že bila tema odprta na to vprašanje - samo je ne najdem user posted image .

Darja, pa kako zmoreš vse skupaj? Te vsaj malo šparajo v službi? A si se vsaj dežurstev znebila?

A je že katera naročila paket za novorojenčka?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3961
13.1.2008 13:08:36   
Roberta69
Dober dan oz. dober tek - verjetno je večina kje pri kosilu.

zolika, tako se govori user posted image . Služba se pa res vedno kakšna najde - meni grejo zelo na živce takšni, ki se celo življenje naslanjajo na socialno, neprestano jokajo in stokajo, da ni tega in onega, ko bi recimo lahko šli jagode pobirat (baje najemajo tuje delavce) so pa vsi prefini user posted image . Sem že slišala veliko umetnikov, češ "Kaj čem pa delat, če dobim od socialne več in sem lepo doma, če pa že glih tko pride pa kej pfušam" - ja sej, zaposleni imajo pa zato tako "visoke" bruto plače, neto pa pride ven en k.... Jaz bi vedno porpijela za vsakršno delo, sicer moje delo hvala bogu prinese relativno dosti dinarčkov, sam sem tudi jaz morala prifurat do tu (in velikokrat pač stisnem zobe in spim samo par ur) vem pa, da se lahko vse še obrne in nikoli ne bi zavihala nosu, da jaz pa nečesa ne bom delala...

Aja, glede Šmarne se pa meni ful ne zdi nilč takega, grem le malo bolj počasi, da nisem zadihana, ker ni zdravo, da se utip preveč dvigne (ker potem user posted image primanjkuje kisika). Je pa res, da sem včasih veliko hodila v hribe, čez teden tudi skoraj vsak dan na Šmarno čez vikende pa kam višje, čeprav zadnje leto bolj štrajkamo, ker se je nabralo preveč obveznosti, pa tudi ko človek enkrat ven pade, nima več takšnega zagona, prej mi je bilo pa to takšna potreba kot npr. obrok. Nameravam pa tudi otočka kar kmalu navadit (seveda v mejah normale in po zdravih načelih) na gibanje).

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3962
13.1.2008 14:02:44   
Krista28
O big mamma, a si kje iz naših koncev, ker naša občina da tud cca. 200 EUR kot pomoč ob rojstvu. To pa danes ni tako pogost pojav.

Mi smo dons bolj na izi, sicer je pa tudi vreme tako. Kristjana sem hotla dat ob 1h spat, pa me je podil s postelje, pol pa kar sam zaspaluser posted image user posted image . Ponavadi imam tažave z uspavanje podneviuser posted image .

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3963
13.1.2008 17:41:13   
Roberta69
Aprilčice se pa čez vikend čisto poskrijete... Jaz pa moram viset za računalnikom in delat in skos uhajam na kakšno spletno stran, kjer je bolj zanimivo kot pri meni v Wordu user posted image .

A je katera kje zasledila kak čisto preprost košek/zibelko (brez kakšnih rezbarij) in da ni predrag? Se bova najbrž kar odločila za zibko za par mesecev in šele kasneje posteljico, ker berem, da se otrok počuti nelagodno (pa še manj prostora nam bo vzelo user posted image - ker bomo bolj na tesnem). Všeč mi je npr. tale http://soncek.si/si/8942-kosek-moder-i6688.shtml samo ni kul, ker je moder user posted image oz. tak kot so navadne, štirioglate posteljice z ravnimi stranicami, samo v manjši izvedbi.

(odgovor članu Krista28)
Neposredna povezava do sporočila: 3964
13.1.2008 18:00:44   
zolika
Roberta69: sprašuješ za košek/zibelko? Midva sva jo našla v KIKI - Avstrija - pride 180e - je na koleščkih - zraven pa dobiš še garniturico z jogijem! Meni se zdi ugodno in je fajn ko jo lahko prmeikaš sem in tja...

www.kika.at je njihova spletna stran...nisem pa ziher da jo imajo na strani - v trgovini pa jo imajo zagotovo!user posted image

Drugače pa sem se sedaj vrnila iz razvajanja - sem bila pri moji mami na kosilu - potem pa je naredila še palačinke polnjene s skuto ter jabolčni kompot.......mmmmmmmmmmmmmm vam reče - za prste obliznit! Moj možek je namreč na službeni poti in sva z user posted image user posted image user posted image  sama!user posted image  Tako,da UŽIVAVA!

