|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: aprilčice
11.1.2008 12:17:57   
Kaa
Hej pikice! Da se vam še jaz malo javim...

Vidim, da že pridno nakupujete oblačila za user posted image . Midva sva kupila kar nekaj cotk, ampak povečini št.62, ker so mi rekli naj najmanjših ne kupim preveč, ker jih user posted image  ful hitro preraste.

Tosja, kje v MB je Okaidi?? user posted image
Ravno danes šibam v MB na žrebanje štartnih številk za Zlato lisico, pa bi šla pogledat še v tja.

No, pregled imam 16.1., sem se pa 9.2. naročila še pri dr.Miglarju, da se pogovoriva glede poroda v Feldbachu.

Tako, zdaj pa šibam dalje delat..hvala bogu, da je petek! user posted image  user posted image  user posted image

Lp

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3926
11.1.2008 12:37:47   
tosja

IZVIRNO SPOROČILO: Kaa

Tosja, kje v MB je Okaidi?? user posted image
Ravno danes šibam v MB na žrebanje štartnih številk za Zlato lisico, pa bi šla pogledat še v tja.

user posted image user posted image user posted image Tam kjer bo žrebanje - pri Kođaku (kugli) se mal obrni, kjer je bil včasih Big Star! user posted image Pa tooooooooooooolk lepih stvari...pa znižane do -50% user posted image user posted image user posted image
Pa v Evroparku - sam manjši! user posted image
Fajn nakupuj! user posted image

No, pregled imam 16.1., sem se pa 9.2. naročila še pri dr.Miglarju, da se pogovoriva glede poroda v Feldbachu.

user posted image si že naročena v Feldbachu? Jaz moram konc januarja poklicat Lučko... user posted image

Tako, zdaj pa šibam dalje delat..hvala bogu, da je petek! user posted image  user posted image  user posted image

Lp

user posted image user posted image user posted image sem že posesala,
zdaj pa šibam na cartanje k frizerki user posted image user posted image user posted image ....

Ko hodiš, pojdi zmeraj do konca...

(odgovor članu Kaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3927
11.1.2008 12:59:24   
katka28
Ste pa nekatere res pridne s temi nakupi pri nas bomo v trgovine zavili sele po februarju, ko bo pasja druscina odsla novim lastnikom, zdaj mora nekdo biti vedno doma, do takrat pa si bom samo luste delala z revijami user posted image . Zdaj bomo samo sparali, da bomo potem lahko zapravljali.

Tudi jaz sem na bolniski od vsega zacetka ampak, ker mi je pogodba potekla in mi jo niso podaljsali ne bo nic z solidarnostno pomocjo ali se da to dobiti tudi od kod drugot. ?

Ali katera ve kam se je potrebno obrniti za denar, ki ti ga da obcina ko rodis novega prebivalca? Ali je denar enotno razdeljen ali da ena obcina vec in druga manj?

lp

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3928
11.1.2008 13:08:05   
tasyo
Katka, glede občinskega denarja je tako, da nekatere občine dajo več, druge manj, nekatere pa sploh ničesar... V največ primerih je kar CSD pristojen za to, tako da je najbolje, če se obrneš tja. No, to, da NM ne da nič, Brežice pa 100 evrov, je pa en plusek pri tem, da se do rojstva otroka še ne bomo uspeli preseliti...

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3929
11.1.2008 13:26:53   
katka28
Se bom pozanimala na centru, ko si bom sla porodnisko rihtak, ker najprej mi bodo tako oni dal enkratno pomoc namesti paketkov. Ali katera ve je se vedno 250€ po otroku? 

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3930
11.1.2008 13:32:31   
Ketrin
Katka po moje da je še vedno 250 EUR.... Take stvari nič ne rastejo, kot mleko na primeruser posted image Žalostno a resnično....user posted image

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3931
11.1.2008 13:43:36   
Majček28
Ja, Ketrina, imam nov avtarček, me je Tosja podžgala, ko je tistga luštkanga medija gor prpopala user posted image

Jaz bi tud cotkice kupovala pa je zdaj najprej sobica na vrsti. V torek nama verjetno dostavijo pohištvo, zato bova med vikendom stene obarvala pa teritorij za omarce pripravla. Se že tko veselim user posted image user posted image user posted image
Cotkice pa v februarju, komi čakamuser posted image

Glede tehle denarnih dodatkov: verjetno se nihče ne spomni sam od sebe, da bi ti kaj dal, a ne? Moraš kar sam v akcijo pa mal podrezat potem pa mogoče celo kaj dobiš, al kako? user posted image

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3932
11.1.2008 13:44:51   
Majček28
Ups, Ketrin, sem te mal preimenovala user posted image  ni blo namerno user posted image

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 3933
11.1.2008 13:45:10   
lepa posadka
Samo pozdravim vas. Danes sem rpiskočila v službo samo za par uric, ker je srednja hčerka zbolela in sva se doma crkljali.

