|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Padla ji je
22.6.2007 13:55:08   
mika
nisem brala vseh odgovorov........

moja pupa je moji sestri padla iz ležalnika, prekucnila se je naprej na glavo. to je bil tak jok, jaz v šoku, sestra pa prestrašena. sestri nisem rekla popolnoma nič, ker vem da ji je bilo zelo zelo hudo, ker je ni pripela.

verjamem, da je tvoji tašči bilo še kako hudo in ti jo pol še nadereš.
bodi brez skrbi, da bi otroka naslednjič pripela tudi brez drenja.

mogoče pa si komaj čakala, da boš našla vzrok za nezaupanje tašči, ker delaš takšno tragedijo iz tega. ne verjameš ji, da jo je ujelauser posted image , če bi se kam udarila bi se poznalo, tako pa se je samo ustrašila.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 51
22.6.2007 14:01:04   
Slončica
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Slončica, sram te je lahko za te besede user posted image user posted image user posted image

Zakaj pa anonimnost,lahko se odkrito pogovarjamouser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 52
22.6.2007 14:10:09   
Strawberrie Cherrie
Evo, jaz sem se tudi vprašala, kaj dela 7m star otrok v Zappu...neprivezan in to v stanovanju?
Ok, verjetno bo do teh situacij prišljo še zilijonkrat, pa bo mala potolčena, popraskana, kakšna buška bo padla, odrgnina...pri tebi, pri tvoji mami, pri tašči in tastu. Verjetno jima je že dobolj hudo, tako da bo res najbolje, da ji rečeš, da ne rabi pazit tvojega otroka, ker ni vedela, da mora biti mala pripeta. In tako ji boš dala še razlog, da se bo 3x bolj sekirala, dala ji boš popolno nezaupnico in ji jasno povedala, da je nesposobna pazit otroka.  J*** ti lok, starejšim so take stvari manj jasne kot tebi!!!!!!!!!!!!! Zato si bila pa ti zraven, da bi pogledala, kaj in s kom ter kako TVOJ OTROK določene stvari počne...
Jaz ne vidim, kaj je tule tašča naredila BOLJ narobe kot pa TI?

(odgovor članu Slončica)
Neposredna povezava do sporočila: 53
22.6.2007 14:15:06   
skuštrana
Moji prijateljici je padel mali pri 3 mesecih iz lupinice na ploščice. Z mize, ko so se nekam odpravljali. Je bilo vse ok.
Meni je padla prijateljičina hči, ko je plezala na plazalo, ker je padla na kamenje je imela kar razbito glavico, ampak kaj sedaj..Smo jo peljali k zdravniku,jo je pregledal in je z njo vse ok. Da ti ne govorim o tem kolikokrat je padla naša tamalauser posted image Ko je začenjala sedet je sedela pri meni!! v naročju in je na tla vrgla eno igračo, pa sem se jaz tako nerodno sklonila, da je čofnila po tleh. Hvala bogu na travo. Ne vem kdo se je bolj ustrašil - jaz ali ona.

Otroci padejo, počakaj, da malo zraste - vse hujše bo. Ko bo začela tekat okoli, pa plezat vsepovsod. Samo za sekundo se obrneš stran pa je padec tu.

Seveda ne odobravam, da je padla zaradi tega, ker ni bila zavezana, ampak dvigovat tak halo okoli tega mi je tudi čisto brezveze. Če misliš, da je s tamalo zaradi padca kaj narobe jo pelji k pediatru pa boč videla. No, verjemi pa, da je tašči verjetno huje kot tebi.

Sicer pa je meni enkar pediatrinja rekla, da imajo otročki glavice kot balon. Da naj se ne sekiram za vsak padec.

Glede varstva pa, če zaradi enega padca ne zaupaš več tašči jo daj pa v vrtec ali pa poišči privat varstvo, ampak če si kolikortoliko normalna mamica boš pa ja razumela, da OTROCI PADEJO..A ti kot otrok pa nisi bila nikoli na tleh?

