MID
|
Evo mene,spet pridna jaz .Ma če se samo ne hvalim! No,ma to je zato ker sem vesela.Sem danes rešila drugi obisk pri moji zobarci in in zadnji do naslednjega pregleda čez eno leto. Saj ne toliko zaradi drugega,ma imam že po naravi tako slabe zobe,da sem bila prepričana,da ne bom vidla minute do zadnjega obiska.Je pa to vsekakor nobel tudi za moj žep,ker je to privat,vendar imam samo srečo,da smo kolegi,ker sem že par let nazaj šla k eni privat,ki bi mi vse plombe zmetala ven,ker so kao slabe in tralali tralala,samo da ona zasluži.Tale moja Sabina,pa mi je popravla samo tisto kar je treba.In vse drugo je baje ok. Drugače pa tudi mi nismo minulo noč nič kaj preveč spali,ker tudi mojo malo razganjajo zobi.Ma,sej bo boljše.Raje vidim,da zdaj,kot januarja,ko moram nazaj v službo. Ja,ANAKARIN,kaj čmo podoživljaš nosečniške radosti.Vse za ljubo zdravje naših .Sej bo boljše,boš vidla.Pa saj v bistvu že veš.Ti kar upaj na luno,tudi jaz sem,že 3 tedne pred porodom,pa se me je rahlo usmilila celo 4 dni prej. Hmmm...moj porod...nebi te rada kakorkoli plašila ker si tik pred njim,vendar ker vidim,da si želiš vedet in da sta tvoja prejšnja dva bila bliskovito hitra,mislim da tudi v tretje ne bo daljše. Jaz sem dobila prve popadke ob 9.30 zvečer.Moj je glih šel v nočno.Popadki so bili redni na 7 min.Ob 22.30 sem poklicala moža in je sirota prišel iz službe in me peljal v PO.Staršem nisva sploh omenila,ker sem imela občutek,da me bojo poslali domov. Grem na CTG,popadki so bili bolj švoh,odprta sem bila 2cm,kot že 14 dni prej.Me pregleda dr.Jordanova,ki je mimogrede tudi moja osebna G.in pravi mojemu naj gre domov,ker še ne bo,ma do jutra bo Me dajo dol v 1.štuk ležat,k eni ki je tudi čakala na CR.Se vležem,pa v jok in to samo zato,ker sem reva ostala sama in ker sem se bala,da moj ne bo prišel pravočasno. Tko ležim eno uro(dol sem prišla okrog polnoči)nakar postaja bolečina vse hujša,se pravi popadki že na 3min in pol.Grem gor,CTG še zmeraj ne zaznava nevem kakšnih popadkov,odprta komajda 3cm.Jordanova se okrog 2-eh ponoči odloči da je čas,me pošlje na klistir in britje,po3.uri ponoči,me poleže na porodno mizo in me priključi na umetne popadke.Šele ob 5ih končno izjavijo,da lahko pokličem moža(ki je mimogrede šel nazaj v službo).Pride mož okrog 6.ih,jaz imam popadke že na 2 min,odprta pa šele 4 cm.Pojačajo dozo umetnih popadkov.Mehur mi predrejo ob 7ih zjutraj,popadki že na 1min in pol,prekletiCTG sploh ne zaznava popadkov in jih mora moj revež merit.Toliko o tem zakaj jaz tej napravi ki jo konstantno omenjam ne zaupam,al sem pa jaz fenomen. No,od tu naprej so sledile še kristusove muke naslednje 3 ure in pol in ob 10.37 zjutraj sem s pomočjo še dveh medicinskih sester rodila mojo ljubico,ki so jo mogle dobesedno potisnit ven. Porod je bil res pretirano dolg,tamala sploh ni zajokala 2min po porodu,okoli mene je vladala splošna panika,jaz sem rotila mojega naj mu vendar povejo kaj je narobe in so tega reveža odganjali stran,kot češ,da je utrujena.Prvo oceno je dobila(po apgarjevi lestvici)5,naslednji dve pa 8.Imela je tudi desno roko ovito v popkovnico in ker ni migala z njo so mislili,da ima izpahnjeno. Je bila pa drugače zelo velik otrok.56cm dolga in 4080g težka. Problemi so pa nastali največ zaradi tega,ker se nisem odpirala. Kakorkoli vzamem,mi ni žal za eno sekundo tega trpljenja in bi še enkrat šla skozi to.Vsekakor brez EA,čeprav sem šla na predavanje in se nisem odločola zanjo,pa tudi naslednjič se ne bom.Pa ne da se delam nekaj pogumno,ampak samo zaradi pogovora z mojo G.po porodu,ki me je postavila pred dejstvo,ali se zavedam,kaj bi se z mojim otrokom lahko zgodilo,če bi vzela EA,ki podaljša porod za cca.2 uri.Tako da...v bistvu od takrat več ne zagovarjam EA samo iz tega vidika in problema,ki sem ga imela jaz. Tako,jaz sem se razpisala,si dala duška,ker sem s tem pisanjem vam lahko ponovno doživela moj najlepši dan življenja,pa čeprav fizično najbolj trpeč. Upam,da bom šla lahko še enkrat skozi to.Ok,krajšega se ne bom branila . KAROLINA super za tako kratek porod tudi tebi.Mislim,da se tudi ti nimaš kaj bat v prihodnje. Lepo,da je tamala začela bolj jest.Kako pa kaj zobki pri vas?Je prišel še ta drugi na plano?Ti je prinesel tvoj kruh za tamalo iz naše pekarne?Je res ni boljše skorje za gulit dlesni,verjemi mi .Pa ne se bat,da se tamala nebi zadušila,zaradi večjega kosa,ki ga da v usta.Tako profesionalno ga izloči iz ust,ko ugotovi,da ne bo šlo,da ne moreš verjet .Probaj,no,če še nisi.Absolutno,pa bodi zraven.Jaz sem še vedno. ONA kako je s tabo?Si že kaj boljše? Nič,grem jaz počasi spat.Sem maloprej hotla pogledat našo debato,da se še o čem razpišem,ker vsega pa res ne ohranim v tikvici ,pa je napisalo,da strani ni mogoče prikazati.Bom spravla tale moj spis v Word,pa če ne bo šlo danes,ga pošljem pa jutri. Ja,me je izučilo zadnjič .Kar je pa preveč,je pa preveč! Fajn bodte!
|