|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Junijke 2007
19.11.2007 20:19:16   
N _ B
6. MESEC
Vaš dojenček na koncu 6. meseca:

Bi moral že:
- držati glavico v ravni liniji s telesom, ko ga potegnete pokonci za rokice v sedeč položaj
- reči a-gu ali kakšno podobno kombinacijo samoglasnika in soglasnika 

Bo najbrž že:
- držal nekaj teže na nožicah
- sedel samostojno brez podpore (pri 6,5 meseca)

Bo morda že:
- stal, če se koga ali česa drži
- sam jedel piškot

- nasprotoval, če mu umaknete igračo
- postal dejaven in sam storil kaj, da bi dobil igračo, ki je izven njegovega dosega
- prestavil kocko iz ene roke v drugo
- pogledal za premetom, ki mu je padel ali ga je spustil iz rok
- vzel rozino v pest

- se ozrl v smeri glasu
- čebljalin sestavljal glasove tako, da kombinira samoglasnike in soglasnike npr. "ga-ga-ga", "ba-ba-ba", "ma-ma-ma" in "da-da-da"

Bo morda celo že:
- vstal iz sedenja
- se skobacal iz ležanja na trebuščku v sedeč položaj
- pobral zelo droben predmet s katerimkoli delom palca in kazalca
- rekel "mama" ali "baba" (za očeta) z enako lahkoto in pravilno, tako, da bo z mamo vedno poimenoval mamo in z baba vedno očeta. 

(odgovor članu Drnula)
Neposredna povezava do sporočila: 4426
19.11.2007 20:19:45   
januška78
KT lahko narediš mesne kroglice v paradižnikovi omaki

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 4427
19.11.2007 20:19:59   
KT
IZVIRNO SPOROČILO: N & B

(zdajle se tukaj zraven mene smeji, ker se moram tukaj skašljat).

Se zdajle objemata tukaj zraven mene in pravita, da moram napisat, da je Nika očijeva ljubica in, da ga ima rada, kljub temu, da je bila danes že zelo huda na njega. user posted image  

Mami dobro si jo naučila - ta se že ne bo pustila moškim za nos vlečt - BRAVO Nika user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4428
19.11.2007 20:20:22   
N _ B
IZVIRNO SPOROČILO: KT

Zabica26 najlepša hvala za recept za cmoke user posted image  - ampak zdej naslednje vprašanje - cmoki cool, kaj pa zraven user posted image  Golaž - se mi ne da, piščančji paprikaš - ne jem perja od kar sta imela moja dva salmonelo, navadno paradižnikovo omako - ok, ampak mora kaj notr plavat, drugač mi bo moj roko odgriznu. HELP 

goveji zrezki v omaki, pečenka

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 4429
19.11.2007 20:23:42   
KT

IZVIRNO SPOROČILO: KT

Zabica26 najlepša hvala za recept za cmoke user posted image  - ampak zdej naslednje vprašanje - cmoki cool, kaj pa zraven user posted image  Golaž - se mi ne da, piščančji paprikaš - ne jem perja od kar sta imela moja dva salmonelo, navadno paradižnikovo omako - ok, ampak mora kaj notr plavat, drugač mi bo moj roko odgriznu. HELP 

goveji zrezki v omaki, pečenka

Evo pečenka bo - ni treba nič pacat, pa še sama se peče user posted image  (samo pošteno jo bom zalivala, da bo dost omake, drugač knedli ne bojo šli dol) user posted image .

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4430
19.11.2007 20:53:31   
mentos
ne govort o hrani, ker sem lačna

(odgovor članu KT)
Neposredna povezava do sporočila: 4431
19.11.2007 21:01:36   
N _ B
Likalnik je ugasnjen.
Ob pol osmih sem imela napad likanja in sem se usedla za toliko časa, da me je napad minil. user posted image

Saj je jutri še en dan.

KT, tolk o moji organizaciji. user posted image

(odgovor članu mentos)
Neposredna povezava do sporočila: 4432
19.11.2007 21:04:46   
Anonimen
jaz vas komaj lovim. Upam da se ne boste spet preveč razpisale do jutri, ker potem vas do večera komaj ujamem user posted image . Zdaj pa predajam compota mojmu. Tara se pripravlja na spanje. Danes sva malo zavlekla, saj se potem zbudi že ob enih ji dam za jest, potem pa se včasih celo razčuje in je do jutra veselo user posted image . Noro je pri nas zadnje čase. Jaz ne vem al je tako lačna, al bo spet kak zobek.

NECA user posted image user posted image user posted image za 1.zobek

(odgovor članu mentos)
  Neposredna povezava do sporočila: 4433
19.11.2007 21:35:58   
N _ B
Dons pa niste razpoložene za čvekanje.

Moj me je mal spodil z računalnika. Ga je rabil. Fora. V sredo, 14.11. je prek interneta na Taiwanu naročil en rez. del in ga plačal. Danes ga je dobil. Kar ni mogel verjet, da je tako hitro prišlo. S tem, da je bil še carinski pregled v Sloveniji vmes.