Še tole glede Zappa (ga imamo mi tudi, sem sicer z njim super zadovoljna). Ko bo otrok starejši in če bo full živ se ti zna narest, da se bo prevrnil kar sam. Nam se je to naredilo že kar dostikrat, moraš full full pazit. Ravno kak teden nazaj sva šle s tamalo po sladoled v mesto in ko sva se vračali vsaka s svojim sladoledom v rokah se je sredi mesta mali vragec prevrnil. Ker je izvajala neko svojo telovadbo v vozičku, jaz pa sem jo hotela obrisat okoli ustuser posted image . Pa je bila privezana, voziček se rad prevrne na hrbet, sploh ko je otrok večji in težji pa se s celo silo zaleti nazaj... S tem ti želim povedati, da Zapp morda res ni primerna izbira za starejše ljudi.

< Sporočilo je popravil skuštrana -- 22.6.2007 14:17:55 >

Ne brinite što vas djeca uvijek ne slušaju, brinite se zbog toga što vas neprekidno promatraju (R. Fulghum)

"A clean house is a clear sign of a wasted life"

(odgovor članu mika)
Neposredna povezava do sporočila: 54
   [Brisano sporočilo]
22.6.2007 14:16:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Strawberrie Cherrie)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
22.6.2007 14:36:19   
mika
Otroci padejo, počakaj, da malo zraste - vse hujše bo. Ko bo začela tekat okoli, pa plezat vsepovsod. Samo za sekundo se obrneš stran pa je padec tu

niti obrnit se ti ni treba, zraven si, gledaš, pa se lahko poškoduje.

ma jaz sem naši nos brisala in mi je hotla pobegnit. držala sem jo, se mi je izmuznila in se je z zobki zaletela v omaro, da je gor odtis zob...en korak od meneuser posted image .

enkrat mi je padla z vozičkom vred. v vozičku sem jo uspavala, pa se je potisnila z glavo čist gor. ko sem jo vozila z eno roko, sem zdela s kolesom v stol in se je prevrnila na glavo. voziček je peg perego pramette.

no, pa sem očitno tud jaz nesposobna

< Sporočilo je popravil mika -- 22.6.2007 14:38:33 >

(odgovor članu skuštrana)
Neposredna povezava do sporočila: 56
22.6.2007 14:36:54   
pety78
OK, bolj kot to berem, manj mi je jasno. Sem šla prav preverit, kateri je ta zapp voziček in me zanima, na podlagi česa ste se pa sploh odločile, da ste ga kupile?

Vse bolj se mi zdi, da je to očitno preplačano sranje, ki sploh ni varno za otroka. A zaradi mode, ali kaj? user posted image

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 57
22.6.2007 14:51:11   
Felicity
user posted image  Sem napisala odgovor, pa me je ven vrglo.user posted image user posted image user posted image
Pa še enkrat na kratko.

Če nekateri nepravilno uporabljajo voziček oz. ne pripnejo pasov, še ne pomeni da je sranje.
Mi nismo imeli nikoli težav z zappom. Je pa voziček bolj za kratke fure, po trgovinah, po mestu, ... Vsaj mi smo ga tako uporabljali.
Uporabljat pa smo ga začeli ko je bila stara 9-10 mesecev.

Za spanje pa ni primeren, ker nima naklona.

< Sporočilo je popravil Felicity -- 22.6.2007 14:53:29 >

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 58
22.6.2007 15:11:19   
pety78
IZVIRNO SPOROČILO: raho

Glede na dejstvo, da je zapp izjemno nestabilen voziček, ...

IZVIRNO SPOROČILO: Felicity

Mislim da zapp ni primeren za 7m .

IZVIRNO SPOROČILO: lex

So pa meni tile vozički dokaj nestabilni.

IZVIRNO SPOROČILO: živa

P.S.: Kar se tiče pa Zappa, ki mi je sicer všeč, pa res ne vem, če je najbolj ustrezen za tako malega otročka. Lahko da tvoja mala že stabilno sedi, ampak ko voziš, jo ruka, trese ipd. in to je zagotovo kar obremenitev za njeno hrbtenico, ki pa vseeno še ni dokončno razvita. Pa brez zamere.

