|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2007
8.8.2007 11:39:12   
bačko
Zvesta ne se sekirati.Pri meni je bilo tako na začetku.Žana je vlekla ampak je bilo premalo in zaradi tega ker nisem vedela da nimam dovolj mleka je začelo jokati in zaradi joka je dobila vročino pa še dehidrirala je.Ko pa smo le ugotovili da sem jaz kriva za njeno vročino in dehidracijo smo prešli na flaško in zdaj je vse uredu in je pridna.Jaz sem jo mogla pustiti zaradi tega celo v pediatrični in sem jokala noč in dan.Ne jokali bo vse uredu.
Našo pa zvija dopoldne in ob 22 uri.Včeraj sem jo sama kopala in ni nič jokala, prav uživala je.KO jo je patronažna kopala je jokala kot nora.
Jaz pa sem pri sebi nekaj ugotovila.Ko sva same in ko joka ratam včasih zelo živčna in sploh ne vem kaj naj naredim da bo nehala.Včeraj sem imela migreno pa še Žano ne neprestano jokala ker je imela krče in sem bila z živci čisto na koncu.Prav sem jo malo pustila v pojsteljici da sem prišla k sebi.Sama sebe sem se ustrašila.
Danes sem veliko bolje.Mogoče je bilo to krivo ker sem imela migreno.
Imam eno vprašanje!Kako naj si naštimam sliko od Žane namesto smajlija?
NO lepo se imejte in čim manj joka!user posted image Pa pa

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 726
8.8.2007 11:45:51   
Anonimen
Kapica, meni lasje še niso začeli odpadat, pa pričakujem to kmalu. Pri Špeli so mi mislim da kak mesec po porodu začeli in to grozljivo in zelo dolgo!user posted image

Freycha, mi bomo vsak čas prešaltali na 62, pa govorim o H&M cunjah, ki so malo večje, ker drugega skoraj nimamo. Mali je velik 60 cm in so mu 56 glih za glih še.

Zvesta, nisi slaba mama in se res ne sekiraj s tem! Jaz še zdaj pri drugem otroku marsikaj kiksnem. Slabe mame so zame tiste, ki zavestno otroka matrajo, kot npr. moja sodelavka, ki je pustila obe hčerki zaprti sami v sobi v pojstlci, da sta se jokali in drli po uro, dve, ona je pa navila radio naglas, da ju ni slišala. To meni ni normalno. Si pa očitno taka kot jaz, če sodim po Freychinem opisu. Povsod moraš biti zraven in za vse sama. Moj me je včeraj komaj prepričal, da sem šla počivat in njemu vse prepustila.

In ko smo že pri tem - možek je včeraj popokal oba otroka ven, da je mami odspala eno uro!user posted image user posted image user posted image Kako je pasalo!

Dlesni oz. zobke bom jaz negovala, ko bo prvi zobek zunaj. Isto sem naredila pri Špeli.

V trgovino bomo pa mi ta teden šli prvič. Mogoče že danes.

Moram it.user posted image

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 727
8.8.2007 11:46:23   
Anonimen
Jaz pa ne razumem, zakaj ste nekatere tako proti dodatkom?

Zvesta, ne sekiraj se in ne govori si, da si slaba mami, ker NISI! Poglej, vsaka ima slabe trenutke. Po mojem mislim, da ti počasi padaš v depresijo. Vsak tvoj post je napisan s kritikami, pritožbami, kako vam gre vse narobe.
Problem je pa v tem, da nisi spočita.
Daj otroka partnerju, ti pa pojdi spat. Vsak dan za vsaj 2 uri. Ali pa, ko gre otrok spat, pojdi tudi ti.
Slaba mama pa res ne moreš biti zaradi tega, ker pač dodajaš dodatek.
Jaz sina ne dojim zaradi zdravstvenih težav, in se ne sekiram. Meni je bolj kot dojenje pomembno to, da je sin sit in zdrav.

Prosim, umiri se, malo zaspi, spi tako dolgo kot bo tvoj sin, potem boš videla, da boš polna energije. Ali pa pojdi malo ven.