Lep začetek tedna!

Neposredna povezava do sporočila: 3965
13.1.2008 18:06:07   
zolika
user posted image  aja...še to : MB občina da kot 1xpomoč 100e - samo moraš it na občino nek obrazec izpolnit in priložit rojstni list - potem pa ti na TRR nakažejo!

To pa vem, ker je moja prijateljica 17.12.07 rodila - pa mi je rekla.

Naša občina ( rogaška) da 125e - Šmarje pri Jelšah 200e - odvisno od občinskega proračuna!user posted image

Tako, da se dajte kr pozanimat na občini vaši - zagotovo pa kaj piše tudi na spletnih straneh občine! Preverite: 100e je 100e - veste kaj dobite za to? user posted image

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 3966
13.1.2008 18:50:48   
tosja
http://cgi.ebay.de/XXXL-Bollerwagen-Stubenwagen-der-LUXUSKLAShttp://cgi.ebay.de/XXXL-Bollerwagen-Stubenwagen-der-LUXUSKLAS
user posted image   user posted image   user posted image   user posted image
Ta je meni zelooooooooooo všeč... user posted image

(odgovor članu zolika)
Neposredna povezava do sporočila: 3967
13.1.2008 20:06:22   
tosja
ttp://cgi.ebay.de/WALDIN-Stubenwagen-Bollerwagen-NEU-OVP_W0QQitemZ260176459954QQihZ016QQcategoryZ15476QQcmdZViewItem

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3968
14.1.2008 6:39:09   
scorpiogirl
Dobro jutro, bejbike user posted image

vidim, da ste pri zibkah user posted image midva ne bova nič komplicirala ... imava že sestavljeno posteljico (je bila še moja), zibko bi pa imela, če bi nama jo kdo posodil ... bomo kar v štartu spali v kinderpetu user posted image

končno imate Štajerke nekaj privilegijev user posted image naša občina ne da nič ... tam, kjer sem bila prej, dajo vsaj knjigo (mislim, da Nega matere in otroka) ... tukaj pa čisto nič, tko da jaz bi bila 100€ vesela user posted image
Zolika, imaš prav, da razmišljaš pozitivno user posted image user posted image boš zagotovo kaj našla, ko boš konec porodniške, ker hočeš delat user posted image se pa pozanimaj na socialni glede porodniške, ker ti (kolikor vem) pripada tudi, če v času nastopa porodniške nisi zaposlena, si bila pa v zadnjih treh letih eno leto zaposlena user posted image

lepo se imejte ... šibamo na šiht user posted image

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3969
14.1.2008 7:09:34   
sasy20
Dobro jutro!

Vikend je za nami in danes me čaka pregled. Sem včeraj cel dan preležala, ker sem imela vročino tako da se nisem kaj dobro počutila. Danes je malo bolje tako da upam da se mi vročina ne ponovi.

Zolika ti kar pozitivno razmišlaj in vse se bo dobro končalo user posted image .

Glede denarne pomoči kot jaz vem v Lj ne dajo nič user posted image   le en paketek v porodnišnici.

Midva sva se odločila, da bova kar od štarta imela pojsteljico za user posted image  in ne košek. Čeprav so mi ful všeč ko sem jih v baby centru gledala.

Javim kako je bilo na pregledu, ve pa lepo preživite današnji dan.

(odgovor članu scorpiogirl)
Neposredna povezava do sporočila: 3970
14.1.2008 7:51:51   
Kaa
Dobro jutro!

Upam, da ste preživele lep vikend! Moj je bil tak-tak. Ravno zaradi novice v petek o službi. Res so pravi debili! Sem še zdaj jezna, ko se spomnim!!! user posted image  Sem pol sobote prejokala, ker ne morem verjet. user posted image user posted image

u04111976 - ful ti hvala za nasvete!
V čem je fora tudi jaz ne vem..verjetno jih skrbi tisti regres, ki bi mi ga morali izplačat ipd...gledajo na vsaki cent!!..mislim, kar slabo mi postane no..saj mi je rekla naj se pozanimam koliko mesecev mi gre v pokojnino za otroka in za tako dolgo mi bo prekinjena pogodba, pa če je to za 8 mesecev ali 11..tak, da moram ta teden poklicat na ZPIZ in se o teh zadevah pozanimat.
Namesto mene ne bodo vzeli nikogar - to zagotovo! In vem, da me bo služba po vrnitvi čakala..to imam zagotovoljeno..je pa res, da so se mi zdaj pošteno zasrali in če dobim kako drugo pametno službo ziher grem!