IZVIRNO SPOROČILO: skuštrana

Še tole glede Zappa (ga imamo mi tudi, sem sicer z njim super zadovoljna). Ko bo otrok starejši in če bo full živ se ti zna narest, da se bo prevrnil kar sam. Nam se je to naredilo že kar dostikrat, moraš full full pazit. Ravno kak teden nazaj sva šle s tamalo po sladoled v mesto in ko sva se vračali vsaka s svojim sladoledom v rokah se je sredi mesta mali vragec prevrnil. Ker je izvajala neko svojo telovadbo v vozičku, jaz pa sem jo hotela obrisat okoli ust . Pa je bila privezana, voziček se rad prevrne na hrbet, sploh ko je otrok večji in težji pa se s celo silo zaleti nazaj... S tem ti želim povedati, da Zapp morda res ni primerna izbira za starejše ljudi.

No, iz tega pač sklepam, da očitno ni primeren za majhne otroke, za malo večje pa tudi ne, če so divji oziroma razigrani. Torej je izključno za mirne otroke. user posted image Raje ne vprašam, kolk stane....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 59
22.6.2007 15:12:41   
pety78
Se opravičujem, moje razmišljanje je že za drugo temo, ampak nisem mogla mimo tega - vaših mnenj. 

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 60
22.6.2007 15:37:13   
Anonimen
pety78, popolnoma prav imaš. Vsa mnenja, ki si jih zbrala, so pravilna. Zapp je ful okreten voziček in ful OK, vendar je za krajše fure in za večje otroke (od 1. leta starosti). Mi ga imamo, ampak ga imamo šele od Č. 1. leta in ga imamo takrat, ko gremo v trgovine ali pa kam po mestu, ker za šodrasto podlago pa sploh ni. Pa da si katera ne bi omislila, da obesi nanj kakšno vrečko!!!! Mi je sicer nismo, ampak sem pa videla ene, ki so jo - voziček je v trenutku bil prevrnjen z otrokom vred.

Otroka s 7 meseci pa sama nikoli ne bi bila dala v Zappa.user posted image

(odgovor članu pety78)
  Neposredna povezava do sporočila: 61
22.6.2007 15:58:56   
Kuba
IZVIRNO SPOROČILO: honey
kot ti je že napisala ena predhodnica, ne smeš zavijat v vato, ker ga ne boš mogla obvarovat pred vsemi težavami in padci.

podpis.

(odgovor članu honey)
Neposredna povezava do sporočila: 62
22.6.2007 16:03:27   
Anuška79
NO, jaz se pridružujem muški, ki pravi da tak vozićek itak ni primeren za tako majhnega otroka.

Do četrtega meseca (prib.) naj ne bi otroku dvigovali naslona, tri mesece kasneje pa naj bi kar sam sedel v vozičku??????

Osebno me kar stisne že ko gledam speče otročke v marelah, kjer je hrbtišče dejansko samo ena napeta cunja in nima popolnoma nobene opore. Tako da slončica - mislim da nimaš prav. Trdna opora za hrbet je še kako pomembna.

In ja, privezan mora bit, a padec bi se lahko zgodil tudi tebi. Ne zganjaj panike po nepotrebnem.

Ostalo so pa že druge napisale.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 63
22.6.2007 17:23:20   
Anonimen
Sem šla prav pogledat kaj za čudo je ta voziček Zapp.....stane pa 166 evrov.

Že na prvi pogled se vidi, da je to skrajno neprimeren voziček za otroka starega 6 mesecev.

Sama bi si tak voziček omislila po 1 letu, kot marelo, za po mestu in na sladoled, za kaj drugega se mi zdi skrajno nepraktičen, madonca, če še vrečke na njega ne smeš obesituser posted image ...

No, malo sem zašla iz teme, sam firbec me ja začel matrat kaj je to za en voziček, če lahko na njemu najdemo toliko napak........

(odgovor članu Anuška79)
  Neposredna povezava do sporočila: 64
22.6.2007 17:30:34   
rija
če smo že pri zappuuser posted image  tudi jaz sem se vprašala, kaj za vraga dela 7 mesečnik v zapuuser posted image  jaz sem ga za našega vzela kar po enem letu, pa ga uporabljam izključno za krajše ture....ker je še pri teh mesecih v njem totalno zvit user posted image
in zakaj je boljše, da je cel zlomljen v zappu, kot pa da čuti človeško toplino in bližino na rokah user posted image

mater ste koke, ki mislite, da se bodo otroci tak hitro razvadili.....saj se čez 3 leta še k nobenemu stisnit ne bodo hoteli.....