Vidim, da ste pridne pri nakupih, imenih...gradnji. Pri tem uživajte, pa bo.

Meni osebno so bolj všeč imena Neža in Matic, kot pa kakšne izpeljanke. POznam eno krasno Nežo, ki je med drugim tudi moja hči :-))())) Pa, da ne bo pomote, poznam tudi eno luštno Tio :-) Nam bolj težave delajo imena za fante... Očitno bomo spet dekle imeli :-)

Tasyo: glede kamina - si razmišljala morda o takem, ki lahko goreva celo hišo - toplovodni...mi imamo takega in grejemo celo hišo (200m2) in še toplo vodo...je zelo učinkovit. Malce dražji, samo vreden denarja. Plin imamo za dogrevanje, če bi bilo treba - tako porabimo res malo plina.

Sicer pa se prirpave za dete še niso začele. Najprej moram rpepričati sodelavce, da me čez 3 teden res ne bo več...potem pa se začne ljubim mir doma. Tako se veselim...

Fejst bodite, ostanite na toplem-.--zunaj je čist preveč ogabnih virusov. Živel mraz!

(odgovor članu Ketrin)
Neposredna povezava do sporočila: 3934
11.1.2008 13:51:41   
tasyo
Lepa posadka, upam da se mala kmalu pozdravi! Kar se pa kamina tiče, prav takega iščeva. Res so nekoliko dražji, sam se tudi meni zdi neumno, da bi ogrevala hišo na plin, kamin bo pa itak gorel... Kje pa ste ga kupili in čigavega - če se še kaj spomniš?

(odgovor članu lepa posadka)
Neposredna povezava do sporočila: 3935
11.1.2008 14:12:22   
NiLe
Heej, čvekice, danes ste pa pridne ... sem šla malo gladit kavč in tako odspala 1,5 ure in se počutim veliko bolje kot zjutraj user posted image . Sicer nisem nič pametnega naredila po stanovanju, ampak saj je bil možek dopoldne priden in posesal ter pobrisal prah user posted image . Popoldne bosta moja dva škrata spet vse postavila na glavo ... ampak sedaj smo pri nas uvedli nek sistem nagrajevanja oz. kaznovanja s pikami in sta postala neverjetno pridna oz. pospravita, kar razmečeta user posted image user posted image

Glede vseh teh denarnih pomoči, še za vse tiste, ki pračakujemo tretje, četrto oz. peto user posted image . Nekje sem zasledila tudi o denarni pomoči za družine z več otroki in tudi nanese nekaj evrčkov. Se kateri sanja, kam je treba dati prošnjo?
Občinska pomoč: to se res razlikuje od občine do občine. Žal so v LJ. izredno radodarni ... kar pomeni 0 EUR-ov. V porodnišnici dobiš en mini paketet in to je tudi vse.

Ketrin; moj nasvet je da kupuj od št. 62 naprej, ker je 56 res za mini otročka, pa še to zelooo hitro preraste.

Tosja; uživaj in se razvajaj pri frizerki. BOm tudi jaz morala kmalu iti ... rada bi malo spremembe.

Ups, koliko je že ura ... moram počasi do trgovine in po moja dva škrata v šolo in vrtec .... imejte se lepo, uživajte v vikendu!!!

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu tasyo)
Neposredna povezava do sporočila: 3936
11.1.2008 14:36:02   
katka28
No kaj glede na to, da bosta dvojcka in so po vecini bolj drobni proti enojckom bom zacela z najmanjso stevilko ce ne druga vsaj vsakemu po dva kompletka , ko bomo sli iz bolnice pa za k zdravniku, da ne bomo kot klovni v prevelikih cotkah potem pa po potrebi odvisno od hitrosti rasti.