Rumba, ja saj lahko zunaj spiš. Ležalnik pa tak.. user posted image

< Sporočilo je popravil *Malena* -- 8.8.2007 11:48:49 >

(odgovor članu rumba)
  Neposredna povezava do sporočila: 728
8.8.2007 11:49:39   
NoviOčka
Ronči - moja je prve dneve uporabe Pampersk stalno jamrala, da ji smrdijo po plastiki. Sedaj smo se že navadili in pri nas so se izkazale za najboljše (Fixies solidne, Huggies slabše, pa še kup ostalih). Je mogoče katera opazila, da polulane Pampers dobijo tudi drugačen vonj - kot kak signal da je potrebno previti? Freycha - tehnični pregled user posted image
zvesta - glede dodajanja je nama patronažna takrat svetovala, da naj ponujamo 70ml po obroku. Takrat smo jedli okoli 60g na obrok in tamala je teh 70ml spila vsakič do konca. Potem je patronažna svetovala naj ji dodatek ponudimo 3x na dan in to sva 2 dni tudi počela. Problem pa je bil v tem, da je bila mala prenažrta, hudo jo je napenjalo in sva se odločila, da kar je preveč je preveč. Dojenje je počasi steklo, dodatek smo vrgli stran in sedaj hvala bogu takih težav kot takrat ni več. Poanta je pomojem v tem, da moraš videti koliko ga otrok dejansko potrebuje in potem toliko dodaš. Aha, vidim da je GabiW dobro razložila zadeve, moj dodatek je samo v tem, da smo mi imeli tudi problem prenažrtosti.

Drugače pa smo tudi mi danes imeli slabo noč - krči/napenjanje po vsakem dojenju, me pa ni presenetilo ko sem zjutraj videl, da je zunaj slabo vreme (LJ). Včeraj je cel dan bolj slabo jedla (daleč pod standardnimi 100+ ml), ob ene 5:00 pa se je začelo... še dobro da je bila mamica bolj pri moči, da jo je ona nosila naokoli. Te kar zje*e še v službo hodit, brez babic bi bilo dosti težje.

Nič, to je to zaenkrat, fajn se rihtajte pa čimmanj težav.

P.S. Madona ste gobčne, preden spišem par vrstic je že nova stran v temi user posted image

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 729
8.8.2007 11:50:50   
rumba
IZVIRNO SPOROČILO: *Malena*

Rumba, ja saj lahko zunaj spiš. Ležalnik pa tak.. user posted image

user posted image user posted image user posted image
Ja ta bi bila pa dobra, ker sem s centra LJ. Poknem ležalnik pred blok, pa še na voziček namontiram en motorček, ki ga bo vsake toliko poguncal, pa smo zmagali.user posted image
Nič, zdaj bova kmalu jedli, pol pa šibava ven. Kosilo si bom privoščila kar v eni ošteriji, pa bo.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 730
8.8.2007 12:31:28   
majrim
sem vidla,da ste včeraj načele temo ,če hodit ven v centre al ne...freycha...ti kar,ampak če se le da, se teh večjih centrov izogibaj na veliko,ker so leglo vseh možnih bacilovuser posted image ...saj mi smo tudi že 2x bli,ampak probam kar se da hitro vse nakupit in it raje ven pred kak kafič na pijačo...tam je preveč vse sorti ljudi in vsak nosi v sebi bog ve kaj...pa saj to je že znanouser posted image ....je pa res,da tam res dobiš vse na kupu in ne rabiš letat od trgovine do trgovine...še dobro, da nisem ljubiteljica pohajanj po trgovinah,ker opažam,da je to postal hobi mnogih ljudi v današnjem času,sploh po teh centrih...poglejte ob nedeljah,kaj je tamuser posted image ...namesto,da bi družinsko življenje posvetili raje na drug način...kak pameten izlet recimo...uffffff,bolj da končam,ker mi to kar dvigne pritisk..pol ni čudno,da je tolko ločitevuser posted image

28.6.2007 se je rodila NAJINA NEŽA

Ko imam čas napišem kaj na MOJ BLOG

(odgovor članu rumba)
Neposredna povezava do sporočila: 731
8.8.2007 12:46:50   
Anonimen
Punce in novi očka...

