jagoga
|
Dobro jutro, sem videla da ste včeraj klepetale o vozičkih, bom pa še jaz svoj pisker pristavila. Jaz imam voziček še od prvega in ga ne bomo menjali, ker je še dober le gumjasta kolesa so precej znucana, ker sva toliko kilometrov z njim naredila. Je pa od ABC Disign in zgleda nekako tako kot od Čakajoče. Pri teh vozičkih z velikimi kolesi, je res problem, ker zavzame zelo veliko prostora, ko se ga zloži. Jaz sem ga mogla večkrat na dan vedno pospravljati v prtljaznik od avtomobila, ker živimo v bloku, in ni bilo bolj primernega in varnega mesta za shranjevanje (pred vandali, mularijo in živalmi - mačke, psi,...). Pa kar težki so tudi in ga ne moreš pospraviti samo z eno roko, ampak moraš otroka odložiti in uporabiti obe roki. Jaz dodatne košare nisem imela, saj se naslon od vozička čisto poleže, res da sem rodila v začetku maja in tudi zdaj ko bom marca, jo ne bom nabavila. Pri nas na primorskem zna biti marca, že zelo toplo, ampak kljub temu jo boste rabile le kakšen dober mesec in potem ne več. Bolj praktično in varčno je da se v voziček poleže ena dodatna odeja za spodaj. Otroku oblečeš še kakšno spalno vrečo oz. ga pokriješ še z eno dodatno odejo. Odločitev je pač od vsake posameznice, jaz sem povedala samo mnenje, kako se lahko kakšen evro prišpara, ker vse krame, ki nam jo ponujajo proizvajalci res ne potrebujemo, samo malo se je potrebno iznajti. Tudi jaz sem v prvo želela imeti vse, ampak potem pa vidiš, da vsega pa res ne potrebuješ. Pri posteljah pa je podobna pesem, Nič nimam proti zibkam - sploh če jo dobiš od nekoga. Če jo pa nameravate kupiti in potem kupiti še posteljo jo je skoraj nesmiselno. Ko sem jaz v prvo gledala tisto veliko posteljo in tistega majhnega otroka v njej, sem mi je zdelo zelo prevelika ampak tudi to se da rešiti. Posteljici daš okrog tisto lepo potiskano oblogo, katero lahko iz zunanje strani obložiš še s kakšno blazino (ali spužvo), tako da je notranja površina manjša. Jaz sem tako zunanjo blazino privezala in pričvrstila na posteljico, tako da ni imela možnosti, da bi odpadla oz. se zvrnila na otroka. Pri takšnih poiskusih, moraš res paziti, da nima kakšnih opletajočih delov oz. da je vse trdno na svojem mestu, da otroci /dojenčki tega ne morejo tikati in trgati.
|