Nasy
|
Punce, ja glede cukra je tako, da po moje te dajo na test, če je le kak faktor, ki bi lahko kazal, vplival na nosečniški diabetes-prevelika teža, velik plod, diabetes v familiji,...Morda je tud odvisno od same zdravnice, ne vem. Je pa tako, greš tja, ti nalijejo mlačno vodo v kozarec, dodajo sladkor in ko se raztopi, popiješ. Lahko dodaš limono-jaz sem si lepo prinesla s sabo pol limone, sem si jo stisnila tam pred sestro-sem jo vprašala, če lahko, je rekla, da kar naj. Če bi je ne stisnila noter, ne vem, če bi lahko spila Limona ne vpliva na rezultat! No, potem greš ven, ze eno uro posedet na hodnik ali kamor pač je plac in po eni uri te pokličejo in ti vzamejo kri. V Domžalah je tako, da te drugi dan pokličejo, če rezultat ni ok (če moraš priti na 100g test).Drugače pa ne pokličejo nič. Tako so mi rekli. Zdej pa sam upam, da jutri ne bo zvonil telefon. Jaz sem v 24. tednu, sem pa v eni knjigi brala, da šele v 28. tednu pošljejo na ta test? Malo pozno, a ni? Danes me je nasmejala ena gospa-prodajalka v trgovini z belo tehniko, je rekla: "Kdaj boste pa imeli dojenčka?" Zdej se bo kr treba navadit na take stvari počasi, zdaj pa nikakor ne skrijem več Saj ne, da bi skrivala, sam tko, zdej se pa že opazi.