Hvala za vse nasvete... sem jih res prebrala in se strinjam z vami.

Rada bi le povedala, da se danes ne počutim več slaba mami. user posted image  Pač trenutek slabosti... user posted image  In rada bi poudarila, da se nima slabo počutila zaradi dodatka, ki sem mu ga dala. Daleč od tega. Če bo treba in ne bo mleka, bo pač na adaptiranem rasel. Slabo sem se počutila, ker nisem ugotovila kaj mu je. Zakaj joka. In mi je to moral povedati Gregor. Kar pripelje do Freychine ugotovitve, da moram bitj jaz oh in sploh pametna in znat vse... sama. user posted image  Mater, Freycha.... bi skor rekla, da me ti že preveč poznaš.  user posted image

Drugače se pa Izak že cel dan lepo doji. Dodatka mu po obroku ne ponujam, ker zadovoljno zaspi. Če bo pa potreba, pa ne bom nič oklevala. Kar otrok rabi, to rabi.

Drugače sva pa imela sedaj obiske, zdaj bo pa počasi 3 ure Izakovega spanca mimo in ga gre zdaj mami malo zbudit za novo rundo papcanja.

Čveke... user posted image

(odgovor članu majrim)
  Neposredna povezava do sporočila: 732
8.8.2007 12:59:30   
siskamiska
JUTRO MAMICE user posted image user posted image user posted image user posted image

Naša noč je bila čudovita, smo spal ful velik, končno sem se mal naspala.

Meni že mal lasje izpadajo, pa mozolji so me začel napadat, pa kocine mi rastejo ko nore user posted image .
Prejle sem bila pa na sprehodu z fantoma  in sem dala user posted image  pri graverju na pokal napisat " za najboljšega očka na svetu".
Upam da bo vesel. Res si zasluži pokal ker je tako priden in ker nas ima tako zelo rad.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 733
8.8.2007 13:13:41   
siskamiska
Še to sem pozabila napisat da sva bile včeraj z Rumbo na kavici in sem videla njeno princesko - prava lepotička user posted image user posted image user posted image .

Popoldne sem pa možka pelala na kosilo v Vodnikov hram in sva se napapcala ko prašička, zvečer pa še vroče višnje s sladoledom. Res uživam v tem obdobju ko pojem nenormalne količine hrane, kile pa kar padajo user posted image .

Zvesta me veseli da si bolje, Bačko ti tudi  user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil siskamiska -- 8.8.2007 13:15:42 >

(odgovor članu siskamiska)
Neposredna povezava do sporočila: 734
8.8.2007 13:21:35   
corfu
Freycha in ostale, ki ste na tem področju izkušeneuser posted image user posted image ...jaz bi načrpala svoje mleko, ga dala v hladilnik...kako se ga potem segreje in na kakšno temperaturo? A pod toplo tekočo vodo, jasno mi je, da se ga preveri na zapestju, ampak kako ga segreti? In pa koliko si ga načrpati? Sedaj izključno dojim 23.8. pa imam ginekologa in princeska bo pri očitu in bi rada tole zadevo poizkusila, saj nikoli ne veš, če se kaj zgodi...tako, ti pa le lahko otroka nekdo drug nahrani z domačimuser posted image  mlekomuser posted image .

Hvala za odgovoruser posted image user posted image user posted image

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 735
8.8.2007 13:24:44   
corfu
Punce kdaj se zgodi tisti poskok v rasti?...ravno okoli enega meseca, a ne? No naše je zvečer kot mala sesalka iz ene dojke na drugo...sicer pa nič za to, saj potem 4 ure spi kot polhekuser posted image

Uživaj življenje...