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 65
22.6.2007 17:44:26   
Marogica
Zopet to kompliciranje in šoki. Me zanima, kako boste reagirale, ko se bo to vam, osebno zgodilo. Ker noben ni popoln.. In očitno je še marsikatera mama tukaj "nesposobna". Meni je padel otrok iz jedilnega stolčka, PRIVEZANuser posted image  Kako? Ne vem. Torej se zgodi..

Pa še to-če vam ni padel sedaj, iz vozička, postelje ali stolčka, bo pa potem, ko bo shodil. In kdo bo takrat kriv?

SIgurno je človek v šoku in ga skrbi(tudi mene je, ko mi je sinko iz stolčka padel)...vendar takoj govoriti o nezaupanjuuser posted image  

Dajte no, mlajše ste, bolj komplicirate...kaj bo šele na stara leta..in kam to vodi???

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 66
22.6.2007 17:45:27   
atanja
Mene pa sam neki zanima-pri nas je mali star 7 mesece in se v štirikolesniku vozi. Sam emn sedi pokonci. ja ga še zanese sam tud če mu dam nižji naklon se mi dvigne pa sedi. ČE pa ni tako pol pa je lahko samo po rokah.

A je res tako narobe da 7 mesečnik sedi pokonci? 
Res pa se opravičujem ker ne vem kakšen je ta voziček.
Pa tudi moje mnenje je da tašča ni tega naredila zanalaš in da ni blo potrebno dretja.  

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 67
22.6.2007 18:08:39   
Lianna
Ah ene ste pa že prov tečne. Če otrok sam pade je drugač, kot pa če pade zarad tega k se nekomu ne da otroka pripet. In ja otrok mora biti v vozičku pripet. Sploh pa otrok star 7m.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 68
22.6.2007 18:18:38   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

mi slo prišli na obisk in ker ne pustim da mi malo non stop po rokah svalka je bla v vozičku,

Meni je pa tole milo rečeno grdo. Da prideš k tašči na obisk in potem ne sme svojega 7-mesečnega vnuka imeti v naročju!!!!!????? Upam, da jaz česa takega ne bom nokoli doživela, ker mi gre ob temle kar na jok zraven.

Kar pa se vozička tiče ... najbrž res gospa ni vajena, da je treba v teh vesoljskih vozičkih nujno otroka pripet. Včasih jih najbrž niso. Tudi jaz mojega otroka v trikolesnem Haucku z lokom nisem. Pa ta voziček, ta zapp, ima najbrž nizko sedišče, tako da se kaj hujšega v stanovanju pri padcu itak ni moglo zgoditi. Za ven ji je bila pa najbrž tole zadostna šola.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 69
22.6.2007 18:32:03   
Anonimen
Če pade otrok vam, je vse ok.. Če pade otrok drugemu, je ogenj v strehi.. Dajte se malo zamislit, vsakomu lahko otrok pade, ne samo "taščam".. 

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 70
22.6.2007 18:45:01   
Anonimen
Ne vem zakaj, ampak dobila sem občutek, da je pri vsem tem najbolj pomembno, da se je zgodilo to tašči, da lahko neusmiljeno po njej udrihaš, saj zdaj pa imaš razlog za to, a ne?
Mislim, da te sploh ni toliko prizadel padec otroka, kot to, da si je tašča dovolila kaj takega user posted image Če si razmišljala, da bi ga pustila pri njej v vartvu, ko bi šla v službo, pomeni, da že ni tako slaba, je pa zato zastonj varstvo, a ne?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 71
22.6.2007 20:56:28   
jade1
Atanja moja je stara 5,5 mesecev in sedi ko profesor v vozičku. Bolj jo rinem ležat, bolj se mi vseda user posted image .
Ne vem zakaj otrok ne bi smel sedet, če se ti sam dvihuje.
Drugače pa jaz nič ne kompliciram glede nošenja in "mečkanja" otroka, ker s tem, da čuti toplino in ljubezen se NE RAZVADI. Moja mama, ko pride na obisk jo nosi tudi po 2 uri pa mi na misel ne pride, da bi ji branila. Mala je zadovoljna, mami je zadovoljna, jaz pa tud, ko mam malo "miru". Sicer pa kolk časa se sploh pustijo tkole mečkat po rokah? Dokler ne shodijo, pol pa jih živ bog ne prepriča, da grejo v voziček. Vsaj moja dva nista od takrat, ko sta shodila vozička niti povohala od daleč ne.

