Padme
|
IZVIRNO SPOROČILO: zabica26 Sicer smo kupil chiccotovo flašo in jo ma rajš kot aventovo, ampak še vedno, ko okusi adap. mleko oziroma čaj je samo jok. Jaz sploh ne vem, kaj nej nardim. Pri očiju še nekaj poje (včeraj je pojedu celo 100 ml, ampak to se je zgodilo enkrat), drugače pa sploh nič. Torej ga samo dojim, kolikor imam pač mleka, poje še ene 5 žličk kaše in od včeraj še malo, malo banane. Sploh ne vem, kako nej se zadeve lotim. Sem si tako želela polno dojit do 6. mesca, ampak ne bo šlo... zdej bom pač začela uvajat gh, ker z adaptiranim mlekom nam slabo kaže. Ma katera kakšen nasvet oziroma je imela podoben problem? Mi smo imeli podoben problem, ko je bil Jaka star med 2 in 3 mesecem. Imamo Aventove flaške in smo dodajali Aptamil - moje mleko je brez problema pil po cuculju 1 (z eno luknjico), Aptamila pa nikakor ni hotel in je tresel z glavo, se odmikal, uglavnem joook... . Tolk, da smo potem zamenjali cucelj za številko 2 (na dve luknjici), pa je bilo včasih OK, včasih pa tudi to ni bilo dobro, zato smo prišli na koncu že na cucelj št. 3 . Hudo, otrok star 2,5 meseca pa pije po cuclju s 3 luknjicami, mu je tolk teklo v usta, da je komaj sproti požiral. Moje mleko pa brez upiranja po eni luknjici. Pojma nisem imela kaj naredit? . Mal smo ga okrog prinašal in mu najprej gor namoniral 3, pa vmes zamenjal za 2 in nekako nam je z muko uspelo . Pol pri 3 mesecih se je pa stvar unesla in od takrat naprej lepo pije po cuclju št. 2. Ta adaptirana mleka so kar gosta in včasih se naredijo še kepice in potem gre težko čez luknjico, mogoče ga to zmoti. Jaz sem celo en čas delala tako, da sem zjutraj pripravila hrano za cel dan, jo dala v hladilnik, in jo sproti grela (se je mleko, če je en čas stalo, lepo "utekočinilo" in ni bilo več tako gosto). Ko je pa začel spet lepo jesti, smo mu jo pa pričel zopet pripravljati sproti. Verjamem, da je težko in vse živo poskušaš, da bi otrok jedel, zato kar pogumno, sej bo šlo....
|