Ali katera ve kako pa je potem na Centru za socialno delo? Meni bo namreč pogodba potekla konec marca, na porodniško grem 23.3. - se pravi, da mi bo potekla po oddaji vloge na Center. Se to pri mesečnih izplačilih porodniške kaj pozna (glede na to, da ne bom zaposlena)? In ali moram na Centru povedat, da mi pogodbe ne bodo podaljšali? Kako pa je z zavarovanjem? In ali se moram prijavit na Zavod za zaposlovanje?

Sorry, da vam že navsezgodaj težim s tem..ampak me res zanima...pa še to je noro, da sem v pisarni do treh skupaj s šefico in ne morem nikamor klicat in se pozanimat o tem..do srede, ko delajo tudi popoldan pa je tako dolgooooo...zato me zanima, če je katera imela podobne izkušnje?!?! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 3971
14.1.2008 8:17:48   
Isabellabina
Dobro jutro user posted image upam ,da ste vse dobro spale !

Da najprej odgovorim na vprašanje ,ker lahko pozabim na to

NiLe---
ja ,ker boš imela že vse papirje oddane za porodniško in pa očetovski dopust na socialni ,bo moral samo mož it na socialno v treh dneh po rojstvu otroka na socialno in napisat ,kdaj se je otrok rodil ,njegovo ime in potem bo socialna sama od sebe naredila izračun za večji otroški dodatek in pa vas uvrstila v kategorijo Velika družina.Nisem pa prepričana ,če boste že letos prejeli dodatek za veliko družino ,ker ko sem jaz pred šestimi leti rodila tretjo hči v mesecu novembru ,sem dobila nakazano šele avgusta naslednje leto ,sedaj izplačujejo v aprilu ,tako da tega podatka ti pa ne vem povedat.Vprašaj takrat na socialni ,ko boš rihtala papirje.Tak postopek je bil ,ko sem jaz rodila našega sedaj dvoletnika(upam da se ni kaj spremenilo!)

Krista28---Moja obcina ja Lukovica in preden smo zamenjali sedanjega župana smo dobili 100.00 takratnih tolarjev samo ,da smo potem morali vpisat v dohodnino kot dohodek ,sedaj pa se je to razpolovilo na 200 e ,vendar ni potrebno vpisat v dohodnino!Tako ,da je kar luštno dobit nekaj eurčkov za začetek ,ki je kljub temu ,da že imamo otroke od prej, denar pride še kako prav,Hvala za takšne občine!!!!

(odgovor članu Kaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3972
14.1.2008 8:24:46   
simvir
Jutro!

Spet nov delovni tedenuser posted image .

Kaa res čudno kar so ti v službi naredili. Glede porodniške pa ne bo zato nič drugače. Mislim denarja, ki ga dobiš, saj boš vse že prej uredila in prinesla na CSD podatke o svojih dohodkih. Ne vem pa kako je z drugimi stvarmi, ampak mislim, da ti med porodniško tudi teče delovna doba (nisem pa sigurna).

Zolika
lepo da pozitivno razmišljaš, v dobrem letu boš sigurno našla kakšno delo zase.

Papirje za porodniško dobimo pri svojih g okrog 30. tedna, potem pa jih na CSD vložimo ne prej kot 60 dni prod PDP. Jaz jih dobim 29.1.

Denar ob rojstvu - občina Grosuplje da mislim da tudi 100€, je pa potrebno izpolniti obrazec na internetu in ga skupaj z rojstnim listom oddati na občini. Denar je pa kmalu nakazan.

Posteljica, košek - mi bomo imeli kot pri prvem: posteljico 60x120 cm, pri dobrem letu pa bo tudi drugi šel v ta veliko posteljo. Ti koški ali zibke so res le za kakšne tri mesece, potem so pa user posted image že preveliki.