Neposredna povezava do sporočila: 736
8.8.2007 14:09:41   
Kristina_1
Corfu poskok v rasti je nekje okrog enega meseca, treh in šestih mesecih.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 737
8.8.2007 15:23:28   
Freycha
jaz se pa na hitro pohvalim, potem pa šibam dojit malo - da mi ne pobere cule in gre od doma...

Torej, mi smo šli od doma ob 12h in šele sedaj prišli domov user posted image user posted image user posted image  bila sva v Mullerju (kupila Babylove plenice), v H&M smo šli po tri bodije (kot da jih nima že za izvozuser posted image ), potem sem šla še pogledat sodelavko, pa še na pico smo šli in je mala čisto cel čas lepo spala user posted image user posted image user posted image

Štajerske punce, zdej si celo upam za par ur ven.... kdaj se dobimo na kavi?user posted image user posted image user posted image

Corfu, preskok naj bi bil nekje okoli 6. tedna, za dojenje ti pa malo kasneje obširno napišem.... sedaj se mi mudi it malo dojit.

danes je bil super dan user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Kristina_1)
Neposredna povezava do sporočila: 738
8.8.2007 15:48:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: *Malena*

Meni je bolj kot dojenje pomembno to, da je sin sit in zdrav.

user posted image user posted image user posted image

Corfu, pomoje je najbolje, da daš mleko segret v posodico s toplo vodo.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 739
8.8.2007 16:23:59   
Freycha
corfu, jaz dam v eno posodo mlačno vodo, pa notri postavim posodico z mlekom in počasi segrevam. Ne smeš segrevati na sobni temp. prav tako pa tudi ne pod vročo vodo....
Koliko načrpati? če ga po dojenju še ven črpam, potem ga načrpam toliko, kolikor ga še gre. Če črpam iz polne dojke, pa toliko, da menim, da bo imela Dita dovolj za obrok. Zadnjič sem 120ml, pa je bilo dovolj.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 740
8.8.2007 16:43:03   
poldy
No mi smo se danes tudi prvič kopali. Urša ni popolnoam nič jokala, po mojem ji je blo fajn. user posted image user posted image
Pa zjutraj smo bili pri fizioterapevtki, in je rekla če bo tako napredovala bomo v enem mesecu prebrodili težavo s tem živcem. user posted image user posted image user posted image
Drugače pa se midve tudi lepo dojiva, mleka imam zaenkrat dovolj, mogoče bi si ga kdaj celo mogla spumpat ven, ampak bom rajši še malo počakala s tem, v bolnici sem si ga enkrat mogla, pa me je prav user posted image bolelo...
Ponoči kar spiva, popoldan pa grem obvezno vsak dan spat ko Urša zaspi, ker sem pač zaspanka tudi jaz.
Pupi ne seveda jo ni treba tako preoblačit, saj je po mojem še premajhna, ampak za kasneje bo pa prav prišlo. Drugače pa se tako preoblačijo tisti dojenčki, ki so močno hipotonični (nimajo popolnoma nič mišične moči in samo nepremično ležijo) pa še to pod kontrolo fizioterapevta in veliko prakse. Vse ostalo pa kar prav pride....Pa s tem se zelo krepijo mišice. Urša je že tako napredovala v dveh tednih, da že sama drži glavico naravnost, ko leži na hrbtu ali pa sedi na mojih rokah, pa že s hrbta na bok se tudi prekucneuser posted image

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 741
8.8.2007 17:28:22   
Freycha
Poldy kako mi je fajn tebe brati, ko pišeš, kako Urša napreduje user posted image user posted image user posted image  me res izredno veseliuser posted image

No Zvesta, kar je res je res... sem te že kar poštudirala - se mi zdi. Zdej pa, da ne beremo več takih depresivnih postov!user posted image