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 3937
11.1.2008 14:43:48   
sinskaT
Eko, kopiram odg. Pušenjaka o razdalji S/F, da ne bo katero skrbelo.
Jaz jo imam samo 20cm, pa sem dopolnila 25. t, pa G pravi, da je ok - pač manjši trebuh - z UZ-jem pa dejansko lahko izmeri velikost otroka.

Re: Kaj G izmeri? Napisal: Stanko Pušenjak user posted image Datum: 18.05.2007 17:45
Spoštovani,

običajno se s šiviljskim metrom meri razdalja med sramno kostjo in vrhom maternice, takoimenovana razdalja simfiza-fundus. Idealna mera je med 18. in 35. tednom nekje okrog 2 cm manj kot je število tednov, vendar tudi 4 cm manj ni kritično, dokler razdalja med pregledi raste. Sicer pa je UZ metoda izbora za preverjanje resničnega stanja, saj je razdalja SF le groba in približna mera.

♪♫♪♫♫

(odgovor članu katka28)
Neposredna povezava do sporočila: 3938
11.1.2008 14:52:49   
Kaa
Tosja, v Feldbachu še nisem dogovorjena..najprej pri dr.Miglarju, potem bomo videli kako naprej. Se pa že ful veselim! user posted image

No, danes sem v službi zvedela, da mi ne bodo podaljšali pogodbe..res je da bom jo imela do nastopa porodniškega dopusta, potem se mi prekine in ko se mi porodniška zaključi se lahko vrnem na to delovno mesto. Sploh ni blema, službo imam tudi potem zagotovoljeno. Vsaj to.
Ne vem v čem je fora, ampak kaj hočemo - to so privatniki! user posted image

Hvala bogu, da je peteeeeeeeeeeeek!!! user posted image  user posted image  user posted image

Pikice lep vikend vsem skupaj in božajte svoje bušije!

LP

(odgovor članu sinskaT)
Neposredna povezava do sporočila: 3939
11.1.2008 15:06:02   
katka28
user posted image za sluzbo tako ali drugace vsaj ves, da bodo prihodki zagotovljeni pa se porodniska se ti bo stela na podlagi tvoje place.

(odgovor članu Kaa)
Neposredna povezava do sporočila: 3940
11.1.2008 15:29:32   
tosja
user posted image user posted image user posted image evo sem že nazaj...s "frišno" barvo - sem se mal posvetlila, pa mal konic stran... user posted image user posted image user posted image
Je pasaloooooooooooooooooooooooo
Zdaj pa grem likalnik vihtet user posted image user posted image user posted image pol pa še pozno kosilo-večerjo skuhat...danes bo kislo zelje in pečenice. user posted image
Od 19-ih naprej pa je v načrtu sam cartkanje user posted image user posted image user posted image user posted image ... ker so zadnji teden sam večeri naši...pa še cel januar bo tako... user posted image
Komaj čakam februar, ko si bom od 18-ih naprej, vsaj sedemkrat priborila user posted image za 2 urci...Bomo uživali v šoli... user posted image
Tako je pač, če se prepleta delo, šola, delo... Eni (beri user posted image ) pa doma zabušava... user posted image user posted image user posted image
Saj bo! user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: sasy

Imava pa izbrano tako za user posted image  kot user posted image  za vsak slučaj če user posted image  odpade lulček user posted image .

user posted image user posted image user posted image Mi tud za vsak slučaj... user posted image user posted image user posted image Ko mi je sestrična povedala, da je njena kolegica tud mela na UZ-jih lulčka, pa so kupovali v Nemčiji moder voziček, se celo dvakrat gor peljali...
Zdaj pa pupo vozijo v modrem vozičku...user posted image user posted image user posted image (kar ni nič narobe!)user posted image

(odgovor članu sasy20)
Neposredna povezava do sporočila: 3941
11.1.2008 15:38:16   
tosja
IZVIRNO SPOROČILO: Majček28

me je Tosja podžgala

user posted image user posted image user posted image ...tvoja čebelca je krasna! user posted image