(odgovor članu Kaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3973
14.1.2008 8:49:37   
Isabellabina
sinska T
Ja prav si me razumela-je pa res da ko imaš prvega ptroka potem je strošek ful visok -na začetku saj so vse stvari ful drage za dojenčke,potem pa ko pridejo naslednji ni več take panike saj če paziš na stvari in jih lepo zapakiraš in spraviš se spet lepo ponuca ob naslednjem otročku.Ja na začetku ko se dotrok doji jaz nisem imela nobenih stroškov tja do šestega meseca(razen plenic in mazil) ,potem smo počasi začeli dodajat vmesne obroke skoraj vse sem dojila do devetega meseca vsaj zvečer ,potem pa sm začela kuhati hrano tako da smo cela družina jedli enako le pasirala sem najmlajšemu tja do desetega ali enajstega meseca---z vilčko..V vrtec so odšli pri enem letu in takrat so vsi jedli že vso različno hrano,tako da jaz nikoli nisem komplicirala pri hrani in so se ortoci kmalu naučili jesti kot odrasli.Moram pa poudariti ,da je sedaj med otroki ful veliko alergij in jaz sem imela to srečo ,da smo te teh bolezni rešili-ognili in so eni otroci res revčki ,ko veliko stvari ne smejo jest.

Pajacki--jaz imam vse pajacke že za začetek št.62 in že te so bili po enem mescu in pol premajhni tako ,da št.56 sploh nikol nismo oblekli in se meni ne zdi smiselno kupovat teh malih številk .Je bolje kupiti pajacek ,ki ima odprtino za nogice in ne zaptre in spodaj lahko oblečeš žabice ali pa nogavičke ,ker itak bo poletje kmalu tukaj in jim bo še kako hitro vroče.Moje mnenje.

Papirji za porodniško--jaz imam pregled 4.2.2008 in takrat bom dobila vse papirje za na socialno saj bom nastopila 13.2.08 že porodniško in do takrat moraš imeti vse urejeno.

drugače pa ne razumem delodajalca ,ki odpusti nosečnico in jo potem še enkrat po preteku porodniške zaposli nazaj.Tukaj ne vidim nobenega smisla ,saj itak takrat nisi v bremne njega ampak socialne.Ni mi jasno!????Drugače pa jaz mislim ,da moraš se it prijavit na borzo dela ampak porodniška ti pa pripada ,saj si bila zaposlena.No nevem boš morala vprašati na borzi ali na socialni.Pa upam ,da se ti vse uredi!!

No vas še tekom dnevamalo preberem sedaj grem malo u vodoraven položaj saj me trebuh spet matra,uh komaj čakam ,da bo tukaj april

Neposredna povezava do sporočila: 3974
14.1.2008 9:02:48   
scorpiogirl
Pozdravček še enkrat user posted image

Kaa, glede porodniške se ti nič ne spremeni, kar se pa tiče delovne dobe, se pa pozanimaj. pa ne se sekirat, ker se ne splača user posted image  sicer so se tole res čudno odločili, ker jih nič ne staneš, če si na porodniški user posted image  upam pa, da te bo služba zares čakala user posted image

oblačilca ... jaz imam ful številke 56 in 62, ker sem ogromno dobila od sestrične pa še tašča je prinesla polno vrečo user posted image  tako da ne bo treba nič kupit user posted image , naš user posted image  pa zagotovo ne bo oblekel vsega in bo kaj kar počakalo v predalu user posted image  sem pa včeraj sortirala te cunjice po predalih (ker je že skoraj zmanjkalo prostora) in si čisto predstavljala, kako bo naš user posted image  lep v teh cunjicah user posted image user posted image

tudi mi imamo danes pregled user posted image  najbrž pa novičke javim šele jutri, ker imam še ogromno letanja danes ... po pregledu takoj na faks oddat še nekaj prispevkov ... mogoče na kavico, potem bo pa že materinska šola in šibanje v Kranj ... v sredo imam izpit, učenje pa še kar čaka user posted image

lepo se imejte user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 3975
Stran:   <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  157 158 [159] 160 161   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...

Zadovoljne z epiduralno analgezijo?
Itkica

da (47%)

ne (33%)

delno (20%)

Število vseh glasov: 224

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!