*Malena* sicer sem ostale poste, ki so bili namenjeni Zvesti le preletela, ampak nasplošno iz pogovorov v tem mesecu nisem niti pri eni mamici zapazila, da bi bila nekaj blazno proti dodatkom. Hudiča, mislim, da je nam vsem najbolj pomembno, da otroci rastejo, da so zdravi in zadovoljni. Z ali brez dodatkov. JE PA RES, da je fino (seveda ni pa mus), da mamica naredi vse, da otroka hrani s svojim mlekom - seveda, če ga ima. In da ne obupa pri prvem problemu, ampak vztraja. Ampak še to je odvisno od vsake mamice, kako se bo odločila. Od mojega bratranca žena se je odločila, da bo malo vzgajala na dodatku (pa ima mleko, samo je pač noče dojiti - ne vem zakaj), pa mi je to sicer malo nerazumljivo in tega nikakor ne podpiram, po drugi strani je pa to njen otrok in njena odločitev. Če se jaz s tem ne strinjam, je to moj problem.......

Siskamiska, full dobra ideja user posted image user posted image user posted image  user posted image jaz sem tudi danes mojega peljala na pico in sem bila prav vesela, da je Dita zraven mirno pančkala, da sva v miru po dolgem času zunaj jedlauser posted image user posted image  In tudi lepo je prebrati, da si se naspala in da ste vsi srečni in zdravi in v dobrem stanju. Madonca, sem kar malo žalostna, da sem tako daleč, ker imam občutek, da se bomo MB mamice dobile enkrat naslednje leto, ve se pa tako fino družite že med sabo user posted image

Majrim nisva šla v šopingcenter, ampak v mesto in v Mullerja in H&M, ki ni v sklopu nobenega centra.... Sicer pa se bom probala tudi jaz na veliko izogibati tem centrom - vsaj za začetek, ker tam bacili kar letijo naokoli. Pa ne, da bi Dito v vatko dajala, ampak če je ni treba izpostavljati, ne vidim razloga, zakaj bi jo. Pa tudi sicer grem raje ven na sveži zrak, kot pa v en zatohel center.

bačko, desno zgoraj ti piše MOJA RINGARAJA. Tam klikneš, pa greš v profil in si naložiš slikico, katero želiš. Opozorim te le, da sprejema male slikice, zato prej slikico, ki jo misliš naložiti kar malo zmanjšaj..... Pa ne pozabi na koncu vse shraniti, sicer nisi nič naredila. Jaz sem že ene dvakrat pozabila user posted image

Rumba tebi se pozna, da Julija ni prvi otrok in si že bolj samozavestna z odhodi ven. Jaz pa pač malo bolj kompliciram in prvi mesec sploh nisem hotela kam tko bolj "daleč" z njo hoditi, danes pa sem prvič prebijala led in ga uspešno prebila in sedaj se je sezona kofetkanja in sprehajanja tudi po MB ne samo po Hočah začela user posted image user posted image user posted image

Tko, Dita in dragi sta omagala, jaz pa ko sova bulim v tale PC. Dragi še ne ve, da bo noč več ali manj njegova, ker je bil to noč v nočni user posted image user posted image user posted image  me bo spet klel - kar naj se naspi zdej user posted image user posted image  mal se hecam......

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 742
8.8.2007 17:48:07   
Afnica
Hello!

Da se še tu malo javim. Freycha, da ti dam malo kontra user posted image ...mi tudi gremo brez skrbi bilo kam. user posted image  Tri dni po predvidenem PDP (12.7.), smo šli na Roglo in Tri kralje. Pridno sta spala in vmes 1x jedla. user posted image  Teden pozneje v Jakobski dol pri Lenartu. Še teden pozneje k tastu na R.D. Bili do polnoči. Prejšnji vikend smo šli na duplo fešto (krst + poroka) Bili do 23h. Bolj je galama, bolj sta pridna. user posted image  Brez problema hodimo tudi v MB na preglede (50km), v Babycentru sta že bla, pa v Mercatorju, Merkurju... user posted image

Glede plenic. Lan, ki je imel pred 14 dnevi 4130g, je že na 3. Dvojkica mu je tesna okrog nogic. Lana je še na dvojkici. Uporabljamo pamperske. Huggies so kar o.k., ampak so pampers boljše. Iz Lidla so fajn, ker imajo indikator mokrote- plenica se obarva, ampak mi nekak za fantka preveč trde ratajo na mestu mokrote. Pol ma pa lulčija celega čudnega. user posted image  Za pupiko so pa o.k., ampak ker dvojkice nimajo, čakamo da zraste za trojkico.