Glede denarne pomoči...mislim, da naša občina nič ne da...user posted image

Oblačila
kupujem počasi...preudarno user posted image user posted image user posted image Raje vsak mesec nekaj malega... user posted image user posted image user posted image
Pa tud sama se trudim... user posted image Bom prlimala slikce ko končam. user posted image
Mi je včeraj teta rekla...
- pol boš pa imela fanta (zaradi barve volne user posted image )
Sem rekla, saj ga mam...bo lep - moja mala pomarančica user posted image user posted image
Si je verjet mislila, da sem mal user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Majček28)
Neposredna povezava do sporočila: 3942
11.1.2008 17:26:27   
u04111976
Kaa, ne vem v čem je fora, da te imajo do porodniške, po porodniški te pa na novo zaposlijo, saj jih med porodniško nič ne staneš, tebi bi pa tekla delovna doba, tako pa ni nič. Malo vprašaj, mislim, da ima tudi delodajalec nekaj ugodnosti če za nadomeščanje tvoje porodniške vzame nekoga iz zavoda in tako... Mi imamo doma sp-družinsko, pa vedno dobro pregledamo zadeve in raziščemo malo kako in kaj, saj ti sami od sebe nikjer nič ne povejo. Ampak tole z odpovedjo pred porodniško-to je meni ful čudno. Kolk si pa sigurna, da te pol vzamejo nazaj!?  Če ne prekineš je pa res da te MORAJO vzet nazaj in te imeti (preveri zakon) do nevem katerega leta najmlajšega otroka že. Mislim pa da tudi če ti pogodba za določen čas poteče med bolniško (beri neprekinjeno v čakanju na porodniško) ali med porodniško, da te ne smejo kar tako odpikati. To se je dobro pozanimati točno kako je, ker kar tako ne morejo nekaj po svoje delat. Razen če se delavec seveda strinja, z dogovorom pa je vse mogoče, tudi če je po zakonu drugače.

(odgovor članu tosja)
Neposredna povezava do sporočila: 3943
11.1.2008 17:30:25   
u04111976
Še to-pri porodniški ni isto kot pri bolniški,da gre prvih trideset dni na stroške delodajalca, tak da jih res nič ne staneš. JOJ, ne gre mi v glavo. Res da bi ti morali dati sorazmeren del regresa in mogoče božičnico, čeprav bi bila na porodniški,  ampak to se lahko dogovorite in se odpoveš zavoljo delovne dobe. Jaz ne vem no, ampak meni je kljub slabim napovedim v vezi naših pokojnin vseeno delovna doba zelo pomembna.

Pa ne vzet to slabonamerno, ampak ko sem bila jaz prvič v porodniški imam zelo slabo izkušnjo in me to ZELO razjezi (takrat še nisem delala doma).

(odgovor članu u04111976)
Neposredna povezava do sporočila: 3944
11.1.2008 17:34:15   
u04111976
Ketrin - kaj si študirala? Sem firbec..... Drugač pa se glede nakupov ne sekirat. Imam že dva, sem bila že večkrat v trgovinah, pa sploh ne vem kje naj začnem, ko si od prej tudi nisem nič prihranila. No, pa bo že. Moja tašča govori, da bo za vse ona poskrbela tiste tri dni ko me ne bo doma-ja pa ja. No, sej fajn da bo za kaj poskrbela, ampak zadnjih štirinajst dni, je pa fajn če imaš vse pripravljeno.

Neposredna povezava do sporočila: 3945
11.1.2008 17:45:27   
u04111976
Še tole glede pomoči: V Celju da nekaj občina, različno kateri otrok po vrsti je, moraš pa iti sam, mislim da po rojstvu. Od socilane lahko namesto paketa vzameš denar - 250E, vlogo daš ko dobiš papirje od svojega G, nakazujejo (oddano do tridesetega v mesecu) nakažejo naslednji mesec 15. Treba je oddati tudi vlogo za otroške doklade ko rodiš, ne vem koliko časa še velja po rojstvu, ker potem za nazaj ne dajo nič. Je pa za družine z več kot s tremi otroki tudi enkrat letno denarna pomoč, mislim da je bilo okoli 80.000 SIT od CSD, pa mislim da je tudi treba dat vlogo-če katera ve kaj več o tem.  

No sem se o vsem razpisala-sem sama doma. Ne zamerit, ker sem pa drgač bolj redkobesedna. Lepo se imejte, se beremo - pišemo v ponedeljek.

Neposredna povezava do sporočila: 3946
11.1.2008 22:14:29   
Isabellabina
Dober večer vsem

Denar za veliko družino-Izplačujejo v aprilu in sicer, če so trije otroci cca 80.000 (v sit) in za štiri in več sem jaz dobila 421e.Ni pa treba oddat nobene vloge ,če že prejemate otroški dodatek socialna sama ve komu koliko dat.