Med tem časom sem jaz v koledar za leto 2008 prepisovala stvari s starega koledarja (opomnike za RD, registracije, zdr. preglede, otr. dodatek itd itd).

Veste junijke, kdaj smo se nekatere 1. dobile, še kot user posted image ?
16. februarja ob 18.00 uri v hotelu Mons! Uf, kot bi bilo včeraj....

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4434
19.11.2007 21:59:35   
Kati81
Evo mene.

Kaja spi ampak sem jo mogla še enkrat  uspavat, ker jo je zbudil kašelj. Upam, da bo sedaj spala. Drugače smo že kar ok, sam kašelj jo je sedaj zvečer matral, upam da ga ponoči ne bo ker sem full zmatrana. Tudi jaz sem precej bolje, samo malo mi še teče iz nosa in glava me boli.

Danes je naša princeska pojedla samo 1 flašo in pol mleka, zjutraj polovica obroka, približno 70 ml in sedaj večerni obrok 180ml. Sem mislila da še tega ne bo hotla ampak je kar pojedla. Drugače smo pa imeli tri goste obroke: dopoldan banano, kosilo, krompirček s špinačo in še kaša z banano za popoldan, a je to sploh dovolj?

No pa ponoči oziroma bolj proti jutru poje še flašo mleka. Me kar malo skrbi da ne dobi dovolj mleka.

(odgovor članu N _ B)
Neposredna povezava do sporočila: 4435
19.11.2007 22:01:22   
ŠpelaP
IZVIRNO SPOROČILO: neja24062007

Tudi jaz sem alergik (pršice, cvetni prah, oreh, trave, topol,.....) in imam bronhialno astmo. Probleme sem imela tudi s herpesom, in moram zelo zelo trkati, da odkar imamo Nejo, da je vse to izvenelo. Upam, da bo pri tem ostalo. Že med nosečnostjo sem imela težave z dihanjem in herpesom (beri: 2-3 na mesec). Sem bila taka kot opica (z velikimi ustnicami) . Od poroda pa niti 1x še nisem imela herpesa .

Meni je zdaj po drugem porodu s prsta izginila ena bradavica (jo BTW tudi povzroča virus tako kot9 herpes. Prav vidno se mi je iz tedna v teden manjšala, dokler ni izginila.

(odgovor članu lenkav)
Neposredna povezava do sporočila: 4436
19.11.2007 22:02:02   
ŠpelaP

NECA - čestitke za zobek, samo mamice pa le ne ugrizni prevečkrat!

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4437
19.11.2007 22:05:03   
Kati81
Pozabila sem pa napisat da je full veliko pila, dve flaški čaja pa en frutek(sok) zmešan z vodo, da ni premočen, nikoli ga ne spije, mogoče samo tretjino danes ga je pa pri kosilu skor celega, kar je ostalo pa še potem.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4438
19.11.2007 22:17:06   
Kati81
Evo zdej sem pa jaz sama ostala.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4439
19.11.2007 22:20:49   
ŠpelaP
No, zdaj pa lahko napišem, kaj sem izvedela pri zdravniku, ko sem Saro peljala zaradi vnete riktke.
Na srečo potem ni več bilo tiste sestre, ki me je hotela kar po telefonu odpikati.
Za Saro sem dobila mazilo elocom, s katerim lahko mažem le 3-5 dni, 1x dnevno. Vmes pa moram kar še naprej mazati s canestenom. Popoldan sem Sari namazala najprej z elocomom, potem pri naslednjem previjanju pa s canestenom, pa sem opazila, da je po canestenu imela takoj pomirjeno ritko, bolj kot po elocomu (tam se mi zdi, so bili flekci še bolj rdeči). Tako bom jutri kar nadaljevala z canestenom in bom videla, če bo šlo na bolje, ji bom kar z njim mazala, ker elocom je res agresivno mazilo in brez velike nuje ga je brezveze uporablajti. Če pa pri canestenu ne bi bilo izboljšanja, bom pa šla na elocom. Sicer mi je pa tako zdravnica tudi rekla, da če po nekaj dneh ne bo izboljšanja ali če bi se širilo, da naj prideva s Saro nazaj. Upam, da bo šlo zdaj le še na bolje.

Zdravnica je tudi pohvalila Saro, da se je kar malo zredila in zrasla. Je bila zdravnica kar vesela, ko je videla, da se je začela Sara popravljati iz drobižeka v eno pravo koroško babuško.

Glede uvajanja GH mi je rekla, da naj kar počakam da bo Sara stara vsaj 6 mesecev, da je še čas in da je zaenkrat še tako dovolj moje mleko. In tudi zame je rekla, da naj zaenkrat še ne poskušam v svoj jedilnik uvajti hrane, kateri sem se do zdaj izogibala (mleko, jajca...). Najprej se mora Sari pozdraviti tisto vnetje po ritki in bokih, potem pa lahko počasi poskušam - najprej pri sebi uvajati določena živila in šele nato pri Sari.