Lepo se redita naša dva. V 33 dneh je Lana pridobila 1460g, Lan 1570g. user posted image  Jesta aptamil 1, saj je moja mlekarna žal presahnila. Kot nekatere pišete o slabi vesti- to nam vzbudijo drugi. Ponavadi tisti, ki težav z mlekom nimajo. Vedo pa ne, da na količino mleka ne moremo same kaj dosti naredit. Jaz slabe vesti nimam. Vem, da sem imela veeeeliko mleka. Bi lahko imela 3 komplete dvojčkov, ampak mi dolgotrajno črpanje (40dni) ni vzpudbujalo proizvodnje. Ko sem pa začela in poskušala dojit, pa je bilo mleka že malo, naša dva pa še ne dovolj močna (Lana 1600g, Lan 2100g). Zato sem ga kmalu izgubila in sta pač pristala na dodatku. In kaj bi dosega s tem, če bi se obremenjevala?

Mi še vedno ponoči spimo po 5ur skupaj. Tako se tudi hranita. Podnevi na 4ure.

No, to bi bilo 'na kratko' to. Me preganjajo. Pa ne tamala dva, pač pa mami. Joj, tote mame. user posted image

Prodamo opremo in oblačila (primerno tudi za dvojčke)
http://oblacilaigrace.moj-album.com/

(odgovor članu poldy)
Neposredna povezava do sporočila: 743
8.8.2007 18:49:41   
kapica
Afnica, fajn da si se oglasila in da vam tako lepo greuser posted image .
Poldy, ti tudi, samo da gre navzgor, a ne?
Freycha, super da si odprla sezono kofetkanja in da ste uzivali zunaj user posted image .
Rumba, dobra ideja z lezalnikom sred ljubljaneuser posted image . Zakaj pa ne, nekaj novega, a?

Vedno ko vas preberem pa stisnem na odgovor, mi pade z glave kaj vse sem hotela kateri odgovorit. A sindrom zlate ribice se vedno traja , al kako?user posted image user posted image user posted image

Dino se je pravkar naspal, sedaj je prdkal tu zraven mene, sedaj pa klice da je lacen pubec. Jaz pa skocimuser posted image .

Sedaj nas je pa pet!

(odgovor članu Afnica)
Neposredna povezava do sporočila: 744
8.8.2007 19:40:08   
Anonimen
Freycha, zate vem, da si enkrat napisala, da tega ne odobravaš.
Mislim, da si to na drugi temi zapisala.

Sicer pa, sem samo vprašala, vsaka ima svoje mnenje kako pa kaj.

Je pa res, da nekateri pravijo ( ne iz RR ), da tista ki ne doji, je slaba mama. No, jaz sem ga nehala dojiti, ker mleka več ni bilo, sem se pa trudila na vso moč, da bi bilo dovolj mleka.
Pa tudi če bi imela mleko, ga ne bi smela dojiti, ker jemljem antibotike, za zdravljenje.

Freycha, lahko bi se midve kdaj dobile na kavi? user posted image

Zvesta,
me veseli, da si bolje.
Verjemi, da si svojemu otroku najboljša mama, tako kot jaz svojemu, Freycha njeni hčerki, Bačko svoji hčerkici, skratka vse smo najboljše mame svojim otrokom! Pridejo pa res taki trenutki, da znoriš, ampak mine prej ko slej.