Občinska pomoč-
pri nas se dobi 200 e in ni potrebno nič pisat v dohodnino.Moraš pa napisat eno prošnjo na roke in skupaj z otrokovim rojstnim listom oddat na občino.Pri nas je takšna praksa ,da čakajo ,da se nekaj vlog nabere in potem to rešujejo in to pomeni ,da sem jaz in ostali ki smo dali vlogo dobili denar po približno sedmih mesecih in smo skoraj že pozabili na to.

Nakup otroških krem in pleničk
-pri nas  porabimo približno 1 paket jumbo plenic na mesec in pa kupujem mazilo Bepanten za ritko ta veliko in jo imam kar za nekaj časa tako da lahko rečem da samega stroška za dojenčka in tja do recimo devetega meseca ni tako veliko, potem se začne ko je treba kupovat razne kašice jogurte in podobne reči ,čaje od Hippa ,še posebej sem to prakticirala ko sem morala kam ob uri, ko je bila na vrsti sadna kašica ,sem kupila Hippove ali pa te obsgarten jogurte, ki so jih imel otroc ful radi ,če sem bila doma, pa sem sama pasirala razne kašice.

Moram vam povedati ,da sem danes oddala spet vlogo za otroški dodatek in vprašala ,če imam kakšno pravico do starševskega nadomestila in potem dobim odgovor ,da mi pripada porodniška.Haloo, sem kar debelo pogledala, ja je rekla da vse tako poteka ,kot če sem v službi ,ker imam tako narejeno ,da mi socialna plačuje delovno dobo--prispevke do otrokovega desetega leta.No sem bila prijetno presenečena in tako 13.2 2008 nastopim porodniški dopust.Dobila pa bom najmanjši znesek kar plačuje socialna, ampak še vedno večjega, kot pa tiste ,ki imajo starševski prejemek.Tko da sem ful vesela.Zanima pa me ,če katera ve kakšen je minimalni bruto prispevek ,ki ga plačuje socialna,mislim da sem jo prav tako razumela.

Imena-meni je všeč Neža ,Matic in bi že tudi jaz kakšno ime imela od teh dveh pa so že pri sestrični in bratrancu in pa tukaj v vasi kar nekaj,potem bi pa imela za punčko še ime Tia mi je ful zanimivo samo ne pride v poštev ,ker bo pri nas pobek.

Arena -srečanje a se bo na tem srečanju jedlo ,da vem kolko že doma pojest!Ha ha ha

Eh punce lepo se imejte in dobro spite se slišmo

Neposredna povezava do sporočila: 3947
12.1.2008 8:57:19   
kekec in mojca
Hej, pozdravljene nosečke! user posted image

Tosja, v MB dobiš "denarno nagrado" ob rojstvu otroka, samo ne vem, koliko. Nekaj čisto malega, ne vem, če je vsega skupaj 100 €. No, če si pa doma kje v okoliški občini, potem pa ne vem...

Od opreme imam doma samo voziček in posteljico, ki jo je še potrebno sestavit nazaj... Od paketa razmišljam, da bom vzela previjalno mizo, ker ravno takšno kupujemo, le da me zanima, če je možno izbirati različne barve, ker bela barva ravno v našo sobo, ki je cela iz bukve, ne bi šla...

A je že katera dobila papirje za ureditev porodniške? Jaz upam, da bom dobila v tem mesecu, 18., ko grem na pregled. RAda bi si te zadeve čimprej porihtala. Od 1.2. naprej pa sem v bolniški. Saj bi morala iti že 18., ampak kaj, ko pa se konferenca v šoli konča 31., pa ne bi rada otrok prepustila brez vseh ocen moji naslednjici.

Sem pa bila v službi kar rahlo žalostna. Povedala sem, da 31. zadnjič delam in se je sodelavka tako očitno razveselila, da me je kar malo zbodlo pri srcu. Saj vem, veseli se, ker bo verjetno njena hčera prišla namesto mene, pa vendarle, tako očitno ji glih ne bi bilo treba kazat... Vem, da je že prej spraševala okoli, kdaj mislim it v porodniško, vendar se name nikoli ni obrnila, da bi se odkrito pogovorili, kako stvari stojijo. Na koncu, ko sem odšla skozi vrata, mi je še rekla, da si želi še več takšnih dobrih novic. user posted image

Kako kaj rešujete težave s kislino in vračanjem hrane iz želodca nazaj v požiralnik? Meni donat več ne pomaga... Mi je pa ful slabo, sploh če malo pred spanjem jem (pa niti ni treba biti obilna večerja...).

