babajči
|
Živjo punce! Oglašam se po dolgem času...sicer vas redno berem, ampak vsakič, ko hočem kaj napisat, se oglasi naša Ema. Skratka ta mala je precej zahtevna...moramo se ukvarjat z njo in pika, ampak je luštno...vsakič se ji nasmejim do solz. Čeblja in se smeji, zna biti tudi zelo huda. Pestk in prstkov še ni odkrila in ne tišči v usta...si pa dudo pritiska v usta. Pa tudi prijema še ne igračk, samo mojih prstov se oklepa. Bili smo na morju od 15.8. do 29.8. in tam ji je končno zadišalo kopanje. Pred tem je glasno protestirala, zdaj pa je tiho in debelo opazuje naokoli, ko jo dam v banjico s toplo vodo. Tudi nega po kopanju ni več problem, parkrat se je celo nasmejala. Ima katera probleme s temenci? Mi jih imamo fuuuul. Prav grdo je...pa še ne morem ji spravit vse stran,. ker grozno protestira zraven. Sicer mi je zdravnica rekla, da ona bi to kar naenkrat, ampak jaz ne morem tako matrat otroka...dobi čist rdečo kožo po lasišču...pa še ful laskov ima. Tako ji vsak dan 3X mažem z oljem in 3X po malem češem ta temenca dol...Ima katera kakšen nasvet kako in kaj s temenci? začela je tudi štrajkat pri hranjenju. Sedaj zavrača mojo dojko...Trikrat na dan ji uspe pri meni jest, potem pa, kot da se ji ne bi več dalo sesat...Tako, da si moram pumpat mleko in ji še 1-2 obroka mojega mleka dam po flaški, 1-2 obroka pa Novalac AR (proti bruhanju-po navoodilu dohtarce), ker ful poliva. A ima še katera tak problem? Mojo dojko največkrat zagrabi, ko jo hranim v napol spancu. Poliva pa neverjetno veliko...Najprej sem mislila, da preveč je, ampak on hoče toliko jest...če ji odmakknem flaško, jok. Tako da po flaški spije okoli 150 ml, na dojko pa itak ne vem. Je pa rekla dohtarca, da to polivanje ni kronično, saj je lepo dobila na teži (imela je 2300g, v petek pa smo jo tehtali in je imela že 5400 g). Ponoči je Ema že lepo spala od 20.00 do 5-6.00 dokler se nismo vrnili s počitnic...zdaj pa gre spat okoli 19.ure in se zbudi okoli 2-3 zjutraj, potem pa spi do 6. ure zjutraj. Glede možekov: moja mami je vedno govorila, da ženska je sama za večino stvari, ki se tičejo otorka. In že od nekdaj mi je govorila, da si moram življenje uredit tako, da sva si z otrokom dovolj. MOški pa če je zraven super, če pa ne pa tudi prav. Moj je z mano...sicer veliko dela,tako da sva sami od 7.00 do 19.00, ampak ko je z nama, ne poseda pred televizorjem in ne jamra (je zelo marljiv). Lepo pomije posodo, če vidi, da jaz nisem utegnila, odnese smeti ven, gre v trgovino, popazi Emo, da se lahko jaz uredim, gre z nama na sprehod med vikendi... Ampak zahteva pa tudi čas zase vsake toliko, da gre na kakšen drink s prijatelji... Tako, da se ne bom pritoževala, je kar uredu...ni čisto perfektno, se tudi kdaj skregava zaradi kake malenkosti, ampak tako je. No tako, če boste napisale, kraj in čas srečanja, bove morda tudi midve z Emo prišle... Pozdravček vsem...
|