Rumba, zakaj pa ne? Bi bilo nekaj novega, sredi centra mesta v ležalniku spati user posted image

Bačko, tudi jaz včasih nevem, kaj naj storim, in postanem živčna, kadar se mali joče.
Pa partner vidi, da sem živčna, pa izmučena, pa ga on vzame in poskrbi zanj - pravi oči user posted image
Glede slike:
- Greš na moja ringaraja
- Moj profil
- Naloži mojo sliko - avatar ( obstoječa bo nameščena )
- Browse
- Okej
- Potrdi
- Ne pozabi še potrditi spodaj, da ne boš brez slike ostala user posted image

Afnica, zelo me veseli, da tvoja dva sončka napredujeta user posted image
Le tako naprej. Vidim pa, da imaš kar pestro in da ti ni nikoli dolgčas user posted image
Od kje pa si točno, da imaš do Maribora 50 km? Babji firbec pač user posted image

No, zdaj bi pa rada vprašala nekaj še :
Ali vam je patronažna isto svetovala kot meni? No, glede hrane.
Po
5. mesecu naj bi začela postopoma ga navajati na sadje. En dan jabolko, čez dva dni kivi, zopet čez dva dni hruško in tako dalje. Če bi slučajno imel drisko, se tega sadja nekaj časa ne da.
Do 1.leta ne sme jesti le svinjskega.
Rekla je pa tudi, da naj ne kupujem fruteka, ampak sama naredim to iz sadja.

So vam enako rekli?

Pač firbec me daje, če je res user posted image

Čakam, da se sin zbudi, da ga nahranim, previjem, dam spati in se tudi sama uležem na posteljo. Danes je bilo naporno, ni hotel nikjer drugje spat kot v moji ali atijevi roki. Mogoče sva ga pa res malo razvadila.

Nič, grem na teraso en kapučino spiti z možem.

Lepo mirno noč vam želim in prijeten spanec.

Ciaoo

(odgovor članu kapica)
  Neposredna povezava do sporočila: 745
8.8.2007 19:54:38   
Anonimen
Afnica, carica si, kako poštimaš dvojčka!user posted image user posted image user posted image Pa seveda tudi siskamiska in anja (ne vem katera že user posted image ). Takole se kar zamislim, da jaz jamram, ki imam vsaj enega otroka že kolikor toliko samostojnega in mi je malenkost lažje.

*Malena*, men je patronažna rekla, da naj šele po 6. mesecu začnem uvajat GH, vsak okus posebej in med vsakim okusom vsaj nekaj dni razlike. Ni pa veliko razglabljala, je rekla, naj jo magari pokličem, preden bomo začeli, da pride podrobno razložit. Samo pomoje mi ne bomo zdržali tako dolgo. Že Špela je imela prej takšno potrebo po hrani, da samo mleko ni bilo dovolj in smo pri 4,5 mesecih začeli počasi uvajat. Jure je pa še večji in bolj lačen, kot je bila Špela.

Sem pozabila povedat, da imamo mi prvo posvetovalnico šele 11.9., ko bo Jure star že skoraj dva meseca.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 746
8.8.2007 19:55:04   
corfu
Pri nas je vse mirno...oči in sine sta na potepu pri prijateljih in tamal 100 na uro užina na trampolinu, Manca spi. mami pa na ringaraji visi...sedaj ko je pridno pospravila stanovanjeuser posted image user posted image .

Freycha hvala za razlagouser posted image , moram sprobat zadevo če deluje, preden jo kam za dlje časa ucvremuser posted image
Melena, glede dodajanja boš slišala stotisoč razlag, jaz sem se držala svojega lastnega občutka in ravnala tako, da je bilo prav meni in otroku. Aljaž je jedel svinino pred enim letom, prav tako je začel piti alpsko mleko pri osmih mesecih, ker ob vsej dodani hrani, ki jo je takrat že jedel se mi ni zdelo smiselno dajati aptamil, pa meni tako grozno smrdi. Začela sem okoli petega meseca, počasi vsak dan...začela sem z zelenjavo, pirejem, raznimi obarami, sadjem, jogurti...jaz sem delala domače frutke, za na pot,  pa smo jih kupili v trgovini in čim manj komplicirali. Pa tudi jagode in jajca je jedel pred enim letom. Res pa moraš svojega otroka opazovati in spremljati, pa takoj ugotoviš, kdaj mu določena hrana ne paše. Dobi alergijo, bruha, ima vetrove...sicer pa bodo to aktualne teme čez nekaj kratkih mesecevuser posted image