Nič, lepo se imejte, sama grem zdaj oblečt malega Kekca... ki si hoče hlače s škarjami razrezat... user posted image

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 3948
12.1.2008 9:11:21   
zolika
Dobro jutro - dober dan! Upam, da ni več zaspan?user posted image

Pa je vikend spet tukaj....sem izjemno slabe volje - včeraj je namreč na šiht prišel naš direktor in nam obelodanil novico, ki smo jo na tihem pričakovali: Da z 1.2.2 zapira radio! Kar pomeni, da sem ostala brez službe - fajn ne?user posted image  Mi je pa kot tolažbo navedel, da naj se ne sekiram - saj imam moža! Mislim - fajn tolažba - rada sem in rada delam. Vsaj do konca marca sem imela name delat...zdaj pa...jah, bom pač doma - bom poklicna gospodinja!user posted image
Tako se to obrne...kaj?

Drugače pa grem zdaj na Zlato lisico - je mož povabljen, te pa me bo zraven vzel! user posted image  Sem dala nase majico "pridem aprila", da bodo vsi vedeli kdaj se bomo povečali!user posted image  

Ve pa se LEPO imejte!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3949
12.1.2008 9:23:58   
tasyo
Dobro jutro še od mene!

Ne boste verjele, pri nas izgleda, da se bo celo malo sončka pokazalo, za vzorec! Je dan takoj lepši... Zdaj že razmišljam, kaj bi očetu podarila za RD, eno malenkost, ki ne zahteva prevelikega letanja po trgovinah, ker tega pač ne smem. Ideje?

Kekec in Mojca, tole od tvoje sodelavke res ni bilo lepo! In ti čist verjamem, da te je zabolelo, bi mene ravno tako. Ampak, odmisli šolo in raje pomisli, da to pomeni, da se ti bo zakladek tako hitro pridružil! Kar se tiče pa refluksa in zgage - poskusi tako, da ješ vsaj 2 uri, preden greš v posteljo, pa imej nekoliko dvignjen zgornji del telesa, meni to kar fajn pomaga. Aja, pa jej več manjših obrokov hrane, izogibaj se pravemu čaju in kavi ter gaziranim pijačam, pomaga tudi, da ne ješ preveč pikantno. Res pa najbolj pomaga dvignjeno vzglavje. Poskusi z dodatnim povštrom, če pa imaš možnost nagiba postelje, pa še toliko bolje.

Tosja, že komaj čakam, da vidim, kaj si ustvarila! Moje štrikanje se konča pri kakšnem šalu, pa še tega se mi glih ne da delat, sicer je pa moj itak alergičen na volno in vse, pa čeprav je bombaž, kar je pleteno doma, poveže s tem in noče nosit, tako da nima smisla. Naša previjalna je tudi damo še za sestavit in namontirat, tako da vam v kratkem pokažem rezultat. Mislim, da bo kar lepo pasala v sobo, čeprav barvni odtenek ni čist isti, ampak to sem pričakovala.

Papirje za ureditev porodniške dobim na naslednjem pregledu, 21.1., tako mi je prejšnjič rekla G, pol pa čimprej v akcijo, da se mi bo štelo čim manj bolniške v kvoto, ker je razlika v evrih velika!
NiLe, ti se bolj spoznaš na to - solidarnostna pomoč se ne šteje zraven, kajne?

Big mama - super, da ti pripada porodniška! Madona, saj si jo res zaslužiš, ko imaš toliko bambinotov doma... Na srečanju pa se bo lahko pojedla kakšna tortica, če se prav spomnim, vseeno pa ne hodit s praznim želodčkom! A to pomeni, da boš najbrž prišla? Super! Verjetno pridem tudi sama, se je moj že malo omehčal, pa imam še več kot teden dni, da ga dokončno prepričam.

Uf, sem bila dolga... Zdaj grem pa malo brkljat po hiši! Lep dan vsem in ja, ne pozabite božati trebuščkov!

(odgovor članu kekec in mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 3950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  156 157 [158] 159 160   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kdaj je vaš dojenček začel ponoči spati v kosu 11-12 ur (brez vmesnega hranjenja)?
Itkica

do 6. meseca (44%)

do 9. meseca (14%)

do 12. meseca (9%)

kasneje (32%)

Število vseh glasov: 270

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!