Kar se pa plenic ALANA tiče, so pa resnično mehke. Ker sem kupila 4, so Sari res še malo bolj ohlapne. Samo bolje, da so ji ohlapne, kot da jo 3 tiščijo. Saj ima ravno tam, kjer se pleničke končajo, najbolj vneto.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4440
19.11.2007 22:20:51   
Anonimen
Joj Kati tud jest nisem pametna glede hrane. Tara bi kar skoz jedla ampak jaz ne vem ali naj ji dam ali ne. Spije mi po tri flaše čaja kar je najbrž tudi preveč. Ma kaj naj naredim. Poleg vsega pa še pri meni veliko je.
Je pa pregnana. Za kosilo sem ji skuhala kolerabo in krompir. Prva žlička je šla potem pa jok in zvijanje. Sem takoj vedela da protestira, da ji ni dobro. Vsi drugi pa da jo boli trebušček, da je uboga in oh in sploh. Nato odprem frutek breskev riž in glej ga zlomka konec joka, pojedla cel frutek pa še bi ga user posted image . Kaj naj pa jaz Kati?

Spi mi pa itak ful malo. Zdaj imava reden spanec čez dan vsaj okoli poldne, ampak zdaj spi že to zelo malo, dobre pol ure user posted image . Res ne vem kako in kaj.

(odgovor članu Kati81)
  Neposredna povezava do sporočila: 4441
19.11.2007 22:22:32   
Anonimen
jest sem tud tle. Sm mojga dol spodila user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4442
19.11.2007 22:24:00   
N _ B
Nikoli ne uganete, kaj jaz delam?

Prebiram tole: http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=1113366&mpage=4&key=junijke

user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4443
19.11.2007 22:24:08   
Anonimen
No bom še vas vprašala. Ali bo katera v kratkem kaj kupovala v BC? Imam namreč bon za 50 eur pa ga kar ne morem zapravit. Če je katera tako prijazna in mi ga zamenja za gotovino. user posted image Hvala

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 4444
19.11.2007 22:28:55   
Kati81
Ja tud, naša bi rada bolj mlečne kaše čez cel dan pa kar vztrajam in pol kar gre, dobi vmes za pit ko protestira pol pa lepo je naprej.
Nogica, a krompirček kaj soliš? Jaz ga in dodam še malo olivnega olja, sem se pa domislila danes dabom dodala še nekaj adaptiranega mleka vanj, da bo tudi tam dobila mleko.
Jaz ji frutkov sploh ne dajem, razen če sva kje zunaj.
Naša tud ne mara kolerabe, ima pa rada krompir z bučkami, korenčkom, cvetačo in špinačo. Tko da sedaj prakticiram to, pa v soboto je dobila tudi malo mesa, jutri ji bom dala pa 1/4 rumenjaka, bomo videli kaj  bo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4445
19.11.2007 22:30:09   
ŠpelaP
Joj, sem pozabila napisati, kaj se je meni danes zgodilo oziroma, kaj je naredila Sara. Sem jo položila sredi najine velike postelje, da je ležala na hrbtu, v prepričanju, da ona se pa tako še ne obrne sama na trebuh. user posted image Sem šla po  nekaj v kuhinjo in ko sem prišla nazaj, me je skoraj kap. user posted image Tamala na trebuhu in veselo pasla kravce!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4446
19.11.2007 22:33:25   
Kati81
N&B dobra si da si se spravla meni se ne da.

Nogica, ja sej drugi so lohk pametni, sam po eni žlici krompirja jo pa trebuh še ne more bolet. Sam težave boš pa tko al tko ti mela ko jo boš navajala na hrano, ker bo navajena samo sladkih frutkov.

(odgovor članu ŠpelaP)
Neposredna povezava do sporočila: 4447
19.11.2007 22:35:20   
Kati81
Punce lepo se mejte, sladke sanje in se beremo jutri.

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4448
19.11.2007 22:38:37   
Anonimen
bravo Sara user posted image user posted image user posted image

Kati ne krompirčka ne solim in je res zanič okus. Ma se kar ne upam dat malo soli. Mogoče bom jutri probala. Ja frutkov bi se tudi jaz najraje izogibala ampak mi je zdaj zoprno ker ni nič pametnega sadja. Saj zjutraj ji naredim kašico iz hruške jabolka in banane popoldne hoečm dat zelenjavo pa ji ne gre user posted image in potem mi prav pride frutek. Bom jutri skuhala korenček in pa posebej še krompir malo posoljen potem bom pa vidla.

Kako pa vi pasirate sadje in zelenjavo? V mikserju ali z vilicami. Tara je danes dobila le majhen košček banane pa se ji je kar obračalo. Drugače vse miksam.

N&B sem še jaz notr padla user posted image A veš da sem to že iskala pa nisem našla.

(odgovor članu ŠpelaP)
  Neposredna povezava do sporočila: 4449
19.11.2007 22:40:02   
ŠpelaP
Jaz se tudi odpravljem v miževo deželo. Se jutri pišemo!
Lahko noč!

(odgovor članu Kati81)
Neposredna povezava do sporočila: 4450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  176 177 [178] 179 180   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?