Uživaj življenje...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 747
8.8.2007 20:58:27   
Ronči
Glede hrane je meni patronažna rekla, da krči niso odvisni od tega kar mamica je, ampak ker je črevesje dojenčka nerazvito oz. nima razvitih bakterij.
Sicer je priporočala, da če začnem s sadjem, naj pojem prvi dan le kakšen krhelj, nato počasi postopoma več, ne smem pa se prenajest sadja. To ni zaželjeno. Sicer pa iz preventive ne jem sadja in surove zelenjave, pa ima vseeno krče.. figure that?? Torej je sigurno kaj na tem, da pač nimajo razvite črevesne flore.

Bodije nosimo št. 56, žabice 50...je sicer že ful na tesno, kakšen dan bojo še prav, v tednu dni pa sigurno ne več, pri 56 si pomagamo s mikroporom (zalepimo v pasu, da ji ne pobegnejo) in obvezno damo gor nogavičke, saj se nogice kar zgubijo v žabicah. Sicer je pa veliko odvisno od številk. Nekje je 56 velika, drugje pa majhna...

Dodatek...ja smo si pomagali tudi s tem, zaenkrat je domača mlekarna dovolj, he, he

Zadnje dni se Klara doji le po 10 minutk (patronažna je rekla, da naj bi bilo hranjenje tam okoli 20 minutk intenzivnega sesanja). Sicer pa gre v ekstreme, pred 10 dni se je hranila po uro, uro pa pol, zdaj se pa kao naje v 10 minutah??? Ne vem kaj naj si mislim??? Ji je dovolj, ali ne??? Hrani se le na eni joški, pa še tej po hranjenju lahko iztisnem malo mleka...

Najbolj hecno pa je kako prdi, ojej, to so pravi prdci, ni mi jasno kako lahko tako malo bitje proizvaja take zvoke in vonje, he, he.

You can't fix stupid.

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 748
8.8.2007 21:05:33   
Freycha
malena, lahko prosim poiščeš kje sem to napisala in kaj sem v bistvu napisala, ker sem mogla biti pijana, če sem napisala, da pod nobenim pogojem ne odobravam dodatka.
če mama naredi vse za to, da bi dojila in imela mleko, pa ga pač nima, potem bi bila čudakinja, če ne bi odobravala dodatka. no, ali pa če mama zaradi zdravstvenih razlogov ne doji. Sem pa proti dodatkom, če ima mama vse pogoje za dojenje, pa ji pač ni. Pa tudi tu ni fora dodatkov, ampak sem velik zagovornik dojenja kot takega in ne vidim razloga, zakaj ženska ne bi dojila, če ji je bilo to naravno dano.

Sem pa full proti dudam - če si to mogoče mislila kot dodatek in je Dita tudi nima, ampak če bi imela kake močne krče in bi bila duda edina, ki bi jo pomirila, pa verjemi mi, da bi ji tudi dudo dala v usta.

Zato bi bila res vesela, če mi citiraš, kje sem napisala, da sem proti dodatkom.........

btw toliko o dodatkih - joške imam popolnoma prazne in je moj dragi ravnokar letel po Novolac v dežurno lekarno. Zato mi prosim ne trditi, da sem kdaj napisala, da ne odobravam dodatkov razen, kot sem že zgoraj napisala.....

(odgovor članu corfu)
Neposredna povezava do sporočila: 749
8.8.2007 21:09:28   
Ronči
O, jaz sem bila tudi proti dudi...pa sem popustila, 24 ur ne more viset in se igrat z joško, jo pa včasih pomiri ko ima krče. Upam pa da bo res ostala samo kot tolažilna duda in ne kot razvada. Bomo videli... Jo ima pa mogoče če bi preštela minute čez dan...mogoče za pol ure, prej manj...

You can't fix stupid.

(odgovor članu Freycha)
Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Na zimski sprehod obvezno brez dude!
Sprehodi na svežem zraku so pomembni za izgradnjo otrokovega imunskega sistema in nizke temperature niso razlog, da tiči...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?