(odgovor članu atanja)
Neposredna povezava do sporočila: 72
22.6.2007 21:01:11   
jade1
Sem šla gledat kaj je to za en voziček. Zadnjič ga je imela ena v H&M in otročka not neprivezanega. Pa je tak luštno se notri premetaval. Sem kar gledala kaj je to za eno "čudo tehnike".

http://www.soncek.si/si/quinny-zapp-2007-mandarin-torba-streha-dezna-prevleka-i6894.shtml

(odgovor članu jade1)
Neposredna povezava do sporočila: 73
22.6.2007 21:03:02   
Naty_ka
Če bi bila jaz tvoja tašča, verjemi, da ti nebi pazila otroka. Ne! Da boš lahko udrihala po meni in se drla? Ha, ha. Tašča je svoje otroke vzgojila, ti pa daj svoje. Ker po tvojem mnenju je itak nesposobna in nevredna zaupanja. In zato ji NI dolžnost da pazi na tvojega otroka. Zapomni si: tudi tebi bo slej ko prej otrok padel. In kaj boš takrat? Otroci padajo, ne glede na to kje so: v vozičku, na tleh ali celo na rokah. To je del odraščanja. Na svojih padcih se učijo, da morajo biti bolj previdni.

Mislim, brezveze.

Ni nujno da bo otrok bolan če bo v vrtcu. Od kolegice hčerka ni v vrtcu, pa je več bolana kot moj sin ki je v vrtcu.

Prav zanimivo je, kako bi radi nekateri prišli poceni skozi glede varstva, po drugi strani pa še udrihali po ljudeh.

In mislim da mi je jasno zakaj mož ni rekel niti besede...user posted image

Pa brez zamere. Ne mislim nič osebnega, samo sem povedala svoje mnenje.

VČERAJ JE ZGODOVINA. JUTRI JE SKRIVNOST. DANES JE DAR!

NAJBOLJŠE NE PRIHAJA SAMO. PRIHAJA V DRUŽBI VSEGA (Tagore)

Moški so najpametnejši med seksom, ker so takrat priključeni direktno na izvor
inteligence.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 74
22.6.2007 21:20:44   
Naja31
Jaz imam pri vsem tem podobne pomisleke kot Splišni.

Ti ne pustiš, da ti tašča malo svalka po rokah, ali nekaj takega si napisala.
Ja, to je pa res hud problem, da ne dovoliš tašči, ki je babica tvojega otroka, da otroka pestuje, dviguje, ga nosi,... Kaj pa naj potem babico z njo počne? Jo mora posaditi v voziček, in postaviti voziček v kot, ter jo samo gledati? Nisi fer. Si sploh lahko predstavljaš ksko "nore" so babice na svoje vnuke? In valjda da jo bo objemala, nosila in držala. Pa če je to cel čas, ko je pri njej, pa naj jo. Kaj pa to tebe tok matra?

Verjemi mi, tudi moja tašča je taka. Še zdaj ko je mali star 2 leti je isto.Meni je to odraz ljubezni.

In samo upam, da ko boš ti nekega dne tašča, da ne boš imela tako snaho ki ti ne bo dovolila lastnega vnuka v naročju držati. Žalostno. Tudi tašče so ljudje s čustvi, ne pa neki stroji, ki jih vklopimo, ko jih rabimo za varstvo.

Bodi srečna, da se ni zgodilo nič hujšega, kot pa da si taščo nadrla, da je ona kriva.

Tudi jaz mislim, da Zapp nikakor ni primeren za 7 mesečnega otroka, pa naj tako piše v navodilih. Meni je bil zapp cool samo zaradi tega ker se tako priročno zloži in ker je lahek, vse ostalo (brez nakolona, totalno nestabilen, način sedenja) mi pa sploh ni bilo všeč in zato ga potem nisem kupila.

< Sporočilo je popravil Naja31 -- 22.6.2007 21:22:39 >

(odgovor članu Naty_ka)
Neposredna povezava do sporočila: 75
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3] 4 5   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?